Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Digitális kínálat  változások a UPC-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

A UPC díjmentesen, hűségnyilatkozat kérése nélkül cserélte le az analóg konverter berendezéseket digitális médiaboxokra az elmúlt hónapokban. A cég tájékoztatása szerint már több, mint ötvenezren váltottak át április elseje óta digitális televíziós szolgáltatásra. Az előfizetők egyharmada igénybe vette az adás-megállítást, visszatekerést, a nagy felbontású HD-adások vételét, illetve az adás-rögzítést. Az átállási időszak július elsején befejeződött városunkban, ahogy Pécsett és Miskolcon is, így végre kiteljesedett a digitális kínálat. Székesfehérváron a Családi és Prémium csomagok előfizető választhatták a digitális szolgáltatást.

 
Csökkentsék a távhő áfáját 5 %-ra!  kéri a Fidesz és a KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageSzékesfehérvár jobboldali frakciója kezdeményezte a távhő áfájának 20 %-ról 5 %-ra történő csökkentését. A Polgári Frakció álláspontját dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető fejtette ki mai sajtótájékoztatóján, amely helyszínéül – aktuálisan – a Fűtőerőmű bejárata előtti tér szolgált.

Tovább...
 
1,5 milliárd forintnyi támogatás utak fejlesztésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szakmai napot tartott Székesfehérváron. A téma ezúttal a belterületi utak és a kerékpárút-hálózat fejlesztésére kiírt pályázatok ismertetése volt, amelyekre több, mint 1,5 milliárd forintnyi támogatás igényelhető. A belterületi utak esetében a főutak, a gyorsforgalmi utak, valamint a kiszolgálóutak gyűjtőutakká való fejlesztésére lehet pályázni, a kerékpárút-hálózat bővítése és fejlesztése kapcsán pedig 10 millió forinttól 150 millió forintig terjedő támogatás igényelhető, amely 80%-a vissza nem térítendő támogatásban nyilvánul meg.

 
Biostranddá válik a gárdonyi Sport Beach Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageRövidesen megkezdik a napelemek elhelyezését és a mini szélerőmű építését a gárdonyi Sport Beach-en. A strand ugyanis hamarosan „biostranddá” alakul át: a napelemek a zuhanyzó melegvizének biztosítására szolgálnak, a szélerőmű a térvilágításban segít, a mellékhelyiségek tisztításához pedig környezetkímélő vegyszereket használnak. Ezen kívül a belépőjegyeket, programismertetőket újrahasznosítható papírra nyomtatják, a szelektív hulladékgyűjtésben is élen járnak, s préseket állítanak fel a műanyagpalackok zsugorításához. A fejlesztések idén kb. 10 millió forintba kerülnek majd.

 
7,7 milliárd forint  83 hulladéklerakó rekultivációjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

A 170 települési tagot számláló Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás több, mint 7,7 milliárd forintot nyert 83 hulladéklerakó rekultivációjára. E támogatással a szervezet teljes mértékben fedezni tudja a rekultivációs költségeket, s nem kell az önkormányzatoknak saját forrásokat felhasználniuk a beruházás megvalósításához.

 
Ismét beszélnek a stroke-os betegek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

A Székesfehérvári Beszédjavító Intézet nemcsak a beszédhibás gyermekek logopédiai ellátásával foglalkozik, hanem a felnőttek terápiás kezelésével is. Egy pályázaton ugyanis sikerült pénzt nyerniük arra, hogy a javítsák a felnőttek stroke betegség miatt kialakult beszédképtelenségét, beszédzavarát. A Beszédjavító modellkísérlet programját a Fejér Megyei Szent György Kórház Neurológiai Osztályával közösen dolgozták ki. A projecten 54 súlyos beszédképtelenséggel, beszédzavarral küzdő felnőtt vett részt, akiknek állapota jelentősen javult e módszer alkalmazásával.

Tovább...
 
Beloiannisz támogatást kapott a viharkárok enyhítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

A regionális vis maior keretből idén Fejér megye öt települése kapott támogatást több, mint 43 millió forint értékben. Legutóbb Beloiannisznak adtak az elnöki keretből azonnali támogatást, hiszen a pár nappal ezelőtti vihar a helyi könyvtár, a művelődési ház és az általános iskola tetőszerkezetét is súlyosan megrongálta. Tavaly a KDRFT a rendelkezésére álló 104 millió forintból 83 millió forintot használt fel hasonló célra. Ennek nagy részét – 56 millió forintot – Fejér megye hét településének utalták át főként a viharkárok helyreállításának céljából.

 
A Foxteq Holdings Inc. vásárolja meg Sanmina SCI üzemeit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a tajvani Foxteq Holdings Inc. (a Foxconn Technology Group tagja) azon ügyletét, amellyel megvásárolja a Sanmina SCI személyiszámítógép-gyártó két üzemét. Az eladás az amerikai vállalat székesfehérvári és mexikói (Guadalajara) gyárát érinti. A Sanmina SCI öt évvel ezelőtt, az IBM távozása után költözött be a székesfehérvári Videoton-csarnokba, 2004-ben pedig a Miskolc-Alsózsolca Ipari parkban is megkezdte elektronikai összeszerelési tevékenységét.

 
Vízóra-leolvasás a Balatoni út környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fejérvíz Rt.   
2008. június 24.

A FEJÉRVÍZ ZRt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy vízmérő leolvasást végez Székesfehérváron a családi házas fogyasztóknál 2008. június 27-től július 5-ig, az „F” ütemnek megfelelően, mely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: Börgöndi u. – Balatoni út közötti terület, Fátra u., Korondi u., Mátra u., Mezei u. – Orsovai u. – Székely u. – Borszéki u. által határolt terület, Nagykárolyi u., Tasnádi u., Tátra u., Zalatnay u., valamint a Zsombolyai út.

Tovább...
 
Hozzájárulás a fiatalok jogosítvány-szerzéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageOlcsóbban szerezhet jogosítványt 104 székesfehérvári középiskolás diák a helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően. A fiatalok az iskolákban pályázhatták meg ezt a lehetőséget, az oktatási intézmények vezetői pedig javaslatot tettek arra, hogy kik részesüljenek e juttatásban. A tanulóknak – akik főként végzősök – 2008. december 31-ig kell bemutatniuk az érvényes jogosítványukat, s utólag kapják meg a 28.800 forintnyi támogatást.

 
Közmunkaprogram halmozottan hátrányos helyzetűeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Régiós közmunkaprogramot indított el a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, amely közel háromszáz Fejér megyében élő, halmozottan hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segít elő. A 265 millió forintba kerülő project tegnap kezdődött egy július 1-ig tartó motivációs tréninggel. Ennek során a résztvevők megtanulják a motoros fűkasza kezelését is, hiszen a program egyik fő célja a parlagfű-mentesítés. A szezonális munkáért 70.000 forintot kapnak a foglalkoztatottak.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1156 - 1166 / 1198