Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Zenetörténeti előadás Szabó Ákos életműkiállításában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. december 07.
Liszt Ferenc életről és műveiről hallhatnak zenetörténeti előadást december 8-án, szerdán 18 órától az Egy európai magyar – Szabó Ákos életműkiállításában a Csók István Képtárban.
Tovább...
 
Koncerttel és gyermekműsorokkal folytatódott a Vízivárosi Advent Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. december 06.
Advent második hétvégéjén a Vízivárosi Általános Iskola aulájában dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselők, valamint Bencze András evangélikus lelkész közösen gyújtotta meg a második gyertyát az adventi koszorún. A Vízivárosi Advent programsorozatának második eseményén a Németh László Általános Iskola diákjainak fellépését is láthatta a közönség.
Tovább...
 
Vígjátékba oltott krimi a Szépkorúak szerdáján Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2021. december 06.
Francia krimi-vígjátékot nézhetnek meg kedvezményes áron az idősek a Barátság moziban december 8-án, szerdán 15 órakor. A Rejtély a Riviérán című alkotásra a mozi kedvezménykártyájával rendelkező nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján vagy pénztárában, amely a vetítések előtt egy órával nyit – a kedvezménykártyával nem rendelkezők 1100 forintért vásárolhatnak belépőt.
Tovább...
 
Ha december, akkor Diótörő Nyomtatás E-mail
Írta: Gimesi-Kramár Judit – produkciós menedzser   
2021. december 06.
A Székesfehérvári Balett Színház 2018-ban mutatta be a Diótörő című, kétfelvonásos, családi balettjét. Egerházi Attila rendező-koreográfus célja az volt, hogy a város és a megye színházat, táncot szerető közönségének saját Diótörője legyen. A teljes társulatot felvonultató előadást idén öt alkalommal láthatja a Vörösmarty Színház közönsége.
Tovább...
 
Ismét lesz Kákics táncház szombaton Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. december 01.
Ismét Zámolyon tartja a következő táncházát a Kákics együttes. A Csóri Sándor Művelődési Házban december 4-én, szombaton 17.00 órakor kezdődő eseményen lesz gyermek, majd felnőtt tánctanítás, és egy izgalmas néprajzi előadás a csángó magyarok származásáról és népi kultúrájáról.
Tovább...
 
Rendhagyó tárlatvezetés Szabó Ákos életműkiállításán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. december 01.
Beszélgetéssel egybekötött rendhagyó tárlatvezetést szervez Szabó Ákos festő- és grafikusművész életműkiállításához kapcsolódóan a Szent István Király Múzeum. A Csók István Képtárban december 2-án, csütörtökön 17.00 órakor kezdődő eseményre előzetes regisztrációt kérnek.
Tovább...
 
Várják a történeteket a Tollpihe Meseíró Pályázatra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. december 01.
Idén már 17. alkalommal hirdette meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Táncsics Mihály Általános Iskolával közösen. Fejér megyei általános iskolásoktól várják a mesés történeteket 2021. december 10-ig.
Tovább...
 
Péntekig még Székesfehérváron látogatható a Trianon 100 vándorkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. december 01.
Két hétre érkezett Székesfehérvárra a TRIANON 100 Összetartoztunk – Összetartozunk című országos vándorkiállítás. A Jancsárkert Balatoni úti parkolójában december 3-ig látogatható a vagonokban berendezett tárlat, amely korabeli anyagok felhasználásával mutatja be a magyarság legnagyobb sorstragédiáját és az azt követő időszakot.
Tovább...
 
Újra elindul a könyvfutár szolgáltatás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 30.
Ismét házhoz is viszi a könyveket a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A szolgáltatás keretében minden páros héten csütörtökön viszik házhoz a telefonon vagy e-mailben igényelt könyveket.
Tovább...
 
Ha szerda, akkor jazz koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 30.
Advent heteiben minden szerda estére jazz koncertet kínál a műfaj kedvelőinek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: két-két alkalommal az Öreghegyi Közösségi Házba, illetve a Fürdő sori központi épületébe várják a közönséget. Az előadások a Magyar Jazz Szövetség „30 év jazz” sorozata részeként, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől elnyert pályázatnak köszönhetően valósulnak meg. Az ingyenes koncertekre a www.fehervariprogram.huoldalon lehet regisztrálni.
Tovább...
 
VI. Országos Gregor József Énekverseny Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 26.
Hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Gregor József Énekversenyt Székesfehérváron. A háromnapos megmérettetésnek hagyományosan a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI ad otthont. Az idei évben 24 intézményből 89 nevezés érkezett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 4759