Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Eszközfejlesztés a PIC-i babákért a Fejér Megyei Szent György Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 13.

Image

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya keretében működő Perinatalis Intenzív Centrumban (PIC) megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően nagymértékben javul az ellátás minősége. Az elavult eszközpark cseréjével szakmailag magasabb szintű betegellátás valósul meg.
Tovább...
 
Ütemterv szerint halad a székesfehérvári nyugati elkerülő építése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 08.

Image

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában épül a 7 km hosszú székesfehérvári nyugati elkerülő út. A fejlesztés tavaly év elején indult, 85%-os uniós és 15% hazai forrás felhasználásával. A kivitelezés előrehaladásáról dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Vargha Tamás és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselői, Szigli István, önkormányzati képviselő és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
Székesfehérváron létesített üzemet a Gealan Holding Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. április 20.

Image

A GEALAN Holding GmbH egy német műanyagipari fröccsöntő vállalkozás, amely Székesfehérvárt választotta magyarországi telephelyének. A Gealan HungaryPlast Kft. üzemét most nyitották meg a Sóstói Ipari Parkban. A tízezer négyzetméteres csarnokban jelenleg 65 embert foglalkoztatnak.
Tovább...
 
Változtak a mák termesztési és forgalomba hozatali szabályai Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. március 12.
Az étkezési mák kereskedelmi céllal történő termesztése esetén - területnagyságtól függetlenül - a termesztő köteles a föld fekvése szerinti illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság részére a rendeletben szabályozott következő adatokról (természetes személy személyazonosító adatai és lakcíme, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet megnevezése, székhelye, adószáma, a képviseletét ellátó személy családi és utóneve, lakcíme, valamint a képviselet jogcíme, a vetett termőterület nagysága, helye, helyrajzi száma, vagy fizikai blokk és parcella száma, a termesztett fajta neve, vetőmag fémzár száma és mennyisége,) bejelentést tenni.
Tovább...
 
Stabil működés az egészségügyben, a kultúrában és a szociális ágazatban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 06.

Image

A 2015-ös költségvetés stabil működést biztosít az egészségügyi, a szociális és a kulturális szektor számára Székesfehérváron. Valamennyi szakterületen rendelkezésre állnak a szükséges pénzügyi források, a mindennapi működés mellett a város jelentős költségeket fordít intézményeinek fejlesztésére, felújítására, bővítésére. A részletekről Brájer Éva alpolgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.
Tovább...
 
Városi segítség a Viktória Központnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 04.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata az éves költségvetés keretében döntött a Viktória Rehabilitációs Központ működésének támogatásáról is. Néhány napon belül már a teljes éves összeg átutalásra kerül a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének. A város továbbra is fenntartja korábbi szándékát, hogy az Önkormányzat átvenné a Központot. Ezzel a fenntartási problémák megoldódnának, az ellátás biztonsága és működés zavartalansága pedig biztosított lenne.
Tovább...
 
Székesfehérvárra helyezi termelését a Cornexi Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2015. február 27.

Image

Enyingről az egyik fehérvári ipari parkba költözik nyárig a Cornexi Food Kft. termelése, ahol a terve-zett kapacitásbővítésnek köszönhetően legalább félszáz új munkahelyet is szeretne teremteni a vállalat. A tradicionálisan müzli termékeket gyártó cég 2009-ben új tulajdonosokkal indította újra termelését.
Tovább...
 
Székesfehérvár tárt karokkal várja az IT cégeket Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 24.

Image

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András bejelentette, hogy a város egy jó állapotú és jól megközelíthető irodaépületet kíván biztosítani informatikai cégek számára. A projekt keretében a város a meglévő innovatív vállalkozások mellett továbbiakat szeretne vonzani a városba, magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását támogatva.
Tovább...
 
VÉGET ÉR A FOGLALKOZTATÁSI PROGRAM Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2015. február 20.

Image

Véget ér a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint konzorciumi partnerei a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft., a Fejér Megyei Roma Reintegrációs, Információs és Tanácsadó Egyesület, és Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzat „Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása” elnevezésű pályázata. A TÁMOP-1.4.5.-12/1-2012-0002 számú foglalkoztatási program célja a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása volt.
Tovább...
 
Költségvetés 2015 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 18.

Image

Az elmúlt héten elfogadott 2015-ös költségvetés alpolgármesteri szakterületeket érintő fontos fejezeteiről tartott sajtótájékoztatót Róth Péter. Beszámolt az újonnan létrehozott rendezvényszervező cégről, a civilek idei évi támogatásáról, a Fehérvár Kártya nyújtotta lehetőségekről, és szólt a város örökségének részét képező templomok felújításának támogatásáról is.
Tovább...
 
Szerkezetkész az Albacomp Innovációs Központ Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 16.

Image

Bokrétaünnepség keretében mutatták be az Albacomp RI Kft. új innovációs központját. A négyszintes, négyezer négyzetméteres irodaházban és gyártócsarnokban helyet kap minden kutatási, fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Mészáros Attila alpolgármester és Minárovits Márton ügyvezető igazgató.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 155 - 165 / 1150