Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Módosította az adórendeletet a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. december 02.
Székesfehérvár egyik fontos értéke, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük, a cégeket érintően pedig egy stabil, több évre előre kiszámítható adópolitikát folytat a város. Öt év után emelkedik majd az építményadó, de még az életbe lépő változásokkal is a nagyvárosokra jellemző országos átlag alatt van annak fehérvári mértéke.
Tovább...
 
Árzuhanásról még szó sincs a fehérvári ingatlanpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Szász Tünde   
2019. november 26.
Hiába csökkentek az ingatlanpiaci árak az egyes – főként a nyári – hónapokban, éves szinten drágulás fedezhető fel sok nagyváros ingatlanpiaci áraiban. Habár az emelkedés mértéke gyakran ugyan csak 10 százalék körül mozog, vagy csak stagnál, olcsóbbá válásról még koránt sem beszélhetünk.
Tovább...
 
A cégvezetők kizárják a 2008-ashoz hasonló globális válság lehetőségét Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. november 08.
A világgazdaság további növekedésére számítanak a vállalatvezetők, de hosszabb távon aggasztó jeleket is látnak - állapítja meg a 45 országban több mint 2900 döntéshozó megkérdezésével összeállított EY Tőkebizalmi Felmérés. A válaszadók szerint a jelenleg kedvező üzleti környezet a cégek felvásárlási kedvét is ösztönzi, a vezetők ráadásul a képzett szakemberek hiányát is elsősorban a feltörekvő cégek akvizíciójával oldanák meg - így új technológiák mellett tehetséges munkatársakat is integrálni tudnak a szervezetbe.
Tovább...
 
Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások és elégedettebb munkavállaló Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. október 25.
2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával lényegesen csökkenthető a vállalatok bérköltsége, alternatív juttatások bevezetésével pedig növelhető a munkavállalók elégedettsége – hangzott el az EY adózási rendezvényén.
Tovább...
 
Újrahasznosított anyagból készülhet a holnap Coca-Cola palackja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. október 25.
A Coca-Cola nagy erőkkel dolgozik a fenntartható csomagolási megoldások kidolgozásán. A vállalat tavaly bejelentett Hulladékmentes Világ stratégiájával összefüggésben most egy új, úttörő céges közösséghez csatlakozik, együttműködésben a dán Paboco papírpalackgyártó startuppal. A Paboco célja, hogy a világon elsőként olyan, teljesen bioalapú és újrahasznosítható papírpalackot hozzon létre, ami szénsavas és szénsavmentes üdítők, szépségápolási cikkek és más mindennapos fogyasztói termékek csomagolásaként is szolgálhat. Mindeközben a Coca-Cola kísérleti jelleggel újrahasznosított tengeri műanyag hulladék felhasználásával készült palackokkal is előrukkolt.
Tovább...
 
Új műnyaghulladék-csökkentési vállalásokat tett az Unilever Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2019. október 24.
A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó globális vállalata 2025-ig több mint 100.000 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagcsomagolás volumenét, továbbá az általa kibocsátott mennyiségnél is több műanyagcsomagolást fog újrafeldolgozni.
Tovább...
 
Rengeteget spórolhatnak a társasházak, ha még most szigeteltetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. október 24.
Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak, amelyek nem lépnek időben. Ugyanis 2020. december 31-e után* már csak a „közel nulla energiaigény” feltételeinek teljesítésével végezhetnek energetikai célú felújítást. Magyarországon körülbelül 798 ezer ipari technológiával készült (panel) épület van. Ennek alig harmadát, 250-300 ezret újítottak fel eddig, és ezeknek is csak 50 százaléka kapott teljes homlokzati szigetelést. A panel felújítási programban résztvevő épületek fele Budapesten, további 35 százalékuk pedig Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsett található.
Tovább...
 
Néhány szektorban csökkenni kezdett a munkaerőhiány Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. október 16.
A munkaerőpiacon megjelent új hirdetések, és az állásra jelentkezések számai arra utalnak, hogy egyes szektorokban az eddig jellemző munkaerőhiány csökkenni kezdett – derül ki a Profession.hu harmadik negyedéves összeállításából. Emellett jól látható, hogy a nyári szezonban a vendéglátásé volt a főszerep; megugrott az álláshirdetések száma és az ígért jövedelmek szintje is.
Tovább...
 
VIII. Fehérvári Egészségpiac Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 11.
Új ételreceptekkel, kóstolóval, szűrővizsgálatokkal, idényzöldségekkel, gyümölcsökkel és friss őstermelői, kézműves termékekkel várják a VIII. Fehérvári Egészségpiacra érkezőket október 12-én, szombaton. A Jancsárkert piacon 8.30 órától kezdődő pódiumbeszélgetéseken többek között a csomagolásmentes vásárlásról, a bio zöldségről és tojásról, valamint a méz és a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásáról is hallhatnak a résztvevők.
Tovább...
 
Szakemberhiány korlátozza a mesterséges intelligencia terjedését Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. október 11.
Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte - mutat rá az EY friss kutatása. Az intelligens megoldások, mint például a mobilasszisztensek vagy az ügyfélszolgálati chatbotok jelentősen javíthatják a felhasználói élményt. A hazai cégeknél azonban még csak kezdeti fázisban van az első MI-n alapuló szolgáltatások bevezetése.
Tovább...
 
A jó fizetés már kevés, ennél többet kell nyújtani! Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. október 10.
Alapvető változások tapasztalhatóak a munkaerőpiacon, amelyek szerint a vállalati vezetőknek fokozottabb figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalói elégedettség megőrzésére, dolgozóik megtartására. Ennek hatására a cégeknek olyan megoldásokat kell kidolgozniuk, amelyek túlmutatnak a korábban megszokott cafeteria elemeken, és a munkatársak mentális és fizikai egyensúlyának teljes körű megteremtésére irányulnak - derül ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület és az All You Can Move (AYCM) által életre hívott beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív kutatásából.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 1222