Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A közösségi közlekedés fejlesztése az Alba Volán Zrt-nél Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 10.

Image

A jövő közösségi közlekedésének alapjait teszi le az Alba Volán Zrt. ezekben a hetekben. Az előkészítő munka, a tervezés és az eszközök közbeszerzési eljárásainak lefolytatása után a lakosság számára is érzékelhető modernizálás kezdődött pályázati forrásból.
Tovább...
 
Még az ősz folyamán elkezdődhet a Szilvamag utca felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 08.
Több ütemben, már az ősszel megkezdődhet a Szilvamag utca felújítása. A járdakialakítást követően megújul az útburkolat, parkolókat építenek, megtörténik a terület parkosítása és rendbe teszik a felszíni csapadékvíz elvezetést is. Minderről és a héten megkezdődő Rádió utcai munkálatokról a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be Maroshegy önkormányzati képviselője, Brájer Éva.
Tovább...
 
Október végére megújul a Fórum tér Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 06.
Régi lakossági kérés volt már a Fórum tér felújítása, amely október végére be is fejeződik. Térkő burkolatot kap a terület, 11 rendezett parkolóhelyet alakítanak ki és új padok, zöld növényzet kerül a területre. Minderről egy helyszínbejáráson számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Elkészült a kórház új műtőblokkja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 01.

Image

Megtartották azt a bejárást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, amelyen országgyűlési képviselőknek, a kormányhivatal, a megye és a város vezetőinek, képviselőinek, valamint a sajtó munkatársainak mutatták be a 2020-ig tartó fejlesztések első ütemében felépülő új műtőblokkot.
Tovább...
 
Hat autóbuszt cserél le az Alba Volán Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 26.

Image

Decemberben forgalomba állítják azt a hat autóbuszt, amelynek beszerzését már elindította az Alba Volán Zrt. A fehérvári közösségi közlekedést tovább javító fejlesztésről tegnap sajtótájékoztató keretében számolt be Németh Tamás vezérigazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester a Jancsár utcai decentrumnál.
Tovább...
 
Megoldás a beázó iskolatetőkre Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. szeptember 15.

Image

A szeptember eleji nagy esőzésekkor beázott a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épülete és a Hétvezér Általános Iskola. Székesfehérvár Önkormányzata azonnal felmérte az intézményekben kialakult helyzetet és mostanra már megoldást is találtak. Saját forrásból 150 millió forintot biztosít a város, jövőre pedig Tetőfelújítási programot hirdetnek, amely több épület problémáit orvosolja majd – mindezt a Hétvezér iskolában megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Székesfehérvár polgármestere és jegyzője.
Tovább...
 
Több száz milliárdos fejlesztési forrás a tét Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. szeptember 09.

Image

Nemzeti Intelligens Szakosodási (S3) Stratégiát készít a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a megyei kormányhivatalok közreműködésével. Az S3 stratégia előfeltétele annak, hogy Magyarország az EU Strukturális Alapokból 2014-2020. között kutatás-fejlesztési és innovációs célokra támogatási forrásokhoz jusson.
Tovább...
 
Hamarosan újraindulnak az uniós pályázatok Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2014. szeptember 05.

Image

Megszületett az Európai Bizottság és Magyarország közötti partnerségi megállapodás, így hazánk a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési periódusban összesen több mint 34 milliárd eurónyi támogatásra lesz jogosult. A 2014-ben kezdődő hétéves uniós költségvetési periódusban a magyar kormány tervei szerint a támogatandó kis- és középvállalkozások száma meghaladhatja a hatezret és az erre a célra összesen elkölthető forrás várhatóan több mint 460 milliárd forint lesz.
Tovább...
 
Régi igény teljesül a Tóvárosi Iskola előtti tér felújításával Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. augusztus 29.
Régóta vártak a Tóváros lakói arra a beruházásra, melynek keretében teljesen felújítják a helyi általános iskola előtti teret. A munkálatok javában zajlanak, az aszfaltburkolat nagyrészt már elkészült, így a városi tanévnyitó ünnepséget méltó környezetben, a tervek szerint rendezik meg holnap kora este. A területen szép új padok és egy fitnesz játszótér is szolgálja majd a felnőttek és a gyerekek komfortérzetét, kikapcsolódását.
Tovább...
 
Több fejlesztésről döntött a Pénzügyi, Költségvetési Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 18.
A Seuso-kincsek székesfehérvári bemutatásával kapcsolatos biztonsági és építési beruházások megindításáról, valamint számos egyéb fontos fejlesztésről döntött Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Költségvetési Bizottsága.
Tovább...
 
380 milliós rendkívüli kormányzati támogatás a Bazilika felújítására Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. augusztus 18.

Image

A kormány, a város, az egyházmegye és a hívek támogatásából kerülhet sor a Szent István Bazilika felújítására Székesfehérváron. A szükséges munkálatokról és az ehhez nyújtott támogatásról Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere tartott sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 188 - 198 / 1150