Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Ideje megszabadulni a villanyszámlától! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

A napelemes rendszerek ára drasztikusan csökkent az elmúlt években, így csak elhatározás kérdése, hogy meg szeretnénk-e örökre szabadulni a villanyszámlánktól. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján évente megduplázódik az ún. háztartási méretű kiserőművek száma. Az Európai Energiafüggetlenségi Nyilatkozat aláírói erre alapozva szeretnék elérni, hogy tíz éven belül a napenergia minden negyedik háztartás számára támogatást jelentsen Magyarországon!
Tovább...
 
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. július 20.

Image

Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta.
Tovább...
 
Rekordot dönthet az új csúcsmobil Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 16.

Image

Tűzhöz közeli források úgy tudják, hogy az Apple máris leadta az iPhone 6s-sel kapcsolatos rendeléseit a beszállító partnerei számára: az amerikai vállalat állítólag nem kevesebb mint 85-90 millió okostelefonra tart igényt idén év végéig, vagyis ennyi iPhone 6s-t adna el december 31-ig – írja a Mobilport. A 2015-ös iPhone-ok minden bizonnyal szeptember 18-án érkeznek meg a boltokba. Emlékezetes, hogy tavaly szeptember 19-én, tavaly előtt pedig szeptember 20-án debütált a kereskedésekben az új almás mobil.
Tovább...
 
Naponta 60 céget számolnak fel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 09.

Image

Az elmúlt egy év alatt – 2014. június és 2015. május között – 14 518 cég ellen indult felszámolási eljárás. A munkanapokat számolva naponta csaknem 60 cég szűnik meg ilyen módon. Ijesztőnek tűnik ez a szám, annak ellenére, hogy az utóbbi hat esztendőben ez volt a legalacsonyabb. A gazdasági válság kezdete (2008) óta egyébként összesen 116 025 gazdasági társaságot számoltak fel – tájékoztat a feketelista.hu.
Tovább...
 
GINOP - 85 milliárdból bővíthetnek a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. július 09.

Image

Július 9-től pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett kapacitásbővítést, illetve a termelési kapacitás bővítését támogató pályázatokra. A két felhívás kiemelkedően magas, 85 milliárd forint értékben nyújt vissza nem térítendő támogatásokat a kkv-k számára a legtöbb esetben 50 százalékos támogatási arány mellett.
Tovább...
 
Szabad a "csok" elsejétől Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 02.

Image

Július 1-jén lépett életbe a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely már igényelhető a bankfiókokban. A kormány úgy látja, hogy a lakáshelyzet komoly akadálya lehet a gyermekvállalásnak, ezért döntött úgy, hogy kibővíti a korábbi "szocpol" rendszert - hangsúlyozta Novák Katalin államtitkár.
Tovább...
 
EGYMILLIÁRD FORINTOT NYERT EL FEJLESZTÉSEKRE AZ ÓBUDAI EGYETEM Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. július 01.

Image

Egymilliárd forintot nyert el pályázaton az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki kara Székesfehérvár önkormányzatával együttműködve, a fejlesztések a régió vállalkozásainak szakemberigényét felmérve valósulnak meg a következő háromnegyed évben. A struktúraváltási alap támogatásával az egyetem eleget tud tenni a székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztéséről szóló kormányhatározat elvárásainak.
Tovább...
 
Az NMHH megtiltotta az árámelést! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 25.

Image

Az NMHH hivatalból általános hatósági felügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Zrt. ellen. Több ponton felmerült ugyanis a jogszabályok megsértésének gyanúja a két mobilszolgáltatónál megkötött előfizetői szerződések július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó módosításával és annak közlési módjával kapcsolatban. - írja közleményében a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.
Tovább...
 
Konferencia az uniós források hatékonyabb felhasználásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. június 18.

Image

Hamarosan megnyílnak az új fejlesztési ciklus uniós forrásai, amelyek felhasználása sok tekintetben eltér az előző időszak gyakorlatától. A visszatérítendő támogatások hangsúlyos megjelenése és a gazdaságfejlesztés előtérbe helyezése egyaránt gyökeres változásokat hoz az új támogatási rendszerben
.
Tovább...
 
Konzultáció az állami rezsicsökkentésről Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. június 16.

Image

Magyarország Kormánya célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést. 2016-ban 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt terveznek a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése révén. Mindezt az állampolgárok véleményének és javaslatainak felhasználásával kívánja a Kormány megvalósítani.
Tovább...
 
Fejlődő Székesfehérvár  újabb kormányzati döntések Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 28.

Image

Sajtótájékoztató keretében ismertette szerdán a Modern Városok Program keretében aláírt megállapodás részleteit Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester. A 2020-ig tartó időszakban 20-25 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik a városba, ebből a fehérváriak számára fontos, életminőség-javító programok valósulnak majd meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 144 - 154 / 1150