Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
ÁPRILISBAN KEZDŐDIK A VASÚTÁLLOMÁS FELÚJÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 10.

Image A beruházás során a régi, elavult vasúti pályát, villamos felsővezetékeket, műtárgyakat, biztosítóberendezést részben lebontják, majd újakat építenek, illetve a meglévőket felújítják. A korszerűsítés során két kilométer vonalhosszon 19 kilométernyi vágányt átépítenek, perontetőt és közvilágítást létesítenek, illetve 3 peronliftet és 2 csarnokliftet telepítenek. A munkálatok áprilisban kezdődnek, és 2016 végén fejeződnek be.

Tovább...
 
Érezhetően javultak a diákok pénzügyi ismeretei Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 05.

Image Hónapok óta tartó selejtezősorozat után nagyszabású döntővel zárult a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) népszerű pénzügyi-értékpapírpiaci versenye és tőzsdejátéka, a „Tőzsdejáték Középiskolásoknak”. A látványos rendezvényen a pénzügyi szakma ismert szakértői előtt mérhették össze tudásukat a döntőbe jutott csapatok.

Tovább...
 
A DEPÓNIA MÁR HATVAN TELEPÜLÉS HULLADÉKÁRÓL GONDOSKODIK Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 28.

ImageA hulladékgazdálkodási közszolgáltatói feladatok átszervezésének köszönhetően 2014. január 30-tól immár 260.000 lakos hulladékproblémájának megoldásában vesz részt a Depónia Kft.. A változás részleteiről és a jövőbeni tervekről Steigerwald Tibor ügyvezető igazgató számolt be a tegnap délután tartott sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
AGRÁRFÓRUMOT TARTANAK MA DÉLUTÁN A CIVIL HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 26.

Image A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei Igazgatósága és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Fejér megyei szervezete ma, 16 órától agrárfórumot rendez. A Civil Házban (Technika Háza) szervezett eseményen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, valamint Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a MAGOSZ alelnöke tart előadást. Az Agrárfórumon lehetőség lesz felmerülő kérdések megvitatására is.

Tovább...
 
Megújult a 63.számú főút első szakasza Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 25.

Közel négy kilométer hosszan befejeződött a 63. számú főút első szakaszának felújítása. A több szakaszban zajló munkálatok első ütemében több mint 210 millió forintot fordítottak az M7 autópálya csomópont hídjától a Börgönd és Szabadbattyán közötti vasúti szakasz átjárójáig tartó útszakasz rendbetételére. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Tovább...
 
TÖBB SZAKASZON IS ÉRINTI AZ ÚTFELÚJÍTÁSI PROGRAM AZ M7-ESt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 24.

Image Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a hétvégén, az M3 Szilas pihenőhelyén. Az uniós forrásból 314 kilométeren megvalósuló fejlesztések a tervek szerint a jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd. A fejlesztések az M7 autópályát is érintik majd.

Tovább...
 
250 milliós fejlesztés az 5. számú választókörzetben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 21.

Image Közel 70 millió forintos fejlesztés történt 2013-ban a Tóvárosi lakónegyedet, a Széchenyi utat, Sóstót, Alsóvárost és az Őrhalmi Szőlőket magába foglaló 5-ös számú körzetben, amely Székesfehérvár egyik legváltozatosabb része. A mintegy nyolcezres lakosú választókerületben idén felújítási munkálatokat végeznek többek között a Hosszúsétatéri II. sz. Idősek Otthonában, folytatódnak az útfelújítások és megújul a Tóvárosi iskola tornaterme is.

Tovább...
 
ELFOGADTA A VÁROS 2014-ES KÖLTSÉGVETÉSÉT A KÖZGYŰLÉS Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 14.

Image A költségvetés az adott esztendő legfontosabb dokumentuma, ami meghatározza egy város életét az adott esztendőben. A jelenlegi közgyűlés ebben a ciklusban utoljára fogadta el a város éves költségvetését. Ennek apropóján az elmúlt négy esztendő munkáját is értékelte pénzügyi szempontból a város polgármestere. Mint mondta a „város helyezte stabil és egyedülálló Magyarországon, amit tartósan meg kell őrizni.” Ez a költségvetés nem azt a célt tűzte ki, hogy költsünk el minden pénzt, hanem arra, hogy biztosítsa a következő évek fejlődését – mondta Cser-Palkovics András.

Tovább...
 
Építészek elismerésére alapított díjat Székesfehérvár Önkormányzata Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 12.

"Schmidl Ferenc Építészeti Díj” néven az idei évben új kitüntetést alapított Székesfehérvár Közgyűlése. Annak az építész tervezőnek adományozható az elismerés, aki Székesfehérvár közigazgatási területén, 1990 után megvalósult építészeti alkotása révén hozzájárult a városkép fejlődéséhez. Idén októberben, az Építészet Világnapján kerül sor első alkalommal a díj átadására. A kitüntetett személyére vonatkozó javaslatokat május végéig várják.

Tovább...
 
Benyújtotta a 2014-es költségvetést Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 07.

Image Elkészült Székesfehérvár 2014. évi költségvetésének tervezete. 45 nappal a központi költségvetés hatályba lépése után az előkészítésért felelős dr. Bóka Viktor jegyző át is adta a tervezetet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, hogy Székesfehérvár polgármestere benyújthassa azt a képviselőtestületnek. A rendeletről február 14-i ülésén tárgyal majd a közgyűlés. A 28,4 milliárd forint kiadással, illetve bevétellel számoló tervezetet a hosszú távon is stabil működés biztosítása jegyében állították össze.

Tovább...
 
Közel hatmillió forinttal támogatja a háziorvosokat Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. január 30.

Image Szakmai fórumot tartottak a háziorvosokat és házi gyermekorvosokat érintő finanszírozási szerződések módosításának feltételeiről, valamint a Székesfehérvári Járási Népegészségügyi Intézet által végzett ellenőrzésekről szerdán, a Városházán. A fórumon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki arról beszélt, hogy a város idei költségvetéséből hogyan tudják támogatni a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatokat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 309 - 319 / 1223