Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A jó fizetés már kevés, ennél többet kell nyújtani! Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. október 10.
Alapvető változások tapasztalhatóak a munkaerőpiacon, amelyek szerint a vállalati vezetőknek fokozottabb figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalói elégedettség megőrzésére, dolgozóik megtartására. Ennek hatására a cégeknek olyan megoldásokat kell kidolgozniuk, amelyek túlmutatnak a korábban megszokott cafeteria elemeken, és a munkatársak mentális és fizikai egyensúlyának teljes körű megteremtésére irányulnak - derül ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület és az All You Can Move (AYCM) által életre hívott beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív kutatásából.
Tovább...
 
Jobbak, élhetőbbek a szigetelt, zöld irodák Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. október 09.
A fővárosi irodapiacon jelentős felárat kérnek az energiatakarékos irodákért – derült ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss felméréséből. A kutatásból az is kirajzolódik, hogy az energiahatékony – más néven „zöld” – irodakínálat 39%-a jellemzően a budai kerületekben található.
Tovább...
 
Újabb támogatás a Vasvárinak Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 09.
Harmadik alkalommal részesült a Vasvári Pál Gimnázium az Arconic vállalat alapítványának támogatásában. Az 5.800.000 forintos támogatásból az intézmény a Science, Technology, Engineering and Math (STEM), azaz a természettudományos, a műszaki és a mérnöki foglalkozásokhoz kapcsolódó pályaorientációs programokat valósít meg ebben az évben is.
Tovább...
 
Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a vállalkozásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla (ÖKK), Imre Zita (MFB Invest Zrt.)   
2019. október 08.
Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes fejlesztési, beruházási terveik megvalósításához. Az Alap célkitűzése, hogy érdemben hozzájáruljon a térség gazdasági fejlődéséhez és a vállalkozásfejlesztési törekvésekhez.
Tovább...
 
89 millió forintos beruházás valósult meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 04.
A héten már a felújított Batthyány utcai rendelőben várják a háziorvosok a városrész felnőtt pácienseit. A teljes, uniós támogatásból elvégzett 89 millió forint értékű beruházás keretein belül már egy akadálymentesített, korszerű és szép épületbe érkezhetnek a lakók – újak a nyílászárók, felújították a belső helyiségeket, és modern eszközöket is tudtak vásárolni az ellátás minőségének a javítására.
Tovább...
 
Ilyen állást keresni most a magyarok szerint Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. október 02.
Rengeteg hirdetés végigböngészése, figyelemfelkeltő önéletrajz megírása, rövid és frappáns bemutatkozás, izgatott várakozás a visszajelzésre – ezekkel a feladatokkal jár egy új pozíció megtalálása a munkakeresők számára.A Profession.hu legfrissebb felmérésében arra a kérdésre kereste a választ, mi foglalkoztatja a leginkább az álláskeresőket.
Tovább...
 
A munkaerőpiacon is előnybe kerülhetnek a társadalmi ügyekben aktív cégek Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. szeptember 27.
A világ legnagyobb vállalatainak első emberei és intézményi befektetői körében végzett EY CEO Imperative Study szerint a munkavállalók, a befektetők és a vásárlók is előnyben részesítik a társadalmilag fontos ügyek mellett elkötelezett társaságokat. A globális kihívások kezelése ezért egyre fontosabb szempont lehet a tehetséges munkavállalók megtartásában és megtalálásában is.
Tovább...
 
Nagy az egyetemisták vállalkozó kedve Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2019. szeptember 24.
Ötből négy egyetemista indítana saját vállalkozást, a legtöbben azért, hogy megvalósítsák önmagukat – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felméréséből. A kutatás szerint a diákok nagy része külföldön is kipróbálná magát, a legtöbben több évre vagy akár örökre is kint maradnának.
Tovább...
 
Robbanásszerűen nő a készházak építésének üteme Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. szeptember 23.
Egy megfelelően szigetelt könnyűszerkezetes, szerelt technológiás készház ház olcsóbb, környezettudatosabb, gyorsabb és zöldebb
Tovább...
 
Ezekben az országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni Nyomtatás E-mail
Írta: Nyugdíjmásképpen   
2019. szeptember 19.
A hazai nyugdíjkérdések vitatásakor újra és újra felmerülő probléma, hogy a társadalmunk egyre inkább elöregszik, azaz egyre kevesebb a fiatal, miközben a várható élettartam egyre jobban nő. Ebből kifolyólag több lesz a nyugdíjas is, és egyre kevesebb az aktív munkavállaló - akinek a járulékaiból a nyugdíjakat képesek lennének finanszírozni.
Tovább...
 
Miért jó, ha az álláshirdetésben ismertetjük a bért? Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. szeptember 05.
Szembeszökő kettősség jellemzi a hazai álláshirdetéseket. Egyértelmű trendnek látszik, hogy ahol feltüntetik a fizetést jóval magasabb a jelentkezők száma. Ehhez képest az első félévben a feladott álláshirdetések csupán 8 százaléka tartalmazta az adott pozícióra szóló jövedelmet és juttatásokat. Igaz ez is számottevő előrelépés az elmúlt év első félévéhez képest.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 1223