Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Különleges fotógyűjtemény Kincsesbánya vadvirágairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 19.
ImageKivételes és töretlen lelkesedéssel járja a kincsesbányai erdőt Illés József, hogy felkutassa és megörökítse az itt élő vadvirágokat. Az elmúlt években 436 fajt azonosított be, s létrehozott egy mindenki számára elérhető albumot is – közel 60.000 felvételből válogatva, részletes leírásokkal. Sőt, közel tíz éve már, hogy a helyi gyermekeket is a vadvirágok szeretetére tanítja.
Tovább...
 
Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 19.
ImageMit együnk, ha kínoz az éhség, de épp diétázunk, s nem akarjuk kútba dobni az eddigi eredményeket néhány élvezetes, ámde kalóriában gazdag pillanat kedvéért?
Tovább...
 
A munkáltatók többsége nem támogatja alkalmazottainak sportolását Nyomtatás E-mail
Írta: Fenyvesi Dorottya   
2019. március 19.
ImageBár a munkavállalók fele rendszeresen sportol, ez nem a munkahelyük érdeme. A munkáltatók 74 százaléka semmilyen módon nem támogatja alkalmazottainak testmozgását, és csak 31 százalékuknak van lehetősége a munkahelyén, vagy annak közelében sportolni - derül ki a Profession.hu legfrissebb reprezentatív kutatásának adataiból.
Tovább...
 
Lisztes alternatívák gluténérzékenyeknek Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. március 18.
Egyre többen térnek át a gluténmentes táplálkozásra, egyesek orvosi javaslatra, míg mások csak az egészséges életmód jegyében. A lisztválasztás sokaknál nagy fejtörést okoz, de ma már számtalan alternatíva közül lehet választani. Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa a legnépszerűbb gluténmentes liszteket ismerteti.
Tovább...
 
Kiss László fotográfus kapta idén a Penna Regia díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 18.
ImageSzékesfehérvár Közgyűlése idén Kiss László fotográfusnak adományozta a város sajtódíját, a Penna Regia díjat. Az elismerést a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András adta át azon az ünnepségen, melyet a székesfehérvári szerkesztőségek számára rendeztek a színházban.
Tovább...
 
Ötletek fogyáshoz, koplalás nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. március 18.
ImageAhhoz, hogy optimalizáljuk erőfeszítéseinket, melyek az éhségérzet csökkentésére, így a túlzott ételfogyasztás, ill. nassolás elkerülésére irányulnak, vessük be magunkat, és ragadjunk meg néhány egyszerű, ámde szuper hatékony ötletet!
Tovább...
 
Különleges fotógyűjtemény Kincsesbánya vadvirágairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 15.
Kivételes és töretlen lelkesedéssel járja a kincsesbányai erdőt Illés József, hogy felkutassa és megörökítse az itt élő vadvirágokat. Az elmúlt években 436 fajt azonosított be, s létrehozott egy mindenki számára elérhető albumot is – közel 60.000 felvételből válogatva, részletes leírásokkal. Sőt, közel tíz éve már, hogy a helyi gyermekeket is a vadvirágok szeretetére tanítja.
Tovább...
 
Újítsuk meg tavasszal a konyhát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 15.
ImageA tavasz beköszöntével szinte minden háziasszony létrára ugrik, vadul pucolni kezdi az ablakokat, mossa a függönyöket, sterilizálja még a szekrény tetejének legeldugottabb sarkait is, s közben azon agyal, hogy mivel lehetne feldobni a lakást? Hiszen megújul a természet – legyen hát vidámabb, élettel telibb otthonunk is!
Tovább...
 
Tudod, melyik ételadalékok okozhatnak allergiát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 15.
ImageA modern élelmiszeripar egyre különbözőbb, és egyre növekvőbb mennyiségű adalékanyagot használ fel a termékek előállításához. Az ételadalékok alkalmazásának célja a tartósítás, állagjavítás, ízfokozás, színezés. Egyes összetevők viszont allergiás tüneteket is okozhatnak.
Tovább...
 
Semmelweis Ignác-emlékév a Széna Tériben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. március 15.
ImageSemmelweis Ignác életével, munkásságával és korának mindennapjaival ismerkedtek játékos formában a Széna Téri Általános Iskola diákjai. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának tematikus napjával emlékeztek a 200 éve született orvosra, „az anyák megmentőjére", aki középiskolai éveit Székesfehérváron töltötte a Ciszterci gimnázium diákjaként.
Tovább...
 
Kiwano – amikor tüskéket látsz egy uborkán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 15.
ImageAz egyik hipermarket gyümölcs-választékában találtam egy különleges kinézetű újdonságot, amit „kiwano” néven hirdettek. A lányom unszolására vettem is egyet belőle, hogy megkóstoljuk. Számomra csalódást okozott, mert édes ízre számítottam, s helyette úgy éreztem, mintha uborkát rágcsálnék. Naná, hiszen ez valójában egy zöldség (elég boros áron mérve).
Tovább...
 
<< Első < Előző 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9318 - 9328 / 20492