Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Beloiannisz támogatást kapott a viharkárok enyhítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

A regionális vis maior keretből idén Fejér megye öt települése kapott támogatást több, mint 43 millió forint értékben. Legutóbb Beloiannisznak adtak az elnöki keretből azonnali támogatást, hiszen a pár nappal ezelőtti vihar a helyi könyvtár, a művelődési ház és az általános iskola tetőszerkezetét is súlyosan megrongálta. Tavaly a KDRFT a rendelkezésére álló 104 millió forintból 83 millió forintot használt fel hasonló célra. Ennek nagy részét – 56 millió forintot – Fejér megye hét településének utalták át főként a viharkárok helyreállításának céljából.

 
A Foxteq Holdings Inc. vásárolja meg Sanmina SCI üzemeit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a tajvani Foxteq Holdings Inc. (a Foxconn Technology Group tagja) azon ügyletét, amellyel megvásárolja a Sanmina SCI személyiszámítógép-gyártó két üzemét. Az eladás az amerikai vállalat székesfehérvári és mexikói (Guadalajara) gyárát érinti. A Sanmina SCI öt évvel ezelőtt, az IBM távozása után költözött be a székesfehérvári Videoton-csarnokba, 2004-ben pedig a Miskolc-Alsózsolca Ipari parkban is megkezdte elektronikai összeszerelési tevékenységét.

 
Vízóra-leolvasás a Balatoni út környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fejérvíz Rt.   
2008. június 24.

A FEJÉRVÍZ ZRt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy vízmérő leolvasást végez Székesfehérváron a családi házas fogyasztóknál 2008. június 27-től július 5-ig, az „F” ütemnek megfelelően, mely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: Börgöndi u. – Balatoni út közötti terület, Fátra u., Korondi u., Mátra u., Mezei u. – Orsovai u. – Székely u. – Borszéki u. által határolt terület, Nagykárolyi u., Tasnádi u., Tátra u., Zalatnay u., valamint a Zsombolyai út.

Tovább...
 
Hozzájárulás a fiatalok jogosítvány-szerzéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageOlcsóbban szerezhet jogosítványt 104 székesfehérvári középiskolás diák a helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően. A fiatalok az iskolákban pályázhatták meg ezt a lehetőséget, az oktatási intézmények vezetői pedig javaslatot tettek arra, hogy kik részesüljenek e juttatásban. A tanulóknak – akik főként végzősök – 2008. december 31-ig kell bemutatniuk az érvényes jogosítványukat, s utólag kapják meg a 28.800 forintnyi támogatást.

 
Közmunkaprogram halmozottan hátrányos helyzetűeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Régiós közmunkaprogramot indított el a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, amely közel háromszáz Fejér megyében élő, halmozottan hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segít elő. A 265 millió forintba kerülő project tegnap kezdődött egy július 1-ig tartó motivációs tréninggel. Ennek során a résztvevők megtanulják a motoros fűkasza kezelését is, hiszen a program egyik fő célja a parlagfű-mentesítés. A szezonális munkáért 70.000 forintot kapnak a foglalkoztatottak.

 
Kartell-gyanús a Cerbona Zrt. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

A Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint a Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. is benne van abban a kartellben, amely tagjai – a feltételezések szerint - felosztották egymás között a hazai lisztpiacot. Az eljárást már meg is indították a cég ellen, ahogy „10 társát” is ellenőrzés alá vonták.

Tovább...
 
Támogatást kap a Református Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Református Általános Iskola támogatásáról szóló megállapodást ma írta alá Somogyi László lelkészi elnök és a székesfehérvári polgármester. Városunkban a 19. század közepén alakult meg az első önálló református gyülekezet, a hozzá kapcsolódó felekezeti intézmények pedig a II. világháború előtt és azt követően még két évig működtek. A rendszerváltás után a református egyház visszaigényelte az egykoron tulajdonában álló házat, s 2002 szeptemberében újra elindult a református általános iskolai oktatás.

 
Kihirdették a Szelektív Hulladékgyűjtési Akció nyerteseit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageMa tartották a Fejér megyei iskolai szelektív hulladékgyűjtési akció II. szakaszának díjátadóját az önkormányzat Réz termében. A program során ismertették a „Fejér megye biodiverzitása” címmel kiírt pályázatot, valamint ehhez kapcsolódóan egy előadás is elhangzott Viszló Levente, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány elnökének tolmácsolásában.

Tovább...
 
Felújítják és átalakítják a Régió Házát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA Régió Házának (volt Technika Háza) átalakításáról és felújításáról tartott sajtótájékoztatót a Széphő Zrt., hiszen teljes egészében az ő tulajdonukba került az ingatlan. A 16-18 millió forintos felújítás elé néző épület főbérlője a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht., amely szinte teljesen „betölti” az irodahelységeket. – Így e cég vezetője is jelen volt a tájékoztatón.

Tovább...
 
Augusztus végén adják át a Velencei-tóhoz vezető kerékpárutat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageÉpül már a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. A 132 millió forintos beruházáshoz 100 milliót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán nyert el a város, a fennmaradó 32 milliót pedig önerőből fedezi. – nyilatkozta Warvasovszky Tihamér az építkezés helyszínén, ahol az újságíróknak sajtótájékoztatót tartott.

Tovább...
 
Parkolóházak épülnek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

Mélygarázsok kiépítését tervezi az önkormányzat az Eszperantó téren, az Ybl Miklós lakótelepen, a Vasalóház, illetve a Skála mögött. – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szigli István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. Ezen kívül a murvás parkoló helyén felépülő bevásárló- és szórakoztató központban is több száz parkolóhely enyhíti majd a belvárosban felmerülő parkolási gondokat.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1112 - 1122 / 1148