Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Tovább...
 
Szúnyogirtás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Nem a szúnyogok alacsony szaporulatának köszönhető, hogy nem kell idén annyi vérszívó elől menekülnünk, hanem a gyakori szúnyogirtásnak. Idén négy alkalommal permetezik az élősködőket Székesfehérváron. Egy velencei vállalkozó – akit közbeszerzés során választottak ki – 3650 hektárnyi szárazföld, s 50 hektárnyi vizes terület felett pusztítja a szúnyoglárvákat. E művelet alkalmanként 2 millió forintba kerül.

 
Európai postaládák Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Az európai elvárásoknak megfelelő postaládákkal találkozhatnak a székesfehérváriak a város több pontján. Az új fajta levélszekrények abban különböznek a régebbi típusoktól, hogy sokkal alacsonyabbak, így a kerekesszékkel közlekedők is könnyebben használhatják, valamint a bedobónyílásuk szélesebb, így a nagyobb méretű borítékokat összehajtás nélkül is fel lehet adni, s nem gyűrődik meg a beltartalom.

 
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA Gaja Környezetvédelmi Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be az illegális hulladéklerakók felszámolására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán 3,5 millió forintot sikerült elnyerniük a projekt megvalósítására, amit 870.000 forint önerővel egészítenek ki. – erről tartottak sajtótájékoztatót a Gaja Környezetvédelmi Egyesület és az Önkormányzat képviselői.

Tovább...
 
"Kinek jó a panelprogram?" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Orosz István önkormányzati képviselő   
2008. július 09.

ImageTöbb mint 360 ezer forint kerül ki a lakók zsebéből! - Az Almássy lakótelep 14-es számú társasháza is részt vesz a fehérvári panelprogramban. A ház lakóközössége a fűtés korszerűsítési és elektromos rendszer felújítási munkálatok elvégzésére árajánlatot kért attól a fehérvári vállalkozástól, mellyel a rendszeres karbantartási munkálatokat végeztetik a lakók legnagyobb megelégedésére.

Tovább...
 
Balatoni projektek  KDRFT-támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

A KDRFT és az érintett települések vezetői aláírták a Balatoni projektek támogatásához szükséges szerződéseket. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ennek értelmében 1,5 milliárd forinttal támogatja Balatonfüreden a reformkori városközpont megújítását. A régiós projekt keretében felújítják a fürdőigazgatói villát, a Vaszary kastélyt és a Jókai Mór Emlékmúzeumot. Tihanyban a városközpontot a Balaton körüli kerékpárút-hálózattal összekötő szakasz fejlesztéséhez járulnak hozzá a bekerülési költség 80 %-ával, azaz 54 millió forinttal.

 
Útfelújítások és járdaépítések Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

Székesfehérvár idén 800 millió forintot fordít különböző útfelújításokra. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbb 44,3 millió forintnyi támogatást ítélt meg e célra, amit az önkormányzat 166 millió forinttal egészít ki. A nyertes pályázat révén felújítják a Seregélyesi út 95-97. számú épületeknél futó utakat, a Virág utca északi szakaszát, a Vásárhelyi lakótelep egyik útszakaszát, valamint a Nagyszebeni, Zentai és Kosztolányi utca útburkolatát. A munkálatok várható befejezési ideje jövő év tavasza.

Tovább...
 
Régiós fejlesztések támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tegnap bírálta el a hazai forrású pályázatokat. Ennek keretében 1,5 milliárd forintnyi támogatás oszthattak szét a pályázók között. Fejér megyében az önkormányzati fejlesztések kapcsán 21 nyertes pályázat, összesen 168 millió forintot kapott, amelyből Székesfehérváron, Bodajkon, Csőszön és Enyingen oktatási intézmények és hivatalok korszerűsítése fog megvalósulni. A közutak fejlesztésére 729 millió forintot fordíthatnak a Közép-Dunántúlon, a régió parkolóinak, járdáinak és kerékpárútjainak építésére pedig 204 millió forintot ítéltek meg.

 
Az erős társadalom alapja az erős család Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

Image„A gazdaság van az emberérét és nem az ember a gazdaságért.” – hangsúlyozta dr. Csath Magdolna egyetemi tanár, a közgazdaságtudományok doktora, amikor a család és a társadalom kapcsolatáról kérdeztük tegnap, a LEA Otthon számára rendezett jótékonysági esten, ahol a gyermekvállalás és a gazdaság összefüggéseiről tartott előadást – „Ami azt is jelenti egyben, hogy a család, a gyermekek szerepe nagyon fontos a társadalomban. Az erős társadalom alapja az erős család.”

Tovább...
 
Segítsünk a fedél nélkül maradt családnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 03.

A 2 és fél éves Sárika és szülei, Mariann és Zoltán arra értek haza, hogy ég kisiszkai otthonuk. A székesfehérvári és iszkaszentgyörgyi tűzoltók hosszú küzdelem után megfékezték a lángokat. A lángokat ugyan sikerült megfékezni, de az otthonuk lakhatatlanná vált. Amit nem a tűz pusztított el, azt a víz tette tönkre. Az Önkormányzat szociális bizottsága rendkívüli ülésen támogatta, hogy az ilyenkor adható legmagasabb, 100 ezer Ft-os krízissegélyt utalja ki a testület, valamint 100 ezer Ft kölcsönt és 10 ezer Ft rendkívüli szociális támogatást.

Tovább...
 
A Székesfehérvári Egyházmegye ismét támogatta az autistákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageAz autizmussal élő gyermekek számára nélkülözhetetlen speciális eszközöket adott át ma délelőtt Spányi Antal megyés püspök a Püspöki Palota Dísztermében. Az adományt Mahler Anikó, a Más Fogyatékos Alapítvány elnöke vette át. Az ELA („Everyday Life Activities”) elnevezésű eszközök Magyarországon nem kaphatóak, a Székesfehérvári Egyházmegye a bécsi kapcsolatait felhasználva tudta beszerezni őket. Lényegük, hogy egy háromezer darabból álló, hétköznapi szituációkat bemutató fotósorozat segítésével tanítják meg az autista fiatalokat a tárgyak felismerésére és a szavak helyes használatára.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1145 - 1155 / 1198