Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A pályakezdők álma és a valóság Nyomtatás E-mail
Írta: Sütő Hajni   
2016. július 12.
ImageA Jófogás és a GKI közösen készített egy kutatást a 18-24 éves korosztályról, azaz a mai pályakezdő fiatalokról. A felmérés megdöbbentő eredménye, hogy a munka világában eddig nem tevékenykedő hallgatók 57%-a már most sem hisz saját szakmája piacképességében, ám mégsem választ másikat. A fiatalok első munkahelyükről nettó 181 ezer forintos átlagfizetést várnának, ám sokan azt sem tudják, hogyan kellene állást keresniük.
Tovább...
 
Mérséklődik a lakásárak növekedése? Nyomtatás E-mail
Írta: Gyulai Zsófia   
2016. július 11.
ImageA jelenlegi állás szerint egy ingatlan eladása már nem olyan egyszerű feladat, mint néhány hónappal korábban. A keresletet az év első hónapjaiban a mérséklődés jellemezte, a piaci viszonyok kiegyenlítettebbé váltak. Az árak viszont magasak maradtak, ennek következtében az értékesítési idő hosszabb, az ingatlankeresés kicsit könnyebb, míg az eladás nehezebb lett. A kereslet stagnálása az árak megtorpanását eredményezte, ez azonban mindössze annyit jelent, hogy megálltak az eddig tapasztalt magas szinten, csökkenésről viszont nincs szó.
Tovább...
 
Az internetes bankolás veszélyei Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. június 20.
ImageAz internetes szervezett bűnözés első számú motivációja régóta a pénzügyi haszonszerzés, így nem meglepő, hogy a támadások jelentős része az online bankolást veszi célba. A G Data tanácsai segítenek elkerülni a bajt. Az Európai Központi Bank (EKB) tavaly kiadott elentése másfél milliárd euróra becsüli azt a kárt, amelyet az Európai Gazdasági Térségen belül 2013-ban a hamis banki tranzakciók okoztak. Ez az előző évhez képest 8 százalékos növekedést jelentett, ami alátámasztja, hogy jelentős problémáról van szó.
Tovább...
 
Megszavazták: 16 milliárd Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. június 15.
ImageA kormánypárti képviselők szavazatával elfogadásra került a költségvetési törvény módosítása a Parlamentben. Székesfehérvárt is jelentősen érinti a döntés, hiszen 16 milliárd forintos forrást biztosít ezzel az állam a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására.
Tovább...
 
200 milliós beruházás az Alpha-Vet Kft-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. június 08.
ImageÜnnepélyes keretek között adták át az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új, 2000 négyzetméteres raktárát és logisztikai központját Székesfehérváron. A 200 millió forintos beruházást egy többlépcsős fejlesztési folyamat részeként hozták létre a Homoksoron. Az átadáson részt vett többek között dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki Székesfehérvár gazdaságának összetettségéről és a cégcsoport városban betöltött szerepéről beszélt.
Tovább...
 
16 milliárd Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. május 18.
ImageEgyhangú szavazással támogatta Székesfehérvár képviselőtestülete legutóbbi ülésén azt a javaslatot, amellyel az országgyűlési képviselőket szólítják meg. Valamennyi parlamenti frakció képviselőjét arra kérik, igenjével járuljon hozzá az állami költségvetés-módosításban a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására biztosított 16 milliárd forintos forrás megszerzéséhez.
Tovább...
 
A kukoricát sem kímélte a tavaszi fagy Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2016. május 05.
ImageA kukorica is fagykárt szenvedett az elmúlt napokban több térségben. Mint Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta: a késői fagy okozta sérülésből többségében képesek lesznek regenerálódni a növények, azokon a területeken lehet nagyobb gond, ahol rossz minőségi vetőmag került a földbe, vagy technológiai hibák fordultak elő vetésnél.
Tovább...
 
Okostelefonok: zuhanóban az Apple Nyomtatás E-mail
Írta: MTI / MMonline / Média24   
2016. május 03.
ImageAz első negyedévben megállt az okostelefon-eladások növekedése, a nagy gyártók közül az Apple-nél látványos visszaesés volt. A meghatározó piaci szereplők között újabb ázsiai cégek tűntek fel, a legtöbb készüléket az első három hónapban is a Samsung értékesítette.
Tovább...
 
1,9 milliárd forintos beruházás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Egyházi Nikoletta   
2016. április 28.
ImageÜzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságait. 2016-ban különböző fejlesztések várhatóak a megyében: villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A karbantartási, fejlesztési munkálatok már elkezdődtek és összesen 3580 millió forint értékben valósulnak meg.
Tovább...
 
Pénz, de honnan? - konferencia vállalkozásoknak és önkormányzatoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 05.
ImagePénz, de honnan? Fókuszban a 2016-os EU-pályázati pénzek címmel konferenciát szerveznek Székesfehérváron április 7-én, csütörtökön mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, önkormányzatoknak és agrárvállalkozásoknak.
Tovább...
 
Lakásárak: Gárdony a legdrágább Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. március 03.
ImageNövekvő árszínvonal és hatalmas lokációs különbségek. Ez rajzolódik ki az Otthontérkép és az Ingatlantájoló által készített statisztikából, mely 2014 és 2015 között vizsgálja az piacon kínált otthonok átlagárait.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 1096