Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
5 milliós támogatás a STEM programra Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. október 26.
ImageTöbb mint 5 millió forintos támogatást kapott a természettudományos területek népszerűsítésére a Vasvári Pál Gimnázium az Arconic alapítványtól. A támogatás ünnepélyes átadásán a STEM program (tudományos, technológiai, mérnöki, matematikai képzés) fontosságát emelték ki az iskola és a vállalat vezetői.
Tovább...
 
Pénz, de honnan? Segítünk! Nyomtatás E-mail
Írta: Kiss Eszter   
2017. szeptember 12.
ImageA vissza nem térítendő uniós források idén még bőségesen csordogálnak, de már ideje megbarátkozni a cégvezetőknek más finanszírozási lehetőségekkel is. Már elindultak, vagy hamarosan új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek indulnak . Pénzügyi eszközök, kockázati tőke, angyalbefektető – számos lehetőség, de melyik a legjobb? A Piac & Profit szeptember 28-i, székesfehérvári „Pénz, de honnan?” konferenciáján, szakértő előadók segítségével tájékozódhat a még rendelkezésre álló és az új kedvező fejlesztési forráslehetőségekről.
Tovább...
 
Sikeres pályázat: közel egymillió forint a Mobilitási Hétre Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. szeptember 06.
ImageA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap elnevezésű szeptemberi programsorozat nemzeti koordinátoraként közel 70 millió forinttal segíti 175 hazai rendezvény megvalósítását. A Fehérvári Programszervező Kft. 922 ezer forintos támogatást nyert el a minisztérium pályázatán.
Tovább...
 
A feje tetejére állhat a magyar ingatlanpiac? Nyomtatás E-mail
Írta: Ingatlannet   
2017. augusztus 09.
ImageVajon mi olyan történhet az ingatlanpiacon amire mindenki felkapja a fejét? Lakásvásárlások dőlhetnek be, nem várt változás történhet a fővárosi piacon még a CSOK-ról is megosztunk egy pletykát.
Tovább...
 
Vásárlás, felújítás, segítség a gyereknek: a magyarok főbb lakáscéljai Nyomtatás E-mail
Írta: Zsigmond Zsófia   
2017. július 12.
ImageA magyarok több mint fele rendelkezik valamilyen lakáscélú tervvel – derült ki a Fundamenta országos reprezentatív felméréséből. Az eredmények szerint a legtöbben ingatlant vásárolnának, felújítanának, vagy gyermeküket támogatnák lakáscélú megtakarítással.
Tovább...
 
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2017. július 10.
ImageVisszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta. Ezek révén útjavítás, járdaépítés, önkormányzati tulajdonú épületek felújítása és munkagépvásárlás valósulhat meg
Tovább...
 
Országban egyedülálló fórum a gazdaság érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. július 07.
ImageNéhány év kihagyás után újraszerveződött a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács, mely eredetileg még 2003-ban alakult. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének javaslata alapján, az országban egyedülálló módon működő fórum újraindításának első találkozójára a Városházán került sor.
Tovább...
 
Közel 70 milliárd forintos beruházás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely, Gáspár Péter, Kész-Varga Mónika   
2017. július 06.
ImageCsepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, valamint dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Hiemer-házban tartottak közös sajtótájékoztatót a Modern Városok Program keretében megvalósuló székesfehérvári fejlesztésekről.
Tovább...
 
Székesfehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet a Világbank szerint Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. június 29.
ImageSzékesfehérváron ismertették a „Doing Business az Európai Unióban 2017: Bulgária, Magyarország és Románia” felmérés eredményeit, melynek során a Világbank az üzleti és szabályozási környezetet vizsgálta a három ország 22 nagyvárosában.
Tovább...
 
SZIGETELNI HITELBŐL IS MEGÉRI Nyomtatás E-mail
Írta: Boros Panna   
2017. június 27.
ImageMég hitelből is érdemes elvégeztetni hőszigetelést, mivel már léteznek olyan pénzügyi konstrukciók, melyek önerő nélkül igényelhetőek családi házak energiahatékonysági korszerűsítésre is. Ennek köszönhetően a hőszigetelés elérhetővé válik azok számára is, akik energiaszegénységben élnek. Mivel már a homlokzati és tető szigetelés alkalmazásával akár 40%-kal csökkenthető a rezsiköltség, a hőszigetelés önfinanszírozó lesz, vagyis az azzal elért megtakarítás fedezheti akár egy, a szigetelés finanszírozására felvett hitel törlesztését is.
Tovább...
 
NAV: behajthatatlan? Újravizsgálva! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 17.
ImageAz elmúlt évben az adótartozások behajtására 538 227 esetben indított végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatalmas szám ellenére 35 százalékkal kevesebb esetben, mint 2015-ben, amikor 826 619 alkalommal nyúlt az adóhatóság ehhez az eszközhöz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 1166