Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Lakossági fórum a csatornázásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

ImageLakossági fórumot tartott tegnap Östör Annamária, a 14. számú választókörzet képviselője az Öreghegyi Közösségi Házban. A téma ezúttal a csatornázás és egyéb, a közéletet érintő kérdés volt. A beszélgetésre összegyűlt lakók Hullay Gyulát, a szennyvíz-beruházást előkészítő társulás munkatársát, Gyenes Győzőnét, a Beruházási Iroda vezetőjét és Tímár Tibort, a Városgondnokság munkatársát kérdezhették a csatornázási tervekről és a készülő pályázatról.

Tovább...
 
Adomány a kórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 24.

ImageOrvosi műszereket adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórház újszülött-csecsemő-gyermekosztályának a Fehérvár Travel Alapítvány. A több, mint 3,5 millió forint értékű berendezéseket Ugrits Tamás püspöki tanácsos, irodaigazgató, az Alapítvány elnöke nyújtotta át az intézmény képviselőinek. A készülékek elsősorban az újszülöttek gyógyítását, kezelését szolgálják majd.

 
A Nemzeti Éghajlatváltoztatási Stratégiáról Nyomtatás E-mail
Írta: Lukács Ágnes   
2008. május 23.

Image„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” (Széchenyi István) Ezzel a mottóval indul a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS) végrahajtása, melyet 2008 márciusában Határozatban tett közzé az Országgyűlés. A Stratégia 2008-2025 időszakra vonatkozik.

Tovább...
 
Ha állás kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageA Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Székesfehérvári kirendeltség és Szolgáltató Központja Állás és Képzési Börzét rendezett tegnap. Ennek során 16 munkáltató, közel 500 betöltendő álláshelyet kínált fel a munkanélkülieknek. A vállalkozások javarészt betanított munkásokat kerestek, de azért akadt szakmunkásoknak, technikusoknak, sőt, mérnököknek is szabad pozíció - végzettségüknek megfelelően.

 
Újabb kiadás sújtja a vállalkozókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

A TEÁOR-számok megváltoztatása miatt a legtöbb vállalkozásnak június végéig át kell soroltatnia tevékenységét / tevékenységeit az új lista alapján. A januárban hatályba lépett új TEÁOR összevonta vagy megbontotta a tevékenységi kódokat, így a vállalkozóknak módosíttatniuk kell a társasági szerződésüket. Azon kevesek, akiknek a TEÁOR-száma automatikusan átforgatható, megússzák az ügyvédi költséget. Az átíratás elmulasztása akár 500.000 forintos bírsággal is járhat.

 
Valljuk be! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

Nem árt sietni az adóbevallásokkal! Holnap éjfélig lehet ugyanis beadni az SZJA-bevallásokat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz, s ugyanez a határidő vonatkozik az adó 1+1 százaléka feletti rendelkezési jogra is. A késedelmes bevallások után bírság jár(hat). A magánszemélyeknek pedig egy kis segítség: bevallásuk elkészítését az Interneten bő információkkal és példák bemutatásával könnyíti az APEH. (Nehogy kimaradjon bármiféle "elfeledett" bevételünk...)

 
Akciós-e az akciós virág? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageVéget ért a székesfehérvári lakosoknak meghirdetett kedvezményes virágvásár. Az akcióban résztvevő vállalkozások (egy kertészet és egy virágbolt) végig hősiesen állták a rohamot, s folyamatosan megújították készleteiket. Egy személyes jellegű megjegyzés viszont: az egyik helyen az akciós muskátlik feleakkorák se voltak és feleannyiba kerültek, mint az akció nélküli, tehát e cikk írója rövid gondolkozás után kipakolta őket nemlétező rekeszeiből - mivel neki még olyat se adtak, kérésre se, hogy az autóig kivihesse megvásárolni szánt növénykéit-…

 
Támogatást kap a Ciszterci Gimnázium Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageA székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium működési költségeihez idén 6,4 millió forinttal járul hozzá a helyi önkormányzat. Az erről szóló megállapodást tegnap írták alá a Hiemer-házban, amelyen a polgármesteren kívül jelen volt Dr. Zakar Ferenc Polikárp zirci főapát, s az intézmény igazgatója, Gyóni András is. A támogatási szerződésnek köszönhetően nyáron megkezdődhetnek az iskola tetőfelújításának munkálatai.

 
Még több számítógép a GYIVI-nek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageÚjabb informatikai eszközökkel gazdagodott a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja. Néhány héttel ezelőtt arról adtunk hírt, hogy az Allianz Hungária Rt. jóvoltából tíz számítógépet kapott az intézmény, most pedig az Alcoa Alapítványtól pályázati úton nyerték el azt az összeget, amelyből számítógépeket, fénymásolókat, nyomtatókat, illetve két projectort tudtak vásárolni. A hivatalos átadási ünnepségre ma délelőtt került sor. Azt intézmény igazgatója, Deresné Tanárki Mária szerint így gyorsabbá válik az ügyintézés és sikeresebbek lesznek a különböző képzések.

 
Mert fontos a Szemünk Fénye Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageA „Szemünk Fénye” program keretében Székesfehérváron 53 intézményben korszerűsítik a világítást. A számítások szerint a felújításnak köszönhetően évi 922 KW-tal csökken az oktatási intézmények energia-igénye, amivel az önkormányzat 43 millió forintot spórol meg éves szinten.

Tovább...
 
Királyok és Borok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageKirályi Bor-Lakoma veszi kezdetét holnap Székesfehérváron. A négy napon át tartó Borászati-, Gasztronómiai-és Kulturális Fesztivál keretén belül rendezi meg a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend az Országos Bormarketing- és Borkultúra Konferencia és Szakmai Napot. A programsorozat leglátványosabb eseménye azonban minden valószínűség szerint a borrendek felvonulása lesz.

Tovább...
 
<< Első < Előző 111 112 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1211 - 1221 / 1223