Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A Fidesz álláspontja az újabb áramár-emelésről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

Image"A Gyurcsány-Bajnai-korszak hattyúdala hétről hétre újabb és újabb kellemetlen meglepetést tartogat a magyar emberek számára: Egyik nap gázáremelés, másik nap áramár-emelés, a harmadik nap ingatlanadó. Magyarország nem kér többet ezekből a kellemetlen meglepetésekből, ezért minél előbb le kell zárni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében. 

 
Megszorítások és gyanúsítás? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 25.

ImageA kormány nyári szünet előtti újabb megszorításairól és Dávid Ibolya, valamint Herényi Károly mentelmi jogának kikéréséről tartott sajtótájékoztatót Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön. Répássy elmondta: azért most a házbizottság ülése után tartják a sajtótájékoztatót, mivel az ülésen derült ki, hogy a kormány a jövő hétfői, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapon akarja megszavaztatni újabb, az ingatlanadóról, a gyesről és a gyedről szóló megszorításait, amit várhatóan el is fogadnak majd.

Tovább...
 
A magyarországi átlagfizetés lényegesen alacsonyabb, mint Szlovákiában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 24.

ImageA rendszerváltás huszadik évfordulójának évében – túl az Európai Parlamenti választásokon, a továbbra is érzékelhető gazdasági világválság mostoha körülményei között –, minden objektív tény, megbízható kutatási eredmény érdekes, ami Szlovákia és Magyarország jelenlegi helyzetének érdemi összehasonlítására, a két évtizedes fejlődés alatt elért eredményekre vonatkozik. Ilyen – minden munkavállalót érintő kérdéskör –, az átlagos fizetések viszonya, és a tényleges munkaerő-piaci helyzet a két szomszédos EU-tagországban.

Tovább...
 
Csúcstévé-gyártás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 21.

ImageA belgiumi Brugge-ből Székesfehérvárra helyezi át a televízió-gyártást a Philips. A cég fejlesztési központja továbbra is Belgiumban marad, ám a csúcskategóriás televíziókat városunkban szeretnék a jövőben gyártani. Az itteni gyár eddig lcd-televíziók, valamint dvd-alapú termékek összeszerelésével foglalkozott, s nyolc évvel ezelőtt egy termékelosztó központot is felépíettek a csarnok mellett.

 
Megint emelkedik a gáz ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 31.

Image"Az MSZP újabb hazugsága lepleződött le, az offshore-os milliárdosok érdekét képviselő párt miatt újra az emberek járnak rosszul, hiszen az ÁFA emelése miatt júliustól újra többet kell fizetniük a gázért." - áll dr.  Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Június 7-én az emberek világossá tehetik: elég a hazugságokból, elég az adóemelésből, elég a gázáremelésekből."

 
Az innováció vezérelt regionális fejlesztés perspektívái Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 27.

ImageA Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Székesfehérvári Vállalkozói Központ konferenciát szervezett ma a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, valamint a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzat támogatásával. A Kreativitás és Innováció Európai Éve rendezvénysorozat keretében zajló konferencia egyrészt bemutatta a régió aktuális innovációs folyamatait, kitérve a finanszírozás, vállalkozói innovációs aktivitás és projektgyűjtés témaköreire.

Tovább...
 
Minden ingatlant megadóztatnak a szocialisták? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 27.

ImageSzijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján arról a kormányzati szándékról beszélt, hogy a 30 millió forint alatti ingatlanokat is megadóztathatják. A fideszes politikus szerint a kormány újabb terhet akar a magyar családok, az emberek vállára rakni. "Már korábban nyilvánvalóvá vált, hogy az ingatlanok meg lesznek adóztatva." - fogalmazott Szijjártó Péter. "Azóta ugyan megijedtek és összevissza maszatolnak, de a lényeg, hogy minden ingatlant meg akarnak adóztatni - mondta."

Tovább...
 
Lélegeztető gépet és inkubátort adományoztak a kórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 18.

ImageEgy rendkívül értékes, speciális, az újszülöttek életét szolgáló lélegeztető géppel és egy inkubátorral gazdagodott a Fejér Megyei Szent György Kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztálya. – tájékoztatta szerkesztőségünket Csathó Barna kommunikációs referens – Az eszközök megvásárlásához szükséges anyagi forrást - nyolcmillió forintot - a Fejér Megyei Önkormányzat biztosította, a társadalompolitikai munkacsoport javaslatára.

Tovább...
 
Miért javasolja a Fidesz a távhő áfájának csökkentését? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 14.

ImageMiért éppen a távhő áfája csökken? Teszi fel a kérdést Felsmann Balázs a (a BKV-nak is igen jó áron tanácsokat adó) Force Motrice tanácsadó cég partnere május 12-én közzétett tanulmányában. Felsmann Balázs hosszan ecseteli az áfacsökkentési javaslat szerinte hibás voltát, ostorozva a korábbi fideszes áfacsökkentési javaslattevőket, és a most már úgy tűnik párthovatartozástól függetlenül az áfacsökkentést támogató politikusok egyre növekvő táborát.

Tovább...
 
Szülőágyakat kapott a Kórház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 12.

ImageNégy új, minden igényt kielégítő szülőágyat tudott vásárolni a Fejér Megyei Nőkért és Újszülöttekért Alapítvány, mivel e célra 8 millió forint adományt kapott a METALTEC Mérnöki Építő és kereskedő Kft-től. – kaptuk a hírt Csathó Barna kommunikációs referenstől - A négy nagy értékű, már működő szülőágy ünnepélyes átadására holnap, 14 órakor kerül sor a Fejér Megyei Szent György Kórházban, a szülészet-nőgyógyászat épületében.

Tovább...
 
Felújítják a Sarló utcai rendelőintézetet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 12.

ImageA Polgári Frakciónak köszönhetően végre felújíthatják az elavult állapotban lévő Sarló utcai rendelőintézetet Székesfehérváron, s a védőnők is méltó környezetben dolgozhatnak majd. Az Egészségügyi Bizottság és a Közgyűlés már 2008-ban egyhangú döntést hozott arról, hogy a rendelőt felújítják, azonban a „régi többség” nem biztosította az ehhez szükséges költségvetési fedezetet. Az „új többség” viszont most megteremtette a feltételeket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Következő > Utolsó >>

Eredmények 980 - 990 / 1223