Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A székesfehérvári vasútállomás felújítása jelentős állomásához érkezett Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 11.

Image

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a székesfehérvári vasúti pálya és állomás felújítása. A kivitelező SDD Konzorcium az elmúlt hónapokban átépítette a vasútállomás hátsó vágányait és ideiglenes peronokat alakított ki. 2014. december 14-én 00.00 órától megváltozik a vasúti közlekedés rendje. A vasárnaptól életbe lépő változásokról Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és Loppert Dániel a NIF Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
ERZSÉBET-UTALVÁNYOK PÓTLÓLAGOS ÁTADÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. december 05.

Image

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára - a jogszabályban előírtak szerint - 2014. november hónapban esedékes Erzsébet-utalványokat pótlólagosan adják át decemberben.
Tovább...
 
ENERGIAMEGTAKARÍTÁS SEGÍTSÉGGEL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. december 03.

Image

A Gaja Környezetvédő Egyesület pályázatban való részvételre kínál lehetőséget háztartások részére, hogy energiamegtakarítást érjenek el. Az Alcoa Alapítvány jóvoltából a pályázat 2014 novemberétől 2015 október végéig tart, Székesfehérváron és vonzáskörzetében.
Tovább...
 
Megkezdődtek a Várkörút felújítási munkái Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2014. december 02.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata 567,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” című projekt megvalósítására. A tervekről és a már megkezdődött munka jelenlegi állásásról számolt be sajtótájékoztatón Égi Tamás alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője, illetve a kivitelező Strabag Általános Építő Kft. főépítésvezetője, Förhécz Gábor.
Tovább...
 
Napkollektoros rendszer a Maroshegyi Óvodában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. november 19.
A Maroshegyi Óvoda energiatakarékos működését támogatja az a napkollektoros rendszer, amelyet a Spring Solar Kft. ajándékozott az intézménynek, felvállalva a beruházás teljes költségét. A rendszert működés közben mutatták be a szakemberek egy helyszíni bejárás során. Az eseményen jelen volt Brájer Éva alpolgármester is.
Tovább...
 
Megszüntetnék a telekadót Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 19.

Image

Nyílt ülésen tárgyalja a Közgyűlés pénteken a helyi adók tervezett változásairól szóló előterjesztést, melynek értelmében teljesen megszüntetnék a telekadót Székesfehérváron. Ugyancsak tervezik, hogy a legnagyobb, 900 m2-t meghaladó hasznos alapterületű, kereskedelmi célú építményeknél növelik az építményadót 2015-től. Fontos azonban kiemelni, hogy az üzleti, vállalkozási jellegű adók kivételével továbbra sem szándékoznak bevezetni magánszemélyeket terhelő helyi adókat. - hangzott el a dr. Cser-Palkovics András polgármester és Égi Tamás alpolgármester részvételével rendezett sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Öreghegyen megújult a Bory tér és a Nagyszombati úton egy járdaszakasz Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 18.

Image

Megújult a Bory tér, a turistákat a tájékozódásban segítő irányjelző táblákat szereltek fel, és jelentős szakaszon új burkolatot kaptak a járdák is. Az Öreghegyen elvégzett fejlesztésekről számolt be sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester és a városrész képviselője, Östör Annamária.
Tovább...
 
Újabb járdaszakasz és parkoló újult meg a Saára Gyula-program keretében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 12.

Image

Két helyszínen is befejeződtek Tóvárosban a Saára Gyula útfelújítási program keretében megvalósult beruházások. Szerdán reggel Mészáros Attila alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője is jelen volt a Hosszúsétatéri Óvoda melletti közel 500 m2-es járdaszakasz, valamint a Széchenyi út 47-51. mögötti parkolók megújult burkolatának műszaki átadásán. A munkálatok megközelítőleg 11 és fél millió forintba kerültek.
Tovább...
 
Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program bemutatása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 07.

Image

Sajtótájékoztató keretében mutatta be Vargha Tamás az új Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot. Székesfehérvár országgyűlési képviselője ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium által felügyelt, a 2014-2020-as fejlesztési időszak aktuális pályázatait. A kapcsolódó sajtóanyagot az alábbiakban olvashatják.
Tovább...
 
Megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítése Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. november 06.

Image

Már 190 érintett munkavállalónak sikerült elhelyezkednie a „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítése” elnevezésű, (TÁMOP 1.1.1-12/1) kiemelt program segítségével Fejér megyében - jelentették be 2014. november 4-én, Székesfehérváron, a Megyei Művelődési Központban tartott munkáltatói fórumon, amelyen részt vett dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei kormányhivatal vezetője, valamint Popovics Réka, az NRSZH főigazgatói tanácsadója
.
Tovább...
 
Járda- és padkafelújítás a Kisteleki utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 05.
A Kisteleki utcában útfelújítási munkák zajlanak a napokban Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából. A Zsolt és Taksony utca közötti szakaszon újul meg a járda és az útpadka, valamint a csapadékvíz-elvezetés is megoldódik. Egy bölcsőde és egy óvoda is működik itt, a jelentős gyalogos és autós forgalom miatt is fontos ez a beruházás, amely várhatóan jövő hét végére fejeződik be a 11. számú választókörzetben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 177 - 187 / 1150