Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Rezsitámogatási programot indítanak a rászoruló fehérváriak segítésére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 02.
Rezsitámogatási programmal segíti a rászoruló fehérváriakat az Önkormányzat, megkezdődött egy új szociális támogatás részleteinek kidolgozása – jelentette be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. A polgármester által közzétettek szerint tűzifa vásárlásához, illetve a gáz- és villanyszámla kifizetéséhez igényelhető majd a támogatás. A bejegyzés teljes szövege az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Indulhat az új modellprogram Fejér megye gazdaságának fejlesztéséért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. június 25.
Aláírták azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében új modellprogram indul Fejér megyében a helyi vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat összehangolása és eredményesebbé tétele érdekében. A szerződést a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), illetve annak Fejér Megyei Szervezete, a Fejér Megyei Kormányhivatal, a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Önkormányzata kötötte, a megállapodást pénteken, a Városházán írták alá.
Tovább...
 
Brutális gázáremelkedés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. június 20.
Több mint háromszoros áron veszi meg a gázt a SZÉPHŐ Zrt. az ősztől induló gázévre – hívta fel a figyelmet Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András bejegyzéséből kiderül: a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás biztonsága garantált, ugyanakkor az alapvető életfeltételek biztosításához a kiadások csökkentésére és a bevételek növelésére van szükség. Ennek megfelelően készülnek a heti közgyűlésre.
Tovább...
 
További egy évre elhalasztják az építményadó emelését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 11.
További egy évre elhalasztják az építményadó emelését a kis- és középvállalkozások számára Székesfehérváron. A kkv-k zavartalan növekedését támogató önkormányzati döntésről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be Facebook-bejegyzésében az alábbiak szerint.
Tovább...
 
Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők készülnek Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. szeptember 07.
Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.
Tovább...
 
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. július 09.
Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet a Városházán tartotta összejövetelét, ahol három település pályázatát támogatták a tagok.
Tovább...
 
Zöld városi séta szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület   
2021. július 09.
Ismét egy városi sétára invitálja az érdeklődőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 2021. július 10-én, szombaton. A Ha lesz – fa lesz/koronás séta – zöld városi séták című programon a Székesfehérváron található természeti értékekre hívja fel a figyelmet az egyesület.
Tovább...
 
6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. július 05.
2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.
Tovább...
 
1%: csütörtökig nyilatkozhatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. május 19.
A NAV tájékoztatása szerint idén május 20-ig dönthet úgy magánszemély, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.
Tovább...
 
Több mint 700 millió forint helyi iparűzési adó-kedvezmény a kkv-szektornak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. március 25.
Több mint 700 millió forint helyi iparűzési adó-kedvezményben részesül a kkv-szektor Székesfehérváron az első félévben – derül ki abból a levélből, melyben a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét tájékoztatta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kifejtette, a város többféle módon segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, ugyanakkor a jelenlegi önkormányzati finanszírozási struktúrában elképzelhetetlen az iparűzési adó tartós és jelentős mértékű mérséklése.
Tovább...
 
Honnan ez a sok pénz, honnan a sok hitel? Nyomtatás E-mail
Írta: Lukács Károly   
2021. március 02.
Folyamatosan épülő lakóparkok, új ipari beruházások, olcsó államilag támogatott hitelek: ez az utóbbi évek tendenciája. A legutolsó gazdasági krízis óta újra emelkedni látszik a hitelállomány. Amellett, hogy nagyon örülünk a gazdaság fellendülésének, felmerül a kérdés: vajon honnan van ennyi pénz a gazdaságban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 1223