Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Új korszak köszönt a bankokra és a biztosítókra Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. március 29.
A közeljövőben teljesen megváltozik a banki referencia kamatlábak rendszere és számítási módja - hívja fel a figyelmet az EY. A jelenlegi nemzetközi gyakorlat, amely a bankok kamatjegyzésén alapul (Interbank Offered Rates - IBOR), két éven belüli kivezetése szinte az összes banki és biztosítói szerződést érinti, de kevesen kezdték meg a felkészülést a változásra.
Tovább...
 
Globális lassulás, kontra bérnövekedés Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 28.
Székesfehérvár iparának TOP200 cége számára szervezett üzleti fórumot a Videoton Holding Zrt. A szakmai konferencia előadásai és kerekasztalbeszélgetése a globális lassulás kontra bérnövekedés témája köré összpontosultak, mind a székesfehérvári, mind a hazai feldolgozóipar tekintetében. A konzultáció résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, a szervező Videoton Holding Zrt. részéről Sinkó Ottó és Lakatos Péter társ-vezérigazgatók tartottak előadást.
Tovább...
 
Négy tonna feletti hektáronkénti napraforgó-termés sem elérhetetlen Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. március 22.
ImageA napraforgó vetőmagpiac vezető agrárvállalatának szakértői szerint a jelenlegi kedvezőbb felvásár-lási ár miatt idén emelkedni fog a magasolajsavas napraforgó aránya.
Tovább...
 
Tovább csökken a tavaszi árpa és a zab vetésterülete Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. március 14.
ImageTavaszi árpa esetében 100 ezer, zab tekintetében pedig 105 ezer forin-tos nettó tonnánkénti tájékoztató árat tett közzé a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Piaci információk alapján to-vább csökken a tavaszi kalászosok vetésterülete.
Tovább...
 
Nagy többséggel megszavazta a 2019-es költségvetést a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 18.
Nagy többséggel – 17 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – megszavazta Székesfehérvár 2019. évi költségvetését a város Közgyűlése. A csaknem 66 és félmilliárd főösszegű büdzséről sajtónyilatkozatban számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Elektromos autóbuszok gyártása kezdődik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Bácskai Gergely   
2018. december 19.
ImageSzékesfehérvár főterén mutatta be az IKARUS és a CRRC magyarországi bejegyzésű vegyesvállalata az Electrobus Europe Zrt. az első, kínai-magyar kooperációban készült tisztán elektromos meghajtású buszát.
Tovább...
 
Fizetett a francia cég Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2018. augusztus 09.
ImageA mai napon megérkezett az Önkormányzat számlájára a 4 millió euro összegű kötbér, amelyet a meg nem kezdett Pláza 2 beruházás kapcsán kellett megfizetnie a francia Klepierre cégnek. A város bízik a további jó együttműködésben és a fehérvári fejlesztések megvalósulásában.
Tovább...
 
Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. augusztus 02.
ImageNettó 96 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól begyűjtött adatok feldolgozása után a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az idei előrejelzés a végfelhasználói árak enyhe emelkedésével számol.
Tovább...
 
Jó a szőlőtermés a korábban kezdődő szüret előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. július 25.
ImageIdén hetekkel korábban kezdődhet a szüret az ország legtöbb borvidékén. A szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők, derül ki a Syngenta helyzetképéből. A vállalat előrejelzése szerint a következő hetekben a csapadékos időjárás miatt felszaporodó kórokozókra, különösen a hatalmas károkra képes szürkerothadásra kell figyelmet fordítaniuk a szőlőtermesztőknek.
Tovább...
 
Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre Nyomtatás E-mail
Írta: Suhajda Bettina   
2018. április 23.
ImageA fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. A kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást. A válaszadók közel fele számítana a családi segítségre is. A szakértő szerint egyre gyakoribb az első lakásálmok hitelből történő finanszírozása, amelyet a kedvező és kiszámítható konstrukciók még tovább ösztönöznek.
Tovább...
 
Indul a tavaszi kalászos vetőmagok beszerzése Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. február 08.
ImageNettó 92.000 forintos tájékoztató árat tett közzé a tavaszi árpa és a zab vetőmagok egy tonnájának vonatkozásában a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A testület szerint közepes vetőmag keresletre lehet számítani idén a tavaszi kalászosok esetében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 122 - 132 / 1223