Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Székesfehérváron létesített üzemet a Gealan Holding Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. április 20.

Image

A GEALAN Holding GmbH egy német műanyagipari fröccsöntő vállalkozás, amely Székesfehérvárt választotta magyarországi telephelyének. A Gealan HungaryPlast Kft. üzemét most nyitották meg a Sóstói Ipari Parkban. A tízezer négyzetméteres csarnokban jelenleg 65 embert foglalkoztatnak.
Tovább...
 
Változtak a mák termesztési és forgalomba hozatali szabályai Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. március 12.
Az étkezési mák kereskedelmi céllal történő termesztése esetén - területnagyságtól függetlenül - a termesztő köteles a föld fekvése szerinti illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság részére a rendeletben szabályozott következő adatokról (természetes személy személyazonosító adatai és lakcíme, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet megnevezése, székhelye, adószáma, a képviseletét ellátó személy családi és utóneve, lakcíme, valamint a képviselet jogcíme, a vetett termőterület nagysága, helye, helyrajzi száma, vagy fizikai blokk és parcella száma, a termesztett fajta neve, vetőmag fémzár száma és mennyisége,) bejelentést tenni.
Tovább...
 
Stabil működés az egészségügyben, a kultúrában és a szociális ágazatban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 06.

Image

A 2015-ös költségvetés stabil működést biztosít az egészségügyi, a szociális és a kulturális szektor számára Székesfehérváron. Valamennyi szakterületen rendelkezésre állnak a szükséges pénzügyi források, a mindennapi működés mellett a város jelentős költségeket fordít intézményeinek fejlesztésére, felújítására, bővítésére. A részletekről Brájer Éva alpolgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.
Tovább...
 
Városi segítség a Viktória Központnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 04.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata az éves költségvetés keretében döntött a Viktória Rehabilitációs Központ működésének támogatásáról is. Néhány napon belül már a teljes éves összeg átutalásra kerül a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének. A város továbbra is fenntartja korábbi szándékát, hogy az Önkormányzat átvenné a Központot. Ezzel a fenntartási problémák megoldódnának, az ellátás biztonsága és működés zavartalansága pedig biztosított lenne.
Tovább...
 
Székesfehérvárra helyezi termelését a Cornexi Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2015. február 27.

Image

Enyingről az egyik fehérvári ipari parkba költözik nyárig a Cornexi Food Kft. termelése, ahol a terve-zett kapacitásbővítésnek köszönhetően legalább félszáz új munkahelyet is szeretne teremteni a vállalat. A tradicionálisan müzli termékeket gyártó cég 2009-ben új tulajdonosokkal indította újra termelését.
Tovább...
 
Székesfehérvár tárt karokkal várja az IT cégeket Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 24.

Image

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András bejelentette, hogy a város egy jó állapotú és jól megközelíthető irodaépületet kíván biztosítani informatikai cégek számára. A projekt keretében a város a meglévő innovatív vállalkozások mellett továbbiakat szeretne vonzani a városba, magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását támogatva.
Tovább...
 
VÉGET ÉR A FOGLALKOZTATÁSI PROGRAM Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2015. február 20.

Image

Véget ér a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint konzorciumi partnerei a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft., a Fejér Megyei Roma Reintegrációs, Információs és Tanácsadó Egyesület, és Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzat „Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása” elnevezésű pályázata. A TÁMOP-1.4.5.-12/1-2012-0002 számú foglalkoztatási program célja a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása volt.
Tovább...
 
Költségvetés 2015 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 18.

Image

Az elmúlt héten elfogadott 2015-ös költségvetés alpolgármesteri szakterületeket érintő fontos fejezeteiről tartott sajtótájékoztatót Róth Péter. Beszámolt az újonnan létrehozott rendezvényszervező cégről, a civilek idei évi támogatásáról, a Fehérvár Kártya nyújtotta lehetőségekről, és szólt a város örökségének részét képező templomok felújításának támogatásáról is.
Tovább...
 
Szerkezetkész az Albacomp Innovációs Központ Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 16.

Image

Bokrétaünnepség keretében mutatták be az Albacomp RI Kft. új innovációs központját. A négyszintes, négyezer négyzetméteres irodaházban és gyártócsarnokban helyet kap minden kutatási, fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Mészáros Attila alpolgármester és Minárovits Márton ügyvezető igazgató.
Tovább...
 
FEBRUÁR 16-IG VÁLASZTHATJUK AZ EGYSZERŰSÍTETT ADÓBEVALLÁST Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. február 13.

Image

A magánszemélyek legkésőbb február 16-ig választhatják a NAV közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallást. Aki élni kíván a lehetőséggel, annak február 16-ig a 1453NY jelű adatlapot kitöltve kell elküldenie postán vagy az ügyfélkapun keresztül, de leadható személyesen is a NAV valamely ügyfélszolgálatán.
Tovább...
 
STABIL MŰKÖDÉS, MILLIÁRDOS FEJLESZTÉSEK Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 09.

Image

Több hónapos előkészítés során elkészült Székesfehérvár 2015-ös költségvetésének tervezete. A javaslatot sajtótájékoztató keretében adta át az előkészítésért felelős dr. Bóka Viktor jegyző a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András számára. A 41 milliárd forint főösszeggel számoló tervezet lehetővé teszi a stabil, optimális működést, emellett idén 13,6 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre és felújításokra. Az önkormányzat továbbra is hitelfelvétel nélkül gazdálkodik, és közel 6 milliárd forintos tartalékkal számol. A költségvetés tervezetét Székesfehérvár polgármestere ismertette részletesen a sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 1093