Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A dolgozók fele biztos benne, hogy nem lesznek elbocsátások Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. április 30.
Tízből kilenc céget érint a világjárvány okozta válság a magyar munkavállalók tapasztalatai szerint. A következő hat hónapban tízből öt munkavállaló a helyzet további romlására számít, három szerint nem fog tovább változni, míg egy bizonytalan a helyzetet illetően. Százból négy munkavállaló szerint fog javulni a cége helyzete a következő fél év során – derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből.
Tovább...
 
Minden harmadik álláskereső a koronavírus - helyzet miatt keres munkát Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. április 23.
Ígéretesen alakult az év eleje a munkaerőpiacon a COVID-19 vírus miatti veszélyhelyzet kihirdetéséig. Március 11-ét követően a helyzet azonban drasztikusan megváltozott: a Profession.hu friss, reprezentatív felmérésének eredménye szerint tavalyhoz képest közel 5%-ot nőtt a munkanélküli státuszúak aránya, és minden harmadik álláskereső a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt keres állást – ez jelenleg mintegy 400 ezer főt jelent.
Tovább...
 
Megkönnyített társasági döntéshozatal a járvány idején Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. április 17.
A járványhelyzet a vállalatok döntéshozatali folyamatait, ügyvezetését is felforgatja. A múlt heti kormányrendelet (102/2020) különleges társasági jogi szabályai megkönnyítik az akadályoztatva levő cégtulajdonosok és a cégek irányító testületei részére a döntéshozatalt annak érdekében, hogy a megfelelő és törvényes működés biztosítva legyen - ez a hamarosan következő mérlegelfogadási időszak miatt különösen aktuális. Ugyanakkor az új szabályok új teendőket is hárítanak a cégekre - hívja fel a figyelmet dr. Orosz Dániel és dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie szakértői.
Tovább...
 
hogyan őrizhetőek meg a munkahelyek a járvány alatt? Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. április 16.
A kormány három múlt heti rendelkezése a munkahelyek megőrzését és a munkáltatók, illetve munkavállalók támogatását célozza. Az új lehetőségek és az állami források optimális felhasználásához azonban számos feltételre különösen oda kell figyelni - hívja fel a figyelmet dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie munkajogi csoportot vezető nemzetközi partnere és dr. Óváry-Papp Nóra, a csoport vezető ügyvédje.
Tovább...
 
Változtathat a koronavírus az ingatlanpiaci árakon? Nyomtatás E-mail
Írta: Száz Tünde, Ingatlannet   
2020. április 14.
Mivel még a világjárvány csak most fejti ki a hatását az ingatlanpiacra, így senki sem tud pontos információkkal szolgálni. Mindenesetre az biztos, hogy a járvány befolyásolja az árakat. Az pedig, hogy milyen mértékben, attól függ, hogy mennyi lesz a lefutási ideje.
Tovább...
 
Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. április 14.
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.
Tovább...
 
A végrehajtások felfüggesztve, de a köztartozásokat érdemes fizetni Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. március 31.
Megjelent a Magyar Közlönyben a legfrissebb gazdaságvédelmi célú kormányrendelet a végrehajtások felfüggesztéséről. Az intézkedés csak a folyamatban lévő végrehajtásokat szünetelteti, a tartozás pedig megmarad - hívja fel a figyelmet a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.
Tovább...
 
Mit tehet a vállalat koronavírus miatti szerződésszegés esetén? Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. március 16.
A koronavírus-járvány magyar kereskedelemre gyakorolt hatása már most is számottevő. A vállalkozásokkal kapcsolatos egyik legfontosabb kérdés az, hogy a koronavírus megfelelő alapul szolgálhat-e a szerződés teljesítésének elmulasztására, és milyen kártérítési következményekkel jár ez. Dr. Krisztián Alexandra és dr. Tamási Artúr, a Baker McKenzie vitarendezési csoport társvezető ügyvédje gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat.
Tovább...
 
Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2020. február 19.
Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel 55%-a szigetelés nélküli.
Tovább...
 
Elfogadta a 2020-as költségvetést a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. február 17.
A pénteki ülésén tárgyalta a város 2020-es költségvetését Székesfehérvár Közgyűlése. A 67,4 milliárd forintos összbevétel optimális és stabil működésre, fenntartható fejlesztések megvalósítására ad lehetőséget, mindezt úgy, hogy továbbra is hitel felvétele nélkül gazdálkodik az önkormányzat. A legfontosabb saját bevétel pedig a 20,1 milliárd forintos iparűzési adó. Végül 16 igen és 4 nem szavazat mellett fogadta el a költségvetést a testület, ami a közel 33 milliárdnyi fejlesztés mellett több mint 660 milliós béremelést is tartalmaz.
Tovább...
 
2020-ban is stabil önkormányzati és intézményi működést biztosítanak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. február 11.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester tegnap adta át a város 2020. évi költségvetésének az előterjesztését dr. Bóka Viktor jegyzőnek. A költségvetés 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol, amiből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó; a fejlesztésekre a működtetési összegnél is többet, közel 33 milliárd forintot tervez az Önkormányzat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 1222