Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Leader-díj, mint fejlesztési forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

„Leader Helyi Akciócsoport” –címmel büszkélkedhet a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület és a Velencei-tó Helyi Közösség. Az erről szóló határozatot már kézhez is kapta az Egyesület. Ennek értelmében a kistérségben mintegy 400 millió forint fejlesztési forrás kerülhet felhasználásra. A Velencei-tó 9 települése így végre elkezdheti megvalósítani saját vidékfejlesztési stratégiáját, amely munkahely-teremtéssel, felújításokkal, fejlesztésekkel, tehát az életminőség javulásával járhat.

 
Polgárőrök üléseztek városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

Regionális közlekedésbiztonsági konferenciát tartott ma Székesfehérváron az Országos Polgárőr Szövetség. A programon mintegy kétszáz meghívott vendég vett részt – a Dunántúl szinte minden pontjáról. A rendezvény során a polgárőrök és a rendőrök megosztották egymással szakmai tapasztalataikat, értékelték Fejér megye közlekedésbiztonsági helyzetét, s a jövőre nézve kitűzték a főbb célokat.

 
Vízóra-leolvasások Székesfehérvár belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. október 03.

ImageA Fejérvíz tájékoztatja a fogyasztókat, hogy Székesfehérváron a következő helyeken és napokon, az „I” leolvasási ütemnek megfelelően a lakáson belüli vízmérők (mellékvízmérők) leolvasását végzi:

Tovább...
 
KULTÚRÁK TALÁLKOZÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 29.

Image„Kultúra és ösztöndíj morzsák, avagy együk meg együtt, amit kifőztünk Nektek!” – ezzel a jelmondattal rendez programokat holnap a Kodolányi János Főiskola. Az intézmény PR-referensétől, Tóth Bencétől megtudtuk: ennek során a hallgatók megismerkedhetnek az iskola Nemzetközi Intézete által nyújtott külföldi ösztöndíjprogramokkal (LLP/ERASMUS), szakmai- gyakorlatokkal, tanulmányi utakon való részvételi lehetőségekkel.

Tovább...
 
Meghívás Királyi Halottak Napjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 27.

ImageA magyar királysírok ügyében elkötelezett lokálpatrióta szervezet, a III. Béla Lovagrend a korábbi évek hagyományaihoz híven az idén is megtartja a Királyi Halottak Napja történelmi-kegyeleti szertartását. – informálta szerkesztőségünket Dr. Töpler László, a Lovagrend magistere - A csöndes szertartás időpontja 2008.október 31. (péntek) 16 óra. Helyszíne: a magyarok földig rombolt és kifosztott törvényes koronázó helye Székesfehérváron.

Tovább...
 
Épületfizika a tetőtérben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 15.

ImageÉpületfizikai előadások hallhatók holnap a Jáky József Műszaki Szakközépiskolában. A délelőtti programot Péli József, a Mind Kft. tulajdonosa, a rendezvény egyik fő szervezője nyitja meg, majd olyan témák kerülnek terítékre, mint például az épületfizikai szemlélet hiányosságai, a Delta fóliák, a tetőteret érintő épületkárok, az épületenergetikai tanúsítvány, illetve a Thermoshield – az energiatakarékos bevonat.

Tovább...
 
A Hiemer-házban jártak a norvég szakemberek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 12.

A Hiemer-ház nemrég felújított szárnyát jöttek megtekinteni tegnap azok a norvég szakemberek, akik a Norvég Alap által nyújtott támogatás felhasználását ellenőrizték. A bejáráson jelen volt Anders Erdal, a norvég Külügyminisztérium igazgatóhelyettese is, akinek az építészeti kialakítás és a multifunkcionális terek is igencsak elnyerték tetszését.

 
1 millió forint támogatást kaptak a bodajki reformátusok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 12.

ImageA mai napon már át is utalták azt az 1 millió forintot a Bodajki Református Egyházközség részére, amelyet Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szeptember 10-én megtartott, nyilvános ülésén adományozott jótékony célra. A 1047/2008. (VII. 16.) Kormány- határozat alapján az önkormányzatot 2008. évben megillető 10 millió Ft református egyházi kártalanítási összeg 10 %-át, azaz 1 millió Ft-ot a képviselő-testület felajánlotta a helyi református templom és parókia felújítására.

Tovább...
 
Panelprogram - 55 helyett 37,5 millió: tehát lehet olcsóbb is?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

Image„Minek kell még megtörténnie, hogy a város vezetői megszólaljanak, és kivizsgálják, hogy milyen fontos folyamatok, összefonódások hatására kell a lakóknak, a városnak, és az államnak a felújításért a valós összegnél jelentősen többet fizetni?” – tette fel a kérdést ma délutáni sajtótájékoztatóján Orosz István, a 12. számú választókörzet önkormányzati képviselője, valamint Égi Tamás, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke.

Tovább...
 
Akadály-mentesítették a pákozdi Polgármesteri Hivatal épületét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Pákozd önkormányzata ötmillió-hatszázhatvanezer forintot nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Programja keretében. A pályázati összegből akadály-mentesítették a Polgármesteri Hivatal épületét, s tegnap meg is tartották az ünnepélyes átadást. A kivitelezés teljes költsége nyolc és fél millió forintot tett ki.

 
Támogatás Baracska község önkormányzatának Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 08.

ImageA Fejér megyei települési önkormányzatok beruházásait, fejlesztéseit segítő Pénzügyi Keret Előkészítő Bizottsága ma – szeptember 8-án – ülést tartott, dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület Baracska Község Önkormányzata részére, kérésükre, az igényelt hárommillió forint visszatérítendő támogatást ítélte oda, útfelújítási pályázat benyújtásához szükséges önerő biztosításához.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1112 - 1122 / 1223