Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Rengeteget spórolhatnak a társasházak, ha még most szigeteltetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. október 24.
Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak, amelyek nem lépnek időben. Ugyanis 2020. december 31-e után* már csak a „közel nulla energiaigény” feltételeinek teljesítésével végezhetnek energetikai célú felújítást. Magyarországon körülbelül 798 ezer ipari technológiával készült (panel) épület van. Ennek alig harmadát, 250-300 ezret újítottak fel eddig, és ezeknek is csak 50 százaléka kapott teljes homlokzati szigetelést. A panel felújítási programban résztvevő épületek fele Budapesten, további 35 százalékuk pedig Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsett található.
Tovább...
 
Új műnyaghulladék-csökkentési vállalásokat tett az Unilever Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2019. október 24.
A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó globális vállalata 2025-ig több mint 100.000 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagcsomagolás volumenét, továbbá az általa kibocsátott mennyiségnél is több műanyagcsomagolást fog újrafeldolgozni.
Tovább...
 
Néhány szektorban csökkenni kezdett a munkaerőhiány Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. október 16.
A munkaerőpiacon megjelent új hirdetések, és az állásra jelentkezések számai arra utalnak, hogy egyes szektorokban az eddig jellemző munkaerőhiány csökkenni kezdett – derül ki a Profession.hu harmadik negyedéves összeállításából. Emellett jól látható, hogy a nyári szezonban a vendéglátásé volt a főszerep; megugrott az álláshirdetések száma és az ígért jövedelmek szintje is.
Tovább...
 
VIII. Fehérvári Egészségpiac Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 11.
Új ételreceptekkel, kóstolóval, szűrővizsgálatokkal, idényzöldségekkel, gyümölcsökkel és friss őstermelői, kézműves termékekkel várják a VIII. Fehérvári Egészségpiacra érkezőket október 12-én, szombaton. A Jancsárkert piacon 8.30 órától kezdődő pódiumbeszélgetéseken többek között a csomagolásmentes vásárlásról, a bio zöldségről és tojásról, valamint a méz és a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásáról is hallhatnak a résztvevők.
Tovább...
 
Szakemberhiány korlátozza a mesterséges intelligencia terjedését Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. október 11.
Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte - mutat rá az EY friss kutatása. Az intelligens megoldások, mint például a mobilasszisztensek vagy az ügyfélszolgálati chatbotok jelentősen javíthatják a felhasználói élményt. A hazai cégeknél azonban még csak kezdeti fázisban van az első MI-n alapuló szolgáltatások bevezetése.
Tovább...
 
A jó fizetés már kevés, ennél többet kell nyújtani! Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. október 10.
Alapvető változások tapasztalhatóak a munkaerőpiacon, amelyek szerint a vállalati vezetőknek fokozottabb figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalói elégedettség megőrzésére, dolgozóik megtartására. Ennek hatására a cégeknek olyan megoldásokat kell kidolgozniuk, amelyek túlmutatnak a korábban megszokott cafeteria elemeken, és a munkatársak mentális és fizikai egyensúlyának teljes körű megteremtésére irányulnak - derül ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület és az All You Can Move (AYCM) által életre hívott beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív kutatásából.
Tovább...
 
Jobbak, élhetőbbek a szigetelt, zöld irodák Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. október 09.
A fővárosi irodapiacon jelentős felárat kérnek az energiatakarékos irodákért – derült ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss felméréséből. A kutatásból az is kirajzolódik, hogy az energiahatékony – más néven „zöld” – irodakínálat 39%-a jellemzően a budai kerületekben található.
Tovább...
 
Újabb támogatás a Vasvárinak Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 09.
Harmadik alkalommal részesült a Vasvári Pál Gimnázium az Arconic vállalat alapítványának támogatásában. Az 5.800.000 forintos támogatásból az intézmény a Science, Technology, Engineering and Math (STEM), azaz a természettudományos, a műszaki és a mérnöki foglalkozásokhoz kapcsolódó pályaorientációs programokat valósít meg ebben az évben is.
Tovább...
 
Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a vállalkozásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla (ÖKK), Imre Zita (MFB Invest Zrt.)   
2019. október 08.
Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes fejlesztési, beruházási terveik megvalósításához. Az Alap célkitűzése, hogy érdemben hozzájáruljon a térség gazdasági fejlődéséhez és a vállalkozásfejlesztési törekvésekhez.
Tovább...
 
89 millió forintos beruházás valósult meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 04.
A héten már a felújított Batthyány utcai rendelőben várják a háziorvosok a városrész felnőtt pácienseit. A teljes, uniós támogatásból elvégzett 89 millió forint értékű beruházás keretein belül már egy akadálymentesített, korszerű és szép épületbe érkezhetnek a lakók – újak a nyílászárók, felújították a belső helyiségeket, és modern eszközöket is tudtak vásárolni az ellátás minőségének a javítására.
Tovább...
 
Ilyen állást keresni most a magyarok szerint Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. október 02.
Rengeteg hirdetés végigböngészése, figyelemfelkeltő önéletrajz megírása, rövid és frappáns bemutatkozás, izgatott várakozás a visszajelzésre – ezekkel a feladatokkal jár egy új pozíció megtalálása a munkakeresők számára.A Profession.hu legfrissebb felmérésében arra a kérdésre kereste a választ, mi foglalkoztatja a leginkább az álláskeresőket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1129