Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szövetség a folyamatos innovációra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 06.
Együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Jövő Mobilitása Szövetség. A megállapodás feltételeiről a két szervezet az alábbi közleményben adott tájékoztatást:
Tovább...
 
Ingyenes online előadás a nőket érintő menopauzáról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 06.
A változókor rendszerint 45-50 éves kor után köszönt be, ám van, hogy ennél jóval előbb. A menopauza egy hosszú folyamat, ami több évet ölel fel és sok esetben felkészületlenül éri a nőket. A SZÉNA Egyesület egy online előadással kíván segíteni azoknak a hölgyeknek, akik szeretnének tudatosan készülni erre a változásra.
Tovább...
 
A tompalátás kiszűrését a legmodernebb eszközzel végzik Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 06.
Kombinált szemészeti diagnosztikai készülékkel, egy speed refrakto-keratométerrel bővül a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekszemészetének eszközparkja. A két és félmillió forintos szemvizsgáló készülékkel, amelyet a Fehérvár Travel Alapítvány támogatásával vásároltak meg, a gyerekek szemének fénytörési hibáját tudják időben kiszűrni a szakemberek.
Tovább...
 
Új parkolók és gyalogos átkelőhelyek épültek a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. október 06.
A Királykút lakónegyed mögött a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében összesen tíz új parkolóhely, illetve kettő gyalogos átkelőhely épült. A biztonságos közlekedést segítő gyalogos átkelőhelyre azért is nagy szükség volt mert a város felől ezen az útvonalon közelítik meg sokan a Felsővárosi Általános Iskolát és a Comenius-t is. A beruházás tartalmazza a közvilágítás és a járdák kiépítését is.
Tovább...
 
Virtuális séta a Várkörúton Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 05.
Módosul „A hely, ahol élünk” helytörténeti sorozat október 6-i, szerdai helyszíne. A várhatóan kedvezőtlen időjárás miatt virtuális sétát tesznek az érdeklődők Váczi Márk vezetésével. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Fehérvári Civil Központba 16.30 órától.
Tovább...
 
Innovatív technológiával a gyalogosok biztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. október 05.
Biztonságosabbá vált a Szent György Kórház bejáratához vezető gyalogos-átkelőhely, ahol az Önkormányzat biztosította a forrást a SafeXOne gyalogosvédelmi rendszer kiépítéséhez. Egy fehérvári informatikus fejlesztette ki azt a technológiát, amelynek célja a kijelölt átkelőhelyeken a gyalogosgázolások megelőzése. A rendszer érzékeli az átkelési szándékot, sárga villogó fénnyel jelez a járművezetőknek, illetve sötétben lézerfénnyel is láthatóvá teszi a gyalogos mozgását.
Tovább...
 
Fecsegő a Nyitrai úton – Karsai Béla lesz a vendég Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. október 05.
Folytatódik a Fecsegő című programsorozat a Nyitrai úti Közösségi Házban. Október 5-én, kedden dr. Karsai Béla lesz a vendég, akivel Silye Sándor beszélget az életútjáról. A belépés díjtalan.
Tovább...
 
„Erdők és erdészek” Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 05.
Az erdő gondozása, fenntartása, gyarapítása, mint fenntartható gazdálkodási forma a fő témája az idei Erdők Hete programsorozatnak. Az október 4-től 10-ig tartó országos eseményhez vezetett túrákkal a VADEX Mezőföldi Zrt. is csatlakozott.
Tovább...
 
Virágos Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. október 05.
Már tizenkettő éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak parkosítási törekvéseit a Virágos Székesfehérvár növényültetési pályázattal. A 2022-ben kiosztásra kerülő virágokra október 5-én, keddtől egészen október 20-ig lehet pályázni.
Tovább...
 
Változatos programokkal folytatódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 05.
Városnéző sétával, régészeti előadássorozattal, jó hangulatú és szórakoztató tematikus kvízjátékkal és szubjektív tárlatvezetéssel folytatódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja október 6-tól Székesfehérváron.
Tovább...
 
Okos és zöld megoldásokkal épül Székesfehérvár új városrésze Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea, E-ON   
2021. október 05.
Évtizedes jelentőségű városfejlesztés előtt áll Székesfehérvár, hiszen a déli összekötő út megépítésével egy 500 hektáros terület ’feltárására’ nyílik lehetőség. Az új városrészt a fenntarthatóság jegyében szeretné kialakítani az Önkormányzat, ennek a szemléletnek az érvényesülését szakmai partnerek bevonásával erősíti a város. Az első ilyen együttműködési megállapodást hétfőn az energiahálózatok, a megújuló energia és a komplex energetikai megoldások egyik vezető hazai képviselőjével, az E.ON Hungária Csoporttal írta alá Székesfehérvár polgármestere.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 15712