Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
2020-ra a 3. leggyakoribb halálok lehet a COPD Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. november 21.
ImageHazánkban közel félmillió COPD-s beteg él, évente átlagosan 5-6 ezer új esetet diagnosztizálnak. Ez az adat azonban csak a betegség súlyosabb szakaszában lévő betegek számát mutatja. Az érintettek nagy része ugyanis csak későn fordul orvoshoz, pedig idejében felismerve a betegek életminősége jelentősen javítható.
Tovább...
 
Székesfehérvár Településképi Arculati Kézikönyv Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. november 21.
ImageA Városházán mutatták be kedden délután a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet. A Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót, bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.
Tovább...
 
Ismét megünneplik a Katalinokat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 21.
ImageKitűnő hangulattal, ízes falatokkal és fülbemászó muzsikával várják a résztvevőket idén is a hagyományos Katalin-napi ünnepségsorozaton Székesfehérváron. Vasárnap 17 órakor a Liszt Ferenc utcában, Kati néni szobránál kezdődik, majd a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódik a program.
Tovább...
 
Gépszemlén ellenőrizték a Városgondnokság téli felkészültségét Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. november 20.
A november 15-e óta téli útüzemeltetésre váltott Városgondnokság gépei egyelőre a telephelyen várakoznak, de ha az időjárás úgy kívánja, azonnal bevethetők. Hétfő délután a rendőrséggel közösen gépszemlén ellenőrizték a 7 nagygépből, 12 kisgépből és 12 buszmegálló-takarító járatból álló flotta műszaki állapotát. A géppark mellett közel 100 ember is készenlétben áll a március 15-ig tartó téli útüzemelési időszakban.
Tovább...
 
A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott a 67 Étteremben Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 20.
A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott a székesfehérvári 67 Étterem & Bistroban főz utoljára együtt a november 24-én kezdődő, luxemburgi Culinary World Cup verseny előtt. A 11 fős magyar csapatnak a világbajnokságon 5 óra alatt 110 fő számára kell háromfogásos menüjét megfőznie. A válogatott sorai között tudhatja Adamek Balázst, Bán Lászlót és Botos János Andrást, a Diófa Étterem séfjét és szakácsait, illetve Volenter Istvánt, a 67 Étterem séfjét, aki a válogatott szövetségi kapitánya.
Tovább...
 
Konferenciával ünnepelték a 25 éves szociális törvényt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 20.
A szociális törvény 25 éves jubileuma kapcsán szerveztek konferenciát a Városházán. Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ közös rendezvényén az ágazat irányítói, munkatársai vettek részt, három nyugállományú szakember polgármesteri elismerésben részesült.
Tovább...
 
Hol ér véget a felelős gondoskodás? Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 20.
ImageOktóber 15-én lépett életbe a kormány új szabálycsomagja, amely tiltja az életvitelszerű utcán lakást az ország teljes területén.
Tovább...
 
8 ok, ami miatt nehezen szabadul meg a köhögéstől Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. november 20.
ImageA makacs köhögés sokakat érintő panasz az őszi-téli időszakban. Gyakori velejárója a légúti betegségeknek, de akár súlyos egészségügyi problémákra is felhívhatja a figyelmet.
Tovább...
 
„Sirkenjáró, sarkonjáró…”– néptáncosok találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. november 20.
ImageMinősítő versenyt és találkozót rendez az Alba Regia Táncegyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Motívum Kulturális Egyesület: a Közép-Dunántúli régió amatőr néptáncegyütteseinek minősítő fesztiváljának a Művészetek Háza ad otthont 2018. november 25-én, vasárnap 10 órától.
Tovább...
 
Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 20.
ImageA Városházán ma mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét. A kötet mintegy 250 oldalon számtalan régi és újabb fotóval, képekkel, várossziluettekkel, térképekkel közvetíti a város építészetének jellemző jegyeit, céljait, a jövő alakításának céljából.
Tovább...
 
Ismét meghirdették a Szent Erzsébet adománygyűjtő akciót Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 20.
ImageA Szegényeket Támogató Alapítványt segítik a Szent Erzsébet adománygyűjtő akcióval, melyet hetedik alkalommal hirdettek meg. E hét péntekig az Öreghegyi Közösségi Házban fogadják a tartós élelmiszereket, könyveket, játékokat, háztartási felszereléseket, karácsonyi édességeket, melyeket az ünnepekig eljuttatnak az alapítvány által gondozott családoknak. A kezdeményezésről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9736 - 9746 / 20402