Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Készülniük kell a jövő kihívásaira az agrár-gazdálkodóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 29.

Image Két éve minden idők legszárazabb időjárása negatív irányba billentette az agrá-rium szereplőinek eredményességét, a tavalyi esztendő viszont jóval kedvezőb-ben alakult a gazdálkodók számára. A jövő kihívásaira azonban mindenkinek készülni kell. Röviden így összegezhető a tematikája a Syngenta idei szezonnyitó rendezvénysorozatának, amelyet hét városban rendeztek meg több mint ezer magyar gazdálkodó részvételével.

Tovább...
 
HATÉKONY VÁLTOZÁSKEZELÉS A FOGLALKOZTATÁSBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 28.

Image A kommunikáció és a foglalkoztatás lesz a középpontban a Média Régia Egyesület műhelykonferenciáján, amelyet január 31-én 15 órai kezdettel rendeznek meg a Fehérvári Civil Központban. A hatékony változáskezelés a foglalkoztatásban témát Balogh Éva coach vezetésével járhatják körbe az érdeklődők. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tovább...
 
FÓRUM A REZSICSÖKKENTÉSRÓL A FEHÉRVÁRI CIVIL KÖZPONTBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 28.

Image A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete 2014. február 5-én, szerdán 16 órai kezdettel közös képviselőknek, a város társasházaiban élőknek az év elején életbe lépett rezsicsökkentésről szóló törvényről, és annak gyakorlati megvalósításáról tájékoztatót tart.

Tovább...
 
Az Ybl-program keretében folytatódik az intézményfelújítás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. január 27.

Image Nagyszabású intézményfelújítás kezdődik a megyeszékhelyen. Óvodabővítés, épületrekonstrukció, fejlesztés is szerepel az Ybl Miklós nevét viselő programban, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata indít el 2014-ben – jelentette be sajtótájékoztató keretében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Tovább...
 
Pénz, de honnan? - konferencia az üzleti sikerért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. január 24.

Image A Piac&Profit Konferenciaközpont idén is megrendezi „Pénz, de honnan?” című sorozatát, melynek keretében az előadások régiókra bontva, az ország több helyszínén várják az érdeklődőket. 2014. január 30-án, Székesfehérvár ad otthont az idei első értekezletnek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében a Hosszúsétatér 4-6. szám alatt. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Tovább...
 
Újra a városé a Fűtőerőmű Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. január 22.

Image Aláírta a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. vagyoni elemeinek megvételére vonatkozó szerződést dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár Közgyűlése azután döntött erről, miután a felszámolóbiztos elfogadta a város által benyújtott nettó 2.750.000.000 forintos pályázatot. A felszámolás alatt álló cég fontos közszolgáltatási feladatot lát el, így a köztulajdonba kerülés garanciát ad a biztonságos működtetésre.

Tovább...
 
Befejeződött három öreghegyi utca felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 14.

Image Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő részvételével szerveztek bejárást azokban az utcákban, melyeket az elmúlt hónapokban újítottak fel a Saára Gyula-program keretében Öreghegyen. A csaknem 50 millió forintos beruházás érintette a Kriványi, a Tarnócai és a Rózsahegyi utcákat, ahol rendbe tették a burkolatot és javították, illetve részlegesen megoldották a vízelvezetést. Az útfelújítási program városszerte folytatódik 2014-ben is.

Tovább...
 
Munkahelyteremtő beruházások támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. január 13.

Image Mintegy 1100-1200 kis- és középvállalkozásnál 6500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább 12 ezer már meglévő munkahely megőrzését segíti elő a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból elkülönített, 13 milliárd forint támogatási keretösszeg. Pályázati felhívás jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról a kormányzati portálon.

Tovább...
 
ÜZLETI KLINIKA: A KKV-SZEKTORNAK VEVŐK KELLENEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 16.

Image Jó lehetőség ma Magyarországon vállalkozni? Aki ezt teszi, vajon hogyan próbálja sikerre vinni a cégét? Ilyen kérdésekre kereste a választ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), az Üzleti Klinika és a Nagykermarketing által kezdeményezett felmérés. Az országos kutatásban 6000 hazai kis- és középvállalat vett részt a szolgáltatói szektortól kezdve a nagykereskedőkön át a gyártókig. A cégek véleményei megosztottak, és a gazdasági rögvalóság is visszaköszön a válaszokból.

Tovább...
 
A város teljes adósságát átvállalja a kormány Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. december 13.

Image Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Cser-Palkovics András polgármester tegnap közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a magyar kormány átvállalja a város még fennmaradt teljes adósságállományát. Januárban a 2010 előtt keletkezett adósságok 70 %-ának konszolidációjáról született döntés, most pedig a fennmaradó összeg átvállalása is megtörténik. Ennek a 30%-nyi adósságnak az átvétele újabb 4,7 milliárd forintot jelent Fehérvárnak.

Tovább...
 
Adósságkonszolidáció - kétmilliárd forintos támogatás a Kórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. november 28.

Image Kiemelten érinti a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat az az adósságkonszolidációs program, melynek keretében összesen több mint 33 milliárd forintot fordíthatnak az egészségügyi intézmények a lejárt szállítói tartozásaik kifizetésére. A székesfehérvári kórház kétmilliárd forintot kap, ami az egyik legnagyobb összegű támogatás. Az adósságcsökkentés lehetőségeket nyit az újabb fejlesztések és a korszerűbb betegellátás irányába.

Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 320 - 330 / 1223