Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Mit tehet a vállalat koronavírus miatti szerződésszegés esetén? Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. március 16.
A koronavírus-járvány magyar kereskedelemre gyakorolt hatása már most is számottevő. A vállalkozásokkal kapcsolatos egyik legfontosabb kérdés az, hogy a koronavírus megfelelő alapul szolgálhat-e a szerződés teljesítésének elmulasztására, és milyen kártérítési következményekkel jár ez. Dr. Krisztián Alexandra és dr. Tamási Artúr, a Baker McKenzie vitarendezési csoport társvezető ügyvédje gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat.
Tovább...
 
Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2020. február 19.
Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel 55%-a szigetelés nélküli.
Tovább...
 
Elfogadta a 2020-as költségvetést a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. február 17.
A pénteki ülésén tárgyalta a város 2020-es költségvetését Székesfehérvár Közgyűlése. A 67,4 milliárd forintos összbevétel optimális és stabil működésre, fenntartható fejlesztések megvalósítására ad lehetőséget, mindezt úgy, hogy továbbra is hitel felvétele nélkül gazdálkodik az önkormányzat. A legfontosabb saját bevétel pedig a 20,1 milliárd forintos iparűzési adó. Végül 16 igen és 4 nem szavazat mellett fogadta el a költségvetést a testület, ami a közel 33 milliárdnyi fejlesztés mellett több mint 660 milliós béremelést is tartalmaz.
Tovább...
 
2020-ban is stabil önkormányzati és intézményi működést biztosítanak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. február 11.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester tegnap adta át a város 2020. évi költségvetésének az előterjesztését dr. Bóka Viktor jegyzőnek. A költségvetés 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol, amiből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó; a fejlesztésekre a működtetési összegnél is többet, közel 33 milliárd forintot tervez az Önkormányzat.
Tovább...
 
Egy évtizedünk maradt változtatni Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2020. február 06.
Az új nemzeti energia- és klímastratégia kialakításának középpontjában, amely 2030-ig határozza meg Magyarország energia- és klímapolitikai prioritásait, az energiafogyasztás további csökkentése áll. Ennek egyik fontos lépése lakóépületeink szigetelése. Magyarországon 10-ből csupán 2 családi ház hőszigetelése megfelelő, míg 80%-uk, vagyis 1,8 millió lakóépület nem, vagy nem megfelelően hőszigetelt, így azok energiaigénye indokolatlanul magas, de energetikai felújítással jelentősen csökkenthető.
Tovább...
 
Elegendő mennyiségű idén a tavaszi ka-lászos vetőmag Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2020. február 04.
Nettó 105 ezer forintos tájékoztató árat tesz közzé a Vetőmag Szövet-ség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a tavaszi árpa, valamint a tavaszi zab II. szaporulati fokú vetőmagjaira. A szervezet tájékoztatása szerint idén elegendő mennyiségű tavaszi kalászos vetőmag áll a gaz-dálkodók rendelkezésére.
Tovább...
 
A 2020. évi költségvetésről tájékoztatták az Érdekegyeztető Fórumot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. február 04.
A Városházán tartotta soros ülését hétfőn délután az Érdekegyeztető Fórum. A szakszervezeteket képviselő testület tagjait Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András tájékoztatta a 2020. évi költségvetés tervezetéről. A város legfontosabb rendeletéről február 14-én, jövő pénteken tárgyal a Közgyűlés.
Tovább...
 
Indul a kórházfejlesztés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. január 24.
Elhárult az utolsó pénzügyi akadály is, így az eddig rendelkezésre álló fejlesztési összeghez rendelt állami többletforrás bevonásával megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nagyszabású fejlesztése: egy új épület kialakítása, két közepes állapotú épület felújítása, új eszközök beszerzése, valamint újabb parkolóhelyek kialakítása. A kórházfejlesztésre vonatkozó beruházásról Székesfehérvár polgármestere számolt be a képviselőtestületnek a pénteki közgyűlésen.
Tovább...
 
Költségvetési egyeztetés a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 17.
Folyamatosan zajlik Székesfehérvár 2020. évi költségvetésének előkészítése. A helyi adóbevételekről, valamint a város előtt álló feladatokról és lehetőségekről dr. Cser-Palkovics András polgármester egyeztetett a frakcióvezetőkkel, bizottsági elnökökkel és a költségvetési tanácsnokkal a Városházán.
Tovább...
 
A hatékonyságjavítás és az automatizálás lesz a trend idén a munkaerőpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. január 10.
Az automatizálás, digitalizáció és a robotizáció lehetnek 2020 munkaerőpiacának legfontosabb hívószavai. A cégek a közzétett gazdasági prognózisok hatására fokozni szeretnék hatékonyságukat, így az ezt a folyamatot elősegítő munkaerő iránt komoly érdeklődésre van kilátás. A továbbra is fennálló munkaerőhiány pedig olyan trendek erősödését hozhatja, mint a nyitás az atipikus foglalkoztatási formák felé – véli Göröcs Lili, Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu HR vezetője.
Tovább...
 
Összművészeti kiállítás, Csoóri-est és hangverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. január 06.
Gazdag program-összeállítással várja az érdeklődőket az év első hónapjában a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A kínálatban szerepel összművészeti kiállítás, filmdrámavetítés, Csoóri-est, komolyzenei koncert és egyházi témájú előadás.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1149