Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Balsay István lemondott jutalmáról az Alba Caritas javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Az Alba Caritas Hungarica Alapítványnak adományozta a Fejér Megyei Önkormányzattól kapott, 1.600.000 Ft-os jutalmának adózás után megmaradt részét Balsay István. A megyei közgyűlés alelnöke ugyanis gyakorló keresztényként úgy érezte, segítenie kell a rászorulókon. S mivel most tud is, felkereste az Alba Caritas vezetőségét, hogy döntsék el ők, kit, s milyen formában támogatnak majd az átnyújtott 800.000 Ft-ból. Mert az igazi hívő ember nemcsak beszéli, hanem cselekszi is a jót…

 
Hiemer-ház  augusztus közepére várható az átadás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 20.

Néhány hét múlva elkészül a Hiemer-ház felújítának második ütemezése, amely 835 millió forintba került. Jelenleg belsőépítészek és lakberendezők dolgoznak az épület tökéletes belső összhangján. Erre pedig szükség is van, hiszen itt alakították ki Székesfehérvár új házasságkötő termét, ahol augusztus 30-án meg is tartják az első (álom)esküvőt. A harmadik épületrész rekonstrukcióját az Integrált Városfejlesztési Program keretében valósítják majd meg.

 
Vargha Tamás nem tétlenkedik - épít, felújít és parkosít, ahol kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageMegújul a Szent Sebestyén Vértanú Plébánia környezete. Vargha Tamás önkormányzati képviselő ugyanis bejárást tartott a templom előtti parknál, hogy a helyi plébánossal, Nyárai-Horváth Istvánnal és az illetékes szakemberekkel együtt feltérképezzék a területet.

Tovább...
 
2,03 milliárd forintnyi bevétel - illetékekből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

Több, mint 2 milliárd forintot fizettek be illetékként Székesfehérváron az elmúlt fél évben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jelentése szerint. Magyarországon a legtöbb illeték (6,72 milliárd forint) Pest megyében folyt be a háztartások és a vállalkozások számlájáról, Veszprém megyében 2,17 milliárd forintot számolt össze az APEH, Székesfehérváron pedig 2,03 milliárd forintnyi illetékbevételt könyvelhettek el.

 
Álláspályázatok Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 18.

ImageIszkaszentgyörgy Napközi Otthonos Óvodája 1 fő óvodapedagógusi állást hirdet. Alkalmazás kezdete: 2008. szeptember 1. Pályázat benyújtásának határideje: 2008. július 24. A pályázatot kérjük írásban benyújtani az alábbi címre: Napközi Otthonos Óvoda, Czikai Lajosné óvodavezető, 8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi u. 35. Az Általános Iskola álláshirdetései pedig alább olvashatók:

Tovább...
 
Tűzoltósági véleményezés is kell a Panel-programhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására (azaz: a „Panel programra”) benyújtott pályázatoknál szükség van a Tűzoltóság véleményezésére is. Erre külön adatlapokat találhatnak az igénylők a tuzoltosag.szekesfehervar.hu honlapon. A dokumentációk és kérelmek benyújtásával egyidőben 2200 Ft-ot kell leróni az elbírálásért, mivel az általános illeték-köteles.

Tovább...
 
Használjuk ki a házi komposztálás előnyeit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageÉvente közel tíz köbméternyi zöldhulladék termelődik átlagosan egy családi háznál Székesfehérváron. – tudtuk meg Gárdonyi Lászlótól, a Gaja Környezetvédő Egyesület irodavezetőjétől – Az Egyesület ezért arra bíztatja a lakókat, hogy használják ki a házi komposztálás előnyeit, s ily’ módon is járuljanak hozzá a környezetvédelemhez. E célból mintegy 200 komposztkeretet ajánlanak fel azoknak, akik élni kívánnak e módszerrel.

Tovább...
 
Újabb parkolóhelyeket alakítanak ki a Fürdő utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 16.

ImageVargha Tamás képviselő és dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora bejárást tartott a Fürdő utcában megépítendő parkoló helyszínén. Vargha Tamástól megtudtuk: a főiskola a saját költségén megterveztette a parkolót, a kivitelezést pedig a képviselő saját keretének terhére, valamint az intézmény pénzügyi forrásait felhasználva – közösen oldják meg.

Tovább...
 
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Tovább...
 
Szúnyogirtás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Nem a szúnyogok alacsony szaporulatának köszönhető, hogy nem kell idén annyi vérszívó elől menekülnünk, hanem a gyakori szúnyogirtásnak. Idén négy alkalommal permetezik az élősködőket Székesfehérváron. Egy velencei vállalkozó – akit közbeszerzés során választottak ki – 3650 hektárnyi szárazföld, s 50 hektárnyi vizes terület felett pusztítja a szúnyoglárvákat. E művelet alkalmanként 2 millió forintba kerül.

 
Európai postaládák Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Az európai elvárásoknak megfelelő postaládákkal találkozhatnak a székesfehérváriak a város több pontján. Az új fajta levélszekrények abban különböznek a régebbi típusoktól, hogy sokkal alacsonyabbak, így a kerekesszékkel közlekedők is könnyebben használhatják, valamint a bedobónyílásuk szélesebb, így a nagyobb méretű borítékokat összehajtás nélkül is fel lehet adni, s nem gyűrődik meg a beltartalom.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1112 - 1122 / 1173