Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Egyszerűbben pályázhatnak támogatásokra a civil szervezetek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 09.
Image2016. december 1-jével módosult a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos rendelet, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá teszi a civil szervezetek pályázati lehetőségeit. A változásokról Zugor Zsuzsanna, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője tájékoztatott a Fehérvári Civil Központban.
Tovább...
 
Tizedszer tesztelték a kukorica hibrideket Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2016. december 08.
Összesen 28 kukorica hibridet vizsgáltak a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetsége idei kukorica posztregisztrációs fajtakísérletében, amelynek eredményeiről egy összefoglaló kiadványból tájékozódhatnak a gazdálkodók.
Tovább...
 
A versenyhivatali bírságolás öt éve Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 08.
ImageA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ebben az évben összesen 94 eljárást indított és 109 ügyet zárt le, többet, mint a korábbi esztendőkben. A legtöbb esetben – az eljárások mintegy 40 százalékában – a fogyasztók megkárosítása, illetve megtévesztése volt a vád. Nőtt a kartellek, az erőfölénnyel visszaélők ellen kezdeményezett eljárások száma is. A jogsértéseket elkövetőkre az idén összesen mintegy 5 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH – tájékoztat a feketelista.hu portál.
Tovább...
 
Pénzügyi elégedetlenség jellemzi a magyar társadalmat Nyomtatás E-mail
Írta: Mihányi Anita   
2016. november 29.
ImageA magyar lakosság pénzköltési szokásait leginkább a hitelek befolyásolják, és 65%-unk elégedetlen aktuális anyagi helyzetével. Spórolni és extrákra költeni leginkább azok tudnak, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek. E tekintetben az X generáció a legszerencsésebb. A Jófogás és a GKI több mint 10 ezer aktív internetező bevonásával térképezte fel a különböző generációk pénzköltési szokásait, amelyből az is kiderült, hogy négy emberből háromnak a jelenlegi fizetésének 50%-os emelkedése oldaná csak meg pénzügyi problémáját.
Tovább...
 
A jövőben 12 kormányhivatali épület újul meg Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2016. október 27.
ImageA Kormányhivatal 2016 nyarán készítette el a „KEHOP-5.2.2-Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázati felhívás keretében pályázatát, amelyben 12 épületének energetikai felújítását tervezi. A pályázat kedvező elbírálásban részesült, így a megvalósítandó beruházás eredményeként jelentősen csökkenhetnek a Kormányhivatal üzemeltetési költségei.
Tovább...
 
Rekorddöntés a cél az Év fiatal vezetője pályázaton Nyomtatás E-mail
Írta: Bőhm Kornél   
2016. október 27.
ImageAz előzetesen meghirdetett határidőnél egy héttel tovább, egészen november 6-ig küldhetik pályázataikat a jelentkezők az Év fiatal vezetője – 2016 díjra. A szervezők idén is kiugró mennyiségű és minőségű pályázatra számítanak; a díj meghirdetése óta egyre élénkebb az érdeklődés a pályázók részéről.
Tovább...
 
Indul a Fűtési szezon! ősztől újra az utcákat fűtjük Nyomtatás E-mail
Írta: Boros Panna   
2016. október 07.
ImageIdén is milliók fogják az utcákat fűteni a szeptember közepétől elindult fűtési szezonban – derül ki a Kanuf Insulation és a Szeretlek Magyarország portál felméréséből, mivel a válaszolók mindössze egynegyede (26,7%-a) él energiahatékonysági szempontból korszerű ingatlanban.
Tovább...
 
Beigazolódtak az év eleji ingatlanpiaci előrejelzések? Nyomtatás E-mail
Írta: Gyulai Zsófia   
2016. október 05.
ImageAz év elején az ingatlanpiaci trendekkel foglalkozó oldalak számos előrejelzést adtak ki arra vonatkozóan, mit hozhat 2016. Mivel már az év több mint fele eltelt, így érdemes megnézni, mennyire jöttek be ezek a jóslatok, milyen hatást gyakoroltak a piacra a lakáspolitikai intézkedések.
Tovább...
 
GOSZ-VSZT: fókuszban az őszi búza Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2016. szeptember 11.
ImageKilencedik alkalommal szervezte meg idén a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Termékta-nács az őszi búza posztregisztrációs fajtakísérletet. Az országban kilenc helyszínen megvalósult vizsgálat célja az volt, hogy a gazdák hiteles, számukra hasznos információkat kaphassanak az egyes fajtákról a vetési szezon előtt.
Tovább...
 
Újabb források a fehérvári oktatás fejlesztésére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. szeptember 01.
ImageA székesfehérvári campus kialakítására immár 15,9 milliárd forintos kormányzati támogatást kap a város – közölte Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes. A kormány még július végén hozott határozatot arról, hogy az elkövetkező három évben a központi költségvetésből összesen újabb 8,4 milliárd forintot biztosít a város számára, az oktatás minőségi fejlesztését jelentő Középiskolai Campus megvalósításához.
Tovább...
 
Kevesebb céget számolnak fel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. augusztus 24.
ImageA gazdasági válság kezdete óta (2009. január 1-jétől számítva) ez év közepéig összesen 118 745 cég felszámolására került sor Magyarországon; a cégbíróságok évente átlagosan 15 385 társaságot vontak ki ezzel az eljárásformával az üzleti életből.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 155 - 165 / 1222