Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Mire jó a víztisztító berendezés? Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfay Károly   
2009. október 26.

ImageManapság szinte minden híradásban találkozhatunk azon állításokkal, hogy Magyarország híresen jó vizei minőségéről és mennyiségéről, és nemzeti kincsünk szinte aranyat ér. Ugyanakkor sokakban felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért is kínálnak hazánkban számos víztisztítási alternatívát úton útfélen. A kérdéskört még az is roppant mód nehezíti, hogy minden gyártó és forgalmazó természetszerűleg a saját termékét tartja az egyetlen megoldásnak.

Tovább...
 
A nyugdíjasokat is megszorítaná a kormány Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 26.

Image"A szocialisták nemcsak a fogyatékos embereknél, hanem az időseknél és nyugdíjasoknál is megszorításokat akarnak bevezetni." - mondta Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője hétvégi sajtótájékoztatóján. Soltész szerint nem elég, hogy a szocialisták megszüntették a 13. havi nyugdíjat, a nyugdíjkorrekciós törvény jövő évre vonatkozó részét is eltörlik. Ez az intézkedés mintegy 540 ezer rokkantnyugdíjast érint, tőlük 60 ezer forintot vesz el a kormány.

Tovább...
 
Ne a legelesettebbek zsebében kotorásszon az MSZP Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 22.

Image"A Fidesz arra kéri a kormánypárti képviselőket, ne a legelesettebbek zsebében kotorásszanak, mert ott már nincs mit keresni!" - emelte ki Czomba Sándor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján. A Fidesz politikusa mindezt az "egy család, egy segélyezett" kormányzati elvvel kapcsolatban fogalmazta meg.

Tovább...
 
A több tehát kevesebbeknek jár... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image„Milliós végkielégítések”, „előzetes letartóztatásban lévő tisztségviselő többmilliós jövedelme” – hetek óta ilyen és ehhez hasonló témák uralják a magyar sajtót. Ennek fényében különösen érdekes a Merces legújabb összehasonlító kutatása, amelyben ezúttal a béren kívüli juttatások és munkahelyi jutalmak vizsgálatára irányult. A Merces bérinformációs portál kutatói 89.271 résztvevő adatainak elemzésével, továbbá 32.734 önéletrajzban közölt elvárt havi bér, és 17.854 állásajánlat egybevetése alapján meglepő eredményekkel szembesítenek bennünket a fizetésekről.

Tovább...
 
Ennyit az uniós források felhasználásáról... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image"Az Állami Számvevőszék szerint tavaly az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - melynek egyébként része a Magyar Géniusz Program is - megítélt források aránya mindössze 34, míg a szerződéssel lekötött pénzösszegé 19 százalék volt. Igen alacsony a ténylegesen kifizetett források aránya, csupán 2,3 százalék! Ennyit az uniós források felhasználásáról, és a Gyurcsány-Bajnai kormány tehetségéről." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében 

 
Hogyan maradhatnak talpon a vállalkozások a legkritikusabb negyedévében? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 20.

ImageA tavalyi évet követően idén is folytatódik a kis- és középvállalkozóknak szóló Raiffeisen Üzlettárs Klub rendezvénysorozat. A program következő helyszíne október 20-án Székesfehérvár lesz. Juhász Géza szerint azért is különösen aktuális és sorsdöntő a konferencia témája, mert a hazai kis- és középvállalkozások adják a hazai GDP felét adják, és ezek a társaságok foglalkoztatják a magyarországi munkavállalók 70 százalékát.

Tovább...
 
Megkezdődhet Székesfehérvár állomás forgalmi szimulációs vizsgálata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 20.

ImageKiírta a pályázatot Székesfehérvár állomás forgalmi szimulációs vizsgálatának elvégzésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Fazekas Orsolya kommunikációs vezetőtől megtudtuk, hogy a tervezői szerződés keretében a Tervezőnek el kell készítenie Székesfehérvár állomás forgalmi szimulációs vizsgálati tanulmányát. A vonatforgalom élethű megjelenítése és a megfelelő statisztikai adatok gyűjtése érdekében a szimulációt ki kell terjeszteni minden vasútvonalon a Székesfehérvárhoz legközelebb eső állomásig.

Tovább...
 
Távfűtés áfája - több tízer forintot spórolhattak volna a családok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 18.

Image"A Fidesz több mint egy éve követeli a távfűtés áfájának 5 százalékra csökkentését. Éppen ideje lenne, hogy végre a kormány és az MSZP is felsorakozzon a kezdeményezés mögé, erre azonban kevés az esély. Bár folyton megígérik az 5 százalékos távhő-áfát, amikor dönteni kell róla, mindig visszakoznak. Legutóbb éppen múlt hétfőn szavazták le a szocialisták az Országgyűlésben ezt az indítványt. Ha tavaly elfogadták volna a Fidesz javaslatát, a magyar családok már eddig is több tízezer forintot spórolhattak volna."

Tovább...
 
Kik költenek étrend-kiegészítőkre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 15.

ImageMinden negyedik-ötödik család vásárol havi rendszerességgel valamilyen étrend-kiegészítő terméket. Az egészséges emberek gyakrabban alkalmaznak étrend-kiegészítőket, míg a krónikus betegek gyógyszerekre költenek inkább. – derül ki a Szinapszis Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös kutatásából.

Tovább...
 
100 milliárdos hiány és fedezet nélküli ígéretek jövőre Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 15.

Image"Az elmúlt napokban a kormány és a korházak között létrejött megegyezés olyan dolgokat biztosít jövőre, amelyek mögött nincs pénz." - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a kormány az egészségügyben eddigi tevékenységeiből egy dologra volt büszke, mégpedig arra, hogy rendbe tette annak költségvetését. "Jelenleg az egészségügyi kassza hiánya 100 milliárd forint." - fogalmazott Pesti.

Tovább...
 
Miért hallgat a kormányzó párt színházügyben? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 15.

ImageSokaknak egyre kényelmetlenebb kezd lenni, hogy kiderülhet mi is történt valójában a szocialisták politikai zászlóshajójának tekintett színházfelújítás mögött. 2005 decemberében az ünnepélyes átadás, ahol Warvasovszky Tihamér és Gyurcsány Ferenc az első sorból nézte a Csongor és Tündét, valóságos szocialista pártkongresszussá alakult, azonban a 4.5 milliárdból felépített díszlet szétesésnek indult. Hogy van az, hogy 4.5 milliárdból nem tellett az épület vízszigetelésére? Hogy történhetett, hogy 4.5 milliárdból konstrukciós hibák hosszú sorát állapította meg egy nemrégiben elkészült szakértői vélemény?  

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 914 - 924 / 1224