Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
7,7 millió forintot nyert a Bodajki Önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageKözlekedési fejlesztések támogatására nyújtott be pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz júniusban a Bodajki Önkormányzat. A Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága helyt adott a kérelemnek, s a város 7.714.000 forint támogatásban részesül. A helyi polgármester, Oszlánszki Zsolt tájékoztatása szerint az összegből egy új Opel Vivaro típusú 8+1 fős kisbuszt vásárolnak majd. Ezen kívül egy másik nyertes pályázatban is része van Bodajknak, amely az élethosszig tartó tanulással kapcsolatos – az IKT infrastruktúra megteremtésének keretében az Általános Iskola 37 asztali számítógépet, 9 laptopot, 9 interaktív táblát és 9 projektort vehet át.

 
Ülésezni fog a Párbeszéd Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageA jövő hét folyamán összeülnek a Párbeszéd Tanács tagjai, hogy a gazdasági válságról, s annak megoldási lehetőségeiről tárgyaljanak. Ennek során napirendre kerül a Polgári Frakció által kidolgozott, hét pontból álló támogatási program, amely a kis- és középvállalkozások „megmentését”, s ezáltal a Székesfehérváron dolgozók munkahelyének megmaradását hivatott megcélozni. - Az említett tervezetet alább kapcsolt cikkünkben olvashatják el.

Tovább...
 
10 millió forintos adományt kapott a Szent György Kórház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

Adományátadó ünnepséget tartottak ma a Fejér Megyei Szent György Kórházban: Yukimasa Ohoka, a Denso magyarországi elnöke tíz millió forint értékben nyújtott át "ajándékot" az egészségügyi intézménynek. A japán cég egy 6,5 millió forint értékű VIVID E ultrahang készüléket (kategória: kardiovaszkuláris készülék) és egy UH 3S- RS szektor vizsgálófejet (1,5-3,6 MHz) ajánlott fel jótékony célra, s nemsokára megérkeznek a 3,5 millió forint értékű UH-fejekkel ellátott kardiotokográfok, valamint a 2 db intenzív ágy is.

 
Nem adják el a Fekete Sas Szállót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

ImageA Közgyűlés mai ülésén egyetértett a Polgári Frakció azon álláspontjával, amely szerint kár lenne – sőt: vétek - az épületet értékesíteni, és inkább a köz szolgálatába kell állítani. Dr. Cser Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás tanácsnok néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztató keretében tudatta a média képviselőivel, hogy az eladás ellen emelik majd fel hangjukat – ahogy eddig is tették -, s azt szeretnék elérni, hogy vizsgálják meg a hasznosítási lehetőségeket és kutassák fel az azok megvalósítására bevonható forrásokat.

Tovább...
 
EGRI BÚCSÚ - a közvagyonról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 29.

Az Élőlánc Magyarországért mozgalom a nemzeti vagyon sorsáról és a közszolgáltatások jövőjéről rendez konferenciát október 30-án, csütörtökön 17 – 21 óráig Egerben, a Bartakovits Béla Közösségi Ház Dísztermében. Az est házigazdája a Nagycsaládosok Egri Egyesülete. A tanácskozás a Duna Charta és az Élőlánc Magyarországért szervezésében Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián szeptember 27-én megrendezett "Vagyonleltár" című konferencia folytatása. A programot nemsokára Székesfehérváron is megtartják!

Tovább...
 
Otthonteremtő Program  bérleti díj helyett kedvezményes hiteltörlesztés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 28.

Letették az alapkövét a Hübner András utcában épülő Gellért Háznak. Az Otthonteremtő Program keretében létrejövő társasház 268 lakást foglal majd magába, s elsősorban olyan fiatal házaspárok, gyermeküket egyedül nevelő anyák, illetve sokgyermekes családoknak biztosít majd otthont, akik önerőből nem tudnának saját lakást vásárolni. – A bérleti díj helyett kedvezményes hiteltörlesztéssel fizethetik vissza az új otthonukhoz kapott támogatást.

Tovább...
 
Hitel-, VilágVálság, Stádium Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 26.

"Lassan a csapból is a pénzügyi világválságról szóló hírek folynak. A megoldások kereséséről valóban sokat hallhatunk, de ebből „földi halandók” keveset értenek meg. Szakértőnk arra vállalkozott, hogy közérthetően mutassa be az események hátterét, részleteit, különös tekintettel a magyarországi változásokra. Az élet (és a szervezők) furcsa fintora, hogy az előadás a Takarékosság Világnapja előestéjére esik." – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán, a Ház művelődésszervezője.

Tovább...
 
Nyertes pályázatok differenciált bérkiegészítési támogatásra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 22.

Székesfehérvár több oktatási intézménye is nyert az Oktatási Minisztérium teljesítménymotivációs (az óvónők és a tanárnők teljesítményét objektív és szubjektív módszerekkel mérő) pályázatán. A felhívásra városunkból 11 intézmény jelentkezett. Közülük a Napsugár Óvoda, a Tolnai Úti Óvoda, az István Király Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, az Arany János Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI, illetve a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola lett a „díjazott”, ami intézményenként 1 és 5,6 millió forint közötti differenciált bérkiegészítési támogatást jelent.

 
Ma ülésezik először az "Együtt a körgyűrűért" Fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

Image„Tűrhetetlen, hogy még terv szinten sem körvonalazódik a körgyűrű befejezésének várható módja és időpontja.” – véli a Magyar Autóklub, s, hogy szavának minél nagyobb hangot adjon, az Országos Elnökség a szeptember 25-i ülésén döntött az “Együtt a körgyűrűért” Fórum létrehozásáról. Ennek alakuló ülését ma tartják, s végső céljuk, hogy rákényszerítsék a döntéshozó szerveket arra, hogy végre valósuljon meg a az évtizedek óta (el)halogatott beruházás.

Tovább...
 
Kamatmentes kölcsön öt Fejér megyei településnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

23,7 m illió forintot osztott fel tegnap a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. - Ezzel öt Fejér megyei település jutott kamatmentes kölcsönhöz - Nádasdladány 5 millió, Füle 11,5 millió, Csősz 1,2 millió, Zámoly és Lovasberény pedig 3- 3 millió forintot kapott, amit három év alatt kell visszafizetniük. Az 1991-ben alakult Bizottság 26 települési tagot számlál. A tagdíjat a helyi lakossági szám arányában kell befizetni, s ez feljogosít arra, hogy a tagok fejlesztési elképzeléseikre támogatást kérjenek.

 
Hírek az elkerülő szakaszról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 16.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. október 20-án lakossági fórumot tart Seregélyesen az elkerülő szakasz előkészítő munkáival, építésével, területszerzéssel kapcsolatosan. – kaptuk a hírt Fazekas Orsolya kommunikációs vezetőtől – A program mindenki számára nyitott. Helyszíne: Seregélyes, Széchenyi u. 1. Művelődési Ház. Időpontja: 18 óra.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1101 - 1111 / 1223