Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Érbetegségszűrést szerveztek A Szabadművelődés Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 28.
ImagePerifériás érbetegségszűrést szerveztek szombaton A Szabadművelődés Házában. A statisztikák alapján a betegség 400 ezer embert érint hazánkban, és az életkorral nő az előfordulási arány: 60 év felett 14%-os, 70 év fellett pedig már minden ötödik embert érint – így a diagnózis fontossága kiemelten fontos, hiszen a rizikófaktorok helyes kezelésével a betegség megelőzhető.
Tovább...
 
Hihetetlenül gazdag adattár újabb megállapításokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 25.
ImageA székesfehérvári királyi bazilika építéstörténetéről megjelent legújabb kötetet mutatták a Városházán. „Hihetetlenül gazdag adattár, amelyben az érdeklődő mindent megtalál a feltárt maradványokról.” – fogalmazta meg a kiadványról Buzás Gergely régész-művészettörténész, és azt mondta, a tudományos élet nagy adósságát törleszti a sorozat, méltatva a szerző, Szabó Zoltán építészettörténész munkáját.
Tovább...
 
Miért együnk minél több szamócát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 25.
ImageA szamóca méregtelenít, jó a láz csillapítására, depresszió ellen is használható, s a pattanásos bőrt is kiválóan lehet kezelni vele. Fogyasztásával megelőzhetők bizonyos szív- és érrendszeri betegségek, csökkenthető a vérnyomás. E gyümölcsben lévő flavonoidok segítenek az agyban lévő stressz okozta folyamatok ellensúlyozásában. Mi mindenre jó még még ez a lédús, illatos gyümölcs?
Tovább...
 
Hogyan neveljünk fügefát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 25.
ImageA világ egyik legédesebb gyümölcse a füge. Az emberiség több ezer éve fogyasztja ezt a finomságot, amely Egyiptomban a fáraók gyógyító gyümölcsének számított, a hinduk szerint pedig ez az a növény, amellyel az istenek átadták a tudást az embereknek úgy, hogy szent tüzet gyújtottak vele. Babits Mihály kertjében is termett fügefa 150 évvel ezelőtt, s napjainkban is nagyon sok kertben megtalálható.
Tovább...
 
Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál Nyomtatás E-mail
Írta: Vannet   
2018. május 25.
ImageNagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Tovább...
 
Exkluzív interjú a Beszélgetések Istennel szerzőjével Nyomtatás E-mail
Írta: EVERNESS   
2018. május 25.
ImageNeale Donald Walsh 33 könyvet írt a kortárs spiritualitásról és annak a mindennapi életben való gyakorlásáról. A Beszélgetések Istennel című sorozat kilenc könyve közül hét bejutott a New York Times bestseller listájára, sőt, az első könyv 134 hétig az első helyen tartotta magát. Az író most exkluzív interjút adott az Everness Fesztivál közönségének, amelyben azt is megosztottaa, miért is tartja kiemelkedően fontosnak a hasonló rendezvényeket.
Tovább...
 
Magyar Opera200 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. május 25.
A Kékszakállú herceg vára bemutatójának 100. évfordulóján, tegnap érkezett Székesfehérvárra a Magyar Állami Operaház országjáró sorozata. Ennek keretében Ókovács Szilveszter főigazgató adta át jelképesen Brájer Éva alpolgármesternek és a város könyvtárainak és zenei intézményeinek a Magyar Opera200 című kiadványt. A sajtóeseményen szó volt az „Operát az Operából” elnevezésű, egyéves turné székesfehérvári előadásáról is.
Tovább...
 
Koszorúzások a Hősök Napja tiszteletére Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 25.
A Hősök Napja a háborúkban elesett katonák emléke előtti tisztelgés május utolsó vasárnapján. Székesfehérváron is több helyszínen tartanak megemlékezéseket pénteken, szombaton és vasárnap.
Tovább...
 
Campus sétány - nyílt nap! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 25.
ImageNyílt nap a Campus sétány projektről szombaton! A részletes program alább olvasható el!
Tovább...
 
Ezer lámpás éjszakája - összefogás az eltűnt gyermekekért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 24.
Az eltűnt gyerekek világnapjához kapcsolódóan nyolcadik alkalommal rendezik meg országszerte az Ezer Lámpás Éjszakáját. A jótékonysági koncert- és programsorozathoz Székesfehérvár ismét kapcsolódik, az Alba Plaza előtti térre várják az érdeklődőket vasárnap 17 órától.
Tovább...
 
Nyílt nap munkaügyi kérdésekről Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2018. május 24.
ImageA Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala, Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály munkaügyi szakterülete szakmai nyílt napot rendez május 25-én, pénteken 10-től 13 óráig Székesfehérváron, a Mátyás király körút 6. sz. irodaépület földszinti ügyfélfogadó helyiségében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 10048