Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hétfőtől megnyitja személyes ügyfélszolgálati irodáját a DEPÓNIA Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 12.
Június 15-től, hétfőtől újra kinyit a DEPÓNIA Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodája Székesfehérváron, a Sörház téren. A csalai hulladéklerakó június 8-a, hétfő óta teljes nyitva tartással működik – olvasható a közszolgáltató cég honlapján.
Tovább...
 
Nyiss Fehérvárra! – Egyre több aktivitást lehet újra kipróbálni Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 12.
Közel egy hónapja, a koronavírus-járvány enyhülésével indította útjára a Székesfehérvári Tourinform Iroda a Nyiss Fehérvárra! kezdeményezését, amelyre nemcsak a városba érkező turistákat, hanem a fehérváriakat is szeretettel várják. A veszélyhelyzetben hozott feloldó rendelkezések hatására egyre színesebb a programkínálat: újra fogad csoportokat a történelmi szabadulószoba és hétvégén lesz kisvasutas túra is a Sóstóra.
Tovább...
 
Színes játszótérrel gazdagodott Palotaváros Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 12.
Birtokba vehették a gyermekek a Palotaváros legújabb játszóterét. A Bakony utcában a kisebbek és a nagyobbak egyaránt válogathatnak a színes játszóeszközök között. A baba-mama hinta, egyedi, többfunkciós játszóvár és trambulin mellett itt található a város első, kaptár formájú, rugós lépegetője. Az interaktív játszóteret szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester és Farkas László, Palotaváros déli részének önkormányzati képviselője adta át.
Tovább...
 
Csaknem negyvenféle tábort ajánlanak nyárra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 12.
Csaknem negyvenféle nyári tábort ajánlanak Fejér megyében a különféle civil szervezetek a Fejér Megyei Civil Információs Centrumon keresztül. Kézműves és művészeti, énekes-táncos, hagyományőrző, honvédelmi, tudományos, nyelvi és számos egyéb tábor szerepel a kínálatban a www.echoinn.hu honlapon. A táborokban ügyelni kell a járványügyi óvintézkedések betartására, a fertőtlenítésre és a védőtávolságra – tájékoztatott sajtóreggelin Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke.
Tovább...
 
A Diáknapokra leadott pályaművek visszaadása Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2020. június 12.
A járványhelyzet miatt idén elmaradt a Fejér Megyei Diáknapok rendezvénye. A művészeti kategóriákban előzetesen leadott pályaműveket, alkotásokat eddig nem kaphatták vissza a diákok, a jövő héten azonban a szervezők két napon is lehetőséget adnak ezek átvételére.
Tovább...
 
A fehérvári katonák helytállását hirdeti az „oroszlános” szobor Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 11.
Koszorúzással emlékeztek meg a 17. honvéd gyalogezred tegnap is a Zichy ligetben álló emlékművének 92. avatási évfordulóján, szerdán. Az alkotás születésének történetét Simon László, a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred zászlajának adományozója elevenítette fel. Majd az esemény résztvevői koszorúval tisztelegtek az alkotók és a hős katonák emléke előtt.
Tovább...
 
Módosul a meghallgatás időpontja a Hermann zeneiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 11.
Augusztus helyett június 18-án és 19-én délután tartják a zeneiskolába jelentkező gyermekek alkalmassági meghallgatását. Azokat az érdeklődőket, akik az iskola honlapján található kérdőív kitöltésével jelezték jelentkezési szándékukat, levélben értesítik az időpontváltozásról.
Tovább...
 
3+1 tipp a fenntarthatóbb háztartásért Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2020. június 11.
Ecet és szódabikarbóna, mosószóda, nátrium-perkarbonát és házilag kevert arckrémek - szinte mindenhonnan záporoznak azok a tippek, amelyek különféle praktikákat ajánlanak a háztartásunk zöldebbé, fenntarthatóbbá tételéért. A rengeteg információ között azonban nehéz megtalálni a legjobb megoldást, ráadásul könnyen érezhetjük azt, hogy a tusfürdők, testápolók házi előállítása bonyolultabb, mint egy szimpla keverés, vagy esetleg tartunk attól, hogy mi magunk pepecseljünk az ismeretlen vegyi összetevőkkel. Pár egyszerű módszerrel azonban már most fentarthatóbbá tehetjük az otthonunkat: bemutatunk néhány olyan megoldást, amelyek segítségével azonnal zöldíthetünk a háztartásunkon.
Tovább...
 
3+1 dolog, amit rosszul tudtunk a pálmaolajról Nyomtatás E-mail
Írta: Tényi Petra   
2020. június 11.
Miközben a pálmaolaj rengeteg élelmiszerben, kozmetikumban megtalálható, az elmúlt időszakban számos tévhit és ezekből fakadó ellenérzés merült fel ezzel az összetevővel kapcsolatban. Tényleg érdemesebb lenne más növényi olajokkal kiváltani, vagy esetleg bojkottálni ezeket a termékeket? Most összegyűjtöttük a pálmaolajjal kapcsolatos legnépszerűbb félreértéseket és a megoldásokat.
Tovább...
 
A járvány miatt lehet magasabb a villanyszámla Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2020. június 11.
Bár szerencsére egyre inkább visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba, sokan – biztonsági okokból – valószínűleg a következő hónapokban is több időt töltenek majd otthon, mint a korábbi években ilyenkor. A több otthon töltött idő magasabb otthoni energiafogyasztást és így magasabb rezsiszámlát jelent, így most még inkább érdemes foglalkozni azzal, hogyan takarékoskodhatunk az energiával. Megfelelő háztartási eszközökkel és azok tudatos használatával évente több tízezer forinttal faragható le a rezsi.
Tovább...
 
Jancsárbörze lesz vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 11.
Nyárköszöntő baba és felnőtt kirakodóvásárt szerveznek a Jancsárkertben. A június 14-én, vasárnap 8-12 óra között rendezett Jancsárbörzén nem csak a vásárolni vágyókat, hanem az árusítókat is várják!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 13460