Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
További egy évre elhalasztják az építményadó emelését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 11.
További egy évre elhalasztják az építményadó emelését a kis- és középvállalkozások számára Székesfehérváron. A kkv-k zavartalan növekedését támogató önkormányzati döntésről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be Facebook-bejegyzésében az alábbiak szerint.
Tovább...
 
Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők készülnek Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. szeptember 07.
Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.
Tovább...
 
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. július 09.
Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet a Városházán tartotta összejövetelét, ahol három település pályázatát támogatták a tagok.
Tovább...
 
Zöld városi séta szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület   
2021. július 09.
Ismét egy városi sétára invitálja az érdeklődőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 2021. július 10-én, szombaton. A Ha lesz – fa lesz/koronás séta – zöld városi séták című programon a Székesfehérváron található természeti értékekre hívja fel a figyelmet az egyesület.
Tovább...
 
6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. július 05.
2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.
Tovább...
 
1%: csütörtökig nyilatkozhatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. május 19.
A NAV tájékoztatása szerint idén május 20-ig dönthet úgy magánszemély, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.
Tovább...
 
Több mint 700 millió forint helyi iparűzési adó-kedvezmény a kkv-szektornak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. március 25.
Több mint 700 millió forint helyi iparűzési adó-kedvezményben részesül a kkv-szektor Székesfehérváron az első félévben – derül ki abból a levélből, melyben a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét tájékoztatta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kifejtette, a város többféle módon segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, ugyanakkor a jelenlegi önkormányzati finanszírozási struktúrában elképzelhetetlen az iparűzési adó tartós és jelentős mértékű mérséklése.
Tovább...
 
Honnan ez a sok pénz, honnan a sok hitel? Nyomtatás E-mail
Írta: Lukács Károly   
2021. március 02.
Folyamatosan épülő lakóparkok, új ipari beruházások, olcsó államilag támogatott hitelek: ez az utóbbi évek tendenciája. A legutolsó gazdasági krízis óta újra emelkedni látszik a hitelállomány. Amellett, hogy nagyon örülünk a gazdaság fellendülésének, felmerül a kérdés: vajon honnan van ennyi pénz a gazdaságban.
Tovább...
 
Sokaknak a zálogkölcsön lehet a kulcs az Otthonfelújítási Támogatáshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Flóra   
2021. február 18.
Kiszélesíti az Otthonfelújítási Támogatást igénybe vevők körét a zálogkölcsön. Sokaknak okoz gondot, hogy a maximum 50%-os támogatást csak utólag, a munkák kifizetését követően lehet igényelni. Január első felének tapasztalatai alapján többen, akiknek nincs elegendő pénzük a felújításra, és nem akarnak vagy tudnak banki hitelt igénybe venni, zálogkölcsönből tervezik a munkálatok előfinanszírozását – mutat rá a BÁV Zálog.
Tovább...
 
Most éri meg igazán szigetelni Nyomtatás E-mail
Írta: EISEN-KISS ERIKA   
2021. február 10.
Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése – az egyre népszerűbb fújható üveggyapot szigetelésnek köszönhetően – a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka. A támogatott lakásfelújítási hitel, szinte minden felújítási munkára igénybe vehető, többek között a lakóingatlanok szigetelésére is.
Tovább...
 
Az infláción is múlik, javulhat-e idén a háztartások fizetőképessége Nyomtatás E-mail
Írta: Zubor Zalán   
2021. február 10.
Csökkent a lakosság fizetőképessége 2020 utolsó negyedévében az Intrum és a GKI mutatója szerint, de a tavaszi lezárásokhoz képest jól vizsgázott a magyar gazdaság. A 2021-es évben jelentős gazdasági fellendülésre számíthatunk, ami a háztartások vagyonát is növelheti, de sok múlik azon is, sikerül-e kezelni az inflációt, amely ma az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a családok pénzügyi egyensúlyára.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1198