Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
1 millió forintot adományozott A Közösség Szíve a Gyermekosztálynak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

Image1 millió forintot adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályának A Közösség Szíve - a CBA és a Procter & Gamble rászoruló gyermekek megsegítését célzó közös jótékonysági kezdeményezése. – tudtuk meg Tavaszi Tilda ügyfélkapcsolati menedzsertől – Az akció során a fogyasztók jóvoltából 10 millió forint gyűlt össze, amelyet 10 kórház gyermekosztálya között osztottak szét. Köztük van a Fejér Megyei Szent György Kórház is, amely a támogatásból az Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztálya részére pulsoximetereket vásárol.

Tovább...
 
Szedd össze a kutyus után! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

ImageIgencsak kellemetlen – nemcsak „látvány” és „szag”-ügyileg – az ebek által elejtett „melléktermék” (azaz finom megfogalmazásban: a kutyapiszok), hanem óvatlanul belelépve már az „idegesítő” és a „nagyon mérges” kifejezéseket is magába foglalja a hozzá kapcsolódó érzés. Ezért is örömteli hír, hogy a Városgondnokság új kutyatoaletteket helyezett ki a Palotavárosban és a Köfém lakótelepen. Az újonnan telepített 13 tárolóval így 160-ra nőtt az eb-WC-k száma Székesfehérváron. Egy tároló 80.000 Ft-ba kerül, a zacskók pótlása pedig évi 2 millió Forintot tesz ki…

 
Nyugdíjasok - komposztálni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageA Gaja Környezetvédő Egyesület 200 komposztáló keretet vásárolt, amelyből 120-at az Esélyegyenlőségi Hónaphoz kapcsolódóan nyugdíjas szervezetek tagjai használhatnak három éven át. A „Mutass jó példát!” – programsorozat akciója a környezettudatos magatartásra igyekszik ösztönözni az embereket. A komposztálás során a háztartásokban keletkező szerves hulladékokat így természetes úton lehet hasznosítani, amely nemcsak a természetvédelem szempontjából fontos, hanem pénz- és időmegtakarítást is jelent.

Tovább...
 
Mégis meglesz az a 70 millió? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

A Város segíteni fogja a Megyét a „Királyi séta – Történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron” elnevezésű projekthez szükséges önrész előteremtésében. – ezt ígéri legalábbis Warvasovszky Tihamér, miután tegnap délután ülésezett a Nemzeti Emlékhely Közalapítvány Kuratóriuma. A pontos összegről a szeptember 25-ére összehívott Közgyűlés hoz majd végleges döntést.

Tovább...
 
Nyeregbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

Image„Gyógyszer helyett kerékpározz!” – kiáltott fel Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke, majd rögvest nyeregbe is pattant, hogy kipróbálja a frissen átadott Kisfalud-Dinnyés kerékpárutat. Lelkesedése átragadt Horváth Miklós Csabára, a városüzemeltetési és sportpolitikai tanácsnokra is, aki szintén megragadott egy biciklit, s egészen a kanyarig tekertek.

Tovább...
 
Hol van már az a 70 millió forint? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

ImageA „Királyi séta – Történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron” elnevezésű projekthez szükséges önrész 70 milliós „hiánya” miatt veszélybe kerülhet a Bazilikatörténeti Múzeum létrejötte is. – hangzott el a Polgári Frakció által szervezett sajtótájékoztatón, amelyet Brájer Éva, a Kulturális Bizottság elnöke, és Vargha Tamás EU integrációs tanácsnok tartott a Nemzeti Emlékhelynél.

Tovább...
 
Növekvő munkanélküliség - Gyurcsány elismerte: ő a hibás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

Image"Gyurcsány Ferenc közpénzéből fizetett tegnapi hirdetésében beismerte, hogy ő a hibás Magyarország mély gazdasági és szociális válságáért." - áll Dr Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében -"Az elmúlt négy év alatt immár hetedik programjában elismeri, hogy képtelen volt úrrá lenni a munkanélküliség tragikus helyzetén. Beismerő vallomását alátámasztják a legfrissebb munkanélküliségi adatok, melyek szerint egy év alatt 55 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma Magyarországon, és 19 ezerrel több lett a munkanélküli."

 
"Ne legyen nyilatkozat-háború, csak mindenki tegye oda azt, amit kell!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

Image70 millió forint hiányzik a Nemzeti Emlékhely projektjének önrészéből. – hangzott el L. Simon László, a Fejér Megyei Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnökének sajtótájékoztatóján, aki kifejtette: az Emlékhely kapcsán el kellene felejteni a nyilatkozat-háborút, s inkább arra kellene fordítani az energiákat, hogy egy méltó emlékhelye legyen a magyarságnak Székesfehérváron.

Tovább...
 
250 millió forintot nyertünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

250 millió forintot nyert Székesfehérvár a Nemzeti Iskolafelújítási Program pályázatán. A kiírásra összesen 175 pályázat érkezett be több, mint 38 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. A Regionális Fejlesztési Tanács az előzőleg kitűzött, 5.732 milliárd forintos keretösszeget felemelte 8.598 milliárd forintra – látva a magas színvonalú pályázatokat és a nagyszámú érdeklődést. A Közép-Dunántúli Régióban 31 pályázatot nyilvánítottak nyertesnek, amelyek alap- és középfokú iskolák, gyógypedagógiai intézmények és óvodák fejlesztésére irányultak.

 
Felavatják az új házasságkötő termet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageA Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme során kapott helyet a Hiemer házban Székesfehérvár új házasságkötő terme, amelyet szombaton avat fel az "álompárként nyilvántartott" Nagy Tímea és Zimmermann Zoltán. A Norvég Finanszírozási Mechanizmus kiírására benyújtott pályázat során 710 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város önkormányzata. A projekt 835 millió forintba került , amely a 15 %-os önerőt is tartalmazza.

Tovább...
 
Írásbeli kérdés Kiss Péter kancelláriaminiszternek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 26.

Image"Mennyibe kerül, és ki fizeti Gyurcsány Ferencnek a Népszabadságban fizetett hirdetésként megjelenő Megegyezés című mellékletét?" - teszi fel a kérdést Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő Kiss Péter kancelláriaminiszternek címzett levelében. - Az említett dokumentumot, amely a Fidesz honlapján is olvasható, alább közöljük teljes terjedelmében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1101 - 1111 / 1198