Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ne féljünk az óriás tőrösdarázstól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 02.
Európa legnagyobb darazsa az óriás tőrösdarázs: akár öt centiméter hosszúra is megnőhet, fesztávolsága pedig elérheti a nyolc centimétert. Petéit gazdatestbe rakja: a kikelő lárvák belülről falják fel lassacskán a még élő pajort.
Tovább...
 
Mit tegyünk, hogy ne darálja le a meztelen csiga a kertünket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 02.
Egyre jobban terjed, és hatalmas károkat okoz a spanyol meztelen csiga Magyarországon. E roppant falánk állat válogatás nélkül megrág mindent, ami az útjába kerül. Rendkívül szapora és nagyon jól alkalmazkodik a körülményekhez. – Hogyan védekezzünk ellene?
Tovább...
 
5 nyári tanács szívbetegeknek Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 01.
A szívbetegeknek fokozottan érdemes vigyázniuk magukra a kánikulai időszakban, különösen, ha 50 év felettiek, társbetegségeik is vannak és/vagy túlsúlyosak. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont szakorvosa hasznos tanácsokkal.
Tovább...
 
Hirtelen eszméletvesztés – nem biztos, hogy a meleg okozza Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 01.
Biztosan sokan érezték már, hogy mindjárt elájulnak, ha valami miatt túl sokáig kellett állniuk a napon. Sokszor ilyen nyilvánvaló okok állnak a jelenség mögött, azonban dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint az eszméletvesztés akár szívprobléma tünete is lehet.
Tovább...
 
A meleg kikészíti az ereinket Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 01.
A nyári melegben és magas páratartalomban szervezetünk számos veszélynek van kitéve, amely ellen sokszor nem is tudunk megfelelően védekezni. A magas hőmérsékletben vénáink kitágulhatnak, lábaink pedig elnehezülhetnek, éjszaka görcsölhetnek. Az érsebész szerint a vénák megtámasztása kompressziós kezeléssel átmeneti megoldást jelenthet a panaszok csökkentésére.
Tovább...
 
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése Nyomtatás E-mail
Írta: Melocco Anna   
2019. augusztus 01.
MOST néven indul el az a számos országot átfogó konzorcium, amelyet a magyar Hangvető vezet és amely az EU Kreatív Európa programjának egyik idei kiválasztottja lett. Magyar pályázó konzorciumvezetőként korábban sosem nyert az Unió legfontosabb kultúratámogatási programjából, így a MOST nem csak a balkáni országok, hanem a magyar világzenei szcéna számára is fontos lépés.
Tovább...
 
A szóbeli bántalmazás ugyanakkora sebet ejt, mint a testi Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2019. augusztus 01.
Ha úgy érzed, nem vagy elég jó, csinos, okos, vagy kívülállónak érzed magad – nem vagy egyedül. Magyarországon minden negyedik-ötödik magyar fiatal elégedetlen magával, részben mert a média, az online közösségek tökéletesnek látszó tinédzsereket és hírességeket mutatnak. Mindez egyfelől kihat az önképünkre, másfelől sokan ettől inspirálva kezdenek gúnyolni, megalázni másokat. A Sprite “Oltsd a szomjad! Ne engem.” kampánya erre hívja fel a figyelmet, legutóbb egy kerekasztal-beszélgetés során pszichológus és véleményvezérek bevonásával tárgyalta a problémát és a lehetséges megoldásokat.
Tovább...
 
Ha libben a szoknya… Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. augusztus 01.
Íme a nyári „lábápolási és csinosítási program” 7 lényegesebb pontja, amelyek ajánlásait érdemes betartani.
Tovább...
 
A lusta ember virága: a kaktusz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 01.
A kaktuszt nemhiába emlegetik a lusta ember virágaként, hiszen hetekig is jól elvan mindenféle gondoskodás (öntözés) nélkül. Csupán napfény és meleg kell neki, mert többnyire nem télálló. Nyáron egy ilyen növénynek a kertben a helye, és csodás virágokkal hálálja meg a legkisebb törődést is.
Tovább...
 
Te is találkoztál már tízcentis orosz tarantulával a lakásodban? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 01.
Ha kiterjeszti a lábait, a tízcentis átmérőt is elérheti a „magyar madárpók”, mely egyre jobban terjed hazánkban. Az „orosz tarantula” marása nem halálos ugyan, de nagyon fájdalmas és allergiás reakciót válthat ki.
Tovább...
 
Életveszélyes is lehet az eperallergia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 01.
Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs hazánkban. Ezért fontos beszélnünk az eperallergiáról, mely életveszélyes állapothoz is vezethet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 11886