Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Esti beszélgetések A DÖNTÉS kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. április 25.
A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.
Tovább...
 
Középpontban a Hermann László Zeneiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 24.
Image„Középpontban a Hermann László Zeneiskola”, azaz kezdődik a hagyományos Hermann Napok programsorozata. Több koncertet tartanak a hét folyamán az iskola dísztermében: bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-estre pénteken kerül sor, hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.
Tovább...
 
Kölyök lett a Fülesbagoly győztese Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 24.
ImageRendkívüli izgalmakat tartogatott és fantasztikus muzsikákkal zajlott le Martonvásáron a Fülesbagoly Tehetségkutató döntője. A 10 együttes közül a szakmai zsűri a Kölyök nevű egyszemélyes "zenekarnak" ítélte a fődíjat. Második helyen végzett a Baron Mantis, a dobogó alsó fokára Szipka-loops állhatott.
Tovább...
 
A Vörösmarty Szakközépiskolában folytatódik a vándorkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 21.
ImageFolytatódik a nagyipari építési technológiák és az ARÉV fél évszázadáról szóló kiállítás: az „Ötven éve történt” című tárlatot a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumban lehet megnézni június 2-ig. Az érdeklődők számára tárlatvezetést, filmvetítést és a témához kapcsolódó előadásokat is szerveznek, az ünnepélyes megnyitót pénteken este tartják.
Tovább...
 
Tavaszköszöntő rendezvény pusztavámi néptáncosokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. április 21.
ImagePusztavámi néptáncosok műsorával köszöntik a tavasz eljövetelét szombaton délután a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Az évad során az intézmény számos egyéb rendezvénnyel készül, melyekre szeretettel várják Székesfehérvár polgárait és minden kedves vendéget!
Tovább...
 
Karikatúra-kiállítás Kisfaludon Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 21.
Szakál Antal festőművész humoros képi ábrázolásait tekinthetik meg mindazok, akik az elkövetkezendő hetekben ellátogatnak a Kisfaludi Közösségi Házba. A karikatúrákat tartalmazó kiállítást április 21-én, pénteken 18 órakor nyitják meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Dalolj Székesfehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. április 21.
ImageKözépiskolás diákok énekkarai dalolják be a napokban Székesfehérvárt. A Városházán rendezett ünnepélyes megnyitóval tegnap elkezdődött és egészen vasárnapig tart a Fehérvári Ének X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó Székesfehérváron.
Tovább...
 
Vesperás gregorián énekek a Jézus Szíve templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 20.
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Egyházzenei tanszakának tanárai és növendékei lesznek a vendégei annak az ünnepi koncertnek, amit Húsvéti Nagyvecsernye címmel ad elő a Vox Mirabilis Kamarakórus április 23-án, vasárnap 19 órakor a Jézus Szíve templomban. Jegyek a helyszínen kaphatóak!
Tovább...
 
Megint nagyot szólt a '80-as Disco Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 20.
ImageBő másfél évtizede töretlenül hódít a zenében is a retró. Ismét tökéletesen igazolta ezt a most megrendezett, immár hagyományos, nagyjából negyedévente sorra kerülő székesfehérvári Italo-Euro Disco buli, amire ezúttal újfent nagyon sokan voltak kíváncsiak.
Tovább...
 
Előadás a barokk templomok üzenetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 19.
Székesfehérvári barokk templomok üzenete címmel tart előadást Smohay András művészettörténész vasárnap délután a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. „Szent István városában minden barokk templomban kiemelt helyen található a szent király és fia, Szent Imre tiszteletének emléke, mely figyelmezteti az utókort Székesfehérvár történelmi feladatára és az ezzel járó felelősségre…” – invitálja az érdeklődőket az előadó.
Tovább...
 
Elmaradnak a Cserhalmi Anzix c. estek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 15.
ImageA Vörösmarty Színház művésze, Cserhalmi György, az elmúlt időszakban súlyos térdműtéten esett át, de sajnos a beavatkozás után egy komoly gerincprobléma is felmerült, így orvosai az azonnali műtét mellett döntöttek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 3154