Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szoftverfejlesztő diák nyerte a Nagy Diák TudatosNet Tesztet Nyomtatás E-mail
Írta: ADRAVECZ-LAUFER FLÓRA   
2024. május 29.
Egy debreceni, szoftverfejlesztőnek készülő diák, Tóth Sándor Benedek nyerte az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt döntőjét. A 16 éves tanuló több mint 16 ezer indulóból lett az első az országos versenyen, amely célja többek közt az volt, hogy a diákok játszva szerezzenek hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról, és meg tudják védeni magukat az ártalmas tartalmaktól.
Tovább...
 
Erősödő toborzás várható a gyártás, termelés területén Nyomtatás E-mail
Írta: Somogyi Tamás   
2024. május 29.
Az elmúlt másfél évben tovább lassult a toborzás a gyártási és termelési szektorban, ez a tendencia pedig egybevág az országos helyzettel: a vállalatok visszafogták a munkaerőfelvételt, helyette sokkal inkább a meglévő munkavállalók megtartására fókuszálnak. Ennek ellenére a szektorban dolgozó szakemberek továbbra is keresettek a munkaerőpiacon – derül ki a Profession Services, a Profession.hu toborzással foglalkozó üzletágának gyártási és termelési szektorra vonatkozó elemzéséből.
Tovább...
 
Zöld Bajnok Székesfehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. május 29.
A lakossági LED-csereprogram legjobbjai között szerepelt Székesfehérvár. A CYEB Kft. által két évvel ezelőtt indított, a lakossági energiamegtakarítást segítő ingyenes programhoz Székesfehérvár Önkormányzata is sikeresen csatlakozott. A pályázatban összesen 37 047 izzót cseréltek le, a 3127 fehérvári háztartásnak ez évente közel 45 millió forint megtakarítást jelent. Az országos pályázatban résztvevő településeket kedden Budakalászon, egy nagyszabású ünnepség keretében köszöntötték. Városunk nevében Mészáros Attila alpolgármester vehette át a Zöld Bajnok elismerést.
Tovább...
 
KÉPES program a székesfehérvári általános iskolásokért Nyomtatás E-mail
Írta: KÉPES program & Józsa Dávid - ÖKK   
2024. május 29.
2024-ben is folytatódik az összefogás a székesfehérvári általános iskolák megújításának, szebbé tételének érdekében a KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés keretében. Ennek köszönhetően az idei évben a Tóvárosi Általános Iskola diákjai vehetik majd birtokba a megújult iskolaudvart, a kodályosok pedig okostanteremmel lesznek gazdagabbak a korszerűsítésnek köszönhetően.
Tovább...
 
Úton a Csillagok felé - a Comeniusból! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2024. május 28.
A legmagasabb értékű ösztöndíjat kapta Soproni András az Arizonai Egyetemtől, így ősszel már ott tanulhat az asztronómia szakon.
Tovább...
 
A Területi Vérellátóban minden hétköznap, a Fehér Palotában pénteken lesz véradás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 28.
Ezen a héten is folytatódnak a véradó akciók Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Területi Vérellátójában minden hétköznap, míg a Fehér Palota Üzletközpontban május 31-én, pénteken lehet segíteni.
Tovább...
 
Bütykölde és vadonatúj könyvek az Aranybulla Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 28.
Folytatódik a Bütykölde című kézműves programsorozat az Aranybulla Könyvtárban. Legközelebb május 28-án, kedden 16.30 órakor várják az érdeklődőket. Az intézménybe közben 36 új könyv érkezett, melyek jövő héttől már kölcsönözhetőek. A könyvtár a tanév végeztével vált át a nyári nyitvatartási rendre.
Tovább...
 
Emelem kalapom! – kétrészes nemezkalap-készítő műhely indul júniusban a Rác utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 28.
A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén is szerveznek nemezkalap-készítő műhelyt a Szent István Király Múzeum Palotavárosi kiállítóhelyén. Az egymásra épülő foglalkozások június 1-jén és 15-én, szombati napokon lesznek. A létszám korlátozott, így érdemes minél előbb jelentkezni.
Tovább...
 
Indul az ételmentés az Alba Aréna és a Sóstói Stadion éttermeiben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 28.
Kezdődhet az ételek mentése, majd a rászorulókhoz történő eljuttatása az Alba Aréna és a Sóstói Stadion éttermeiben. Az ebédfőzésből és a rendezvényeken megmaradt, még fogyasztható ételeket egy speciálisan erre a célra kialakított hűtőben tárolják, majd 24 órán belül eljuttatják az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ által gondozott családoknak. A Városgondnokság és az Alba Bástya együttműködéséről az Arénában tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
Elsőként az Arany János Iskolában avattak okostantermet Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. május 28.
Országosan is egyedülálló okostantermet hoztak létre az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Szekfű Gyula utcai épületében. A speciális nevelési igényű gyermekeknek kialakított okostantermet az Arconic támogatásával az Önkormányzat, a Székesfehérvári Tankerületi Központ, valamint a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány és az Alba Innovár együttműködésében valósították meg.
Tovább...
 
Folytatódik az Állatbarát Olvasó Kihívás a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 27.
Az Állatbarát Olvasó Kihívás keretében ezúttal a Budai úti Tagkönyvtárban egy kiállítást láthatnak az érdeklődők, az online térben pedig egy nyereményjátékban vehetnek részt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 20658