Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A koronavírus hatása a hitelpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Lukács Károly   
2020. szeptember 23.
Hogyan befolyásolta a koronavírus a hitelpiacot? Hogyan reagáltak a piaci szereplők a kialakult helyzetre? Kire milyen hatással voltak a lépések, és ezek hogyan fognak hatni a jövőben? Ezekre a kérdésekre kereste a választ elemzésében a Hitelválasztó.hu
Tovább...
 
A koronavírus sem gyengítette az ingatlanpiacot Nyomtatás E-mail
Írta: EISEN-KISS ERIKA   
2020. szeptember 17.
Az elmúlt két évben harmadával nőttek az ingatlanárak országszerte, ám a felújított, korszerű fűtéssel, szigeteléssel ellátott otthonok ára még ennél is nagyobb mértékben emelkedett. A fővárosban átlagosan közel 3, a vidéki városokban 1,5 millió forinttal ér többet egy korszerű, szigetelt családi ház a Covid-19 járvány tavaszi lecsengése után, az év eleji árakhoz képest – derült ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss kutatásából.
Tovább...
 
Székesfehérváron idén csak stagnálnak az ingatlanpiaci árak Nyomtatás E-mail
Írta: Szász Tünde - Ingatlannet.hu   
2020. szeptember 02.
Nemrég az Ingatlannet.hu még a koronavírus ingatlanpiacra gyakorolt hatását boncolgatta, most a hatását elemzi az elmúlt fél éves statisztikája alapján. Sőt, a lakóingatlanokon felül azt is bemutatják, hogy Székesfehérvár albérletpiacán milyen változások mentek végbe az átlagárakban.
Tovább...
 
Mire számíthatunk az ingatlan árakban? Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Gábor   
2020. augusztus 20.
Ingatlant vásárolni vagy eladni mindig nehéz döntés. Az időzítésen – különösen, ha eladásról és vételről egyszerre van szó – milliók múlhatnak. Az elmúlt évek trendje egyértelműen az áremelkedés volt, országszerte. Aki tehát 5 évvel ezelőtt vásárolt ingatlant befektetési céllal, az most dörzsölheti a tenyerét. Az országon belül azonban komoly különbségek vannak. Tekintsük át a megyeszékhelyek ingatlan átlagárait.
Tovább...
 
A vállalati felvásárlások jelenthetik a válságból való kilábalás kulcsát Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. augusztus 18.
Látványos megtérülésre számíthatnak a gazdasági krízisre gyors portfólió-felülvizsgálattal reagáló vállalkozások - mutat rá az EY nemzetközi tanulmánya. A globális válságból való kilábalás során a tőkebefektetések kulcsfontosságúvá válnak a cégek átalakulása és jövőbeni növekedése szempontjából.
Tovább...
 
Még mindig alacsony a lakossági fizetőképesség Nyomtatás E-mail
Írta: Zubor Zalán   
2020. augusztus 07.
Jelentősen esett a COVID-járvány csúcsán a magyarok fizetőképessége, ám a gazdaságnak a fő problémát nem ez, hanem a nemzetközi kereskedelem visszaesése okozza. A második negyedévben már láthatóan elkezdődött a gazdaság visszakapaszkodása, de a válság még nem mindenki számára ért véget.
Tovább...
 
Jó minőségű kalászos vetőmag kerülhet ősszel a földekbe Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2020. augusztus 04.
Nettó 107.000 forintban hirdette meg az őszi kalászos vetőmagokra vonatkozó tájékoztató árat a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Mint Takács Géza elnök elmondta: elegendő mennyiségű, jó minőségű vetőmag áll az őszi szezonban a gazdálkodók rendelkezésére.
Tovább...
 
KATA: Újra a NAV célkeresztjébe kerülhet a bújtatott munkaviszony Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. július 27.
A kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) szabályai a visszaélések elkerülése érdekében a közelmúltban módosultak. A döntés előjele annak, hogy Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövőben kiemelt figyelmet fog fordítani a bújtatott munkaviszony elleni harcra - hívja fel a figyelmet az EY. A társaságoknak érdemes megvizsgálni a katás partnereik kapcsán felmerülő kockázatokat, mielőtt az ellenőrök kopogtatnak.
Tovább...
 
Mit kapunk 20 millió forintért a Fejér megyei ingatlanpiacon? Nyomtatás E-mail
Írta: Szász Tünde - Ingatlannet.hu   
2020. július 20.
Kétségkívül hatalmas összegnek számít 20 millió forint, főleg akkor, ha a saját keresetünkből kell összespórolnunk azt. Az ingatlanpiacon azonban nem feltétlenül jelent sok pénzt. Ez javarészt attól függ, hogy az adott ingatlan a városon belül hol helyezkedik el, valamint az is befolyásolja, hogy milyen típusba (családi házba, téglalakásba vagy panellakásba) sorolható.
Tovább...
 
Felértékelődik a vészhelyzet után az európai gyártókapacitás Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. július 16.
Európa veszíteni fog befektetési vonzerejéből a válság hatására, azonban felértékelődik a helyi gyártási kapacitás - mutat rá a több mint 600 nemzetközi döntéshozó bevonásával készült EY European Attractiveness Survey. A tavaly megvalósult, munkahelyteremtéssel járó beruházásokat vizsgáló jelentés alapján a vállalatok az egyes országok gazdasági ösztönző-csomagjaitól és a technológiai felkészültségüktől teszik függővé jövőbeni befektetéseiket.
Tovább...
 
A válsághelyzet miatt megtorpantak a külföldi beruházások Európában Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2020. július 15.
A tavaly elindított külföldi beruházások egyharmada állt le Európában a jelenlegi globális gazdasági krízis hatására - derül ki az EY európai működőtőke-befektetéseket (FDI) vizsgáló legfrissebb jelentéséből (EY European Attractiveness Survey). A felmérésben megkérdezett több mint 600 nemzetközi döntéshozó szerint a technológiai, egészségügyi és környezetvédelmi szektorba irányuló tranzakciók lendíthetik fel leginkább a kontinens gazdaságát. Magyarország 105 FDI-projekttel Közép-Kelet-Európa egyik legvonzóbb befektetési célpontjává vált.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 1222