Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Sokaknak a zálogkölcsön lehet a kulcs az Otthonfelújítási Támogatáshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Flóra   
2021. február 18.
Kiszélesíti az Otthonfelújítási Támogatást igénybe vevők körét a zálogkölcsön. Sokaknak okoz gondot, hogy a maximum 50%-os támogatást csak utólag, a munkák kifizetését követően lehet igényelni. Január első felének tapasztalatai alapján többen, akiknek nincs elegendő pénzük a felújításra, és nem akarnak vagy tudnak banki hitelt igénybe venni, zálogkölcsönből tervezik a munkálatok előfinanszírozását – mutat rá a BÁV Zálog.
Tovább...
 
Most éri meg igazán szigetelni Nyomtatás E-mail
Írta: EISEN-KISS ERIKA   
2021. február 10.
Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése – az egyre népszerűbb fújható üveggyapot szigetelésnek köszönhetően – a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka. A támogatott lakásfelújítási hitel, szinte minden felújítási munkára igénybe vehető, többek között a lakóingatlanok szigetelésére is.
Tovább...
 
Az infláción is múlik, javulhat-e idén a háztartások fizetőképessége Nyomtatás E-mail
Írta: Zubor Zalán   
2021. február 10.
Csökkent a lakosság fizetőképessége 2020 utolsó negyedévében az Intrum és a GKI mutatója szerint, de a tavaszi lezárásokhoz képest jól vizsgázott a magyar gazdaság. A 2021-es évben jelentős gazdasági fellendülésre számíthatunk, ami a háztartások vagyonát is növelheti, de sok múlik azon is, sikerül-e kezelni az inflációt, amely ma az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a családok pénzügyi egyensúlyára.
Tovább...
 
Kibővített gazdasági mentőcsomaggal segítik a bajba jutott vállalkozásokat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. február 09.
Nyilvánosságra hozta Székesfehérvár polgármestere azt az immár kibővített, részletes támogatási csomagot, mellyel a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került szektorokat segíti az Önkormányzat. Dr. Cser-Palkovics András polgármester online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megjelent a vendéglátósoknak szóló Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap részletes kiírása, illetve segítik a szállodásokat, a konditermeket, a játszóházakat és mindazokat, akik tavaly november 1-je után munkahelyeket tartottak meg vagy lettek regisztrált álláskeresők a korlátozások alá került területeken. A tájékoztató összefoglalóját az alábbiakban olvashatják:
Tovább...
 
A fehérvári vendéglátósoknak meghirdetett gazdasági mentőcsomag részletei Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. február 03.
A múlt héten bejelentett, székesfehérvári gazdasági mentőcsomag részleteiről számolt be lakossági tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András. A helyi vendéglátóipar számára meghirdetett támogatás részeként a város elengedi a teraszdíjakat és az önkormányzattól bérelt helyiségek bérleti díját, valamint létrehozta a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot.
Tovább...
 
Gazdasági mentőcsomag a helyi vendéglátóipar számára Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 30.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az Önkormányzat azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára. A program keretében például az önkormányzati helyiségekben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját 2020. november 1-től a korlátozó intézkedések végéig, visszamenőleg elengedik; 100 százalékban elengedik a 2021. évi teraszdíjat. 30 millió forinttal új Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot hoznak létre. A mentőcsomag a vendéglátóiparban dolgozó, állásukat vesztett és legalább 30 napig munkanélküli emberek számára is segítséget nyújt majd, akik rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást igényelhetnek. A mentőcsomagról szóló határozatot a polgármester már alá is írta.
Tovább...
 
Digitális adózással csökkenthetik terheiket a hazai cégek Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2021. január 07.
Az idei év kiemelt feladatának tartják a digitális adózás bevezetését a magyarországi cégek vezetői – derült ki az EY közel ötszáz közép- és nagyvállalat részvételével rendezett online adókonferenciáján. A fejlesztésekkel ugyanis drasztikusan csökkenteni lehet az adóadminisztrációval járó terheket.
Tovább...
 
Közel 200 új településen érhető el a Falusi CSOK 2021-től Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Gábor / megveszlak.hu/Blog/falusi-csok-2021   
2021. január 07.
A 2020. december 28-án megjelent Magyar Közlönyben a kormány módosította azoknak a településeknek a listáját, ahol a Falusi Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybe vehető ingatlan vásárlásra és/vagy felújításra. Nézd meg megyei bontásban, hogy melyik új településeken érhető el a Falusi CSOK.
Tovább...
 
Mikor és hogyan állhat helyre a rend a magyar munkavállalók szerint? Nyomtatás E-mail
Írta: HRICZKÓ-RIMAI TÍMEA   
2021. január 07.
Egy olyan év után, mint 2020, mindenki szeretne abban bízni, hogy 2021 már egy nyugodtabb, egészségügyi vészhelyzettől kevésbé sújtott év lehet. A magyar munkavállalók 2021 évi reményeire is az általános optimizmus jellemző: hisznek abban, hogy rendeződnek a dolgok, annak kapcsán azonban jelentően eltér a véleményük, hogy ez hogyan és mikor fog megtörténni – derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív kutatásából.
Tovább...
 
Együttműködés Székesfehérvár gazdaságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. december 03.
Székesfehérvár gazdaságáról, a vállalkozások jelenlegi helyzetéről, valamint a helyi adókról is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a jövőbeni együttműködésről is tárgyalt.
Tovább...
 
November 2-ig lehet pályázni egyházi ingatlanok felújítására, bővítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 01.
Megjelent az újabb pályázati kiírás a egyházi, hitéleti célú ingatlanok felújítására, bővítésére. November 2-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket, az elnyerhető összeg felső határa 15 millió forint – jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatóján. Az eseményen Spányi Antal megyés püspök többek között arról beszélt: a Székesfehérvári Egyházmegye az elmúlt öt évben 13 milliárd forint állami támogatásban részesült, a kormányzati finanszírozás mindannyiunk közös épülését szolgálja.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 1223