Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Költségvetési egyeztetés a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 17.
Folyamatosan zajlik Székesfehérvár 2020. évi költségvetésének előkészítése. A helyi adóbevételekről, valamint a város előtt álló feladatokról és lehetőségekről dr. Cser-Palkovics András polgármester egyeztetett a frakcióvezetőkkel, bizottsági elnökökkel és a költségvetési tanácsnokkal a Városházán.
Tovább...
 
A hatékonyságjavítás és az automatizálás lesz a trend idén a munkaerőpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. január 10.
Az automatizálás, digitalizáció és a robotizáció lehetnek 2020 munkaerőpiacának legfontosabb hívószavai. A cégek a közzétett gazdasági prognózisok hatására fokozni szeretnék hatékonyságukat, így az ezt a folyamatot elősegítő munkaerő iránt komoly érdeklődésre van kilátás. A továbbra is fennálló munkaerőhiány pedig olyan trendek erősödését hozhatja, mint a nyitás az atipikus foglalkoztatási formák felé – véli Göröcs Lili, Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu HR vezetője.
Tovább...
 
Összművészeti kiállítás, Csoóri-est és hangverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. január 06.
Gazdag program-összeállítással várja az érdeklődőket az év első hónapjában a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A kínálatban szerepel összművészeti kiállítás, filmdrámavetítés, Csoóri-est, komolyzenei koncert és egyházi témájú előadás.
Tovább...
 
Az E.ON megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részesedését Nyomtatás E-mail
Írta: Tengelits András   
2019. december 27.
Újabb nagy lépést tett az E.ON Hungária Zrt. az ELMŰ – ÉMÁSZ csoport integrációja felé. A társaság megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonában álló összes részvényt az ELMŰ Nyrt.-ben és az ÉMÁSZ Nyrt.-ben is.
Tovább...
 
Nyilvános az országos kukoricakísérlet eredménye Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. december 27.
Tíz helyszínen, összesen 39 kukorica hibridet teszteltek az elmúlt hónapokban a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsé-ge és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletében. A gazdálkodók számára kézzelfogható segítséget nyújtó, tizenharmadik alkalommal megvalósított felmérés eredményeiről egy részletes összefoglaló kiadvány is készült.
Tovább...
 
Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. december 17.
Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.
Tovább...
 
Mi alapján válasszunk LED fényforrást? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 10.
Fényáram, fogyasztás, színhőmérséklet, sugárzási szög, élettartam, színvisszaadási index. Néhány fontos jellemző, melyet mindenképpen figyelembe kell vennünk a LED fényforrás kiválasztásakor.
Tovább...
 
Módosította az adórendeletet a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. december 02.
Székesfehérvár egyik fontos értéke, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük, a cégeket érintően pedig egy stabil, több évre előre kiszámítható adópolitikát folytat a város. Öt év után emelkedik majd az építményadó, de még az életbe lépő változásokkal is a nagyvárosokra jellemző országos átlag alatt van annak fehérvári mértéke.
Tovább...
 
Árzuhanásról még szó sincs a fehérvári ingatlanpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Szász Tünde   
2019. november 26.
Hiába csökkentek az ingatlanpiaci árak az egyes – főként a nyári – hónapokban, éves szinten drágulás fedezhető fel sok nagyváros ingatlanpiaci áraiban. Habár az emelkedés mértéke gyakran ugyan csak 10 százalék körül mozog, vagy csak stagnál, olcsóbbá válásról még koránt sem beszélhetünk.
Tovább...
 
A cégvezetők kizárják a 2008-ashoz hasonló globális válság lehetőségét Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. november 08.
A világgazdaság további növekedésére számítanak a vállalatvezetők, de hosszabb távon aggasztó jeleket is látnak - állapítja meg a 45 országban több mint 2900 döntéshozó megkérdezésével összeállított EY Tőkebizalmi Felmérés. A válaszadók szerint a jelenleg kedvező üzleti környezet a cégek felvásárlási kedvét is ösztönzi, a vezetők ráadásul a képzett szakemberek hiányát is elsősorban a feltörekvő cégek akvizíciójával oldanák meg - így új technológiák mellett tehetséges munkatársakat is integrálni tudnak a szervezetbe.
Tovább...
 
Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások és elégedettebb munkavállaló Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. október 25.
2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával lényegesen csökkenthető a vállalatok bérköltsége, alternatív juttatások bevezetésével pedig növelhető a munkavállalók elégedettsége – hangzott el az EY adózási rendezvényén.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1141