Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Tűzoltósági véleményezés is kell a Panel-programhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására (azaz: a „Panel programra”) benyújtott pályázatoknál szükség van a Tűzoltóság véleményezésére is. Erre külön adatlapokat találhatnak az igénylők a tuzoltosag.szekesfehervar.hu honlapon. A dokumentációk és kérelmek benyújtásával egyidőben 2200 Ft-ot kell leróni az elbírálásért, mivel az általános illeték-köteles.

Tovább...
 
Használjuk ki a házi komposztálás előnyeit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageÉvente közel tíz köbméternyi zöldhulladék termelődik átlagosan egy családi háznál Székesfehérváron. – tudtuk meg Gárdonyi Lászlótól, a Gaja Környezetvédő Egyesület irodavezetőjétől – Az Egyesület ezért arra bíztatja a lakókat, hogy használják ki a házi komposztálás előnyeit, s ily’ módon is járuljanak hozzá a környezetvédelemhez. E célból mintegy 200 komposztkeretet ajánlanak fel azoknak, akik élni kívánnak e módszerrel.

Tovább...
 
Újabb parkolóhelyeket alakítanak ki a Fürdő utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 16.

ImageVargha Tamás képviselő és dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora bejárást tartott a Fürdő utcában megépítendő parkoló helyszínén. Vargha Tamástól megtudtuk: a főiskola a saját költségén megterveztette a parkolót, a kivitelezést pedig a képviselő saját keretének terhére, valamint az intézmény pénzügyi forrásait felhasználva – közösen oldják meg.

Tovább...
 
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Tovább...
 
Szúnyogirtás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Nem a szúnyogok alacsony szaporulatának köszönhető, hogy nem kell idén annyi vérszívó elől menekülnünk, hanem a gyakori szúnyogirtásnak. Idén négy alkalommal permetezik az élősködőket Székesfehérváron. Egy velencei vállalkozó – akit közbeszerzés során választottak ki – 3650 hektárnyi szárazföld, s 50 hektárnyi vizes terület felett pusztítja a szúnyoglárvákat. E művelet alkalmanként 2 millió forintba kerül.

 
Európai postaládák Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Az európai elvárásoknak megfelelő postaládákkal találkozhatnak a székesfehérváriak a város több pontján. Az új fajta levélszekrények abban különböznek a régebbi típusoktól, hogy sokkal alacsonyabbak, így a kerekesszékkel közlekedők is könnyebben használhatják, valamint a bedobónyílásuk szélesebb, így a nagyobb méretű borítékokat összehajtás nélkül is fel lehet adni, s nem gyűrődik meg a beltartalom.

 
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA Gaja Környezetvédelmi Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be az illegális hulladéklerakók felszámolására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán 3,5 millió forintot sikerült elnyerniük a projekt megvalósítására, amit 870.000 forint önerővel egészítenek ki. – erről tartottak sajtótájékoztatót a Gaja Környezetvédelmi Egyesület és az Önkormányzat képviselői.

Tovább...
 
"Kinek jó a panelprogram?" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Orosz István önkormányzati képviselő   
2008. július 09.

ImageTöbb mint 360 ezer forint kerül ki a lakók zsebéből! - Az Almássy lakótelep 14-es számú társasháza is részt vesz a fehérvári panelprogramban. A ház lakóközössége a fűtés korszerűsítési és elektromos rendszer felújítási munkálatok elvégzésére árajánlatot kért attól a fehérvári vállalkozástól, mellyel a rendszeres karbantartási munkálatokat végeztetik a lakók legnagyobb megelégedésére.

Tovább...
 
Balatoni projektek  KDRFT-támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

A KDRFT és az érintett települések vezetői aláírták a Balatoni projektek támogatásához szükséges szerződéseket. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ennek értelmében 1,5 milliárd forinttal támogatja Balatonfüreden a reformkori városközpont megújítását. A régiós projekt keretében felújítják a fürdőigazgatói villát, a Vaszary kastélyt és a Jókai Mór Emlékmúzeumot. Tihanyban a városközpontot a Balaton körüli kerékpárút-hálózattal összekötő szakasz fejlesztéséhez járulnak hozzá a bekerülési költség 80 %-ával, azaz 54 millió forinttal.

 
Útfelújítások és járdaépítések Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

Székesfehérvár idén 800 millió forintot fordít különböző útfelújításokra. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbb 44,3 millió forintnyi támogatást ítélt meg e célra, amit az önkormányzat 166 millió forinttal egészít ki. A nyertes pályázat révén felújítják a Seregélyesi út 95-97. számú épületeknél futó utakat, a Virág utca északi szakaszát, a Vásárhelyi lakótelep egyik útszakaszát, valamint a Nagyszebeni, Zentai és Kosztolányi utca útburkolatát. A munkálatok várható befejezési ideje jövő év tavasza.

Tovább...
 
Régiós fejlesztések támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tegnap bírálta el a hazai forrású pályázatokat. Ennek keretében 1,5 milliárd forintnyi támogatás oszthattak szét a pályázók között. Fejér megyében az önkormányzati fejlesztések kapcsán 21 nyertes pályázat, összesen 168 millió forintot kapott, amelyből Székesfehérváron, Bodajkon, Csőszön és Enyingen oktatási intézmények és hivatalok korszerűsítése fog megvalósulni. A közutak fejlesztésére 729 millió forintot fordíthatnak a Közép-Dunántúlon, a régió parkolóinak, járdáinak és kerékpárútjainak építésére pedig 204 millió forintot ítéltek meg.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1167 - 1177 / 1223