Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Vetőmag Szövetség: minőségi őszi kalászost vethetnek a gazdálkodók Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 19.
Image89.600 forintban hirdette meg az őszi kalászos vetőmagokra vonatkozó tájékoztató jellegű árat a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az őszi kalászos gabona vetőmagokból megfelelő mennyiség áll rendelkezésre, viszont nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a szükséges mennyiség beszerzését.
Tovább...
 
Sikeres a mikrovállalkozások számára indított hitelprogram Nyomtatás E-mail
Írta: Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Fraller Ildikó   
2016. augusztus 04.
ImageA tavaly novemberben mikrovállalkozások számára indított hitelprogram eddigi eredményeit sajtótájékoztatón összegezte dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szekfü Tibor, a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója.
Tovább...
 
Folyamatosan zajlanak az intézményi fejlesztések Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 04.
ImageSzékesfehérváron folyamatosan zajlanak azok a beruházások, fejlesztések, amelyek a város intézményeinek zavartalan és korszerű működéséhez szükségesek. A nyári szünetben a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák épületeiben végzik el a felmerült problémák alapján történő javításokat, illetve a nagyobb beruházások kivitelezési munkálatait. Az oktatási intézményeken kívül az Egyesített Szociális Intézmény és a Kríziskezelő Központ épületeiben zajlanak fejlesztések.
Tovább...
 
Adócsalókra utazik a NAV Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. augusztus 01.
ImageIdén az első félévben egy NAV-revizor átlagosan 155 millió forint adókülönbözetet tárt fel – írja a Napi.hu. Mostantól nem az ellenőrzések darabszámát növelik, hanem kevesebb, de minőségibb ellenőrzésre hajtanak, amelyek során azokat ellenőrzik, akiknél valószínűsíthető az adócsalás. A jogkövetőeket nem kívánják zaklatni – mondta Tamásné Czinege Csilla, az NGM helyettes-államtitkára.
Tovább...
 
Folyószámla-kivonatokat és a pótlékértesítőket küld ki a NAV Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 26.
ImageA Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Október végéig mintegy másfél millióan kapnak értesítést a hivataltól. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A NAV az egyenleg megállapításánál az adószámla 2015. december 31-ei állapotát veszi alapul.
Tovább...
 
A pályakezdők álma és a valóság Nyomtatás E-mail
Írta: Sütő Hajni   
2016. július 12.
ImageA Jófogás és a GKI közösen készített egy kutatást a 18-24 éves korosztályról, azaz a mai pályakezdő fiatalokról. A felmérés megdöbbentő eredménye, hogy a munka világában eddig nem tevékenykedő hallgatók 57%-a már most sem hisz saját szakmája piacképességében, ám mégsem választ másikat. A fiatalok első munkahelyükről nettó 181 ezer forintos átlagfizetést várnának, ám sokan azt sem tudják, hogyan kellene állást keresniük.
Tovább...
 
Mérséklődik a lakásárak növekedése? Nyomtatás E-mail
Írta: Gyulai Zsófia   
2016. július 11.
ImageA jelenlegi állás szerint egy ingatlan eladása már nem olyan egyszerű feladat, mint néhány hónappal korábban. A keresletet az év első hónapjaiban a mérséklődés jellemezte, a piaci viszonyok kiegyenlítettebbé váltak. Az árak viszont magasak maradtak, ennek következtében az értékesítési idő hosszabb, az ingatlankeresés kicsit könnyebb, míg az eladás nehezebb lett. A kereslet stagnálása az árak megtorpanását eredményezte, ez azonban mindössze annyit jelent, hogy megálltak az eddig tapasztalt magas szinten, csökkenésről viszont nincs szó.
Tovább...
 
Az internetes bankolás veszélyei Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. június 20.
ImageAz internetes szervezett bűnözés első számú motivációja régóta a pénzügyi haszonszerzés, így nem meglepő, hogy a támadások jelentős része az online bankolást veszi célba. A G Data tanácsai segítenek elkerülni a bajt. Az Európai Központi Bank (EKB) tavaly kiadott elentése másfél milliárd euróra becsüli azt a kárt, amelyet az Európai Gazdasági Térségen belül 2013-ban a hamis banki tranzakciók okoztak. Ez az előző évhez képest 8 százalékos növekedést jelentett, ami alátámasztja, hogy jelentős problémáról van szó.
Tovább...
 
Megszavazták: 16 milliárd Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. június 15.
ImageA kormánypárti képviselők szavazatával elfogadásra került a költségvetési törvény módosítása a Parlamentben. Székesfehérvárt is jelentősen érinti a döntés, hiszen 16 milliárd forintos forrást biztosít ezzel az állam a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására.
Tovább...
 
200 milliós beruházás az Alpha-Vet Kft-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. június 08.
ImageÜnnepélyes keretek között adták át az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új, 2000 négyzetméteres raktárát és logisztikai központját Székesfehérváron. A 200 millió forintos beruházást egy többlépcsős fejlesztési folyamat részeként hozták létre a Homoksoron. Az átadáson részt vett többek között dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki Székesfehérvár gazdaságának összetettségéről és a cégcsoport városban betöltött szerepéről beszélt.
Tovább...
 
16 milliárd Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. május 18.
ImageEgyhangú szavazással támogatta Székesfehérvár képviselőtestülete legutóbbi ülésén azt a javaslatot, amellyel az országgyűlési képviselőket szólítják meg. Valamennyi parlamenti frakció képviselőjét arra kérik, igenjével járuljon hozzá az állami költségvetés-módosításban a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására biztosított 16 milliárd forintos forrás megszerzéséhez.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 166 - 176 / 1222