Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Cégtörlési rekord 2015-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. december 23.
ImageEgyetlen évben sem töröltek annyi céget a hazai bíróságok, mint idén. Már a december közepi adatok alapján megállapítható, hogy 2015-ben 43 696 társaságot vontak ki ilyen eljárással a piacról, azaz 4 százalékkal többet, mint a megelőző esztendőben (42 037). Az utóbbi években folyamatosan nőtt a cégtörlések száma.
Tovább...
 
Hogyan spórolhat kiadásain és növelheti az otthona értékét egyszerre? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. december 22.
ImageMeglepőnek tűnhet, de a legkönnyebben betartható újévi fogadalom az, ha megfogadja, jövőre nullára fogja csökkenteni a villanyszámláját. A napelemes rendszerek ára drasztikusan csökkent az elmúlt években, így a technológia már bármely család számára elérhető és az otthona értékét is növeli!
Tovább...
 
421 millió forint értékben valósultak meg vizes beruházások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. december 16.
ImageDr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője sajtótájékoztató keretében összegezte az önkormányzati forrásból 2015-ben megvalósult "vizes" beruházásokat.
Tovább...
 
A helyi adó maradjon helyben! Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. december 11.
ImageA Pannon Lapok Társasága és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében rendezték meg a gazdasági évzáró konferenciát, ahol bemutatták Fejér megye gazdasági értéktárát, a TOP 100+200 kiadványt. A rendezvényen beszédet mondott Székesfehérvár polgármestere, aki azt hangsúlyozta, hogy a helyi adó maradjon helyben.
Tovább...
 
Távfűtés - decemberben nem számláz alapdíjat a szolgáltató Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2015. december 01.
ImageAz új távhőszolgáltatásról szóló rendelet értelmében decemberben nem számláz alapdíjat a fogyasztóknak a Széphő Zrt. Hogy mi ennek az oka, arról Szauter Ákost a Széphő Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.
Tovább...
 
2020-ig rögzítenék a helyi adók rendszerét Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. november 30.

ImageEgy stabil feltételrendszer megteremtésével segítené Székesfehérvár Önkormányzata a gazdasági szereplőket és ezzel a város fejlődését. Ennek jegyében terjesztenek be javaslatot a hétfői rendkívüli közgyűlésre a helyi adórendeletek felülvizsgálatára.

Tovább...
 
Olcsóbb mától a benzin Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 25.

ImageBruttó 2-2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI. A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 331-332 forintra, a gázolajé 339-340 forintra mérséklődik.

Tovább...
 
Csökken a kiadó lakások száma, az árak azonban stagnálnak Nyomtatás E-mail
Írta: Gergely Anna Boglárka   
2015. november 25.

Image

A napi hírek témája egyértelműen az emelkedő árakban merül ki, amikor a bérbeadói piac dinamikus növekedéséről olvasunk. De mi van a boom mögött valójában? Az igazság az, hogy 2015-ben sem a kiadó lakások, sem az albérletkeresők száma nem nőtt jelentősen. Az albérleti piacon tapasztalható változások elsődleges mozgatórugója a kiadó körből kikerülő és az eladó körben megjelenő ingatlanok magas aránya.
Tovább...
 
Szakképzett munkaerő, de honnan? Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. november 11.

Image

„Szakképzett munkaerő, de honnan?” címmel szervezett konferenciát a Pannon Gazdasági Kollégium a székesfehérvári Városházán. A vállalatok és különféle szakmai szervezetek képviselői a fejlődés alapvető feltételeiről tanácskoztak, és keresték a megoldást a munkaerőpiac legégetőbb kérdéseire.
Tovább...
 
Mi történik az ingatlanpiacon? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 03.

Image

Talán csak az uniós csatlakozás után volt utoljára akkora szintű emelkedés a budapesti ingatlanpiacon, mint idén. Egyértelmű az áttörés, hiszen a sokéves, jelentős visszaesésből úgy tűnik, kilábal a szektor. De vajon miért csak a fővárost érte el az árboom? Újépítésű vagy inkább használt ingatlanokat keresnek országszerte? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Jófogás.hu és a GKI Digital közös, országos iparági elemzése*.
Tovább...
 
INGATLANPIAC - JELENTŐSEN NŐTTEK A FEHÉRVÁRI ÁRAK AZ ÉV ELELJE ÓTA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 27.

Image

Az idei évben a szakértők szerint megindult az ingatlanpiac újraéledésének szakasza. Országos szinten elmondható, hogy élénkült a forgalom a lakáspiacon. Székesfehérváron pedig elmondható, hogy év elejéhez képest minden ingatlantípus esetén nőtt az átlagos négyzetméterár, azonban nem mindegy, hogy mekkora arányban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 1093