Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Környezeti nevelési konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageA Hermann Ottó Állat- és Természetvédelmi Egyesület Országos Ifjúsági, Környezeti Nevelési Konferenciát rendezett a hétvégén. A programot az Alba Dog Centerben Dr. Banizs Károly, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke nyitotta meg, aki elmondta: az a céljuk, hogy együttműködjenek az állat- és természetvédő szervezetek és a pedagógusok, hiszen a természetvédelemmel már kiskorban meg kell ismertetni a gyermekeket, hogy felelősségteljes, tudatos felnőttekké váljanak.

 
Végleg összeomlott a Cornexi-csoport Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

A székesfehérvári székhelyű Cornexi Élelmiszeripari Zrt. ellen egy éven belül háromszor is végrehajtást kért az APEH Közép-dunántúli Igazgatósága, amely már egyértelműen jelzi, hogy a vállalat adósságai igencsak jelentősek és rendszeresnek mondhatók. A céget eddig kétszer próbálták meg eladni – sikertelenül.

Tovább...
 
Vissza nem térítendő támogatást nyert a város új projektekre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

Újabb projekteket tud elindítani a Székesfehérvári Önkormányzat annak a 9,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, amelyet most nyertek el a munkaerő-piaci partnerség fenntartására. A beruházásokat a Vállalkozói Központ Alapítvánnyal és a Székesfehérvári Regionális Képző Központtal karöltve valósítják meg. Ennek egyik eleme lesz a Pályaválasztási Tanácsadó Szolgálat, amely nemcsak a középiskolásoknak nyújt segítséget a pályaorientáció területén, hanem a megváltozott munkaképességűekkel is foglalkozik.

 
Átalakítanák az élelmiszer- és az iparcikk piacot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageA városfejlesztés aktuális kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót Szigli István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. Ennek során három tanulmányterv pályázatának kiírásától tájékoztatta a sajtó képviselőit: az egyik a jelenlegi városi élelmiszerpiac átalakítását, a másik az új piac építésének kérdéskörét, a harmadik pedig az iparcikk-piac átalakítását és lefedését vizsgálná. A cél az, hogy az eladókat és a vásárlókat a jövőben egy kulturáltabb, korszerűbb környezet fogadja.

 
Közterületek kaszálása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 05.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 15/2007. (V.24.) rendelet II. fejezet 4.§. (1) bekezdése alapján az ingatlantulajdonosra kaszálási feladat hárul.

Tovább...
 
Vegyszer hull a lakókra - Dienesné Fluck Györgyi nyomozni fog! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageAzonnali intézkedést indokol azt a probléma, amely Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő mai lakossági fórumán felszínre került. A Székesfehérvár-Börgöndpusztán tartott találkozó eredeti témája a szennyvíz projecttel kapcsolatos pályázat volt, ám végül egy teljesen más irányú feladat megoldása – is - a képviselő asszonyra hárult.

Tovább...
 
Nagyszabású KKV-konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 03.

ImageJúnius 5-én, csütörtökön Székesfehérváron kerül megrendezésre a Raiffeisen Kkv-konferenciasorozat következő állomása. A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt közel 40000 kis- és középvállalkozásnak, - kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit és jövőbeni partnereit.

Tovább...
 
Bormustra és könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageBormustrát tartanak a Kisfaludi Közösségi Házban június 14-én, 16 órától. Ennek során mutatják be a helyi borosgazdák saját termésű boraikat, melyekről Renner László és Koch Imre okleveles borbírálók mondanak majd véleményt. A rendezvény szakmai irányítója a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend. Ugyanitt június 10-én, 18 órától Sobor Antal vendégeskedik, akinek „Naplójegyzetek” című könyvét Román Károly méltatja.

 
Júniustól a Gazdaság Házban is igényelhető a mikrohitel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a Közép-dunántúli régió vállalkozásai mostantól a Gazdaság Házában is igényelhetnek mikrohitelt. Azok, akik az Internetről töltik le a szükséges adatlapokat, mentesülnek a regisztrációs díj megfizetése alól. A hitelkonstrukció 1992-ben indult útjára, s azóta 1900 vállalkozás vette igénybe, 3,3 milliárd Forintnyi kölcsönt felvéve, amely 2000 munkahely megteremtését tette lehetővé.

 
Mindenki adózzon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageA minimálbér megadóztatásában, az adókedvezmények drasztikus csökkentésében, és az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésében látja az MDF hazánk gazdasági felemelkedésének kulcsát. Erről tartott ma sajtótájékoztatót Viniczai Tibor.

Tovább...
 
Nemsokára befejeződik a Hiemer-ház felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Már csak néhány munkás dolgozik a Hiemer-ház felújításán, s június végétől átveszik helyüket a belsőépítészek, hogy az új házasságkötő terem mihamarabb fogadhassa a jegyeseket. A 835 millió Forintos beruházás munkálatai várhatóan egy hónap múlva véget érnek. A burkolás és a festés hamarosan befejeződik, s gépészeti végszereléseknek is nekiláttak már. A képviselőtestület a bútorzatra fordítható keretet 70 millió Forintban határozta meg, amit közbeszerzéssel valósítanak meg. Az épület belső díszítéséről kilenc székesfehérvári művész gondoskodik majd.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1123 - 1133 / 1148