Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Támogatást kap a Református Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Református Általános Iskola támogatásáról szóló megállapodást ma írta alá Somogyi László lelkészi elnök és a székesfehérvári polgármester. Városunkban a 19. század közepén alakult meg az első önálló református gyülekezet, a hozzá kapcsolódó felekezeti intézmények pedig a II. világháború előtt és azt követően még két évig működtek. A rendszerváltás után a református egyház visszaigényelte az egykoron tulajdonában álló házat, s 2002 szeptemberében újra elindult a református általános iskolai oktatás.

 
Kihirdették a Szelektív Hulladékgyűjtési Akció nyerteseit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageMa tartották a Fejér megyei iskolai szelektív hulladékgyűjtési akció II. szakaszának díjátadóját az önkormányzat Réz termében. A program során ismertették a „Fejér megye biodiverzitása” címmel kiírt pályázatot, valamint ehhez kapcsolódóan egy előadás is elhangzott Viszló Levente, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány elnökének tolmácsolásában.

Tovább...
 
Felújítják és átalakítják a Régió Házát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA Régió Házának (volt Technika Háza) átalakításáról és felújításáról tartott sajtótájékoztatót a Széphő Zrt., hiszen teljes egészében az ő tulajdonukba került az ingatlan. A 16-18 millió forintos felújítás elé néző épület főbérlője a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht., amely szinte teljesen „betölti” az irodahelységeket. – Így e cég vezetője is jelen volt a tájékoztatón.

Tovább...
 
Augusztus végén adják át a Velencei-tóhoz vezető kerékpárutat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageÉpül már a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. A 132 millió forintos beruházáshoz 100 milliót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán nyert el a város, a fennmaradó 32 milliót pedig önerőből fedezi. – nyilatkozta Warvasovszky Tihamér az építkezés helyszínén, ahol az újságíróknak sajtótájékoztatót tartott.

Tovább...
 
Parkolóházak épülnek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

Mélygarázsok kiépítését tervezi az önkormányzat az Eszperantó téren, az Ybl Miklós lakótelepen, a Vasalóház, illetve a Skála mögött. – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szigli István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. Ezen kívül a murvás parkoló helyén felépülő bevásárló- és szórakoztató központban is több száz parkolóhely enyhíti majd a belvárosban felmerülő parkolási gondokat.

 
Környezeti nevelési konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageA Hermann Ottó Állat- és Természetvédelmi Egyesület Országos Ifjúsági, Környezeti Nevelési Konferenciát rendezett a hétvégén. A programot az Alba Dog Centerben Dr. Banizs Károly, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke nyitotta meg, aki elmondta: az a céljuk, hogy együttműködjenek az állat- és természetvédő szervezetek és a pedagógusok, hiszen a természetvédelemmel már kiskorban meg kell ismertetni a gyermekeket, hogy felelősségteljes, tudatos felnőttekké váljanak.

 
Végleg összeomlott a Cornexi-csoport Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

A székesfehérvári székhelyű Cornexi Élelmiszeripari Zrt. ellen egy éven belül háromszor is végrehajtást kért az APEH Közép-dunántúli Igazgatósága, amely már egyértelműen jelzi, hogy a vállalat adósságai igencsak jelentősek és rendszeresnek mondhatók. A céget eddig kétszer próbálták meg eladni – sikertelenül.

Tovább...
 
Vissza nem térítendő támogatást nyert a város új projektekre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

Újabb projekteket tud elindítani a Székesfehérvári Önkormányzat annak a 9,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, amelyet most nyertek el a munkaerő-piaci partnerség fenntartására. A beruházásokat a Vállalkozói Központ Alapítvánnyal és a Székesfehérvári Regionális Képző Központtal karöltve valósítják meg. Ennek egyik eleme lesz a Pályaválasztási Tanácsadó Szolgálat, amely nemcsak a középiskolásoknak nyújt segítséget a pályaorientáció területén, hanem a megváltozott munkaképességűekkel is foglalkozik.

 
Átalakítanák az élelmiszer- és az iparcikk piacot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageA városfejlesztés aktuális kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót Szigli István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. Ennek során három tanulmányterv pályázatának kiírásától tájékoztatta a sajtó képviselőit: az egyik a jelenlegi városi élelmiszerpiac átalakítását, a másik az új piac építésének kérdéskörét, a harmadik pedig az iparcikk-piac átalakítását és lefedését vizsgálná. A cél az, hogy az eladókat és a vásárlókat a jövőben egy kulturáltabb, korszerűbb környezet fogadja.

 
Közterületek kaszálása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 05.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 15/2007. (V.24.) rendelet II. fejezet 4.§. (1) bekezdése alapján az ingatlantulajdonosra kaszálási feladat hárul.

Tovább...
 
Vegyszer hull a lakókra - Dienesné Fluck Györgyi nyomozni fog! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageAzonnali intézkedést indokol azt a probléma, amely Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő mai lakossági fórumán felszínre került. A Székesfehérvár-Börgöndpusztán tartott találkozó eredeti témája a szennyvíz projecttel kapcsolatos pályázat volt, ám végül egy teljesen más irányú feladat megoldása – is - a képviselő asszonyra hárult.

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1167 - 1177 / 1197