Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
JÚNIUS VÉGÉN BEFEJEZŐDIK MAJD ÖT KILOMÉTERNYI TÁVHŐVEZETÉK CSERÉJE Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. június 03.

Image

A távhővezetékek felújítása miatti útfelbontási kellemetlenségek hamarosan véget érnek: a nyár elején befejeződnek a Széphő Zrt. által folytatott munkálatok. Két éve folyik a munka, melynek keretében Székesfehérvár több pontján, összesen 4,6 km nyomvonalon megújult a távvezeték.
Tovább...
 
Már zajlanak a munkálatok a Károlyi kastélykertben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 02.

Image

Május elején megkezdődtek a munkálatok a fehérvárcsurgói Károlyi kastélykertben. Jelenleg a park egyik fő értékét adó tó helyreállításával kapcsolatos munkák előkészületei zajlanak, melynek keretében kitisztítják a tómedret, valamint lőszermentesítik a tó területét, továbbá kertészmérnök felügyeletével belekezdett a kivitelező a faállomány felmérésébe. A projekt eredményeként Magyarország egyik legszebb tájképi kertjének jelentős része nyeri vissza egykori fényét.
Tovább...
 
Számviteli beszámoló - hétfő a határidő Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 02.

Image

A hétvége miatt a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak június 2-ig kell közzétenniük számviteli beszámolójukat, a társaságiadó-alanyoknak pedig a tavalyi társaságiadó-kötelezettségükkel kell elszámolni. Akik nem tarják be a határidőt, másfél millió forintra is bírságolhatók, végső esetben pedig adószámuk törlését kockáztatják.
Tovább...
 
EMTEK: összefogás a jövőért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. május 29.

Image

Magyarországon számtalan szakmai szövetség, tömörülés, érdekképviseleti fórum működik, hol jól, hol pedig kevésbé. Feltétlenül előbbiek közé tartozik az EMTEK Klaszter, melynek alapvető célja integráció létrehozása a tüzeléstechnika, légtechnika és energia felhasználás területén. Az alakulás óta eltelt bő 3 év megmutatta, a gazdasági válság okozta negatív hatások ellenére a tömörülés jó irányba halad a kitűzött célok megvalósítása tekintetében.
Tovább...
 
Intézmény-felújítások 800 millió forint értékben Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 26.

Image Az elmúlt évekhez képest nagyságrendekkel nagyobb összeget, mintegy 800 millió forintot fordít intézmény-felújításra idén Székesfehérvár Önkormányzata. Az Ybl Miklós program keretében már korábban is határozott a közgyűlés fejlesztésekről, legutóbb pedig a program második ütemében, a nyári oktatási-nevelési szünetben elvégezhető több mint 400 millió forintnyi munkáról született döntés. A jelenleg zajló, és a nyári szünetben megvalósuló beruházásokról tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Bóka Viktor jegyző.

Tovább...
 
Átadták az új futópályát a Béke téren Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 15.

Image Átadták tegnap délelőtt a Béke téri „erdei” futópályát, ami az egyik legfontosabb beruházás volt idén a 4. számú választókörzetben. Több mint 400 méter hosszú sétány, valamint új közvilágítás szolgálja a sportolók és lakosok kényelmét, biztonságát. Az átadáson jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Kovács Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője és Bozai István városgondnok. S

Tovább...
 
Újabb pályázatok a civil szervezeteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 13.

Image Újabb pályázati lehetőség nyílt meg a székesfehérvári civil szervezetek előtt május 9-től. Nyugdíjas rendezvények, valamint szociális és esélyegyenlőségi programok megvalósítására lehet pályázni május 23-ig. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Juhász László civil tanácsnok.

Tovább...
 
ELADÓ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK A TÖRTÉNELMI BELVÁROSBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 06.

Image Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában álló, Fehérvár történelmi belvárosában található társasházi lakások értékesítésére. Többek között a Szent István téren, a Bástya utcában, az Arany János utcában és a Kossuth utcában is hirdetnek ingatlanokat. A pályázatokat 2014. június 13-án 9 óráig lehet beadni.

Tovább...
 
Segítség az adózóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2014. május 06.

Image Közeleg a 2013. évi jövedelemadó-bevallás végső határideje. Az adózóknak már évek óta rendelkezésére áll az a lehetőség, hogy a befizetett adójuk legalább egy részét arra a területre irányíthassák, amelynek szerintük erre a legnagyobb szüksége van. A magánszemélyek és vállalkozások befizetett jövedelemadójuk 1 százalékát valamely nonprofit szervezetnek címezhetik.

Tovább...
 
Kezdődik a Horvát István utca és a Lövölde út felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. április 14.

Image A Saára Gyula útfelújítási program keretében megújul a Lövölde út, valamint a Horvát István utca Balatoni úti körforgalom és Széchenyi út közötti szakasza. A forgalom biztosítása mellett kerül sor a kivitelezésre, ám a várható torlódások miatt kerülő útvonalat javasolnak a közlekedési szakemberek.

Tovább...
 
Előrelépés a Belváros rehabilitációjának folytatása ügyében Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. április 11.

Image Nevesített kormányhatározat született a Belváros rehabilitációjának folytatásáról. Az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” című pályázattal lehetőség nyílhat a Várkörút és kapcsolódó területek rehabilitációja révén a szűken vett belváros „kiszélesítésére”, a 30-as évek fasorral díszített hangulatának visszahozatalára, ezzel is kapcsolódva a Nemzeti Emlékhely fejlesztési terveihez. A kormány több mint 567 millió forintot biztosít a fejlesztésre, amennyiben Székesfehérvár az utolsó pályázati feltételnek is megfelel. Döntés nyár elején várható.

Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 287 - 297 / 1223