Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a vállalkozásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla (ÖKK), Imre Zita (MFB Invest Zrt.)   
2019. október 08.
Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes fejlesztési, beruházási terveik megvalósításához. Az Alap célkitűzése, hogy érdemben hozzájáruljon a térség gazdasági fejlődéséhez és a vállalkozásfejlesztési törekvésekhez.
Tovább...
 
89 millió forintos beruházás valósult meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 04.
A héten már a felújított Batthyány utcai rendelőben várják a háziorvosok a városrész felnőtt pácienseit. A teljes, uniós támogatásból elvégzett 89 millió forint értékű beruházás keretein belül már egy akadálymentesített, korszerű és szép épületbe érkezhetnek a lakók – újak a nyílászárók, felújították a belső helyiségeket, és modern eszközöket is tudtak vásárolni az ellátás minőségének a javítására.
Tovább...
 
Ilyen állást keresni most a magyarok szerint Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. október 02.
Rengeteg hirdetés végigböngészése, figyelemfelkeltő önéletrajz megírása, rövid és frappáns bemutatkozás, izgatott várakozás a visszajelzésre – ezekkel a feladatokkal jár egy új pozíció megtalálása a munkakeresők számára.A Profession.hu legfrissebb felmérésében arra a kérdésre kereste a választ, mi foglalkoztatja a leginkább az álláskeresőket.
Tovább...
 
A munkaerőpiacon is előnybe kerülhetnek a társadalmi ügyekben aktív cégek Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. szeptember 27.
A világ legnagyobb vállalatainak első emberei és intézményi befektetői körében végzett EY CEO Imperative Study szerint a munkavállalók, a befektetők és a vásárlók is előnyben részesítik a társadalmilag fontos ügyek mellett elkötelezett társaságokat. A globális kihívások kezelése ezért egyre fontosabb szempont lehet a tehetséges munkavállalók megtartásában és megtalálásában is.
Tovább...
 
Nagy az egyetemisták vállalkozó kedve Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2019. szeptember 24.
Ötből négy egyetemista indítana saját vállalkozást, a legtöbben azért, hogy megvalósítsák önmagukat – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felméréséből. A kutatás szerint a diákok nagy része külföldön is kipróbálná magát, a legtöbben több évre vagy akár örökre is kint maradnának.
Tovább...
 
Robbanásszerűen nő a készházak építésének üteme Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. szeptember 23.
Egy megfelelően szigetelt könnyűszerkezetes, szerelt technológiás készház ház olcsóbb, környezettudatosabb, gyorsabb és zöldebb
Tovább...
 
Ezekben az országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni Nyomtatás E-mail
Írta: Nyugdíjmásképpen   
2019. szeptember 19.
A hazai nyugdíjkérdések vitatásakor újra és újra felmerülő probléma, hogy a társadalmunk egyre inkább elöregszik, azaz egyre kevesebb a fiatal, miközben a várható élettartam egyre jobban nő. Ebből kifolyólag több lesz a nyugdíjas is, és egyre kevesebb az aktív munkavállaló - akinek a járulékaiból a nyugdíjakat képesek lennének finanszírozni.
Tovább...
 
Miért jó, ha az álláshirdetésben ismertetjük a bért? Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. szeptember 05.
Szembeszökő kettősség jellemzi a hazai álláshirdetéseket. Egyértelmű trendnek látszik, hogy ahol feltüntetik a fizetést jóval magasabb a jelentkezők száma. Ehhez képest az első félévben a feladott álláshirdetések csupán 8 százaléka tartalmazta az adott pozícióra szóló jövedelmet és juttatásokat. Igaz ez is számottevő előrelépés az elmúlt év első félévéhez képest.
Tovább...
 
Emelkedtek a felvásárlási árak a csemegekukorica ágazatban Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. augusztus 28.
Kifogytak az európai konzervgyárak készletei csemegekukoricából, így a feldolgozók nagyon várják az idei termést, amely a szélsőséges időjárás miatt kissé elmaradhat hazánkban az elmúlt években átlagosan megtermelt 500 ezer tonnás mennyiségtől. Ennek ellenére Magyarország továbbra is vezető szerepet tölt be csemegekukorica termesztésben a világpiacon, hangzott el a Syngenta hagyományos hajdúszoboszlói ágazati rendezvényén.
Tovább...
 
Tanácsok pollenallergiásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 23.
Javában tart a tüsszögős, levegő-kapkodós időszak, amikor az allergiások és az asztmások fuldokolnak a virágporok miatt. Magyarországon kétmillióan szenvednek allergiás megbetegedésekben – a legtöbben a parlagfűre érzékenyek -, s számuk folyamatosan nő. – Nekik szól most ez a cikk.
Tovább...
 
Nagyon lassan újulnak meg a hazai családi házak Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. július 02.
Magyarországon évente alig 20-25 ezer családi házat újítanak fel és szigetelnek tulajdonosaik. Ha ebben az ütemben haladunk, akkor több mint 80 évig tart majd, amíg az energiahatékonysági szempontból elavult 1,5-2 millió magyar családi ház hőszigetelése megtörténik. A szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation szakértői szerint az alacsony épületfelújítási és energiahatékonysági mutatókat azonban nagymértékben javíthatja, hogy a mostantól elérhető falusi csok épületfelújításra is igénybevehető.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 1165