Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
2020-ban is stabil önkormányzati és intézményi működést biztosítanak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. február 11.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester tegnap adta át a város 2020. évi költségvetésének az előterjesztését dr. Bóka Viktor jegyzőnek. A költségvetés 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol, amiből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó; a fejlesztésekre a működtetési összegnél is többet, közel 33 milliárd forintot tervez az Önkormányzat.
Tovább...
 
Egy évtizedünk maradt változtatni Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2020. február 06.
Az új nemzeti energia- és klímastratégia kialakításának középpontjában, amely 2030-ig határozza meg Magyarország energia- és klímapolitikai prioritásait, az energiafogyasztás további csökkentése áll. Ennek egyik fontos lépése lakóépületeink szigetelése. Magyarországon 10-ből csupán 2 családi ház hőszigetelése megfelelő, míg 80%-uk, vagyis 1,8 millió lakóépület nem, vagy nem megfelelően hőszigetelt, így azok energiaigénye indokolatlanul magas, de energetikai felújítással jelentősen csökkenthető.
Tovább...
 
Elegendő mennyiségű idén a tavaszi ka-lászos vetőmag Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2020. február 04.
Nettó 105 ezer forintos tájékoztató árat tesz közzé a Vetőmag Szövet-ség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a tavaszi árpa, valamint a tavaszi zab II. szaporulati fokú vetőmagjaira. A szervezet tájékoztatása szerint idén elegendő mennyiségű tavaszi kalászos vetőmag áll a gaz-dálkodók rendelkezésére.
Tovább...
 
A 2020. évi költségvetésről tájékoztatták az Érdekegyeztető Fórumot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. február 04.
A Városházán tartotta soros ülését hétfőn délután az Érdekegyeztető Fórum. A szakszervezeteket képviselő testület tagjait Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András tájékoztatta a 2020. évi költségvetés tervezetéről. A város legfontosabb rendeletéről február 14-én, jövő pénteken tárgyal a Közgyűlés.
Tovább...
 
Indul a kórházfejlesztés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. január 24.
Elhárult az utolsó pénzügyi akadály is, így az eddig rendelkezésre álló fejlesztési összeghez rendelt állami többletforrás bevonásával megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nagyszabású fejlesztése: egy új épület kialakítása, két közepes állapotú épület felújítása, új eszközök beszerzése, valamint újabb parkolóhelyek kialakítása. A kórházfejlesztésre vonatkozó beruházásról Székesfehérvár polgármestere számolt be a képviselőtestületnek a pénteki közgyűlésen.
Tovább...
 
Költségvetési egyeztetés a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 17.
Folyamatosan zajlik Székesfehérvár 2020. évi költségvetésének előkészítése. A helyi adóbevételekről, valamint a város előtt álló feladatokról és lehetőségekről dr. Cser-Palkovics András polgármester egyeztetett a frakcióvezetőkkel, bizottsági elnökökkel és a költségvetési tanácsnokkal a Városházán.
Tovább...
 
A hatékonyságjavítás és az automatizálás lesz a trend idén a munkaerőpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. január 10.
Az automatizálás, digitalizáció és a robotizáció lehetnek 2020 munkaerőpiacának legfontosabb hívószavai. A cégek a közzétett gazdasági prognózisok hatására fokozni szeretnék hatékonyságukat, így az ezt a folyamatot elősegítő munkaerő iránt komoly érdeklődésre van kilátás. A továbbra is fennálló munkaerőhiány pedig olyan trendek erősödését hozhatja, mint a nyitás az atipikus foglalkoztatási formák felé – véli Göröcs Lili, Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu HR vezetője.
Tovább...
 
Összművészeti kiállítás, Csoóri-est és hangverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. január 06.
Gazdag program-összeállítással várja az érdeklődőket az év első hónapjában a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A kínálatban szerepel összművészeti kiállítás, filmdrámavetítés, Csoóri-est, komolyzenei koncert és egyházi témájú előadás.
Tovább...
 
Az E.ON megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részesedését Nyomtatás E-mail
Írta: Tengelits András   
2019. december 27.
Újabb nagy lépést tett az E.ON Hungária Zrt. az ELMŰ – ÉMÁSZ csoport integrációja felé. A társaság megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonában álló összes részvényt az ELMŰ Nyrt.-ben és az ÉMÁSZ Nyrt.-ben is.
Tovább...
 
Nyilvános az országos kukoricakísérlet eredménye Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. december 27.
Tíz helyszínen, összesen 39 kukorica hibridet teszteltek az elmúlt hónapokban a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsé-ge és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletében. A gazdálkodók számára kézzelfogható segítséget nyújtó, tizenharmadik alkalommal megvalósított felmérés eredményeiről egy részletes összefoglaló kiadvány is készült.
Tovább...
 
Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. december 17.
Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 1223