Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Mi történik az ingatlanpiacon? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 03.

Image

Talán csak az uniós csatlakozás után volt utoljára akkora szintű emelkedés a budapesti ingatlanpiacon, mint idén. Egyértelmű az áttörés, hiszen a sokéves, jelentős visszaesésből úgy tűnik, kilábal a szektor. De vajon miért csak a fővárost érte el az árboom? Újépítésű vagy inkább használt ingatlanokat keresnek országszerte? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Jófogás.hu és a GKI Digital közös, országos iparági elemzése*.
Tovább...
 
INGATLANPIAC - JELENTŐSEN NŐTTEK A FEHÉRVÁRI ÁRAK AZ ÉV ELELJE ÓTA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 27.

Image

Az idei évben a szakértők szerint megindult az ingatlanpiac újraéledésének szakasza. Országos szinten elmondható, hogy élénkült a forgalom a lakáspiacon. Székesfehérváron pedig elmondható, hogy év elejéhez képest minden ingatlantípus esetén nőtt az átlagos négyzetméterár, azonban nem mindegy, hogy mekkora arányban.
Tovább...
 
Kamattámogatott hitellel segítenék a székesfehérvári mikrovállalkozásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. október 21.

Image

A Székesfehérváron működő mikrovállalkozásokat kívánják segíteni azzal a hitelprogrammal, melyről október 30-án tárgyal a Közgyűlés. Amennyiben a képviselőtestület jóváhagyja a programot, úgy a maximum tíz főt foglalkoztató cégek 1-10 millió forint közötti hitelt igényelhetnek igen kedvező, 2,5 százalékos kamattal november 1-jétől.
Tovább...
 
Mennyit takaríthatunk meg napenergiával? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 23.

Image

Egy napelemes rendszer megtérülési ideje 6-7 év. Ezzel szemben a garanciaidő, vagyis amíg teljes biztonsággal energiát fog termelni, legalább harminc év. Ezért, ha az üzemidő egészét nézzük, a megtérülés után is évtizedekig nyereséget termelő beruházás induló költsége végképp eltörpül a haszon mellett. 30 év alatt milliókat spórolhatunk a napelemekkel még akkor is, ha csekély az energiafogyasztásunk. Persze, minél nagyobb villanyszámlát váltunk ki a megújuló energiaforrás segítségével, annál többet takarítunk meg.
Tovább...
 
Négyszázezren feketén dolgoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 22.

Image

A munkaügyi ellenőrzések tanúsága szerint az elmúlt három esztendőben – 2012 és 2014 között – mintegy 70 százalékkal nőtt azoknak a megbírságolt cégeknek a száma, amelyek be nem jelentett dolgozókat foglalkoztattak.
Tovább...
 
Megnyílt a Next Stop Üzletközpont Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 10.

Image

Megnyitotta kapuit a Next Stop Üzletközpont az Auchannal szemben. Székesfehérvár lakosait 8 új üzlet szolgálja ki a jövőben a Bricostore helyén, valamint a nyitóhétvégén különböző programokkal kedveskednek a vásárlóknak. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Philippe Bresson ügyvezető igazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Mintegy 30 intézményben kerül sor idén felújításra Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Samu Miklós   
2015. szeptember 01.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata évek óta egyre növekvő összeget fordít intézmény-felújításra az Ybl-program keretében. Mintegy 30 helyszínen dolgoztak, vagy dolgoznak még most is a kivitelezők, köztük bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, valamint szociális és kulturális intézményeket is érintenek a beruházások.
Tovább...
 
Budapestre jönnek a pénzügyi tervezés világsztárjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 31.

Image

A Pénzkultúra Alapítvány szervezésében hazai hallgatóság előtt osztják meg gondolataikat a biztosítási iparág legkeresettebb tanácsadói, akik a Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozóra érkeznek Magyarországra.
Tovább...
 
Hogyan szabaduljunk meg a villanyszámlától? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 31.

Image

Petre András az Európai Energiafüggetlenségi Nyilatkozattal hívta fel a figyelmet arra, hogy a megújuló energiaforrások kiaknázása már elérhető lehetőség hazánkban is. - Korábban másfél évtizedes megtérülési idővel riogatták a napelemek irányába kacsintgató érdeklődőket, ez azonban a felére csökkent az utóbbi években. A megnövekedett érdeklődés hatására a gyártók növelték a kapacitásukat amennyire csak lehetett, a nagyobb verseny pedig az árrések csökkenését hozta magával.
Tovább...
 
Gates a leggazdagabb továbbra is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 21.

Image

Megőrizte vezető helyét Bill Gates a világ leggazdagabb emberei közt a Forbes magazin listáján. Az amerikai üzletember vagyonát 79 milliárd dollárra becsülte a tekintélyes pénzügyi magazin. A Microsoft alapítóját a mexikói Carlos Slim követi a második, Warren Buffett amerikai nagybefektető pedig a harmadik helyen. Az elmúlt 21 évben Bill Gates 16-szor szerepelt az évente kiadott lista élén. A Forbes szerint tavaly száznyolcvaneggyel 1826-ra nőtt, és ezzel rekordot döntött a világ dollármilliárdosainak száma.
 
Sok céget törölnek, kevesebb alakul Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 18.

Image

Az utóbbi három esztendőben a cégek mind nagyobb hányada kényszertörléssel tűnik el a gazdasági életből. Tavaly összesen 42 034 cég törlésére került sor, háromnegyedük kényszertörlés miatt volt kénytelen beszüntetni tevékenységét. Ezzel az eljárásmóddal a 2013. évi 15 217-tel szemben 2014-ben 31 033 társaságot tiltottak ki a piacról. A törvényi előírásoknak megfelelően 2012 augusztusától a cégbíróságok folyamatosan nyilvánosságra is hozzák a kényszertörléssel kapcsolatos döntéseiket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 133 - 143 / 1150