Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
II. Országos Diákmunka Konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. november 21.
ImageA felnőtté válás, a diákmunka és a fiatalok munkába állását segítő mentorprogramok – mindezek a témakörök is szerepeltek a II. Országos Diákmunka Konferencia keddi programjában.
Tovább...
 
Gépszemlén ellenőrizték a Városgondnokság téli felkészültségét Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. november 20.
A november 15-e óta téli útüzemeltetésre váltott Városgondnokság gépei egyelőre a telephelyen várakoznak, de ha az időjárás úgy kívánja, azonnal bevethetők. Hétfő délután a rendőrséggel közösen gépszemlén ellenőrizték a 7 nagygépből, 12 kisgépből és 12 buszmegálló-takarító járatból álló flotta műszaki állapotát. A géppark mellett közel 100 ember is készenlétben áll a március 15-ig tartó téli útüzemelési időszakban.
Tovább...
 
„Sirkenjáró, sarkonjáró…”– néptáncosok találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. november 20.
ImageMinősítő versenyt és találkozót rendez az Alba Regia Táncegyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Motívum Kulturális Egyesület: a Közép-Dunántúli régió amatőr néptáncegyütteseinek minősítő fesztiváljának a Művészetek Háza ad otthont 2018. november 25-én, vasárnap 10 órától.
Tovább...
 
A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott a 67 Étteremben Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 20.
A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott a székesfehérvári 67 Étterem & Bistroban főz utoljára együtt a november 24-én kezdődő, luxemburgi Culinary World Cup verseny előtt. A 11 fős magyar csapatnak a világbajnokságon 5 óra alatt 110 fő számára kell háromfogásos menüjét megfőznie. A válogatott sorai között tudhatja Adamek Balázst, Bán Lászlót és Botos János Andrást, a Diófa Étterem séfjét és szakácsait, illetve Volenter Istvánt, a 67 Étterem séfjét, aki a válogatott szövetségi kapitánya.
Tovább...
 
Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 20.
ImageA Városházán ma mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét. A kötet mintegy 250 oldalon számtalan régi és újabb fotóval, képekkel, várossziluettekkel, térképekkel közvetíti a város építészetének jellemző jegyeit, céljait, a jövő alakításának céljából.
Tovább...
 
Ismét meghirdették a Szent Erzsébet adománygyűjtő akciót Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 20.
ImageA Szegényeket Támogató Alapítványt segítik a Szent Erzsébet adománygyűjtő akcióval, melyet hetedik alkalommal hirdettek meg. E hét péntekig az Öreghegyi Közösségi Házban fogadják a tartós élelmiszereket, könyveket, játékokat, háztartási felszereléseket, karácsonyi édességeket, melyeket az ünnepekig eljuttatnak az alapítvány által gondozott családoknak. A kezdeményezésről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Tovább...
 
Kétszer annyi nő, mint férfi a szűrőnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2018. november 20.
ImageTöbb mint 2500 vizsgálatot végeztek el a szakemberek az idei Szívügyünk Fehérvár elnevezésű szűrőnapon. Ami a résztvevők arányát illeti, nincs változás a tavalyihoz képest, a hölgyek most is kétszer annyian voltak, mint a férfiak. A legtöbben 2018-ban is a koleszterinszint-, a vércukorszint- és a vérnyomásmérés elvégzését tartották fontosnak.
Tovább...
 
Konferenciával ünnepelték a 25 éves szociális törvényt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 20.
A szociális törvény 25 éves jubileuma kapcsán szerveztek konferenciát a Városházán. Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ közös rendezvényén az ágazat irányítói, munkatársai vettek részt, három nyugállományú szakember polgármesteri elismerésben részesült.
Tovább...
 
Tea, lekvár, likőr, bor - finomságok csipkebogyóból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. november 20.
ImageA csipkebogyó felhasználása széleskörű. Fogyasztják gyógyteaként, készülhet belőle szirup, dzsem, lekvár, leves, bor és likőr is. A termésből sajtolt olajat napégés esetén vagy apró ráncok kezelésére is felhasználhatjuk. Sőt, már kapható csipkebogyóliszt is.
Tovább...
 
Hol ér véget a felelős gondoskodás? Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 20.
ImageOktóber 15-én lépett életbe a kormány új szabálycsomagja, amely tiltja az életvitelszerű utcán lakást az ország teljes területén.
Tovább...
 
8 ok, ami miatt nehezen szabadul meg a köhögéstől Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. november 20.
ImageA makacs köhögés sokakat érintő panasz az őszi-téli időszakban. Gyakori velejárója a légúti betegségeknek, de akár súlyos egészségügyi problémákra is felhívhatja a figyelmet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 10765