Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Konferencia az uniós források hatékonyabb felhasználásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. június 18.

Image

Hamarosan megnyílnak az új fejlesztési ciklus uniós forrásai, amelyek felhasználása sok tekintetben eltér az előző időszak gyakorlatától. A visszatérítendő támogatások hangsúlyos megjelenése és a gazdaságfejlesztés előtérbe helyezése egyaránt gyökeres változásokat hoz az új támogatási rendszerben
.
Tovább...
 
Konzultáció az állami rezsicsökkentésről Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. június 16.

Image

Magyarország Kormánya célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést. 2016-ban 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt terveznek a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése révén. Mindezt az állampolgárok véleményének és javaslatainak felhasználásával kívánja a Kormány megvalósítani.
Tovább...
 
Fejlődő Székesfehérvár  újabb kormányzati döntések Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 28.

Image

Sajtótájékoztató keretében ismertette szerdán a Modern Városok Program keretében aláírt megállapodás részleteit Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester. A 2020-ig tartó időszakban 20-25 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik a városba, ebből a fehérváriak számára fontos, életminőség-javító programok valósulnak majd meg.
Tovább...
 
Eszközfejlesztés a PIC-i babákért a Fejér Megyei Szent György Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 13.

Image

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya keretében működő Perinatalis Intenzív Centrumban (PIC) megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően nagymértékben javul az ellátás minősége. Az elavult eszközpark cseréjével szakmailag magasabb szintű betegellátás valósul meg.
Tovább...
 
Ütemterv szerint halad a székesfehérvári nyugati elkerülő építése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 08.

Image

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában épül a 7 km hosszú székesfehérvári nyugati elkerülő út. A fejlesztés tavaly év elején indult, 85%-os uniós és 15% hazai forrás felhasználásával. A kivitelezés előrehaladásáról dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Vargha Tamás és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselői, Szigli István, önkormányzati képviselő és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
Székesfehérváron létesített üzemet a Gealan Holding Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. április 20.

Image

A GEALAN Holding GmbH egy német műanyagipari fröccsöntő vállalkozás, amely Székesfehérvárt választotta magyarországi telephelyének. A Gealan HungaryPlast Kft. üzemét most nyitották meg a Sóstói Ipari Parkban. A tízezer négyzetméteres csarnokban jelenleg 65 embert foglalkoztatnak.
Tovább...
 
Változtak a mák termesztési és forgalomba hozatali szabályai Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. március 12.
Az étkezési mák kereskedelmi céllal történő termesztése esetén - területnagyságtól függetlenül - a termesztő köteles a föld fekvése szerinti illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság részére a rendeletben szabályozott következő adatokról (természetes személy személyazonosító adatai és lakcíme, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet megnevezése, székhelye, adószáma, a képviseletét ellátó személy családi és utóneve, lakcíme, valamint a képviselet jogcíme, a vetett termőterület nagysága, helye, helyrajzi száma, vagy fizikai blokk és parcella száma, a termesztett fajta neve, vetőmag fémzár száma és mennyisége,) bejelentést tenni.
Tovább...
 
Stabil működés az egészségügyben, a kultúrában és a szociális ágazatban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 06.

Image

A 2015-ös költségvetés stabil működést biztosít az egészségügyi, a szociális és a kulturális szektor számára Székesfehérváron. Valamennyi szakterületen rendelkezésre állnak a szükséges pénzügyi források, a mindennapi működés mellett a város jelentős költségeket fordít intézményeinek fejlesztésére, felújítására, bővítésére. A részletekről Brájer Éva alpolgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.
Tovább...
 
Városi segítség a Viktória Központnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 04.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata az éves költségvetés keretében döntött a Viktória Rehabilitációs Központ működésének támogatásáról is. Néhány napon belül már a teljes éves összeg átutalásra kerül a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének. A város továbbra is fenntartja korábbi szándékát, hogy az Önkormányzat átvenné a Központot. Ezzel a fenntartási problémák megoldódnának, az ellátás biztonsága és működés zavartalansága pedig biztosított lenne.
Tovább...
 
Székesfehérvárra helyezi termelését a Cornexi Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2015. február 27.

Image

Enyingről az egyik fehérvári ipari parkba költözik nyárig a Cornexi Food Kft. termelése, ahol a terve-zett kapacitásbővítésnek köszönhetően legalább félszáz új munkahelyet is szeretne teremteni a vállalat. A tradicionálisan müzli termékeket gyártó cég 2009-ben új tulajdonosokkal indította újra termelését.
Tovább...
 
Székesfehérvár tárt karokkal várja az IT cégeket Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 24.

Image

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András bejelentette, hogy a város egy jó állapotú és jól megközelíthető irodaépületet kíván biztosítani informatikai cégek számára. A projekt keretében a város a meglévő innovatív vállalkozások mellett továbbiakat szeretne vonzani a városba, magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását támogatva.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 1098