Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Betörtek a Vakvezetőkutya Kiképző Iskolába - segítséget kér a LÁRKE Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageLopni bűn. Lopni az elesettől – még nagyobb bűn. S elvenni azt, ami a létezéshez szinte elengedhetetlenül szükséges – a „megbocsátható” és a „megbocsáthatatlan” határai közé szoruló érzetet váltja ki a szemlélőből. A székesfehérvári Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének (LÁRKE) tájékoztatása szerint ismeretlen tettesek betörtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya Kiképző Iskolájába, ahol jentős anyagi kárt okoztak.

Tovább...
 
Élőlánc a kisiskolákért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 13.

Kétszáz falusi polgármester, két településszövetség levélben kéri az oktatási tárca vezetőjét, támogassa a több szakmai és érdekvédelmi szervezetet tömörítő Élőlánc a kisiskolákért mozgalom javaslatait a kistelepülések iskoláinak megmentésére. A tizedik hónapja tartó országos mozgalom eddig üres ígéreteknél egyebet nem ért el. Most újabb iskolabezárások hírét hozzuk nyilvánosságra, vidéki vendégeink pedig beszámolnak a sorsukra hagyott községek harcáról iskoláik megmentéséért.

Tovább...
 
A vártnál is rosszabbak az inflációs adatok Nyomtatás E-mail
Írta: FIDESZ - MTI   
2008. augusztus 12.

ImageA vártnál is rosszabbak a legújabb inflációs adatok, ami nagyon rossz hír a magyar gazdaságnak, a vállalkozásoknak, a családoknak és a nyugdíjasoknak - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden.

Tovább...
 
Gesztenyefákat permeteznek! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 12.

Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából 2008. augusztus 18-án 19 órától 19-én 06 óráig a város közigazgatási területén található gesztenyefák aknázómoly elleni permetezését végzik. A védekezéshez alkalmazott készítmények munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje pedig 30 nap. A szerek méhekre mérsékelten, vizekre kifejezetten veszélyesek.

 
Átadták a felújított épületrészt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

Befejeződött a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme. A 14. századi helyiségeket, barokk freskókat és rokokós díszítéseket rejtő, páratlan barokk műemlék renovációjára 835 millió forintot fordítottak – európai uniós támogatásokat igénybe véve. Az ünnepélyes átadásra tegnap került sor Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter valamint a székesfehérvári polgármester részvételével. Az épületben helyet kapott egy házasságkötő terem is, ahol augusztus 30-án tartják az első kézfogót.

 
Felújítják a Magyar Király Szállót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

Megkezdődött a Magyar Király Szálló felújítása. A klasszicista stílusban, Pollack Mihály tervei alapján épült palota rekonstrukciójának első fázisai két évvel ezelőtt születtek meg tervezési szinten, majd a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal történő egyeztetés után tavaly a jogerős építési engedély is megérkezett. A belső udvar melléképületét már lebontották, a régészeti feltárásokat pedig jövő héten kezdik meg – Siklósi Gyula professzor szakmai vezetésével.

Tovább...
 
Szombattól épületnéző séták indulnak a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 08.

Befejeződött a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes felújításának második üteme. Épületnéző séták keretében szeretné Székesfehérvár Önkormányzata minden érdeklődőnek megmutatni az elkészült épületszárnyat. Szakmai idegenvezetéssel ismerhetik meg a ház történetét és jelenlegi szépségét a résztvevők.

Tovább...
 
3D adatgyűjtés és modellezés - Nemzetközi konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - GEO   
2008. augusztus 07.

„3D adatgyűjtés és modellezés” címmel rendeznek konferenciát augusztus 27-én a GEO-ban. A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő modern adatgyűjtés, adatfeldolgozás és modellezés módszereiről. A professzionális Internet alkalmazások jelenéről és jövőjéről Franz Leberl professzor, a Microsoft „Virtual Earth" programjának vezető kutatója számol be.

Tovább...
 
Internetes jegykiadó gépet szerelnek fel Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A székesfehérvári vasúti pályaudvaron is felszerelnek internetes jegykiadó gépet – még az iskolakezdés előtt. Az újfajta jegyvásárlási rendszer június 16-i bevezetés óta több, mint 18.000 helyjegyet, menetjegyet és pótjegyet vásároltak a vasúton utazók a telepített pontoknál: Siófokon, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon, Nyíregyházán, valamint Budapesten. E kör pedig tovább bővül szeptemberre: városunkon kívül például Veszprémben, Nagykanizsán, Kecskeméten, Gödöllőn… is elérhető lesz mindenki számára.

 
Készül már a kerékpárút Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageHamarosan elkészül a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. Az első szakaszt, amely a Korona Zrt. telephelyéig vezet, már birtokukba vehették a kerékpárosok, ahogy a vasút utáni területen is vígan tekerhetik biciklijüket a sportbarátok. A 132 millió forintból megvalósuló beruházás kezdeti munkálatait és a jelenlegi állapotokat fotóinkon Önök is megtekinthetik.

Tovább...
 
Tiltakozás a flottás előfizetőket is érintő extra díj ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidesz, Fidelitas   
2008. július 28.

ImageA Fidelitas Informatikai Kabinete a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordul mert a hazai informatikai és távközlési piac szereplői az idei évben egymás után vezetik be a számukra pótlólagos forrásokat biztosító számladíjat, vagy számlafizetési díjat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1123 - 1133 / 1198