Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kávé mint csodafegyver Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2018. szeptember 21.
ImageReggelente a legtöbb ember még a szemét sem nyitja ki teljesen, amíg nem veszi magához az első adag kávéját. Azonban hogy a különleges ízű ital élénkítő hatásán túl is számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, csak kevesen tudják.
Tovább...
 
C-vitamin mindenkor Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2018. szeptember 21.
ImageSok mindenre képes az emberi szervezet, egy dologra azonban semmiképp, C-vitamint előállítani. Ezért azt külső forrásból kell bejuttatni a szervezet számára, mivel létfontosságú anyagról van szó.
Tovább...
 
Kíváncsi vagy a világ legszebb vörös homokos tengerpartjaira? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 21.
ImageHawaiin Kaihalulu tengerpartja, a Galapagos-szigetcsoportnál Rabida, az indonéziai Komodo, a Seychelles-szigetekhez tartozó La Digue, s még a görög Santorini Kokkini nevű strandja is vörös/piros/pink színben úszva várja a turistákat. Olvass tovább, s meglátod, hogy nemcsak a fehér homok lehet gyönyörű!
Tovább...
 
Hogyan védekezz a legyek ellen – vegyszermentesen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 21.
ImageSzúnyogháló van az ablakon – s mégis feltűnik egy pimasz légy a szobában, amely nem akar tágítani mellőled. Vajon hol juthatott be a lakásba, hogyan lehet kihessegetni, s megakadályozni, hogy társai átvegyék a helyét? Ebben próbálok meg segíteni…
Tovább...
 
A D-vitamin ezért több, mint egy vitamin Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2018. szeptember 20.
ImageMíg a lakosság nagyobbik része nem juttat elegendő D-vitamint a szervezetébe, számos országban, köztük hazánkban is közzétett tanulmányok sokasága világít rá e vitamin és hormonszerű anyag globális jelentőségére nemcsak erős csontjaink, hanem jó egészségi állapotunk fenntartása szempontjából is. Nem árt tehát tudni, hogy valósak-e a köztudatban elterjedt állítások róla. Különösen az ősztől tavaszig tartó időszakban tanácsos figyelnünk a D-vitamin-hiányra.
Tovább...
 
Őszi fáradtság vagy hormonzavar? Derítse ki! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. szeptember 20.
ImageAz őszi hónapok beköszöntével sokan tartós fáradtságtól, depressziós hangulattól és fokozott álmosságtól szenvednek, melyet általában a fényhiány, a nyaralás után a munkába való visszaállás és a nappalok rövidülése okoz. Azonban a tünetek akár hormonzavarra is utalhatnak, főleg akkor, ha hosszú időn át fennállnak.
Tovább...
 
A lusta ember virága: a kaktusz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 20.
ImageA kaktuszt nemhiába emlegetik a lusta ember virágaként, hiszen hetekig is jól elvan mindenféle gondoskodás (öntözés) nélkül. Csupán napfény és meleg kell neki, mert többnyire nem télálló. Nyáron egy ilyen növénynek a kertben a helye, és csodás virágokkal hálálja meg a legkisebb törődést is.
Tovább...
 
Mire van nagyobb szükség: a folyóírásra vagy a tízujjas gépelésre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 20.
ImageLétezhetünk-e egy olyan világban, ahol mindenki csak gépelni tud és csak a nyomtatott betűket tudja elolvasni, miközben a kézzel írás nemcsak a finommotorikát fejleszti, de a koncentrációnak és a pszichének is jót tesz? Ezt a kérdést boncolgatjuk e héten.
Tovább...
 
Kamu vagy igaz, hogy a légkonditól meg is halhatsz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 20.
ImageRövid leszek: Igen! Többfajta bakteriális fertőzést is elkaphatsz a nem megfelelően tisztított, karbantartott légkonditól. Közülük az egyik legionellózis, ami az esetek húsz százalékában halállal végződik.
Tovább...
 
A kártevőket nem könnyű elkerülni Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. szeptember 20.
ImageAzt gondolhatnánk, hogy a vírusok elkerüléséhez elegendő okosan használni a számítógépet. Ha nem látogatunk erotikus oldalakat, nem töltünk le ismeretlen programokat, akkor soha nem fog megfertőződni a gép. A G DATA friss vírusstatisztikája egyértelműen cáfolja ezt az elképzelést. A német vírusvédelmi cég összegyűjtötte, hogy milyen windowsos kártevők terjedtek a világhálón az év első felében.
Tovább...
 
Bokros Jánosra emlékezünk Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 19.
Bokros János költő, tanár születésének 80. évfordulójáról emlékezik meg szeptember 20-án, csütörtökön a Vörösmarty Társaság.
Tovább...
 
<< Első < Előző 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9956 - 9966 / 20349