Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Gesztenyefákat permeteznek! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 12.

Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából 2008. augusztus 18-án 19 órától 19-én 06 óráig a város közigazgatási területén található gesztenyefák aknázómoly elleni permetezését végzik. A védekezéshez alkalmazott készítmények munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje pedig 30 nap. A szerek méhekre mérsékelten, vizekre kifejezetten veszélyesek.

 
Átadták a felújított épületrészt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

Befejeződött a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme. A 14. századi helyiségeket, barokk freskókat és rokokós díszítéseket rejtő, páratlan barokk műemlék renovációjára 835 millió forintot fordítottak – európai uniós támogatásokat igénybe véve. Az ünnepélyes átadásra tegnap került sor Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter valamint a székesfehérvári polgármester részvételével. Az épületben helyet kapott egy házasságkötő terem is, ahol augusztus 30-án tartják az első kézfogót.

 
Felújítják a Magyar Király Szállót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

Megkezdődött a Magyar Király Szálló felújítása. A klasszicista stílusban, Pollack Mihály tervei alapján épült palota rekonstrukciójának első fázisai két évvel ezelőtt születtek meg tervezési szinten, majd a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal történő egyeztetés után tavaly a jogerős építési engedély is megérkezett. A belső udvar melléképületét már lebontották, a régészeti feltárásokat pedig jövő héten kezdik meg – Siklósi Gyula professzor szakmai vezetésével.

Tovább...
 
Szombattól épületnéző séták indulnak a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 08.

Befejeződött a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes felújításának második üteme. Épületnéző séták keretében szeretné Székesfehérvár Önkormányzata minden érdeklődőnek megmutatni az elkészült épületszárnyat. Szakmai idegenvezetéssel ismerhetik meg a ház történetét és jelenlegi szépségét a résztvevők.

Tovább...
 
3D adatgyűjtés és modellezés - Nemzetközi konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - GEO   
2008. augusztus 07.

„3D adatgyűjtés és modellezés” címmel rendeznek konferenciát augusztus 27-én a GEO-ban. A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő modern adatgyűjtés, adatfeldolgozás és modellezés módszereiről. A professzionális Internet alkalmazások jelenéről és jövőjéről Franz Leberl professzor, a Microsoft „Virtual Earth" programjának vezető kutatója számol be.

Tovább...
 
Internetes jegykiadó gépet szerelnek fel Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A székesfehérvári vasúti pályaudvaron is felszerelnek internetes jegykiadó gépet – még az iskolakezdés előtt. Az újfajta jegyvásárlási rendszer június 16-i bevezetés óta több, mint 18.000 helyjegyet, menetjegyet és pótjegyet vásároltak a vasúton utazók a telepített pontoknál: Siófokon, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon, Nyíregyházán, valamint Budapesten. E kör pedig tovább bővül szeptemberre: városunkon kívül például Veszprémben, Nagykanizsán, Kecskeméten, Gödöllőn… is elérhető lesz mindenki számára.

 
Készül már a kerékpárút Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageHamarosan elkészül a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. Az első szakaszt, amely a Korona Zrt. telephelyéig vezet, már birtokukba vehették a kerékpárosok, ahogy a vasút utáni területen is vígan tekerhetik biciklijüket a sportbarátok. A 132 millió forintból megvalósuló beruházás kezdeti munkálatait és a jelenlegi állapotokat fotóinkon Önök is megtekinthetik.

Tovább...
 
Tiltakozás a flottás előfizetőket is érintő extra díj ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidesz, Fidelitas   
2008. július 28.

ImageA Fidelitas Informatikai Kabinete a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordul mert a hazai informatikai és távközlési piac szereplői az idei évben egymás után vezetik be a számukra pótlólagos forrásokat biztosító számladíjat, vagy számlafizetési díjat.

Tovább...
 
A betakarított búza jó minőségű  a többiből takarmány lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageBár most éppen nem esik az eső, az elmúlt napok csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a földeken. Korábban már hírt adtunk arról, hogy elmarad a várt rekordtermés a búzatáblákon. Az újabb felmérések szerint pedig még nagyobb a kár, mint ahogyan azt előzetesen gondolták. A lábon álló búzát valószínűleg csak takarmányozásra lehet majd használni, ám a magtárakban lévő búza jó minőségű.

Tovább...
 
Augusztus végéig kell leadni az új adatlapokat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 25.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata módosította „lakás rendeletét”: 2008. szeptember 1. után a Lakás- és Vagyongazdálkodási Bizottság a bérlőkijelölés során a lakásra várók 2008. május 1. előtt benyújtott adatlapját csak abban az esetben veszi figyelembe, ha az új adatlapon megújították igénylésüket.

Tovább...
 
Esik az eső - késik az aratás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageA folyamatos esőzések miatt mégsem számíthatnak rekordtermésre a búzát termesztő magyar gazdák. A csapadékos időjárás következtében az aratás nem az elvárt ütem szerint halad. Hazánkban 1,1 millió hektáron nő a gabona, amelynek csak a felét tudták eddig betakarítani. Az előzetes számítások szerint mintegy négy és fél tonnányi búzával lehet majd számolni, amellyel csupán a hazai piac igényeit tudják kielégíteni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1101 - 1111 / 1173