Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Brexit dilemmáit elemzik a Kodolányi Szabadegyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. április 03.
Folytatódik április 4-én, csütörtökön a Kodolányi Szabadegyetem – a Harmadik Kor Egyeteme programsorozat. Ezúttal a Brexit dilemmái címmel hallhatnak ismeretterjesztő előadást az érdeklődők.
Tovább...
 
Bélyegkiállítás nyílt a Ciszterci gimnáziumban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. április 03.
A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör legújabb, a cserkészet témakörben összeállított bélyegsorozatából nyílt kiállítás. A vándorkiállítás első helyszínén, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban jelentették be a Személyes bélyeg katalógus megjelenését is. Az eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt, az oktatási intézmény diákjai adtak műsort.
Tovább...
 
Kártya, lóverseny, kávéház – irodalmi program a Petzben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 02.
Palásthy Marcell szerencsejátékos hírlapíró volt az 1920-as években – a Petz Sörözőben holnap este az ő írásaiból, jegyzetekből és korabeli illusztrációkból összeállított könyvet mutatják be. A szerzővel, Zeke Gyulával Czinki Ferenc beszélget.
Tovább...
 
Születésnap a finn barátokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 02.
Ötéves születésnapot ünnepeltek tegnap a Közéleti és Kulturális Szalon vendégei a finn kultúrát népszerűsítő SAMPO Finnbarátok Körével. A tagok jó kapcsolatokat ápolnak a testvérvárossal, így a legfrissebb téli képek Kemiből érkeztek, a sarkkörön túli város 150 éves ünnepsorozatáról. Prépost Károlynéval, a társaság elnökével és dr. Raitsits Tivadar titkárral dr. Bakonyi István beszélgetett.
Tovább...
 
Színes finálé a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. április 02.
Hangszerfelismerés, történelmi esemény és hétköznapi pillanat megjelenítése, hagyományőrzők által alkotott szoborkép, történelmi személyek és idézetek felismerése is szerepelt a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő döntőjében. A Vörösmarty Színházban rendezett színes finálén hétfőn este nyolc középiskolai csapat mérte össze tudását. A Siklósi-díjat és a vándorzászlót első alkalommal a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium „Hirtelen jó lesz” csapata nyerte.
Tovább...
 
„Kék séta” az autizmus világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. április 02.
Idén első alkalommal szervez programot az autizmus világnapján, április 2-án a Fehérvár Travel Alapítvány által működtetett felnőtt Autista Klub. A „Kék séta” délután fél kettőkor az Országalmától indul, több intézmény diákjai is csatlakoznak a programhoz.
Tovább...
 
Egyedi, különleges ékszerre vágysz? – Hímezz magadnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 02.
Nem, nincs itt semmiféle elírás! Egy fiatal Fejér megyei anyuka, Wéber Aletta segítségével most megmutatom, hogyan készíthet otthon bárki csodás hímzett nyakláncot, fülbevalót, karkötőt. Nem kell hozzá kiemelkedő kézügyesség, és még a pénztárcánkat sem kell kifosztanunk!
Tovább...
 
Homeopátia - a szelíd gyógymód Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 02.
Vajon valóban használnak a homeopátiás szerek, vagy csupán hókuszpókusz az egész? Kik és miért fordulnak a homeopátiához a gyógyszerek helyett, s milyen eredményt remélhetnek a növényi kivonatoktól? - Ennek jártunk utána.
Tovább...
 
3 jótanács az autógumik helyes tárolásához Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2019. április 02.
A hirtelen jött tavasszal elkezdődött az abroncscserék időszaka is. A következő hetekben több millió autós cseréli vissza téli gumit a nyáriakra. A Bridgestone szakértői szerint ilyenkor még akkor is érdemes átvizsgáltatni a nyári gumikat, ha gumiszervizben tároltuk és ott is cseréltetjük őket, mivel az abroncsokat akár tárolás közben is érheti károsodás. Ez azért is fontos, mert a Bridgestone statisztikái szerint a magyar autósok egy autógumi szettel akár 50-60.000 kilométert is megtesznek, szemben a nyugat-európai autósokkal, akik fele annyi autózás után már új abroncsokat szereltetnek gépjárművükre.
Tovább...
 
Stresszkezelés 3+1 lépésben Nyomtatás E-mail
Írta: Török Eszter   
2019. április 02.
A stressz természetes velejárója mindennapjainknak, ugyanakkor a hosszabb ideig fennálló feszültségnek komoly testi tünetei is lehetnek. Annak érdekében, hogy elkerüljük a stressz káros egészségügyi következményeit, érdemes néhány egyszerű, fejben elvégezhető módszert elsajátítani. Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, aki a sárvári Spirit Hotelben tart előadást az érdeklődőknek, több hasznos tippet ad a mindennapi stresszkezeléshez.
Tovább...
 
Tavaszi kezdet Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. április 01.
Ülést tartott a Gorsium fenntartásáért felelős Székesfehérvár – Tác Társulási Tanács a régészeti parkban. A Társulási Tanács tagjai meghallgatták a Szenti István Király Múzeum igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettesének a parkkal kapcsolatos elképzeléseit, megismerték Gorsium hétfőn munkába álló új vezetőjét és végigjárták a romterületet is, ahol már zajlanak a tavaszi munkálatok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9252 - 9262 / 20492