Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Magyar alkalmazás segít okosan spórolni! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Magyar startup dolgozik a közműkiadások csökkentésén. Ingyenes alkalmazásuk - a SzámlaFaragó - több más funkciója mellett előre kiszámolja, hogy mennyit fogunk fizetni a hónap végén a gázért, az áramért és a vízért. Az alkalmazás egyelőre csak Magyarországon érhető el, de hamarosan a környező országokban is megjelenik.
Tovább...
 
KIK ÉS HOGYAN PÁLYÁZHATNAK AZ "OTTHON MELEGE" PROGRAMRA? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Mintegy 10 milliárd forintos támogatási kerettel indul el a társasházi energiahatékonysági pályázat az Otthon Melege Program keretében. A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete 2015. január 27-én, kedden 16 órakor a közös képviselőknek és a város társasházaiban élőknek előadást szervez az elfogadott és rövidesen pályázható társasházi felújításról, melynek keretében lakásonként 300-650 ezer forint lehet, a támogatás intenzitása pedig 50%-os.
Tovább...
 
Hét új kukásautó és 15000 szemétgyűjtő pályázati forrásból Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. január 16.

Image

Mintegy félmilliárd forintot nyert Székesfehérvár Önkormányzata a Depónia Kft-vel közösen benyújtott pályázaton a város hulladékgazdálkodásának fejlesztésére. A sikeres pályázatról sajtótájékoztatón számolt be Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója.
Tovább...
 
KÉRTE A POLGÁRMESTER A VÁROS MELLETTI AUTÓPÁLYASZAKASZ DÍJMENTESSÉGÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. január 10.

Image

A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András két javaslatot fogalmazott meg és fordult levélben dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter felé az útdíj bevezetésével kapcsolatban. Kérte, hogy vizsgálják felül, hogy továbbra is díjmentes maradjon az M7-es Fehérvár melletti szakasza, illetve kérte, hogy a megyehatárt követő csomópontig legyen érvényes a Fejér megyei matrica, ami a Balatonra való eljutásnál fontos.
Tovább...
 
Maradjanak ingyenesek a nagyvárosok melletti útszakaszok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 15.

Image

Tisztújító közgyűlést tartott a Megyei Jogú Városok Szövetsége Debrecenben, melynek döntéseiről sajtótájékoztatón számoltak be.
Tovább...
 
A székesfehérvári vasútállomás felújítása jelentős állomásához érkezett Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 11.

Image

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a székesfehérvári vasúti pálya és állomás felújítása. A kivitelező SDD Konzorcium az elmúlt hónapokban átépítette a vasútállomás hátsó vágányait és ideiglenes peronokat alakított ki. 2014. december 14-én 00.00 órától megváltozik a vasúti közlekedés rendje. A vasárnaptól életbe lépő változásokról Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és Loppert Dániel a NIF Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
ERZSÉBET-UTALVÁNYOK PÓTLÓLAGOS ÁTADÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. december 05.

Image

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára - a jogszabályban előírtak szerint - 2014. november hónapban esedékes Erzsébet-utalványokat pótlólagosan adják át decemberben.
Tovább...
 
ENERGIAMEGTAKARÍTÁS SEGÍTSÉGGEL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. december 03.

Image

A Gaja Környezetvédő Egyesület pályázatban való részvételre kínál lehetőséget háztartások részére, hogy energiamegtakarítást érjenek el. Az Alcoa Alapítvány jóvoltából a pályázat 2014 novemberétől 2015 október végéig tart, Székesfehérváron és vonzáskörzetében.
Tovább...
 
Megkezdődtek a Várkörút felújítási munkái Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2014. december 02.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata 567,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” című projekt megvalósítására. A tervekről és a már megkezdődött munka jelenlegi állásásról számolt be sajtótájékoztatón Égi Tamás alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője, illetve a kivitelező Strabag Általános Építő Kft. főépítésvezetője, Förhécz Gábor.
Tovább...
 
Napkollektoros rendszer a Maroshegyi Óvodában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. november 19.
A Maroshegyi Óvoda energiatakarékos működését támogatja az a napkollektoros rendszer, amelyet a Spring Solar Kft. ajándékozott az intézménynek, felvállalva a beruházás teljes költségét. A rendszert működés közben mutatták be a szakemberek egy helyszíni bejárás során. Az eseményen jelen volt Brájer Éva alpolgármester is.
Tovább...
 
Megszüntetnék a telekadót Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. november 19.

Image

Nyílt ülésen tárgyalja a Közgyűlés pénteken a helyi adók tervezett változásairól szóló előterjesztést, melynek értelmében teljesen megszüntetnék a telekadót Székesfehérváron. Ugyancsak tervezik, hogy a legnagyobb, 900 m2-t meghaladó hasznos alapterületű, kereskedelmi célú építményeknél növelik az építményadót 2015-től. Fontos azonban kiemelni, hogy az üzleti, vállalkozási jellegű adók kivételével továbbra sem szándékoznak bevezetni magánszemélyeket terhelő helyi adókat. - hangzott el a dr. Cser-Palkovics András polgármester és Égi Tamás alpolgármester részvételével rendezett sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 199 - 209 / 1177