Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Fizessék vissza az emberek pénzét! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 17.

ImageDr. Cser-Palkovics András példanélküli esetnek nevezte, hogy a Magyar Energiahivatal négy áramszolgáltató esetében árrésről hozott határozatot, melynek köszönhetően a cégek 5 milliárd extraprofitot könyvelhettek el. A fideszes politikus pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az MSZP és az SZDSZ ezeddig folyamatosan tagadta az extraprofit tényét. Mint folytatta, az emberek 5 milliárd forinttal többet fizettek be a szolgáltatóknak, mint kellett volna.

Tovább...
 
Oroszlánként küzdöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. július 17.

ImageÜnnepség keretében emlékeztek július 16-án, Székesfehérváron, a Zichy-ligeti „oroszlános” szobornál, az első világháborús harcokban résztvevő és hősiesen küzdő Székesfehérvári 17. Honvéd Gyalogezred katonáira. Az első nagy világégés idején számos hadszíntéren részt vettek, és hősiesen helytálltak a magyar honvédek. Közülük is kiemelkedő bátorságról tettek bizonyságot a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred alakulatainak katonái, akik hősiesen küzdöttek Doberdónál, Isonzonál és kivették részüket a Piave menti harcokból is.

Tovább...
 
Ön ellenezné-e, hogy halála esetén felhasználják szerveit? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 17.

ImageAz idősebb korosztály a legelutasítóbb a szervadományozás gondolatát illetően. A magyar felnőtt lakosság háromnegyede bárkinek odaadná halála esetén szerveit, addig a társadalom hat százaléka ezt semmilyen formában nem tartja elképzelhetőnek. – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből. Különösen magas az idősek körében (65 éven felüliek) az elutasítás, 13 százalékuk tiltakozik szerveinek hasznosításától halála után.

Tovább...
 
Áfaemelés - egyre katasztrofálisabb a helyzet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 13.

ImageAz áfaemeléssel tovább nőnek a lakosság és az önkormányzatok terhei. Szerkesztőségünk – olvasói nyomásra – körbejárta a témát, és arra volt kíváncsi, hogy mi az emberek véleménye? Hogyan látják az áfaváltozás következményeit? Ezen kívül felkerestünk néhány polgármestert is, hogy vázolják fel, milyen sors vár az önkormányzatokra? A kapott válaszokból készített összeállítást alább olvashatják el.

Tovább...
 
Kényszerű intézkedések a rendkívüli ülésen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 12.

ImageA kormányzat által bevezetett egészségügyi finanszírozási rendszer katasztrofális hatásokkal jár a kórházakra – így a Fejér Megyei Szent György Kórházra – nézve is. A megszorítások miatt a kórház második félévi költségvetéséből 800 millió forintot vontak el, amit képteletenség kigazdálkodni. A megyei önkormányzat közgyűlése ezért rendkívüli közgyűlés során jóváhagyott egy tervet, amellyel „finomítani lehet” a helyzeten.

Tovább...
 
10,5 millió forintot nyert a Kríziskezelő Központ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 11.

Pályázati úton 10,5 millió forintot nyert a székesfehérvári Kríziskezelő Központ. Ezt az összeget a Központ a Kikindai úti Átmeneti Szálló bővítésére használja majd fel: kicserélik a nyílászárókat, egy új lakrészt alakítanak ki a mozgáskorlátozottak számára, s nyolccal növekedik a férőhelyek száma. Erre pedig igencsak nagy szükség van, mivel állandó a túljelentkezés. A munkálatok a tervek szerint augusztus végén kezdődnek majd el, s az év végére be is fejeződnek.

 
Össze kell fogni, és segíteni kell! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 10.

Image"Tegnap került nyilvánosságra az a szomorú hír, hogy a gazdasági nehézségekre hivatkozva csoportos létszámleépítés keretében, több száz dolgozójától kénytelen megválni a székesfehérvári Denso Gyártó Magyarország Kft, amely cég Székesfehérvár egyik legnagyobb foglalkoztatója és adófizetője. A Polgári Frakció meggyőződése, hogy ilyen esetben az önkormányzatnak minden tőle telhető segítséget, támogatást meg kell adnia az állásukat elvesztő székesfehérvári embereknek." - áll dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető közleményében 

Tovább...
 
Újabb hatvan milliárd forintot vonnak el Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 08.

Image"A kormány a Valutaalap kérésének megfelelően ismét feláldozza az egészségügyet, s újabb hatvan milliárd forintot von el a területtől." - mondta Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa az egészségügyi minisztérium budapesti épülete előtt rendezett civil demonstráción. Pesti Imre a Hazárdjáték az egészségügyben című rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az egészségügy haldoklása 2006-ban megkezdődött, és 2009-re be is fejeződik. Kiemelte: a Gyurcsány-Bajnai-kormány, illetve a Molnár Lajos-Horváth Ágnes-Székely Tamás trió semmiben sem különbözik egymástól.

Tovább...
 
AZ ÁLLAMI TULAJDONÚ CÉGALKALMAZOTTAK FIZETÉSEI Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 07.

ImageAz egyetlen munkaerő-piaci terület, ahol Magyarországon – a válság ellenére nincsenek elbocsátások –, sőt továbbra is erős a toborzás: az állami tulajdonú nagyvállalatok alkalmazotti köre. – állapítják meg a Workania kutatói a 2009. július elején kibocsátott elemzésükben. - Ezeknek az átlagfizetéseknek a több szempontú elemzése során a kutatók meglepő megállapításokra jutottak.

Tovább...
 
Újabb 4 milliárd a bankoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 07.

Image"Elérheti a négy milliárd forintot a hazai pénzintézetek átvilágítása, aminek a költségét mi fizetjük." - jelentette ki Ágh Péter sajtótájékoztatóján - "A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok tevékenységének köszönhetően az ország egyre rosszabb helyzetbe kerül. Jelenleg már a 80 százalékot is meghaladja az államadóság, így egyértelműen látszik: a brutális megszorítások teljesen feleslegesek." - mutatott rá a politikus.

Tovább...
 
Késik az aratás - visszanedvesedett a gabona Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 06.

ImageKésik az aratás. A gyönyörű napos időben strandoló „lángosfogyasztó” naivan azt hiszi, hogy ez az időjárás tökéletesen megfelel a termény betakarításához, ám ez nem így van. A folyamatos esőzések megáztatták a búzát, s az esténként tapasztalható rövid záporok visszanedvesítették a gabonát. Meg kell hát várni, amíg megszárad. A kukoricának és a napraforgónak viszont jót tett a nedvesség, s a repcét is többhelyütt aratják már.

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 969 - 979 / 1224