Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
250 millió forintot nyertünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

250 millió forintot nyert Székesfehérvár a Nemzeti Iskolafelújítási Program pályázatán. A kiírásra összesen 175 pályázat érkezett be több, mint 38 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. A Regionális Fejlesztési Tanács az előzőleg kitűzött, 5.732 milliárd forintos keretösszeget felemelte 8.598 milliárd forintra – látva a magas színvonalú pályázatokat és a nagyszámú érdeklődést. A Közép-Dunántúli Régióban 31 pályázatot nyilvánítottak nyertesnek, amelyek alap- és középfokú iskolák, gyógypedagógiai intézmények és óvodák fejlesztésére irányultak.

 
Felavatják az új házasságkötő termet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageA Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme során kapott helyet a Hiemer házban Székesfehérvár új házasságkötő terme, amelyet szombaton avat fel az "álompárként nyilvántartott" Nagy Tímea és Zimmermann Zoltán. A Norvég Finanszírozási Mechanizmus kiírására benyújtott pályázat során 710 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város önkormányzata. A projekt 835 millió forintba került , amely a 15 %-os önerőt is tartalmazza.

Tovább...
 
Írásbeli kérdés Kiss Péter kancelláriaminiszternek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 26.

Image"Mennyibe kerül, és ki fizeti Gyurcsány Ferencnek a Népszabadságban fizetett hirdetésként megjelenő Megegyezés című mellékletét?" - teszi fel a kérdést Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő Kiss Péter kancelláriaminiszternek címzett levelében. - Az említett dokumentumot, amely a Fidesz honlapján is olvasható, alább közöljük teljes terjedelmében.

Tovább...
 
Nem kell már kígyózó sorokat végigvárni a jegyért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

Ismerős lehet a kép: késik a busz, avagy nem tudunk időben leparkolni a kocsival, s rohanás a Vasút felé, ahol persze a pénztáros hölgyeket eltakarja az előttük ficánkoló, jegyre váró tömeg. És ahogy Demjén Rózsika is énekeli (azt már ne firtassuk, hogy „hogyan”…): „A vonat nem vár...” Idegesség, könyörgés az első helyen álló – és segíteni persze dehogy is akaró – utas-társnak, hogy engedjen már oda (de nem!), aztán a vonat jön és megy – nélkülünk. Ezért is örvendetes hír, hogy már Székesfehérváron is megvásárolható a vonatjegy az Interneten keresztül.

Tovább...
 
Vidékfejlesztési iroda és Új Magyarország Pont hálózat iroda nyílt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

A hazai és az EU-s pályázatok felkutatásában, a pályázatok elkészítésében, valamint a projektek megvalósításában segít a Rácz utca 15-ben ma megnyílt Helyi Vidékfejlesztési Iroda. Az önkormányzatok, vállalkozók és magánszemélyek előtt minden munkanapon nyitva áll a HVI, csütörtökönként pedig kistérségi koordinátor is segíti e munkát. Ugyanitt működik mostantól az Új Magyarország Pont hálózat irodája is, amely az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez kapcsolódó teendők egy részét vállalta magára.

 
Elmaradott Fejér megye délnyugati része  pályázni kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageAz alacsony infrastruktúrájú, elmaradott területek fejlesztését célzó pályázatokról tartott sajtótájékoztatót Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Az utóbbi időben Fejér megye délnyugati részén nem történt ilyen irányú javulás, a pályázatokat pedig formai hibára vonatkozva elutasították. A térség fejlődése fontos lenne az ott élők számára, amit például az M8-as út projectje jelentene (2013-ig nem foglalkozik vele a kormány), vagy az enyingi Petőfi Iskola és a járóbeteg-ellátás megoldása (megszűnik a helyi rendelőintézet).

 
Alkalmatlan és semmittevő a kisebbségi kormány Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

Image"A kormányszóvivő - alaptalan sikerjelentéséből kiindulva - valószínűleg nem ebben az országban él." - olvasható Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "A kisebbségi kormány "trendfordulóról" szónokol, ami annyiban igaz, hogy a Magyarország sorsa egyre rosszabbra fordul, amiért Gyurcsány Ferenc a hibás. A kisebbségi kormány csak a túléléssel, a hatalom megtartásával foglalkozik, ugyanakkor az ország vezetésével kapcsolatosan semmilyen elképzelése nincs"

Tovább...
 
Szeptembertől a TISZK segít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

ImageEgyüttműködési megállapodást írt alá ma délelőtt dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Cserna Gábor, Dunaújváros alpolgármestere. A szerződés értelmében a (hamarosan) dunaújvárosi székhelyű Fejér Megyei TISZK-et ezentúl a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás működteti. A vállalkozók így szeptember elsejétől a Térségi Integrált Szakképző Központ segítéségével tudják majd elvégezni az intézményeknek utalandó szakképzési hozzájárulásaikkal kapcsolatos teendőket.

 
Konferencia a Lisszaboni Stratégia kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Image"Önkormányzatiság és vállalkozás az Európai Unióban" címmel rendezett konferenciát a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetsége a Novotel Hotelben. A program a Magyarok VII. Világkongresszusának augusztus 16.-20. között tartott országos tanácskozás-sorozatának részeként került városunkba, hogy a konferencia résztvevői az új pályázati lehetőségekről, s az önkormányzatok közötti együttműködésről, fejlődésről konzultálhassanak.

Tovább...
 
Támogatás tankönyv-vásárláshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

ImageSzeptemberben 941 gyermek kezdi meg tanulmányait első osztályosként a megyeszékhelyen. A most induló tanévben a rászoruló családok tankönyv-vásárlását Székesfehérvár önkormányzata harmincmillió forinttal támogatja. Ezt az összeget a tanulók létszámát figyelembe véve utalják ki az iskoláknak, az oktatási intézmények pedig saját szempontjaik alapján osztják le a diákoknak az előzetesen felmért igények elbírálása után.

 
Vízóra-leolvasások városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 20.

A FEJÉRVÍZ ZRt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy vízmérő leolvasást végez Székesfehérváron a családi házas fogyasztóknál 2008. augusztus 27-től szeptember 3-ig, a „H” ütemnek megfelelően, mely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: A Pozsonyi út - Béla út - Fiskális út által körülhatárolt terület, valamint a Távírda utca.

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1134 - 1144 / 1223