Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Nagyszabású KKV-konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 03.

ImageJúnius 5-én, csütörtökön Székesfehérváron kerül megrendezésre a Raiffeisen Kkv-konferenciasorozat következő állomása. A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt közel 40000 kis- és középvállalkozásnak, - kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit és jövőbeni partnereit.

Tovább...
 
Bormustra és könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageBormustrát tartanak a Kisfaludi Közösségi Házban június 14-én, 16 órától. Ennek során mutatják be a helyi borosgazdák saját termésű boraikat, melyekről Renner László és Koch Imre okleveles borbírálók mondanak majd véleményt. A rendezvény szakmai irányítója a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend. Ugyanitt június 10-én, 18 órától Sobor Antal vendégeskedik, akinek „Naplójegyzetek” című könyvét Román Károly méltatja.

 
Júniustól a Gazdaság Házban is igényelhető a mikrohitel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a Közép-dunántúli régió vállalkozásai mostantól a Gazdaság Házában is igényelhetnek mikrohitelt. Azok, akik az Internetről töltik le a szükséges adatlapokat, mentesülnek a regisztrációs díj megfizetése alól. A hitelkonstrukció 1992-ben indult útjára, s azóta 1900 vállalkozás vette igénybe, 3,3 milliárd Forintnyi kölcsönt felvéve, amely 2000 munkahely megteremtését tette lehetővé.

 
Mindenki adózzon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageA minimálbér megadóztatásában, az adókedvezmények drasztikus csökkentésében, és az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésében látja az MDF hazánk gazdasági felemelkedésének kulcsát. Erről tartott ma sajtótájékoztatót Viniczai Tibor.

Tovább...
 
Nemsokára befejeződik a Hiemer-ház felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Már csak néhány munkás dolgozik a Hiemer-ház felújításán, s június végétől átveszik helyüket a belsőépítészek, hogy az új házasságkötő terem mihamarabb fogadhassa a jegyeseket. A 835 millió Forintos beruházás munkálatai várhatóan egy hónap múlva véget érnek. A burkolás és a festés hamarosan befejeződik, s gépészeti végszereléseknek is nekiláttak már. A képviselőtestület a bútorzatra fordítható keretet 70 millió Forintban határozta meg, amit közbeszerzéssel valósítanak meg. Az épület belső díszítéséről kilenc székesfehérvári művész gondoskodik majd.

 
Ne felejtsük el az adóbevallást! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageA helyi iparűzési adóbevallási kötelezettség kapcsán tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Déri László, az Adóiroda vezetője. A hatályos törvényi szabályozás szerint a vállalkozóknak május 31-ig kell benyújtaniuk elszámolásukat a Székesfehérvár területén 2007-ben folytatott állandó iparűzési tevékenységükről. E nap szombatra esik, ezért a határidő június 2-re módosul, amikor éjfélig lehet a postára adni a bevallásokat.

Tovább...
 
VOSZ a feketegazdaság ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és Fejér megyei Szervezete szakmai kerekasztal-beszélgetést tartott a Vállalkozói Központban. A fórum fő témái a VOSZ feketegazdaság ellen tett lépései és a „7 pont” volt – kiemelten pedig a bruttósítási javaslat.

Tovább...
 
Lakossági fórum a csatornázásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

ImageLakossági fórumot tartott tegnap Östör Annamária, a 14. számú választókörzet képviselője az Öreghegyi Közösségi Házban. A téma ezúttal a csatornázás és egyéb, a közéletet érintő kérdés volt. A beszélgetésre összegyűlt lakók Hullay Gyulát, a szennyvíz-beruházást előkészítő társulás munkatársát, Gyenes Győzőnét, a Beruházási Iroda vezetőjét és Tímár Tibort, a Városgondnokság munkatársát kérdezhették a csatornázási tervekről és a készülő pályázatról.

Tovább...
 
Adomány a kórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 24.

ImageOrvosi műszereket adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórház újszülött-csecsemő-gyermekosztályának a Fehérvár Travel Alapítvány. A több, mint 3,5 millió forint értékű berendezéseket Ugrits Tamás püspöki tanácsos, irodaigazgató, az Alapítvány elnöke nyújtotta át az intézmény képviselőinek. A készülékek elsősorban az újszülöttek gyógyítását, kezelését szolgálják majd.

 
A Nemzeti Éghajlatváltoztatási Stratégiáról Nyomtatás E-mail
Írta: Lukács Ágnes   
2008. május 23.

Image„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” (Széchenyi István) Ezzel a mottóval indul a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS) végrahajtása, melyet 2008 márciusában Határozatban tett közzé az Országgyűlés. A Stratégia 2008-2025 időszakra vonatkozik.

Tovább...
 
Ha állás kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageA Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Székesfehérvári kirendeltség és Szolgáltató Központja Állás és Képzési Börzét rendezett tegnap. Ennek során 16 munkáltató, közel 500 betöltendő álláshelyet kínált fel a munkanélkülieknek. A vállalkozások javarészt betanított munkásokat kerestek, de azért akadt szakmunkásoknak, technikusoknak, sőt, mérnököknek is szabad pozíció - végzettségüknek megfelelően.

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1178 - 1188 / 1197