Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elindul a Móri út felújításának első üteme Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 12.
A Móri út rekonstrukciója, korszerűsítése több szakaszban valósul majd meg. Az első ütem kivitelezési munkálatai – amelyek útburkolat- és víziközmű-felújítást is magukban foglalnak – ma kezdődnek. 
Tovább...
 
Változtak az ún. többgenerációs épületekre vonatkozó szabályok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 12.
Sok családot érint kedvezően a két napja életbe lépett változás, amely szerint többek között az ún. többgenerációs épületekben már nem kell a lakásoknak önálló bejárattal rendelkezniük, a lakások nyílhatnak egymásból is, átjárhatóak lehetnek. A Hatósági Főosztály tájékoztatása szerint újra benyújthatják rezsitámogatásra vonatkozó kérelmüket azok a tulajdonosok, akiknek az ingatlana így már megfelel a vonatkozó előírásoknak. 
Tovább...
 
Temesvári Márta: A szép magyar kert (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. január 11.
A kötet a fontosabb szereplők bemutatásával képet ad a hazai kertművelés jelenlegi állapotáról, a fontosabb trendekről és kihívásokról. A terület határai egyértelműen meghúzhatók: legnagyobb számban a tervezéssel, kertépítéssel foglalkozó cégek jelennek meg a kötetben. Szintén nagyobb teret kapnak a kertépítőket kiszolgáló vállalkozások, úgymint a faiskolák, erdészetek, dísznövénykertészetek, és más, a kertépítés folyamatában résztvevő cégek a kerti kő gyártókkal bezárólag.
Tovább...
 
Új programsorozat indul a Szövőmadár népmeseműhellyel az Aranybulla Könyvtárban   Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 11.
Új programként interaktív népmesés programsorozat indul a Szövőmadár meseműhellyel az Aranybulla Könyvtárban. Az első foglalkozást január 13-án, pénteken délután tartják 4-8 éves gyerekeknek. Január 14-én, szombaton pedig jön az újabb kreatív szombat az intézményben.
Tovább...
 
Emléktábla 3. Gyalogezred katonái tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 11.
Az 1942 tavaszán és őszén a vasútállomásról a frontra induló Magyar Királyi Szent István 3. Gyalogezred katonáinak állítanak emléket Székesfehérváron. Az emléktábla avatására január 13-án, pénteken 14 órakor kerül sor. Az eseményt szervező Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség minden emlékezőt tisztelettel vár az eseményre.
Tovább...
 
Okostanteremmel gazdagodott a Kossuth Lajos Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. január 11.
Kedden délelőtt az öreghegyi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai is birtokba vehették újonnan berendezett okostantermüket. A többek között 3D nyomtatóval, tabletekkel és okostáblával felszerelt osztályterem az élményalapú, közös munkára épülő oktatást segíti.
Tovább...
 
Újesztendő, vígságszerző - Január 14-én rendezi újévi táncházát az Alba Regia Táncegyüttes    Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 11.
Az új esztendőben is folytatja táncházi programsorozatát az Alba Regia Táncegyüttes. Az első családi mulatság január 14-én, szombaton lesz a Malom utcai Táncházban, hagyományosan kézműves foglalkozással, gyermekjátszóval és tánctanítással.
Tovább...
 
Petőfi 200 Székesfehérváron – a Pelikán udvarnál emlékeztek a nemzet költőjére   Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 11.
Megemlékezést szervezett a 200 éve született Petőfi Sándor tiszteletére Székesfehérvár Önkormányzata és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Fejér Megyei Tagozata a Pelikán udvar bejárata melletti emléktáblánál. A koszorúzással egybekötött esemény apropóját az adta, hogy a nemzet költője vándorszínész korában 1842 őszétől 1843. január 10-ig élt a városban.
Tovább...
 
Új parkolók, liftek és kerékpártámaszok építésével folytatódik a vasútállomás fejlesztése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 11.
Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése – adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere. 152 új parkolóhely, két új személylift, 100 kerékpártámasz épül és egyéb fejlesztések is lesznek a Déli Vasút utcában. Dr. Cser-Palkovics András ma reggeli bejegyzésének teljes szövege az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Már csak ma estig lehet csatlakozni a LED-csereprogramhoz   Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 10.
Ma lejár a meghosszabbított regisztrációs időszak az ingyenes lakossági LED-csereprogramban. A jelentkezők a régi, magas energiaigényű izzókat LED-es égőkre cserélhetik a székesfehérvári háztartásokban.
Tovább...
 
Kerámiakiállítás és Családi bütykölde Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 10.
Kiállítással és családi bütyköldével indulnak a közösségi programok a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Az itt működő felnőtt kerámia szakkör tagjainak alkotásaiból január 13-án, pénteken 16 órakor nyílik kiállítás, míg január 14-én, szombaton délelőtt diafilm-vetítéssel és vesszőfonással várják a család apraja-nagyját.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 18028