Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nemzetközi csapatok és saját számok a legnagyobb egyetemi tehetségkutató színpadán Nyomtatás E-mail
Írta: Budai Marcell   
2024. április 12.
Ötödik alkalommal szervezte meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a legnagyobb egyetemi tehetségkutatót, a MentorFactort. A közel 100 jelentkező között hazai és külföldi hallgatók egyaránt megjelentek, sőt olyan produkciók is helyet kaptak, ahol a magyar és nemzetközi fiatalok közösen alkottak csapatot.
Tovább...
 
Nem félnek belevágni a magyarok az otthonfelújításba Nyomtatás E-mail
Írta: Födő Tamás   
2024. április 12.
Az otthonukat felújítók akár néhány évente is belevágnak egy ilyen projektbe, és a többség ilyenkor saját megtakarításait használja forrásként – derül ki a Praktiker országos reprezentatív közvélemény-kutatásából. Az eredmények alapján hazánkban a gyakoribb, de kisebb összegű, költséghatékony részfelújítások sokkal jellemzőbbek a teljes körű, nagy renoválásoknál. Azok, akik belevágnak a felújításba, a tapasztalatok szerint a nagy áruválaszték mellett a szakértői támogatást is fontosnak tartják.
Tovább...
 
Elkezdődött Székesfehérvár első esőkertjének beültetése a Török udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 12.
Elkezdődött csütörtökön reggel Székesfehérvár első esőkertjének beültetése a Török udvarban. Közel 40 féle évelő növény mintegy 1.000 példányát ültetik el a területen, amely a történelmi Belváros ékköve lesz. A munkában részt vettek a beruházást finanszírozó Grundfos Magyarország Gyártó Kft. és a Városgondnokság vezetői, munkatársai, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester is.
Tovább...
 
Miről mesélnek a szigligeti várak? – előadás csütörtökön, a Városi Levéltárban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 11.
„Itt valóság több a hírnél” – Miről mesélnek a szigligeti várak? címmel kezdődik előadás 2024. április 11-én, csütörtökön 17.00 órakor a Városi Levéltár és Kutatóintézetben. Az eseményre díjtalan a belépés.
Tovább...
 
Megjelent a Margaret Island új nagylemeze Nyomtatás E-mail
Írta: Bánki Judit   
2024. április 11.
Megjelent a Margaret Island új nagylemeze: a Minden levegővétellel újra megszületünk a zenekar legszemélyesebb albuma.
Tovább...
 
Áprilisban is folyamatosan lehet vért adni a kórház véradó állomásán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 11.
Folyamatosan várják a véradókat áprilisban is Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén lévő állomásra minden hétköznap lehet menni. Az Országos Vérellátó Szolgálat jelentése szerint egyre több vért adnak a magyar donorok, számuk mintegy 4 százalékkal emelkedett tavaly a 2022-es évhez képest.
Tovább...
 
Béremelés, bérkiegészítés és béren kívüli juttatások a város óvodáiban és bölcsődéiben dolgozóknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 11.
A pedagógus életpálya modell változásairól, valamint a székesfehérvári, önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben dolgozó diplomás és nem diplomás munkakörökben foglalkoztatott szakemberek juttatásait érintő – részben már meghozott és hamarosan várható – közgyűlési döntésekről számolt be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.
Tovább...
 
Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában – másodszor rendeztek közszolgáltatói konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 11.
Tavaly indult útjára, idén pedig folytatódott az a hagyomány, hogy konferencia keretében mutatkoznak be a város közszolgáltató cégei. A 2024-es találkozót Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában címmel, szerdán tartották a Városháza Dísztermében, ahol három, az idén 15 éves fennállását ünneplő cég, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. mutatta be tevékenységét. A cégeknek Székesfehérvár polgármestere mondott köszönetet a város közössége nevében, majd díjakat adott át. A konferenciát két kiállítás színesítette.
Tovább...
 
Nikola Tesla élete – Látványos színpadkép, varázslatos zene az Alba Arénában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 11.
Grandiózus látványvilággal és varázslatos zenével várják a nézőket május 24-én az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnoka kulturális rendezvény kategóriában a Nikola Tesla – Végtelen energia című musicalshow-val debütál. A Mikola Gergő, Szabó Máté, Füredi Nikolett, Kautzky Armand, Maday Gábor, Magyar Viktória nevével fémjelzett előadásra már kaphatók jegyek a Székesfehérvári Tourinform Irodában és a www.jegymester.hu oldalon.
Tovább...
 
Közszolgáltatói konferencia Székesfehérváron - rendhagyó tárlatvezetésekkel zárult a szakmai program Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 11.
Második alkalommal rendeztek közszolgáltatói konferenciát szerdán Székesfehérváron, Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában címmel, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével. A Városházán lezajlott szakmai program délután rendhagyó tárlatvezetésekkel zárult Székesfehérvár három ikonikus épületében.
Tovább...
 
Székesfehérvár 1945 tavaszán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 10.
Székesfehérvár a bécsi támadó hadműveletben, 1945 címmel tart előadást április 10-én a HM HIM Hadtörténelmi Levéltár és Térképtár igazgatója. Dr. Számvéber Norbert alezredes a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhelyen 17 órától foglalja össze az 1945 márciusában, Székesfehérvár körzetében lezajlott intenzív harcokat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 20343