Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Megszépül az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda és Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 14.

ImageElkezdődtek az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda és Iskola felújítási munkálatai. Székesfehérvár MJV Önkormányzata 2008-ban nyújtotta be a „Segítő pályázati program” című pályázatát a Közép-Dunántúli Operatív Program „Közoktatási infrastrukturális fejlesztés” kiírására. A bírálati szakaszt követően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. május 4-én értesítette az Önkormányzatot a támogatás elnyeréséről, azaz a 242.198.913 forint vissza nem térítendő támogatásról.

Tovább...
 
Költségvetés - 900 milliárdos eltérés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 13.

ImageA világ vezető közgazdászai adócsökkentést, növekedés - ösztönzést javasolnak Magyarországnak - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a párt elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján, kedden. A Fidesz elnöksége áttekintette a 2010-es költségvetés adatait, és arról már szóltunk, hogy az emberek mely csoportjától és mekkora összegeket vesz el, és azt is megállapítottuk, hogy teljes bukás, ezért vissza kellene vonni és mielőbb módosítani - mondta Varga Mihály.

Tovább...
 
Drámaian nő az elbocsátások száma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 12.

Image"Újabb sokkoló munkanélküliségi adatok bizonyítják, hogy a Bajnai-kormány tevékenysége nemcsak alkalmatlan a válság kezelésére, de súlyos károkat is okoz Magyarországnak. Idén 224 százalékkal több dolgozót bocsátottak el Magyarországon csoportos létszámleépítés keretében, mint tavaly - közölte az Állami Foglalkoztatási Szolgálat. A parlament előtt lévő költségvetés, azaz a brutális megszorításokra épülő Bajnai-csomag tovább taszítaná Magyarországot a lejtőn, még nagyobb munkanélküliséget okozna."

Tovább...
 
Fehérvári vállalkozók nyerték el a parkfenntartási pályázatot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageA Székom Zrt. székesfehérvári vállalkozókkal közösen alakított konzorciumát választották ki a város parkfenntartási munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás során. - kaptuk a hírt Mészáros Attilától, a Városgondnokság sajtóreferensétől, aki elmodnta: A tagok: "AQUVIA" Építő-, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, Alba-Flóra Kft., VKV Építőipari és Fővállalkozói Kft., Melioráció-Vízgazdálkodási Kft. A Székesfehérvári Városgondnokság Kft. által kiírt pályázatra három vállalkozás – a székesfehérvári konzorcium mellett két budapesti – jelentkezett. 

Tovább...
 
Kedvezett az időjárás a kukoricának, a napraforgónak pedig lezuhant ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 07.

ImageAlacsony áron lehet értékesíteni idén a napraforgót. Ugyanolyan volt a termés mennyiség és minőség tekintetében, mint tavaly, mégis féláron tudják csak eladni a gazdák. A gabonának nem kedvezett az időjárás, a kukoricának viszont jót tett a bőséges csapadék, s elégedettek vele a termelők. – derült ki a Fejér megyei gazdák körében végzett felmérésünkből.

Tovább...
 
Felújították a kincsesbányai óvodát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 07.

ImageNem csipkedik össze többé a kincsesbányai óvodásokat a szúnyogok. A helyi óvodában ugyanis felújításokat végeztek az elmúlt hónapokban. Ennek keretében – több, mint egy millió forintért - kicserélték a két terem nyílászáróit, az ablakokra pedig szúnyogháló és redőny került. A munkálatok során kilambériázták a folyosót és kifestették az épületet.

Tovább...
 
Az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése a mostani Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 06.

Image"A Fidesz nem fogja megszavazni a költségvetést, mert azon egyértelműen látszik: nem egész évre készült, kockázatos és megalapozatlan." - jelentette ki Navracsics Tibor hétfői sajtótájékoztatóján. - "A jövő évi költségvetés mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldalon sok kockázatot tartogat." - mutatott rá Navracsics Tibor. - "A bevételi oldalon ott van mindjárt az ingatlanadó: ugyanis a kormány úgy tervezi, hogy az ingatlanadóból egész évben érkeznek bevételek az államkasszába." - tájékoztatott a képviselő.

Tovább...
 
Értelmetlen a költségvetés, újra kellene gondolni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

Image„Öszöd után vagyunk, de ugyanaz a helyzet, mint Öszödnél.” – mondta sajtótájékoztatóján Dr. Gógl Árpád, majd kifejtette: A kormányzat olyan költségvetést szeretne megvalósítani, amely teljesen értelmetlen, s drasztikus megszorításokat tartalmaz. Ilyen például a tömegközlekedési támogatás 40%-kal, a gázártámogatás 60 %-kal történő csökkentése, valamint az önkormányzatoktól való 120 milliárd forint elvonása.

Tovább...
 
Ellopták az adófizetők pénzét Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 01.

Image"Az elmúlt 7 év szocialista-szabad demokrata kormányzása alatt sok közintézmény és vállalat kifizető helyként működött." - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus úgy fogalmazott: az nem igaz, hogy a szocialisták csak tűrték eddig a kifizetéseket, ennek ne üljön föl senki. "A szocialisták nem tűrték, hanem maguk működtették ezeket." - tette hozzá Szijjártó. Szerinte lehetetlen, hogy húszéves városvezetésük alatt nem vették észre, hogy talicskával tolják ki egyesek a pénzt az állami vállalatokból és a közintézményekből.

Tovább...
 
Telik a puttony, hordják a legények Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 29.

ImageMilyen volt az idei szüret? Vajon jó minőségű lett az idei szőlő? Milyen bőséges volt a termés? – Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor felkerestünk három borosgazdát. A móri Frey Szabolcsot, a csákberényi Sáfrán Andrást, és a zámolyi Takács Józsefet. Bár a tapasztalataik kicsit különböztek, azért összességében elmondható, hogy elégedettek voltak az idei szürettel.

Tovább...
 
A magáncégek sokkal kevesebb bért adnak, mint az állami tulajdonban lévők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 28.

Image„Milliós végkielégítések”, „nyilvánosságra hozott topmenedzseri jövedelmek”, „igazgatótanácsi tagok díjazásai”, „felügyelő bizottsági munkák ellenértékei”, „előzetes letartóztatásban lévő tisztségviselő többmilliós jövedelme” – hetek óta ilyen és ehhez hasonló témák uralják a magyar sajtót. Ennek fényében különösen érdekes a Merces legújabb összehasonlító kutatása, amely hazánk piaci és közszférában dolgozó vezetőinek jövedelmét veti össze két szomszédos ország vezetőinek adataival.

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 925 - 935 / 1224