Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Megnyílt a Next Stop Üzletközpont Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 10.

Image

Megnyitotta kapuit a Next Stop Üzletközpont az Auchannal szemben. Székesfehérvár lakosait 8 új üzlet szolgálja ki a jövőben a Bricostore helyén, valamint a nyitóhétvégén különböző programokkal kedveskednek a vásárlóknak. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Philippe Bresson ügyvezető igazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Mintegy 30 intézményben kerül sor idén felújításra Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Samu Miklós   
2015. szeptember 01.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata évek óta egyre növekvő összeget fordít intézmény-felújításra az Ybl-program keretében. Mintegy 30 helyszínen dolgoztak, vagy dolgoznak még most is a kivitelezők, köztük bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, valamint szociális és kulturális intézményeket is érintenek a beruházások.
Tovább...
 
Budapestre jönnek a pénzügyi tervezés világsztárjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 31.

Image

A Pénzkultúra Alapítvány szervezésében hazai hallgatóság előtt osztják meg gondolataikat a biztosítási iparág legkeresettebb tanácsadói, akik a Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozóra érkeznek Magyarországra.
Tovább...
 
Hogyan szabaduljunk meg a villanyszámlától? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 31.

Image

Petre András az Európai Energiafüggetlenségi Nyilatkozattal hívta fel a figyelmet arra, hogy a megújuló energiaforrások kiaknázása már elérhető lehetőség hazánkban is. - Korábban másfél évtizedes megtérülési idővel riogatták a napelemek irányába kacsintgató érdeklődőket, ez azonban a felére csökkent az utóbbi években. A megnövekedett érdeklődés hatására a gyártók növelték a kapacitásukat amennyire csak lehetett, a nagyobb verseny pedig az árrések csökkenését hozta magával.
Tovább...
 
Gates a leggazdagabb továbbra is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 21.

Image

Megőrizte vezető helyét Bill Gates a világ leggazdagabb emberei közt a Forbes magazin listáján. Az amerikai üzletember vagyonát 79 milliárd dollárra becsülte a tekintélyes pénzügyi magazin. A Microsoft alapítóját a mexikói Carlos Slim követi a második, Warren Buffett amerikai nagybefektető pedig a harmadik helyen. Az elmúlt 21 évben Bill Gates 16-szor szerepelt az évente kiadott lista élén. A Forbes szerint tavaly száznyolcvaneggyel 1826-ra nőtt, és ezzel rekordot döntött a világ dollármilliárdosainak száma.
 
Sok céget törölnek, kevesebb alakul Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 18.

Image

Az utóbbi három esztendőben a cégek mind nagyobb hányada kényszertörléssel tűnik el a gazdasági életből. Tavaly összesen 42 034 cég törlésére került sor, háromnegyedük kényszertörlés miatt volt kénytelen beszüntetni tevékenységét. Ezzel az eljárásmóddal a 2013. évi 15 217-tel szemben 2014-ben 31 033 társaságot tiltottak ki a piacról. A törvényi előírásoknak megfelelően 2012 augusztusától a cégbíróságok folyamatosan nyilvánosságra is hozzák a kényszertörléssel kapcsolatos döntéseiket.

Tovább...
 
Ideje megszabadulni a villanyszámlától! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

A napelemes rendszerek ára drasztikusan csökkent az elmúlt években, így csak elhatározás kérdése, hogy meg szeretnénk-e örökre szabadulni a villanyszámlánktól. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján évente megduplázódik az ún. háztartási méretű kiserőművek száma. Az Európai Energiafüggetlenségi Nyilatkozat aláírói erre alapozva szeretnék elérni, hogy tíz éven belül a napenergia minden negyedik háztartás számára támogatást jelentsen Magyarországon!
Tovább...
 
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. július 20.

Image

Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta.
Tovább...
 
Rekordot dönthet az új csúcsmobil Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 16.

Image

Tűzhöz közeli források úgy tudják, hogy az Apple máris leadta az iPhone 6s-sel kapcsolatos rendeléseit a beszállító partnerei számára: az amerikai vállalat állítólag nem kevesebb mint 85-90 millió okostelefonra tart igényt idén év végéig, vagyis ennyi iPhone 6s-t adna el december 31-ig – írja a Mobilport. A 2015-ös iPhone-ok minden bizonnyal szeptember 18-án érkeznek meg a boltokba. Emlékezetes, hogy tavaly szeptember 19-én, tavaly előtt pedig szeptember 20-án debütált a kereskedésekben az új almás mobil.
Tovább...
 
Naponta 60 céget számolnak fel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 09.

Image

Az elmúlt egy év alatt – 2014. június és 2015. május között – 14 518 cég ellen indult felszámolási eljárás. A munkanapokat számolva naponta csaknem 60 cég szűnik meg ilyen módon. Ijesztőnek tűnik ez a szám, annak ellenére, hogy az utóbbi hat esztendőben ez volt a legalacsonyabb. A gazdasági válság kezdete (2008) óta egyébként összesen 116 025 gazdasági társaságot számoltak fel – tájékoztat a feketelista.hu.
Tovább...
 
GINOP - 85 milliárdból bővíthetnek a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. július 09.

Image

Július 9-től pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett kapacitásbővítést, illetve a termelési kapacitás bővítését támogató pályázatokra. A két felhívás kiemelkedően magas, 85 milliárd forint értékben nyújt vissza nem térítendő támogatásokat a kkv-k számára a legtöbb esetben 50 százalékos támogatási arány mellett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 210 - 220 / 1222