Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Nagy többséggel megszavazta a 2019-es költségvetést a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 18.
Nagy többséggel – 17 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – megszavazta Székesfehérvár 2019. évi költségvetését a város Közgyűlése. A csaknem 66 és félmilliárd főösszegű büdzséről sajtónyilatkozatban számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Elektromos autóbuszok gyártása kezdődik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Bácskai Gergely   
2018. december 19.
ImageSzékesfehérvár főterén mutatta be az IKARUS és a CRRC magyarországi bejegyzésű vegyesvállalata az Electrobus Europe Zrt. az első, kínai-magyar kooperációban készült tisztán elektromos meghajtású buszát.
Tovább...
 
Fizetett a francia cég Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2018. augusztus 09.
ImageA mai napon megérkezett az Önkormányzat számlájára a 4 millió euro összegű kötbér, amelyet a meg nem kezdett Pláza 2 beruházás kapcsán kellett megfizetnie a francia Klepierre cégnek. A város bízik a további jó együttműködésben és a fehérvári fejlesztések megvalósulásában.
Tovább...
 
Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. augusztus 02.
ImageNettó 96 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól begyűjtött adatok feldolgozása után a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az idei előrejelzés a végfelhasználói árak enyhe emelkedésével számol.
Tovább...
 
Jó a szőlőtermés a korábban kezdődő szüret előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. július 25.
ImageIdén hetekkel korábban kezdődhet a szüret az ország legtöbb borvidékén. A szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők, derül ki a Syngenta helyzetképéből. A vállalat előrejelzése szerint a következő hetekben a csapadékos időjárás miatt felszaporodó kórokozókra, különösen a hatalmas károkra képes szürkerothadásra kell figyelmet fordítaniuk a szőlőtermesztőknek.
Tovább...
 
Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre Nyomtatás E-mail
Írta: Suhajda Bettina   
2018. április 23.
ImageA fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. A kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást. A válaszadók közel fele számítana a családi segítségre is. A szakértő szerint egyre gyakoribb az első lakásálmok hitelből történő finanszírozása, amelyet a kedvező és kiszámítható konstrukciók még tovább ösztönöznek.
Tovább...
 
Indul a tavaszi kalászos vetőmagok beszerzése Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. február 08.
ImageNettó 92.000 forintos tájékoztató árat tett közzé a tavaszi árpa és a zab vetőmagok egy tonnájának vonatkozásában a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A testület szerint közepes vetőmag keresletre lehet számítani idén a tavaszi kalászosok esetében.
Tovább...
 
Bankok a bírságolási lista élén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 19.
ImageA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt évben összesen 66 eljárást indított és 76 eljárást zárt le. A lezárt ügyek közül 31 esetében hozott elmarasztaló döntést, és a szabálytalankodókra, törvénysértőkre összesen 1,3 milliárd forint bírságot szabott ki.
Tovább...
 
Költségvetési egyeztetés a képviselőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 18.
Folyamatosan zajlik Székesfehérvár 2018. évi költségvetésének előkészítése. A tervezetről, annak főbb számairól dr. Cser-Palkovics András polgármester egyeztetett a Közgyűlés tagjaival a Városházán. A városvezető jövő kedden online fogadóóráján várja a témában a lakosság kérdéseit, javaslatait.
Tovább...
 
5 milliós támogatás a STEM programra Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. október 26.
ImageTöbb mint 5 millió forintos támogatást kapott a természettudományos területek népszerűsítésére a Vasvári Pál Gimnázium az Arconic alapítványtól. A támogatás ünnepélyes átadásán a STEM program (tudományos, technológiai, mérnöki, matematikai képzés) fontosságát emelték ki az iskola és a vállalat vezetői.
Tovább...
 
Pénz, de honnan? Segítünk! Nyomtatás E-mail
Írta: Kiss Eszter   
2017. szeptember 12.
ImageA vissza nem térítendő uniós források idén még bőségesen csordogálnak, de már ideje megbarátkozni a cégvezetőknek más finanszírozási lehetőségekkel is. Már elindultak, vagy hamarosan új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek indulnak . Pénzügyi eszközök, kockázati tőke, angyalbefektető – számos lehetőség, de melyik a legjobb? A Piac & Profit szeptember 28-i, székesfehérvári „Pénz, de honnan?” konferenciáján, szakértő előadók segítségével tájékozódhat a még rendelkezésre álló és az új kedvező fejlesztési forráslehetőségekről.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 1142