Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Újabb pályázati lehetőség a civil szervezeteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. augusztus 08.
Újabb pályázati lehetőség nyílt meg a Székesfehérváron működő civil szervezetek előtt. Szociális és esélyegyenlőségi programok, feladatok megvalósításának támogatására lehet pályázni augusztus 15-ig. A részletekről sajttájékoztatón számolt be Juhász László civil tanácsnok.
Tovább...
 
Kedden Móron, szerdán Székesfehérváron rendeznek gazdafórumot Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 08.

Image

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság két területet érintően gazdafórum keretében mutatja be a Natura 2000 hálózatot, valamint az Aszal-völgy és a Móri-árok területére vonatkozóan a készülő fenntartási terveket.
Tovább...
 
AZ ELIT MARKETING PROGRAM Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Mihály   
2014. július 28.

Image

A legtöbb marketingprogram úgy működik, mint egy IKEA-bútor. A különböző tréningeken, foglalkozásokon apró darabkákat, tervrajzokat kapnak a résztvevők, összeszerelniük azonban már nekik és a kollégáiknak kell a marketinget. Az Elit Marketing Program forradalmasította mindazt, amit eddig a marketing-tanácsadók szerepéről gondoltunk.
Tovább...
 
Átlagosan 15-20%-kal növeli a klímaberendezés a nyári energiafogyasztást Nyomtatás E-mail
Írta: Premier   
2014. július 28.

Image

Az ország energiafelhasználásának egyre nagyobb részét teszi ki a nyári időszakban történő fogyasztás, ezáltal a téli és nyári energiafelhasználási csúcsok közötti különbség a tavalyi év végére 1,8%-ra csökkent. A nyári energiafelhasználás növekedésének egyik fő oka a klímaberendezések használata, amelyek széndioxid kibocsátása ráadásul még inkább hozzájárul az átlaghőmérséklet emelkedéséhez. A légkondicionálók ugyanakkor nem csak a környezetre, de pénztárcánkra is káros hatással lehetnek.
Tovább...
 
A 2. Online Vállalkozásfejlesztési Konferencia tanulságai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 22.

Image

Az Üzleti Klinika saját fejlesztésű internetes közvetítő felületén keresztül tizenöt közismert KKV-szakértő tematikus előadásaival –, interaktív online konferenciát szervezett, amiből közvetlenül a konferencia utáni napokban e-learning tananyagok is készültek. A több mint tízezer érdeklődőből négyszáz vállalkozó csatlakozott fel a nap folyamán az online konferencia előadóinak meghallgatásához. A 15 szakember a kis- és középvállalatok működésének valamennyi területére kínáltak fejlesztési javaslatokat, követendő modern trendeket, és tanácsokat.
Tovább...
 
VÁLLALKOZÁSOK MODERN MENTŐÖVEI Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Mihály   
2014. július 15.

Image

Mészáros György az üzleti kapcsolatépítés és a stratégiai partnerszerzés professzionális szakértője. Az elmúlt 3 évben 160 üzleti kapcsolatépítő rendezvényt vezetett, melyeken lehetőséget teremtett cégvezetőknek arra, hogy megismerjék egymást, stratégiai-partneri szövetségeket kössenek, és megbízható partnerekkel üzletelhessenek az ország bármely részéről. Korábban multinacionális cégeknél dolgozott középvezetőként, értékesítési és pénzügyi területeken.
Tovább...
 
2030-RA A 30%-OT IS ELÉRHETI AZ 55-64 ÉV KÖZÖTTI MUNKAVÁLLALÓK ARÁNYA Nyomtatás E-mail
Írta: Premier   
2014. július 11.

Image

Az EU 28 tagállamában a következő évtizedekben a magasabb várható élettartamnak köszönhetően 2010 és 2030 között majdnem 10 millió fővel fog növekedni az idősebb, 55-64 éves korcsoport aránya az aktív korú népességen belül, miközben az összes többi korcsoport csökkenő tendenciát mutat. A tagállamok átlagéletkorának emelkedése miatt hatékony reformokra van szükség ahhoz, hogy az idősebb munkavállalók hosszabb ideig egészségesek és aktívak maradjanak.
Tovább...
 
8-AS ÚT FEJLESZTÉS - ELKEZDŐDIK A VÁRPALOTAI ELKERÜLŐ ÉPÍTÉSE IS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 03.

Image

Megkezdődik a Várpalotát elkerülő út építésének első üteme, a fejlesztéssel a Fehérvár melletti város napi közel 20 ezer áthaladó autó zajától és légszennyezésétől mentesül. A kétszer kétsávos, fizikai elválasztással kialakítandó elkerülő út első ütemében az 5,9 kilométeres főpálya mellett 2,4 kilométer egyéb országos, illetve 2,35 kilométer szervizútat építenek. A nádasdladányi és az ősi bekötőútak különszintű csomóponttal csatlakoznak az új nyomvonalhoz, a beruházás során egyebek mellett két új vasúti hidat, három közúti felüljárót és zajvédő falat építenek.
Tovább...
 
Éjféltől újra Székesfehérváré a Fűtőerőmű Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. július 01.

Image

Január 17-én írták alá az adásvételi szerződést, Székesfehérvár Önkormányzata kormányzati támogatással április 17-én fizette ki a vételárat, július elsejétől pedig birtokba is veheti a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. ingó és ingatlan vagyonát a város. A közszolgáltatás közösségi tulajdonba kerülése kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester, Kissné Ágics Ilona felszámolóbiztos és Szauter Ákos, a vagyonkezelési jogokat ezentúl ellátó Széphő Zrt. mb. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót. A résztvevő újságírók a most is működő forróvizes kazánházban hallgatták meg a birtokba vételről szóló tájékoztatót.
Tovább...
 
Megtérül a környezettudatosság Nyomtatás E-mail
Írta: Premier   
2014. június 30.

Image

Tíz év alatt több mint 2,7 milliárd forint gazdasági érték létrehozásában működött közre az italos kartondobozok szelektív gyűjtése révén az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ). Az idén tíz éves szervezet azért jött létre, hogy segítse az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és hasznosítási arányának növelését. Napjainkra az Egyesülés munkájának is köszönhetően az egy év alatt hulladékká váló, mintegy 400 millió darab tejes és gyümölcsleves doboz 22%-át gyűjtjük szelektíven, ami a 2004-es 2%-os visszagyűjtés 11-szerese. Az IKSZ 50%-os szelektív visszagyűjtési arányt kíván elérni 2020-ra, mely évente 1,2 milliárd forint megtakarítást eredményezne az országnak jelenlegi árakon.
Tovább...
 
Megszületett a Tudatos Vállalkozókért kezdeményezés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 23.

Image

„Tudatos Vállalkozókért” elnevezéssel 2014. június elején a magyar KKV-cégekhez szorosan kapcsolódó összefogás, kutatás és támogatási akciósorozat vette kezdetét a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. szervezésében. Hat vállalkozás – az Alphasonic Kft., a Vectra-Line Kft., a SODEXO, a Tudomány Nyelviskola, a Folprint Kft. és a Cégmenedzser Kft. – elhatározta, hogy mostantól erőteljesen segíti a tudatos vállalkozókat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 199 - 209 / 1150