Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Az EU-tól kér tájékoztatást a Fidesz-KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 07.

ImageA fővárosi Fidesz-KDNP az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosához fordult a budapesti négyes metró finanszírozása ügyében. Erről Tarlós István, a frakciószövetség vezetője beszélt szerdán az újságíróknak. Tarlós István az előzményekről szólva azt mondta, a főváros vezetése a beruházás pénzügyi hátteréről eddig csak nehezen értelmezhető válaszokat adott az ellenzéknek, ezért írtak levelet Danuta Hübnernek.

Tovább...
 
Többfajta támogatásra pályázhatnak a székesfehérvári civilek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 04.

ImageLehet már jelentkezni a Civilkapcsolatok Bizottsága által közzétett támogatási felhívásokra. Juhász László, a Bizottság elnöke elmondta honlapunknak, hogy az Ifjúsági Alap, a Működési Támogatás, a Pályázati Önrész támogatás, a Civil Alap támogatás, a Kisebbségi Alap és a Feladat-ellátási Pályázat olyan lehetőségeket jelent a civil szervezetek számára, amelyeket senkinek sem szabad kihagynia.

Tovább...
 
356 millió forintos támogatás régiónkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

46,5 millió forintos támogatást kapott az Alba Innovációs Park a gazdaság-fejlesztésre kiírt közép-dunántúli regionális pályázaton. A régiónkban három pályázó örülhet az eredmény-hirdetésnek: nekik együttesen 356 millió forintot ítéltek meg, amely vissza nem térítendő uniós támogatást jelent. A KDRFT pályázatának segítségével egy kétszintes inkubátor központ is létesül majd Székesfehérváron.

 
Lehet már pályázni az Ifjúsági Alapra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 22.

ImageDöntött a Civil Bizottság azokról a szervezetekről, amelyek fontos feladatokat vállalnak (majd) át az Önkormányzattól, ezért megérdemlik, hogy támogatásra javasolják őket a csütörtöki Közgyűlésen. A Bizottsághoz mintegy negyven közhasznú civil szervezet nyújtotta be pályázatát, amelyből 23 egyesület 25 pályázatát találták megfelelőnek.

Tovább...
 
Bajnai Gyurcsányabb a Gyurcsánynál Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 20.

ImageA Fidesz szerint a Bajnai Gordon kormányfő által tegnap nyilvánosságra hozott megszorító csomag mélyen antidemokratikus és felhatalmazás nélküli. - "Egy soha senki által semmire meg nem választott, ennélfogva illegitim miniszterelnök bejelentette, hogy mindenfajta felhatalmazás nélkül lenyomja az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP csomagot" - értékelte Szijjártó Péter a Bajnai-kormány úgynevezett válságkezelő programját.

Tovább...
 
A Fehérvár Travel Alapítvány adománya a pszichiátriai osztálynak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 18.

ImageA Fehérvár Travel Alapítvány egymillió forintos pályázati támogatásával, 14 új, modern – „szanatóriumi” – ággyal és különleges ágybetéttel (matraccal), valamint korszerű kórtermi bútorokkal gazdagodott a Fejér Megyei Szent György Kórház pszichiátriai osztálya. - kaptuk a hírt Csathó Barna kommunikációs referenstől - Két kórtermet minden igényt kielégítően tudtak berendezni a pszichiátrián, mert az alapítványi támogatást a kórház is kiegészítette egymillió forinttal.

Tovább...
 
Zöld utat kapott az MSZP brutális csomagja Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 06.

Image"Az MSZP továbbra is az emberek ellen politizál, akár Gyurcsány Ferenc, akár Bajnai Gordon, akár Lendvai Ildikó irányítja őket." - áll Cser-Palkovics András közleményében. - "Komolytalan az a párt, amelyben két héten belül két pártelnököt is választanak 90 százalék körüli eredménnyel." - fogalmazott a Fidesz helyettes szóvivője, majd hozzáfűzte: "Az MSZP továbbra is az emberek ellen politizál, akár Gyurcsány Ferenc, akár Bajnai Gordon, akár Lendvai Ildikó irányítja őket."

Tovább...
 
Támadás az OTP ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 05.

ImageA Fidesz helyettes szóvivője Cser-Palkovics András, szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi pártja a Soros-cég OTP-t ért tőzsdei támadása miatt. A fideszes politikus felidézte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatának eredményét, amely rámutatott, hogy a Soros Fund Management állt az OTP elleni, tavaly október 9-i tőzsdei támadások mögött, s ezzel egy időben a forint ellen is spekuláció folyt, ami hozzájárult a forint erős gyengüléséhez.

Tovább...
 
A pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén állunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 02.

Image"A mára kialakult helyzet következtében Magyarország egyfajta pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén áll. A válság megoldásához csak előrehozott választásokkal juthatunk közelebb." - fogalmazott sajtótájékoztatóján Varga Mihály.- "A kisebbségi kormány lépései nem tudják kezelni a válságot, Magyarország az összeomlás szélén áll." - hangsúlyozta - "Az elmúlt napok leminősítései világosan mutatják, hogy hazánk a "bóvli" kategóriába került." - tette hozzá.

Tovább...
 
A PR helyett valódi munkára költ éves keretéből Vargha Tamás képviselő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 31.

ImageVargha Tamás önkormányzati képviselő szerint a „Felelősen Fehérvárért” –való gondolkozás nem azt jelenti, hogy több millió forintot költünk kommunikációra és PR-ra (ami eddig a Polgármesteri Hivatalt jellemezte), hanem fel kell kutatni a székesfehérváriakat érintő problémákat, s mielőbb meg kell oldani azokat. E felfogásának köszönhetően újulhatott meg most a Fürdő utca, amelyre a képviselő közel 5,5 millió forintot költött egyéni keretéből.

Tovább...
 
Rohamosan nő a munkanélküliség Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 30.

A Közép-dunántúli régió területén Fejér megyében található a legtöbb regisztrált munkanélküli. A KSH felmérése szerint idén februárban 20.378-an szeretnének elhelyezkedni megyénkben: 9,8 %-kal többen, mint januárban, az előző évi azonos időszakhoz viszonyítva pedig 34,0 %-kal magasabb ez a szám. Régiónkban az álláskeresők 38%-a Fejér megyében található, s a legtöbben Székesfehérvár körzetében keresnek munkát (7.933 fő). Az álláskeresők közül 8.364-en általános iskolai végzettségűek, 6.752-en szakiskolát végeztek, 15% szakközépiskolai, technikumi bizonyítvánnyal rendelkezik, 7,2% gimnáziumba járt, a diplomások pedig 3,7%-ot tesznek ki.

 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 991 - 1001 / 1223