Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Kevesebb lesz a nyugdíj, és kevesebbet is ér Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 06.

Image"Egyértelmű, hogy 2010 sokkal rosszabb lesz az időseknek. Az inflációkövető nyugdíj mellett eltűnik a 13. havi nyugdíj, nőnek a rezsiköltségek, minden drágul, a szocialisták elveszik a fűtéstámogatást, sőt az MSZP a jövő generációk nyugdíjának ellopását készíti elő a magán-nyugdíjrendszer tervezett privatizációjával. Évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke! A Gyurcsány-Bajnai korszak egyik legnagyobb vesztesei az idős emberek." - áll Iván László, a Fidesz Nyugdíjas Tagozatának elnökének közleményében.

 
Új fejlemények a kormányzati benzintender ügyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 03.

ImageOlcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! - Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek! A szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy 2010. január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni.

Tovább...
 
Az összeomlás éve volt 2009 Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 30.

Image"2004 a megtorpanás, 2006 a hanyatlás, 2009 pedig az összeomlás éve volt a magyar politikában." - jelentette ki sajtótájékoztatóján a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője. - 2004 a megtorpanás éve. A statisztikai adatokból ekkor derült ki, hogy az 1998 és 2002 közötti kormányzati politikának köszönhető gazdasági lendület megtört. 2004-től kezdve a GDP növekedési üteme egyre alacsonyabb lett: megtört az a lendület, ami az ezredforduló Magyarországát jellemezte - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.

Tovább...
 
AZ ÁLLÁSKERESŐK FIZETÉSI IGÉNYEI Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 26.

ImageÖnmagában is érdekes kérdés, hogy egy-egy új állás megpályázása során mennyire reálisan mérjük fel a betölteni kívánt státusz átlagos fizetési szintjeit. Sokan – érthetően –, állandó bizonytalanságban vannak, hogy az általuk elképzelt fizetési igény alacsonynak vagy magasnak számít-e az adott munkahelyen? Még élesebb ez a kérdés a sokak számára fájdalmasan elhúzódó gazdasági válság idején. A Workania munkatársai legutóbbi kutatásukban azt vizsgálták, hogy a 2008. ősz óta tartó globális válság hatására milyen változások figyelhetők meg a magyar álláskeresők fizetési igényeinek megfogalmazásával kapcsolatban.

Tovább...
 
A kormány becsapta a kórházakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 18.

Image"Nyilvánvaló, hogy a kormányzat akármit mond, akárhogyan trükközik és próbálja szépíteni a dolgot, becsapta, átverte a kórházakat, a kórházak képviselőit, az egészségügyi dolgozókat és rajtuk keresztül a beteg embereket." Pesti Imre azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy a kormány nem kívánja kifizetni a kórházaknak járó többletfinanszírozást. A Fidesz szakpolitikusa elmondta: a kormány a kórházakkal kötött megállapodásában vállalta, hogy a jövő évi költségvetés terhére - a már átutalt 4,5 milliárd forinton felül - még idén plusz hatmilliárd forintot juttat az intézményeknek.

Tovább...
 
Használatbavételi engedély nélkül avatták fel a Színházat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 17.

ImageÚgy avatták fel a Vörösmarty Színházat 2005. december 18-án, hogy még nem volt használatbavételi engedélye. – többek között ez is kiderült azon a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Csurgai Horvát József, a Városstratégiai és Gazdasági Bizottság elnöke, valamint Szigli István, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke tartott a Hiemer-házban.

Tovább...
 
Sikeres évet zárt a Philips Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 17.

ImageMegkapta a Lean 2. szintjének teljesítéséért járó kitüntetést a Philips székesfehérvári gyára. Az üzem az első gyár világszerte a Philips Consumer Lifestyle üzletágán belül, amely kivívta magának ezt az elismerést. A Philips Székesfehérváron mintegy 2300 embert foglalkoztat. Sőt, ha csak a helybeli beszállítókat nézzük, akkor azt látjuk, hogy újabb 800, országosan pedig további 1700 embernek ad munkalehetőséget.

Tovább...
 
Csanaky Balázs kapta meg a 120 ezredik Széchenyi Kártyát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 17.

ImageA KA-VOSZ Zrt., a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete, valamint a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara igencsak ünnepi alkalomra hívta össze a sajtó képviselőit: átadták a 120 ezredik Széchenyi Kártyát Székesfehérváron, amelyet Csanaky Balázs vehetett át. Az építési vállalkozó hét évvel ezelőtt alapította cégét, s mára 600 millió forint éves árbevételt könyvelhet el.

Tovább...
 
Az országos bérszinvonal alakulása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 15.

ImageA Merces munkatársainak legutóbbi kutatásából kiderül, hogy a magyarországi bruttó országos átlagbér mennyivel magasabb, mint Szlovákiában, és mennyivel alacsonyabb, mint Csehországban. A hazai internetes álláspiacon pont két éve jelenlévő cég elemzéseiben több meglepő megállapítással is találkozhatunk: kiderül például, hogy a 24 és 34 év közötti korosztályok tagjai lényegesen jobban keresnek országos szinten, mint a náluk idősebb generációk tagjai...

Tovább...
 
Ha visszaáll Magyarországon a hiteles gazdaságpolitika... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 07.

ImageA gazdasági válság igencsak hátrányosan érintette az autóipart, valamint az ingatlanpiacot is. Az idei évben az emberek sokkal kevesebb gépjárművet vásároltak, mint az előző években, és az ingatlanok ára is zuhanni kezdett. Vajon meddig lesz ez így? Látszik-e már valamilyen fellendülés? S vajon érdemes most ingatlanba fektetni azoknak, akiknek van kellő tőkéje hozzá? Erről kérdeztük Zsigmond Barnát, az AREX fm ingatlanhasznosító Kft. ügyvezető igazgatóját.

Tovább...
 
Mitől lett többszázmillió forintos vesztesége az Alba Volánnak? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 02.

Image- erre a kérdésre szeretne választ kapni a Városi Szolgáltatások Bizottsága. Elnökük, Orosz István tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: az Alba Volán december elsején tartott tanácskozásán 210 millió forintos veszteségről beszéltek a jelenlévők. A Székesfehérvári Önkormányzat viszont nem érti, mi okozta ezt az óriási mértékű veszteséget. A vállalatnál idén 13 %-kal csökkent az utasok száma, ám ez még nem indokolja a milliókat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 881 - 891 / 1224