Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Hogyan csináljunk közvagyonból magánvagyont? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 23.

ImageA Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. - Rácfürdő-projektjével kapcsolatban történt milliárdos közvagyonvesztésről tartott sajtótájékoztatót György István, a fővárosi Fidesz frakcióvezető-helyettes és Orbán Gyöngyi felügyelő-bizottsági tag. A legfőbb ügyésznél kezdeményez vizsgálatot a fővárosi Fidesz-frakció a Rác fürdő felújításával kapcsolatosan vélelmezett jogsértések és az így létrejött önkormányzati vagyonvesztés miatt.

Tovább...
 
Romokban a mezőgazdaság Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 23.

Image"Az országgal együtt sajnálatos módon romokba döntötték a mezőgazdaságot is az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt." - emelte ki Font Sándor napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, ez egy félreértelmezett uniós szerepléssel kezdődött, amikor azt gondolták, hogy nem a magyar gazdák érdekeit kell megvédeni, hanem az EU érdekeit kell képviselni idehaza. "Ennek aztán az lett a következménye, hogy az amúgy is szigorú uniós szabályokat itthon megfejeltük, megdupláztuk." - mutatott rá, hozzátéve: ennek eredményeként gyakorlatilag tönkrement a hazai kis- és közép élelmiszer-feldolgozó rendszer.

Tovább...
 
Átverés a gázár-csökkentés! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 22.

Image"Miután a szocialisták kormányzásuk alatt évente többször jelentősen emelték a gáz árát, most, a választások közeledtével nem merik ezt újra megtenni. Ezért inkább átverik az embereket. Bejelentenek egy minimális gázár-csökkentést, ugyanakkor a fűtéstámogatást elveszik a költségvetésből, vagyis végül az emberek gázszámlája mégis sokkal magasabb lesz! Elég a szocialisták trükkjeiből!" - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.  

 
Foglalkoztatás és munkanélküliség terén rettenetesen állunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 22.

Image"Foglalkoztatás tekintetében az EU 27 tagállamából csupán Máltát tudjuk megelőzni." - emelte ki Czomba Sándor napirend előtti felszólalásában. - "Sok szó esik manapság kormányoldalról a foglalkoztatásról, a munkahelyteremtésről és a munkahelyek fontosságáról. Ennek örülhetnénk is, hogyha nem látnánk az elmúlt évek statisztikáját és történéseit." - húzta alá Czomba Sándor. A fideszes politikus kiemelte: rettenetesen állunk a foglalkoztatás és a munkanélküliség terén. "Ma Magyarországon több mint 560 ezer ember van munka nélkül." - tette hozzá.

Tovább...
 
Közel 1 millió forintot spóroltak meg a társadalmi munkával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 21.

ImageKicserélték a kincsesbányai Radnóti Miklós Általános Iskola Kazincy Ferenc Tagiskolájának valamennyi nyílászáróját az épület északi oldalán. A korszerű, műanyag ablakokat a helyi önkormányzat és a jótékonysági bál bevételéből vásárolták meg közel 2 millió forintért, a fizikai munkát pedig társadalmi összefogással oldották meg.

Tovább...
 
A Fidesz hatályon kívül fogja helyezni a költségvetést Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 19.

Image"A szocialisták a költségvetéssel hátat fordítanak az embereknek, mindenkinek, aki értékes munkát végez." - mondta a Fidesz elnöke a hírTV Péntek 8 című adásában. Orbán Viktor kifejtette, a szocialistáknak valójában nem a Fidesszel van baja, hanem a néppel. A jövő évre beterjesztett költségvetéssel hátat fordítanak a menzán ebédelő gyermekeknek, az orvosoknak, az ápolónőknek, a betegeknek. Ez jelenti a legnagyobb problémát, amelyen változtatni kell.

Tovább...
 
Bajnai Gordon és a szocialisták csak mélyítik a válságot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 18.

Image"Újabb lehangoló gazdasági adatok bizonyítják, hogy Bajnai Gordon és a szocialisták csak mélyítik a válságot. A reálkeresetek csökkenése és az építőipari termelés újabb visszaesése is jelzi: teljesen értelmetlenek Bajnai megszorításai, az MSZP-kormány félrekezeli a válságot. Mindezt most tetézni akarják egy óriási veszélyt jelentő költségvetéssel, amely padlóra küldi az önkormányzatokat, a kórházakat, az iskolákat, a magyar családokat. Bajnai Gordon és a szocialisták egyetlen dolgot tehetnek: azonnal visszavonják a költségvetést, és végre félreállnak a változás útjából."

Tovább...
 
Felújították a Művelődési Házat Kincsesbányán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 14.

ImageÚjraburkolták a Művelődési Ház nagytermét és a színpadot Kincsesbányán. A 170 m2-nyi szalagparkettát, szegélyléceket, segédanyagokat és alátétfóliát az önkormányzat által biztosított 430.000 Ft-ból sikerült megvásárolni. A 1976-ban épült Házat felújításával járó fizikai munkát pedig társadalmi összefogással végezték el, amivel 200.000 Ft-ot spóroltak.

Tovább...
 
Az alternatív pénz a gyakorlatban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 14.

Image"Hogyan segíthetünk a munkanélkülieken, valamint a pénzproblémákkal küzdő embereken?" – ez lesz a témája a Közéleti Kör által szervezett előadásnak, amelyre szeptember 16-án (szerdán), 18:30-kor kerül sor Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. A program során Holics László zongoraművész beszél majd az alternatív pénzek fontosságáról, használatukról.

Tovább...
 
A megszorítások áldozatairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 10.

Image„Remélem, hogy valakinek megjön a józan esze, és keresztül húzza ezt az egész tervezetet!” – mondta dr. Dienesné Fluck Györgyi sajtótájékoztatóján. A Szociális és Családvédelmi Bizottság alelnöke ugyanis arról beszélt az újságíróknak, hogy milyen költségvetési lehetőségei vannak az általa képviselt szakterületnek. Pontosabban, hogy milyen katasztrófák várhatók a közeljövőben – amelyek előszele már érezhető is.

Tovább...
 
120 milliárdos elvonás: "Aggódom és félek!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 10.

Image„A Bajnai kormány 120 milliárdos elvonásra készül az önkormányzati költségvetés támogatásait illetően. Ha ennek a következményeibe belegondolunk, és számolgatni kezdünk, akkor szörnyű következtetésekre jutunk. A jövőt látva őszintén elmondhatom, hogy igencsak aggódom és félek.” – nyilatkozta Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke a Városházán összegyűlt újságíróknak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 936 - 946 / 1224