Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Több, mint három millió forintot nyert Bakonyúti Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 10.

ImageÚfelújítást, korszerűsítést hajtanak végre Bakonykútin abból a támogatásból, amelyet az 2009. évi decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú (CÉDE, TEKI, TEÚT) pályázaton nyert a helyi önkormányzat. A bakonykútiak az Ady Endre és a Forrás utcánk útburkolatának felújítására, korszerűsítésére igényeltek támogatást, s a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács döntése értelmében most 3.361.943 Ft hozzájárulást kaptak a tervek megvalósításához.

 
Elvégezték a műszaki szakértői célvizsgálatot a Színháznál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 02.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának megbízásából külső szakértők elvégezték a Vörösmarty Színház rekonstrukciós munkáinak átfogó műszaki szakértői célvizsgálatát, és elkészült a garanciális hibák listája, valamint azok műszaki ellenőri értékelése is. – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Bóka Viktor jegyző.

Tovább...
 
A költségvetés vesztese Magyarország Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 01.

Image"Továbbra sem tudjuk, hogy milyen költségvetést fog benyújtani a kormány, csak annyi bizonyos: jövőre is nagyon komoly megszorítások következnek." - szögezte le hétfői sajtótájékoztatóján Varga Mihály. - "A hétfői nappal világossá vált - mutatott rá a politikus -, hogy az MSZP-kormány költségvetésének vesztese Magyarország. A kormányzat ugyanis 120 milliárd forintot készül elvonni az önkormányzatoktól, újabb 40 milliárd forintot akar kivonni az egészségügyből."

Tovább...
 
A betegterhek alakulásának elemzése Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 28.

ImageA gyógyszerre szoruló lakosság vényköteles készítményekre fordított költségei az elmúlt három évben megduplázódtak. - A Szinapszis Egészségügyi Piackutató Tanácsadó Kft. a Magyar Gyógyszerészi Kamarával együttműködve egy átfogó piackutatás keretében vizsgálta, hogy a magyar lakosság körében milyen szerepe van a gyógyszereknek, illetve az egyéb gyógyhatású, étrend-táplálékkiegészítő termékeknek, mennyit költenek az emberek ilyen típusú termékekre.

Tovább...
 
Reménytelenség, újabb felesleges megszorítások Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 27.

Image"Aggasztó jeleket látunk a 2010-es költségvetés előkészítésénél, hiszen az elmúlt évek gazdasági válságát megalapozó gyurcsányi gazdaságpolitika fog folytatódni." - jelentette ki Varga Mihály szerdai sajtótájékoztatóján - "2010-ben előreláthatólag tovább fog növekedni az ország eladósodása, és nem lesz hiány az újabb megszorításokból sem." - mutatott rá a Fidesz gazdasági szakpolitikusa, majd hozzáfűzte: az is aggasztó, hogy a kormány folyamatosan olyan eredményekről beszél, melyek nem is léteznek.

Tovább...
 
A patikák helyzete a 2010-es költségvetési tervezés tükrében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 27.

ImageA Magyar Gyógyszerészi Kamarát megdöbbentené, ha igaz lenne a hír, miszerint a Pénzügyminisztérium meg akarja szüntetni a kis forgalmú gyógyszertárak támogatását, és elképzelhetetlennek tartja, hogy ebbe az Egészségügyi Minisztérium beleegyezzen. – hangzott el a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökének, dr. Horváth Tamásnak és a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. vezető elemzőjének, Kiss Katalinnak közös sajtótájékoztatóján.

Tovább...
 
Milliárdok a Nemzeti Vagyonkezelőtől a bankoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 23.

ImageFeljelentésre készül Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója, mert szerinte az állam gyanús jelzáloghitelezési konstrukciókra vállalt kezességet, s emiatt milliárdokat fog kifizetni 22 banknak. Budai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a nemzeti földalapkezelő - amely azóta beolvadt a nemzeti vagyonkezelőbe - 2003 és 2007 között több száz olyan földértékesítési szerződést kötött - több milliárd forint értékben -, amelyek esetében a vételárat banki hitelből fizették ki, és jelzálog-szerződések jöttek létre, amelyekért az állam készfizető kezességet vállalt.

Tovább...
 
Hangzatos nyilatkozatok helyett valódi döntések kellenek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 19.

Image"Az MSZP és kormánya csak ígérget a bajba jutott hiteleseknek, de semmilyen lényegi intézkedést sem hozott a családok megvédése érdekében. Az MSZP képviselői hárman háromfélét nyilatkoztak a parlament, illetve a szakbizottság rendkívüli ülésének ügyében is; összevissza beszélnek, ígérgetnek, miközben semmit sem tesznek. Nem hangzatos nyilatkozatokkal, hanem valódi, a Fidesz által már korábban javasolt döntésekkel lehet segíteni a nehéz helyzetbe került családokon." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében. 

 
Kérdések a bankgaranciával kapcsolatban a panelprogramban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 18.

Image"Mi a jelenlegi helyzet a bankgaranciával és a mögötte álló cégekkel?" - tette fel a kérdést Orosz István mai sajtótájékoztatóján - "Ezen jótállási biztosíték a teljes kivitelezési díj nettó 5% szokott lenni. E jótállási bankgarancia nélkül csupán a törvényben meghatározott minimális szavatosság vonatkozik az épületekre, amely egy komolyabb garanciális esemény esetén egyáltalán nem biztos hogy megfelelően tudja a lakókat védeni."

Tovább...
 
Sukoró - a kormány a törvényen felül? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 16.

Image"A kormány kiemelt beruházásként egy olyan izraeli befektetőt kíván kétmilliárd forint állami pénzzel támogatni, aki valótlan adatokat szolgáltat a cseréhez, továbbá büntetőeljárás alatt áll." - mondta sajtótájékoztatóján Budai Gyula. - "2009 augusztus 6-án a Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt közokirat-hamisítás miatt Joáv Blum izraeli befektető ellen. Ez az ember cserélte el a nevén nem levő kettő földterületet a sukorói 70.1 hektáros állami földre." - ismertette sajtótájékoztatóján Budai Gyula. Hozzátette: a Pénzügyminisztérium most mégis eredményt hirdetett a sukorói kaszinótender vonatkozásában.

Tovább...
 
120 milliárdos elvonás - Ismét a szociális és az oktatási terület a vesztes? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 14.

Image„Állítólag megkezdődtek az egyeztetések a kormány és az önkormányzatok között a tervezett 120 milliárd forintos elvonásról.” – mondta Égi Tamás, a Fidesz Székesfehérvári Szervezetének alelnöke a Malom Háznál megrendezett sajtótájékoztatón – „Ez az összeg a jelenlegi állami finanszírozás mintegy 10%-a. Székesfehérvár esetében ez 700.000 milliós elvonást jelez előre.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 947 - 957 / 1224