Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A válsághelyzet miatt megtorpantak a külföldi beruházások Európában Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2020. július 15.
A tavaly elindított külföldi beruházások egyharmada állt le Európában a jelenlegi globális gazdasági krízis hatására - derül ki az EY európai működőtőke-befektetéseket (FDI) vizsgáló legfrissebb jelentéséből (EY European Attractiveness Survey). A felmérésben megkérdezett több mint 600 nemzetközi döntéshozó szerint a technológiai, egészségügyi és környezetvédelmi szektorba irányuló tranzakciók lendíthetik fel leginkább a kontinens gazdaságát. Magyarország 105 FDI-projekttel Közép-Kelet-Európa egyik legvonzóbb befektetési célpontjává vált.
Tovább...
 
A magyar cégek közel fele nem számít idén recesszióra Nyomtatás E-mail
Írta: Zubor Zalán   
2020. július 10.
Az európai átlagnál optimistábbak a magyar vállalatok, mintegy felük szerint, idén még nem lesz recesszió – derült ki az Intrum vállalati felméréséből. Sok cég a veszélyhelyzet alatt elszenvedett veszteségeit rövidebb fizetési határidőkkel kompenzálná, ám a csökkenő lakossági fizetőképesség miatt ez nem biztos, hogy jó stratégia.
Tovább...
 
Elejét vennék a bújtatott munkaviszonynak a tervezett változások Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2020. július 09.
A kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) 2013-as bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend. Évről-évre egyre többen választják a kedvező pénzügyi feltételek és az egyszerű adminisztráció miatt. Az eredetileg megcélzott adózói kör, a mikrovállalkozások mellett azonban sokan a munkaviszony alternatíváját látják benne. Várható volt tehát, hogy a Pénzügyminisztérium idővel szigorítani fog a szabályokon.
Tovább...
 
Változik a versenyjogi szabályozás az ECN+ mentén Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. július 02.
A jövőben erősödni fog az uniós tagállamok versenyhatóságainak együttműködése, emellett bővülnek és egységessé válnak az eljárási jogköreik is - hangzott el a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda online konferenciáján. A "versenytörvény" kapcsolódó módosításai nyomán többek között szigorodnak majd az engedékenységgel kapcsolatos elvárások, továbbá szélesebb körben lehet majd bizonyítékként használni a titokban készített felvételeket is.
Tovább...
 
Fokozódhat az adóellenőrzések száma Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2020. július 02.
Drasztikusan csökkent az elmúlt években az adóellenőrzések száma. A historikus adatok és az utóbbi hónapok tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet hatására bekövetkező gazdasági lassulás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) arra ösztönözheti, hogy ismét fokozza a vizsgálatok intenzitását - hívja fel rá a figyelmet az EY. Ez tudatos alkalmazkodást igényel az adózók részéről is.
Tovább...
 
Cél a tőkeerős vállalkozások növelése Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 24.
A tőkebefektetés lehetőségei, feltételei témakörben tartottak tájékoztatót szerdán a Városháza Dísztermében. A Székesfehérvári Városi Tőkealapról szóló workshop nagy érdeklődésre tartott számot a helyi gazdasági és pénzügyi szektor szakemberei körében. Az eseményen az MFB Invest, a FOCUS VENTURES Zrt. és a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetői ismertették speciális tőkefinanszírozó megoldásukat.
Tovább...
 
Meghosszabbodnak a befektetési ügyletek Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. június 18.
Egy május végi rendelet minisztériumi engedélyeztetési kötelezettséghez köti az úgynevezett stratégiai társaságokban történő külföldi részesedésszerzést. A kormány célja, hogy a járványhelyzet okozta pénzügyi problémák miatt a magyar vállalkozások ne essenek áldozatul ellenséges felvásárlásoknak - mondta el Dr. György László államtitkár a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda online konferenciáján.
Tovább...
 
Idén már a repcét is tesztelik a GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérleteiben Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2020. június 16.
Ebben az évben is elindultak a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletei. A hagyományos kukorica és őszi búza kísérletek mellett idén először az őszi káposztarepcét is tesztelik a szakemberek.
Tovább...
 
60 millió európai munkahelyet veszélyeztet a COVID-járvány Nyomtatás E-mail
Írta: Zubor Zalán   
2020. június 16.
Súlyosan érintette az Európai Unió gazdaságát a koronavírus-járvány az Intrum reprezentatív, fogyasztói fizetési jelentése alapján, és a válaszadók többsége nem is számít idén javulásra. A magyarok pénzügyi jóléte a felmérés szerint az európai átlagnál nagyobb mértékben csökkent, ennek ellenére az optimistábbak között vagyunk.
Tovább...
 
Hogyan válasszunk antihisztamint? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. június 11.
Antihisztaminokkal az allergiás tüneteket enyhíthetjük. Nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt szedünk. Választhatunk helyi, vagy általános hatású gyógyszert, bizonyos készítmények alkalmasabbak a szénanátha, mások a viszkető bőrtünetek kezelésére.
Tovább...
 
Portfólió-tisztítással reagálnának a válságra a cégek világszerte Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2020. június 11.
A kialakult gazdasági helyzet rákényszeríti a vállalatokat arra, hogy megváljanak egyes üzletágaiktól - mutat rá az EY több mint 1300 felsővezető megkérdezésével készült globális felmérése. A tranzakcióból származó bevételeket a válaszadók cégük technológiai képességeinek javítására használnák fel, hogy fokozzák versenyképességüket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 1223