Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Falusi csok: látványos értéknövekedést jelent a szigetelés Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. június 11.
Közel 4 millió forinttal drágább ma az a falusi csok felvételére alkalmas családi ház, amely szigetelt – derül ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss kutatásából. A több mint 131.000 ingatlanhirdetés elemzésével készített kutatásból kiderül: akár eladás előtt, akár azt követően is nagyon megéri leszigetelni a falusi csok által érintett településeken kínált vagy megvásárolt családi házakat. Az értéknövekedés mellett, a falusi csok jelentősen javítja majd vidéki családiház-állomány energiahatékonyságát is.
Tovább...
 
Szigeteléssel felére csökkenhet egy magyar háztartás CO2-kibocsátása Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2019. május 29.
Energiafelhasználásuk csökkentésével a magyar családok is aktív részt vállalhatnak abban, hogy a bolygó hőmérsékletének emelkedését 1,5 Celsius-fok alatt lehessen tartani, és gyermekeink, unokáink is élhető környezetben nőhessenek fel. Egy családi ház szigetelésével akár 40-50%-kal, mintegy fél tonnával is csökkenthetjük egy háztartás CO2-kibocsátását – emlékeztet a Knauf Insulation. A klímaváltozás megfékezéséhez azonban szükség van az emberek közreműködésére is.
Tovább...
 
Nnehéz helyzetben a vállalati jog területe Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. május 29.
A vállalatok jogi osztályainak optimalizálniuk kell működési modelljüket annak érdekében, hogy megfeleljenek a menedzsment igényeinek, illetve a szabályozói környezet és a digitális átalakulás okozta változásoknak – állapítja meg az EY világszerte 1058 jogi vezető megkérdezésével készült felmérése.
Tovább...
 
Tízből kilenc cégvezető szerint egyre kedvezőbbek a világgazdasági kilátások Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. május 29.
A bizonytalan geopolitikai hangulat ellenére is világszerte optimisták a cégvezetők a makrogazdasági kilátásokkal kapcsolatban – állapítja meg az EY legfrissebb, 2900 felsővezető megkérdezésével készült tőkebizalmi elemzése. A válaszadók túlnyomó többsége (93%) úgy véli, hogy a globális gazdasági helyzet javul – ez az előző évhez képest 20 százalékpontos emelkedés. A kedvező üzleti környezet a tranzakciós piacot is fellendítheti, 10 éve nem volt ilyen magas a felvásárlási kedv.
Tovább...
 
Továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. május 28.
Mérséklődött tavaly a hazai összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca a megelőző év eredményeihez képest – derül ki az EY friss elemzéséből. 2018-ban összesen 107 ügyletet hoztak nyilvánosságra, amivel a piac becsült mérete 3,35 milliárd dollárt ért el. A legvonzóbb befektetési célpont az ingatlan és a technológiai szektor. A korábbi évekhez képest ismét nőtt a külföldi befektetők aránya.
Tovább...
 
A vidéki CSOK fokozza az ingatlanvásárlási kedvet Nyomtatás E-mail
Írta: Jászay Dorottya   
2019. május 28.
Július 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.
Tovább...
 
Tíz helyszínen tesztelik a kukoricát Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. május 22.
Tíz helyszínen indult el a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabona-termesztők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kukorica posztregisztrációs fajtakísérlete. Idén összesen 39 kukorica hibridet tesztelnek a szakemberek.
Tovább...
 
A Brexit miatt is kivárnak a tőzsdére lépéssel a cégek Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. május 02.
A geopolitikai és kereskedelmi bizonytalanságok miatt világszerte csökkent a tőzsdei bevezetések (IPO) száma – derül ki az EY globális részvénykibocsátási trendeket elemző negyedéves jelentéséből. A vállalatok egyelőre kivárnak, de akár már idén új lendület kaphatnak a tranzakciók.
Tovább...
 
Új korszak köszönt a bankokra és a biztosítókra Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. március 29.
A közeljövőben teljesen megváltozik a banki referencia kamatlábak rendszere és számítási módja - hívja fel a figyelmet az EY. A jelenlegi nemzetközi gyakorlat, amely a bankok kamatjegyzésén alapul (Interbank Offered Rates - IBOR), két éven belüli kivezetése szinte az összes banki és biztosítói szerződést érinti, de kevesen kezdték meg a felkészülést a változásra.
Tovább...
 
Globális lassulás, kontra bérnövekedés Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 28.
Székesfehérvár iparának TOP200 cége számára szervezett üzleti fórumot a Videoton Holding Zrt. A szakmai konferencia előadásai és kerekasztalbeszélgetése a globális lassulás kontra bérnövekedés témája köré összpontosultak, mind a székesfehérvári, mind a hazai feldolgozóipar tekintetében. A konzultáció résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, a szervező Videoton Holding Zrt. részéről Sinkó Ottó és Lakatos Péter társ-vezérigazgatók tartottak előadást.
Tovább...
 
Négy tonna feletti hektáronkénti napraforgó-termés sem elérhetetlen Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. március 22.
ImageA napraforgó vetőmagpiac vezető agrárvállalatának szakértői szerint a jelenlegi kedvezőbb felvásár-lási ár miatt idén emelkedni fog a magasolajsavas napraforgó aránya.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 1165