Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Több, mint 1,8 milliárd forint fejlesztésre és karbantartásra Nyomtatás E-mail
Írta: Egyházi Nikoletta   
2017. április 07.
ImageÜzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A Székesfehérvári Üzem területén 2017-ben több mint 440 különböző volumenű fejlesztés várható; villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.
Tovább...
 
Egy lift is sokat dob a lakás árán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. március 30.
ImageLakáseladók számára sokszor okoz fejtörést pontosan meghatározni ingatlanuk piaci értékét. Kevés objektív támpont áll rendelkezésükre az eligazodáshoz, ezért a legtöbb esetben akár több millió forinttal túlárazzák lakásukat.
Tovább...
 
A költségvetésről tájékoztatták az FMGYSZ elnökségét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 14.
ImageA Városházán tett látogatást tegnap délután a Fejér Megyei Gyáriparok Szövetségének elnöksége. A dr. Cser-Palkovics András polgármester és Égi Tamás alpolgármester részvételével rendezett találkozón tájékoztató hangzott el Székesfehérvár 2017. évi költségvetéséről, a város gazdasági helyzetéről, a fejlődés lehetőségiről és annak feltételeiről.
Tovább...
 
Óvodafelújítások az Ybl Miklós intézményfelújítási program keretében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. február 08.
ImageDr. Cser-Palkovics András polgármester pénteken benyújtott városi költségvetési javaslatából kiderül, hogy az Önkormányzat a 2017-es évben 290 millió forintot tervez óvodafelújításra költeni. Ha a Közgyűlés elfogadja Székesfehérvár költségvetését, 9 óvodában 1300 kisgyermek elhelyezési körülményei javulnak.
Tovább...
 
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt fehérvári fejlesztések Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. január 16.
ImageÚjabb fontos döntést hozott Magyarország Kormánya, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válhat a Székesfehérváron tervezett nagyberuházások előkészítése. Az Alba Aréna multifunkcionális csarnokot, a kórházfejlesztést, a középiskolai campust, valamint az Árpád-ház Programot érinti a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet – ezeket a fejlesztéseket nyilvánították nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekké.
Tovább...
 
2017 ingatlanpiaca  továbbra is bővülés várható? Nyomtatás E-mail
Írta: Ingatlannet   
2017. január 05.
ImageA hazai ingatlanpiac több mint két éve van lendületben, 2014-ben az árak, 2015-ben a forgalom, idén pedig az újlakások kerültek előtérbe. Tekintsük át, milyen tendenciák nyilvánultak meg 2016 lakáspiacán, illetve mi várható 2017- ben.
Tovább...
 
Cafetéria, minimálbér, adómentes óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. január 04.
ImageAz új év számos változást hozott magával 2017-ben is. Többek között emelkedik a minimálbér, több mint 4 millió munkavállaló kaphat a cafetéria részeként, kedvezményes adózás mellett 100 ezer forintot készpénzben, adómentes lesz a bölcsődei mellett az óvodai szolgáltatás és az óvodai ellátás, valamint a társasági adó mértéke egységesen 9 százalékra mérséklődik.
Tovább...
 
Év végéig rendezhetik tartozásukat a KATA-sok Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Ferenc   
2016. december 20.
A kisadózó vállalkozóknak érdemes figyelniük arra, hogy még az idén rendezzék adótartozásukat. Nem lehet tovább katás ugyanis az, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja. A NAV adatai szerint ez közel tízezer kisadózót érint.
Tovább...
 
Szabályszerű működés Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. december 20.
ImageLezárult a Városgondnokság és a Széphő számvevőszéki vizsgálata, melynek eredményéről sajtóközleményben tájékoztatott az Állami Számvevőszék Kommunikációs és Kapcsolattartási Osztálya. Mindkét társaság esetében a 2011 és 2014 közötti tevékenységet vizsgálták, amit szabályszerűnek és megfelelőnek talált a hatóság. Az alábbiakban mindkét önkormányazti szolgáltató vizsgálatáról szóló ÁSZ sajtóanyagot változtatás nélkül olvashatják.
Tovább...
 
367 milliárd balatoni fejlesztésekre Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 15.
Hamarosan megjelenhet a balatoni fejlesztésekről szóló új kormányhatározat, amely a korábbinál 15-20 százalékkal több forrást, 367 milliárdot biztosít - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén. A korábbi balatoni fejlesztési kormányhatározatban szereplő konstrukciók közül van ami változatlan maradt, van amely címe, keretösszege, vagy tartalma módosult, és számos új fejlesztési konstrukcióval bővült a csomag.
Tovább...
 
Egyszerűbben pályázhatnak támogatásokra a civil szervezetek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 09.
Image2016. december 1-jével módosult a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos rendelet, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá teszi a civil szervezetek pályázati lehetőségeit. A változásokról Zugor Zsuzsanna, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője tájékoztatott a Fehérvári Civil Központban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 1177