Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Székesfehérváron több mint 100 fő támogatott képzése kezdődik meg Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 11.

ImageAz SZTMK Alapítvány tegnap bemutatót tartott a székesfehérvári média képviselőinek a szolgáltatási munkatárs képzéséről. A sajtóbeszélgetés célja az volt, hogy bemutassa, milyen problémákat tapasztalnak a szolgáltatóipari szervezetek a magyar munkaerőpiacon, valamint megismertesse a sajtó képviselőit a Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány kutatási eredményeken alapuló, a piaci igényeknek megfelelő munkaerőkínálat kialakítását célzó képzési programjával.

Tovább...
 
Az MSZP csak PR-fogásként foglalkozik az áfával?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 08.

ImageMegkezdte az egyeztetéseket az a munkacsoport, amelyet a múltkori közgyűlés állított fel annak az anomáliának a tisztására, hogy miközben áfacsökkentésről döntött a parlament, ez mégis díjemelést okozna Székesfehérváron. A munkába azonban nem csatlakozott be az MSZP. „Remélem, hogy nem azért nem jöttek el a megbeszélésre, mert csak sajtótájékoztatói szinten tartják fontosnak az áfaccsökkenést, hanem csupán közbejött nekik valami.” – nyilatkozta a sajtónak Dr. Cser-Palkovics András.

Tovább...
 
Ki legyen az év vállalkozója? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 08.

ImageSzékesfehérvár önkormányzata idén is meghirdeti az Év Székesfehérvári Vállalkozója díjat. A kitüntetésre november 20-ig lehet javaslatot tenni. A díjat elsőként a Lászlóvill Kft és az Alba-Zöchling Kft kapta – tájékoztatta a média képviselőit Vargha Tamás, a társadalmi kapcsolatok tanácsnoka, aki e témában tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
Hunvaldot a börtönben is pénzeli az MSZP Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 08.

Image"Kezdeményezni fogja az erzsébetvárosi Fidesz-frakció az előzetesben lévő Hunvald György VII. kerületi polgármester fizetésének felfüggesztését." - mondta szombati sajtótájékoztatón Vattamány Zsolt, Fidesz erzsébetvárosi frakciójának vezetője. Vattamány a sajtótájékoztatón utalt arra, hogy egy nappal korábban a kerületi kormány többségű képviselőtestület úgy döntött: továbbra is jár Hunvald Györgynek az alapilletménye az önkormányzattól.

Tovább...
 
Bajnai Gordonnal nem lesz jobb a gyerekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 08.

ImageA magyar családok szegénységének, kilátástalanságának legfőbb okozója a Gyurcsány-Bajnai korszak, a szocialisták soha nem a gyerekek érdekeit tartják szem előtt. Elég csak arra az embertelen költségvetési javaslatra gondolni, hogy elveszik az iskolai ebéd kétharmadát, amit csak az óriási társadalmi felháborodás hatására vontak vissza. Azonban még mindig érvényben van az a szocialista javaslat, mely szerint iskolatejet jövőre már csak fél évig kapnának a diákok. Kiderült az is, hogy az iskolaalma akció is csak a szocialista érdekkörbe tartozó mezőgazdasági cégeknek jó, nem pedig a gyerekeknek."

Tovább...
 
Plakát az újabb kormányzati kudarcról Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 06.

ImageFigyelemfelhívó óriásplakáttal kívánja az embereket figyelmeztetni az újabb szocialista kormányzati kudarcra a Fidesz. A Nyugati téren bemutatott óriásplakát a 2002 óta duplájára emelkedő munkanélküliségi adatokat ábrázolja. Répássy Róbert sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: "A gazdaság mérőszámait a gazdasági növekedés és a munkanélküliség mutatja." A politikus kiemelte: a magyar gazdaság mélyponton van, a munkanélküliség pedig 13 éves csúcson.

Tovább...
 
a Bajnai-csomag 75 millió forintot vesz el a mozgássérültek támogatásából Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 06.

Image"Bajnai Gordon tegnap a mozgássérültek és családjaik hősiességéről beszélt. A mozgássérülteknek és családjaiknak 2010 januárjától lesz igazán szükségük a hősiességre, akkor lép ugyanis hatályba az újabb Bajnai-csomag, amely 75 millió forintot vesz el a mozgássérültek támogatásából.." - állapította meg dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője...

 
A költségvetés veszélyes és nem tartható Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 04.

Image"A kormány által beterjesztett költségvetés csak papíron létezik, nem szolgálja sem az ország, sem a magyar gazdaság érdekeit." - hangzott el Varga Mihály sajtótájékoztatóján.  - "A tegnapi napon szavaztak a 2010-es költségvetés fejezeti főösszegeiről a parlamentben. A Fidesz továbbra is veszélyesnek tartja a költségvetést." - jelentette ki Varga Mihály. - "Ebben a költségvetésben - azon túl, hogy az emberek mindennapjait megnehezítő megszorítások vannak - valótlan tételek, számok is szerepelnek." - tette hozzá.

Tovább...
 
Tönkretett mezőgazdaság, ellopott pénzek Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 03.

Image"Romokban a mezőgazdaság!" - emelte ki kedden a parlamentben napirend előtti felszólalásában Font Sándor. - "A gabonakereskedelem a nepperek kezére jutott, a szőlő, az alma, a gyümölcsök felvásárlási ára 15 évvel ezelőtti szintre süllyedt. 58 milliárd forintot vonnak el a föld alapú támogatástól." - tette hozzá példaként Font Sándor.

Tovább...
 
A városüzemeltetés átszervezésének költséghatékonyságáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 03.

2009. április 23-án döntött a Közgyűlés arról, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága mint intézmény helyett Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., mint gazdasági társaság végezze városunk üzemeltetését. Az Önkormányzat és az új gazdasági társaság Üzemeltetési szerződést kötött a városüzemeltetési feladatok ellátására. Ez a szerződés teljes egészében lefedte az intézmény korábbi tevékenységét. Székesfehérvár Önkormányzata 2009. évi költségvetésében a gazdasági válság miatt jelentősen kevesebb forrást tudott a városüzemeltetési feladatok ellátására biztosítani.

Tovább...
 
Üres zsákba öntik az uniós milliókat Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 27.

ImagePelczné Gáll Ildikó hétfői napirend előtti felszólalásában a szocialista vállalkozásfejlesztés sajátságairól beszélt, arról, hogy elsősorban azok a vállalkozók számíthatnak támogatásra, akik valami "totális értelmetlenséggel" pályáznak. A Fidesz frakcióvezető-helyettese példaként megemlítette a Bodrogkeresztúron 40 millió forintért épült 40 centiméteres kilátót, a drégelypalánki kutyafitneszt 120 millió forintért és a 80 millióért újraértelmezett hagyományos dobókockát.

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 903 - 913 / 1224