Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
FEBRUÁR 16-IG VÁLASZTHATJUK AZ EGYSZERŰSÍTETT ADÓBEVALLÁST Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. február 13.

Image

A magánszemélyek legkésőbb február 16-ig választhatják a NAV közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallást. Aki élni kíván a lehetőséggel, annak február 16-ig a 1453NY jelű adatlapot kitöltve kell elküldenie postán vagy az ügyfélkapun keresztül, de leadható személyesen is a NAV valamely ügyfélszolgálatán.
Tovább...
 
STABIL MŰKÖDÉS, MILLIÁRDOS FEJLESZTÉSEK Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 09.

Image

Több hónapos előkészítés során elkészült Székesfehérvár 2015-ös költségvetésének tervezete. A javaslatot sajtótájékoztató keretében adta át az előkészítésért felelős dr. Bóka Viktor jegyző a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András számára. A 41 milliárd forint főösszeggel számoló tervezet lehetővé teszi a stabil, optimális működést, emellett idén 13,6 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre és felújításokra. Az önkormányzat továbbra is hitelfelvétel nélkül gazdálkodik, és közel 6 milliárd forintos tartalékkal számol. A költségvetés tervezetét Székesfehérvár polgármestere ismertette részletesen a sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
NEM HÓDOLNAK BE A HÁZHOZSZÁLLÍTÓ ÉTTERMEK Nyomtatás E-mail
Írta: Kárpáti LIli   
2015. január 26.

Image

Nemrég robbant a hír, hogy a – korábban 100 százalékos magyar tulajdonban lévő – NetPincért felvásárolta a globális online ételrendelő hálózat, a Foodpanda. A felvásárlás új partner-szerződésekkel is jár, az éttermekre eddig kiszabott jutalékot 15%-ra emelnék, kivéve, ha a vendéglátó kizárólagosságot ír alá. Az események piacra és a konkurensekre gyakorolt hatásáról Veres Lászlóval, a 
https://falatozz.hu/ ételrendelő portál ügyvezetőjével beszélgettünk.
Tovább...
 
Költségvetési egyeztetés a képviselőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. január 22.

Image

Székesfehérváron már a tervezési időszakban megismertetik a városi költségvetést a képviselőkkel, még a tervezet benyújtása előtt. A város 2015. évi terveiről tegnap délután egyeztetett a közgyűlés tagjaival dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Belső felújítások zajlottak a Köfém Uszodában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. január 21.

Image

A Köfém Uszodában mintegy tízmillió forint értékben végzett felújításokat Székesfehérvár Városgondnoksága. Ebben az uszodában is nagyon sok gyermek tanul és tanult meg úszni, sőt vannak családok, akik kifejezetten jobban szeretnek ide járni, mint a nagy uszodába. Ezt az 1985-ben épült létesítményt is a Városgondnokság üzemelteti és sok minden megérett már a felújításra az épületben.
Tovább...
 
TISZTA JÖVŐKÉP ÉS A JELEN - SZAKVÉLEMÉNY A TERMÉKDÍJRÓL Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Mihály   
2015. január 19.

Image

A tudósok közelmúltban készített számításai szerint a Föld fosszilis energiatartalékainak jelentős részét ott kellene hagyni, ahol vannak, ha nem szeretnénk szén-dioxiddal továbbtelíteni a légkört. Az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet lakossági felmérését vizsgálva, illetve az adott területen szerzett Bright enVision tapasztalatok alapján a magyar lakosság épületenergetikával és környezetvédelemmel, energia-felhasználással kapcsolatos tudatossága sürgős fejlesztésre szorul.
Tovább...
 
Magyar alkalmazás segít okosan spórolni! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Magyar startup dolgozik a közműkiadások csökkentésén. Ingyenes alkalmazásuk - a SzámlaFaragó - több más funkciója mellett előre kiszámolja, hogy mennyit fogunk fizetni a hónap végén a gázért, az áramért és a vízért. Az alkalmazás egyelőre csak Magyarországon érhető el, de hamarosan a környező országokban is megjelenik.
Tovább...
 
KIK ÉS HOGYAN PÁLYÁZHATNAK AZ "OTTHON MELEGE" PROGRAMRA? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Mintegy 10 milliárd forintos támogatási kerettel indul el a társasházi energiahatékonysági pályázat az Otthon Melege Program keretében. A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete 2015. január 27-én, kedden 16 órakor a közös képviselőknek és a város társasházaiban élőknek előadást szervez az elfogadott és rövidesen pályázható társasházi felújításról, melynek keretében lakásonként 300-650 ezer forint lehet, a támogatás intenzitása pedig 50%-os.
Tovább...
 
Hét új kukásautó és 15000 szemétgyűjtő pályázati forrásból Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. január 16.

Image

Mintegy félmilliárd forintot nyert Székesfehérvár Önkormányzata a Depónia Kft-vel közösen benyújtott pályázaton a város hulladékgazdálkodásának fejlesztésére. A sikeres pályázatról sajtótájékoztatón számolt be Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója.
Tovább...
 
KÉRTE A POLGÁRMESTER A VÁROS MELLETTI AUTÓPÁLYASZAKASZ DÍJMENTESSÉGÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. január 10.

Image

A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András két javaslatot fogalmazott meg és fordult levélben dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter felé az útdíj bevezetésével kapcsolatban. Kérte, hogy vizsgálják felül, hogy továbbra is díjmentes maradjon az M7-es Fehérvár melletti szakasza, illetve kérte, hogy a megyehatárt követő csomópontig legyen érvényes a Fejér megyei matrica, ami a Balatonra való eljutásnál fontos.
Tovább...
 
Maradjanak ingyenesek a nagyvárosok melletti útszakaszok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 15.

Image

Tisztújító közgyűlést tartott a Megyei Jogú Városok Szövetsége Debrecenben, melynek döntéseiről sajtótájékoztatón számoltak be.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 166 - 176 / 1150