Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Segítség az iskolakezdéshez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 13.

ImageA szeptember előtti az egyik legmegterhelőbb időszak a gyermekes családok életében. Az iskolakezdéssel összefüggésben sok költség felmerül, amit nem mindenki tud saját maga előteremteni. Stettler Zsuzsanna sajtóreferenstől megtudtuk, hogy Székesfehérváron a rászoruló családok többféle segítségre is számíthatnak. A támogatási lehetőségekről a Polgármesteri Hivatal szakirodáiban tájékozódhatnak az érdeklődők.

Tovább...
 
Újabb brutális megszorítások Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 11.

Image"A jövő évi költségvetéstől három dolgot lehet várni: újabb brutális megszorításokat, áremelkedéseket, valamint növekvő munkanélküliséget." - mutatott rá Szijjártó Péter hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. - "A jövő évi költségvetés is komoly megszorításokat fog hozni, mely megszorítások a gazdaság visszaesését fogják eredményezni, s ennek újabb súlyos következménye lesz az is, hogy a már amúgy is 10 százalék körüli munkanélküliség tovább fog növekedni." - fogalmazott a politikus.

Tovább...
 
Út a munkanélküliséghez Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 10.

Image"Az Út a munkához program jelenlegi formájában nem működik." - mutatott rá sajtótájékoztatóján Czomba Sándor. -"Néhány napja kormányzati oldalról azt nyilatkozták, hogy javul a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség, ám a Központi Statisztikai Hivatal és Állami Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai ennek az ellenkezőjéről tanúskodnak, a kormány ráadásul figyelmen kívül hagyta a szezonális hatásokat." - jelentette ki Czomba Sándor.

Tovább...
 
7.706.833.886 Ft támogatás 83 hulladéklerakó rekultivációs tevékenységére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 06.

ImageA Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projektindító ünnepséget tartott Polgárdin, a Városi Művelődési Központban. A programot „A települési szilárdhulladék-lerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” című, 7,7 milliárd forintból megvalósuló környezetvédelmi beruházás kivitelezési munkáinak megkezdése kapcsán szervezték meg.

Tovább...
 
A szociális bolthálózat Bicskét is befonja majd Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 29.

ImageEgyre több helyen nyílik szociális bolt. A Fidesz által kezdeményezett bolthálózat lényege, hogy a termelők közvetlenül vihetik be áruikat a boltba, ezáltal a kereskedők szinte teljesen kimaradnak az „üzletből”, s így sokkal alacsonyabb áron tudják a boltosok értékesíteni az árut. E bolt-típussal most már Bicskén is találkozhatnak a lakók, akiket a BTC sporttelepével szemben vár egy üzlet házi tejjel, különféle zöldségekkel, gyümölcsökkel és alapvető élelmiszerekkel.

Tovább...
 
Óriási szőlőfürtök a kertekben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 28.

Image„Csak ne jöjjön több jégvihar, és a lisztharmat is kerülje el a kertemet. Akkor csodálatos szüretem lesz idén!” – mondta honlapunknak József István, miközben büszkén sétált előttünk gazdaságában. A sorok között egymás után bukkantak fel a tőkénél megbújva az óriási szőlőfürtök – és az unokája is, aki már napok óta bőszen ízlelgette az édesedő szemeket.

Tovább...
 
Fejleszteni kellene Fejér megye déli részeit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 25.

ImageFejér megye déli térségének hátrányos helyzetű településeihez kapcsolódó fejlesztésekről és foglalkoztatásokról tartott sajtótájékoztatót Balsay István a Megyeházán. A Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke a média képviselőinek kifejtette, hogy át kell értékelni a fejlesztési prioritásokat. Jelenleg ugyanis nagy a veszélye annak, hogy végérvényesen elszakadnak az elmaradott térségek (például Sárbogárd és Enying környéke).

Tovább...
 
Bedőlő hitelek - elárverezik a házakat? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 25.

ImageMit tehet az ember, ha elveszíti munkahelyét, az árak az áfa-emelés miatt (is) rohamosan kúsznak felfelé, a hitelek törlesztő részletei pedig majdnem a duplájára dagadnak? Megoldást keresve leül a párjával, akivel hosszasan tologatják a kiadásokat és a bevételeket képzeletbeli listájukon, majd kétségbeesetten néznek maguk elé. Az egyenlet ugyanis mínuszos előjelű végeredményt sugall.

Tovább...
 
Roskadoznak a barackfák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 23.

ImageBőséges termésnek örülhetnek a sárgabarack-termelők. Roskadoznak a narancssárga gyümölcs alatt a fák, s bár még néhány napot várni kell a szüretig, már most látszik, hogy kiváló termést, egészséges barackokat szedhetnek le majd a gazdák. Balogh Zoltánné például sűrűn egymáshoz simuló sárgabarackokat mutogatott szerkesztőségünknek. A gyümölcs most még egy kicsit kemény, ám mégis harapásra buzdítja a nézelődő emberfiát.

Tovább...
 
Nagyszabású beruházások a pusztavámi iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 20.

ImageA pusztavámi általános iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a diákok biztonságára, valamint a tárgyi eszközök megóvására. Éppen ezért a napokban nekiláttak az evakulációs rendszer kiépítésének, valamint a folyosók és az iskola épülete előtti teret figyelő kamerák elhelyezésének. A nagyszabású beruházás részeként végre megvalósulhat az iskolarádió, és küllemében is megújulhat az iskola.

Tovább...
 
A válság kezelésére alkalmatlanok, akik a válságot okozták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 20.

Image"A magyar gazdaságról a mai nap is olyan szakértői vélemények, sajtóhírek jelentek meg, amelyek egyértelműen mutatják a kormányzati politika kudarcát és azt, hogy a Bajnai-kormány alkalmatlan a válság kezelésére." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Magyarország továbbra is a régió beteg gyermeke, tovább romlott hazánk versenyképessége, jelenleg nem látszik, hogy az egyes szakterületek, programok hogyan illeszkednek egy hosszú távú stratégiába, drasztikus mértékben, 10,1 százalékot esett az építőipari termelés."

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 958 - 968 / 1224