Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Csángó hagyományőrző nap a Napraforgó táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. július 26.
ImageCsángómagyar napot tartottak a Napraforgó Városi Napközis Táborban Székesfehérváron. A moldvai Pusztinából és Lészpedről érkeztek hagyományőrző gyerekek és felnőttek, hogy ízelítőt adjanak sajátos nyelvhasználatukból, énekeikből és táncaikból. A vendégek látogatása július 27-én, pénteken 18.00 órakor a Városházán rendezett csángó esttel zárul, melyen itt lesz Nyisztor Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes is.
Tovább...
 
Elhunyt az Aranycsapat krónikása Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. július 26.
96 éves korában, rövid szenvedés után tegnap elhunyt a magyar sportújságírás legendája, az Aranycsapat "tizenkettedik tagja", Szepesi György.
Tovább...
 
Tudod, milyen betegségeket okoz a légkondi? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. július 25.
ImagePersze baj csak akkor lesz, ha nem megfelelően van karbantartva, s, ha nem az optimális hőfokra állítod be! Léteznek akár halált okozó baktériumok is, amelyek kizárhatóak speciális és rendszeresen tisztított szűrő-alkatrészekkel.
Tovább...
 
Telefont és ajándékcsomagot nyerhetnek a gyerekek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 25.
ImageA nyári vakáció egészséges eltöltésével kapcsolatos rajzpályázatot hirdetett a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak csoportja. Az alkotásokat augusztus 31-ig lehet beküldeni, a pályázó gyerekek értékes ajándékokat nyerhetnek.
Tovább...
 
Miért van veszélyben a málna hazai termesztése? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. július 24.
ImageAddig edd a magyar málnát, amíg teheted! A munkaerőhiány, a klimatikus viszonyok, valamint a konkurencia miatt ugyanis lassan megszűnhet egyes bogyós gyümölcsök (köztük a málna) hazai termesztése is.
Tovább...
 
Szúnyogirtás lesz július 27-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 24.
ImageMagyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyog gyérítését. Ha az időjárás engedi, Székesfehérváron július 27-én, pénteken kerül sor a permetezésre. A felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!
Tovább...
 
Családokat, gyerekeket táboroztat idén is az öreghegyi karitász Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. július 24.
ImageIdén is megszervezi nyári táborait a hátrányos helyzetű gyerekek, családok számára a Székesfehérvár-Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja. A plébánián és a Balatonnál egy-egy hétre biztosítják számukra a tartalmas, kulturált kikapcsolódást az ellátással együtt. A fehérvári napközis táborban ma dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok tett látogatást.
Tovább...
 
Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene Nyomtatás E-mail
Írta: Valent Ágnes   
2018. július 24.
ImageFöldünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban emiatt az unió lakosságának 40%-a, a magyar lakosságnak pedig 25%-a, azaz mintegy 2,5 millió ember él és dolgozik az egészséget is károsító 55 decibeles határértéknél nagyobb zajszint mellett. A környezeti és beltéri zajok káros hatásai ellen ma már korszerű hangelnyelő anyagokkal védekezhetnénk, de mégsem tesszük. A Knauf Insulation szigetelőanyag-gyártó adatai szerint ugyanis a lakás- és irodatulajdonosok, sok esetben pedig a kivitelezők sem tudják, hogy miért kell szigetelni a hangot visszaverő belső falfelületeket vagy a térelválasztó falakat.
Tovább...
 
Egy hét alatt 10 ezer látogató – Óriási siker a dinó-kiállítás Szegeden Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedűs Anita   
2018. július 23.
Egy hét alatt túllépte a 10 ezres látogatószámot a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítása. Nyitáskor sorok kígyóznak a bejárat előtt, majd egész nap folyamatosan érkeznek a látogatók.
Tovább...
 
Szent László, Kálmán és Álmos herceg Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. július 23.
Harmadik alkalommal láthatta a székesfehérvári óriásbábokat a Fő utca közönsége. A Székesfehérvári Királyi Napokat népszerűsítő programsorozaton ezúttal Szent László, Könyves Kálmán, Álmos herceg képviseli a 19 tagú csoportot. A programot ezúttal a Sub Rosa ​régizene ​e​gyüttes, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje​ ​ és a Bandiera zászlóforgató csoport ​műsora színesítette, az eseményt Csizmadia Máté narrálta.
 
Hőség-teszt: tudjuk mi a teendő? Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. július 23.
ImageAz idei, lassan csúcsosodó nyáron - eddig - nem kellett komoly, tartós hőhullámot átvészelnie szervezetünknek. Az előrejelzések alapján azonban augusztus végéig, szeptember elejéig 1-2 hőségriadós időszakra számítani kell.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 10232