Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Sasíjász legendája 1. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 23.
Könyvajánló: Csin Jung - A Sasíjász legendája 1. - Hős születik
Tovább...
 
"A székesfehérvári zenei család ünnepe” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 21.
Nagyszabású jubileumi koncerttel ünnepelték a „Zenei nevelésért” díj alapításának tizedik évfordulóját. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett hangversenyen az elmúlt tíz év díjazottjainak vezetésével, felkészítésével léptek színpadra a tehetséges fiatalok.
Tovább...
 
150 izgalmas modern fotó érkezik a Csók Képtárba Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 21.
Híresek és Képek címmel nyílik kiállítás csütörtökön délután a Csók István Képtárban: a magyar fotográfia modern irányzatainak 150 alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival. Az átfogó válogatás az 1910-40-es évek társadalmi és művészeti közegének, divatjának világába ad betekintést, valamint képet ad a háborúk pusztításairól. A rendezvényen Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója mond szakmai ajánlót.
Tovább...
 
Gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. május 21.
Huszonnégy hazai néptáncegyüttes 540 táncosának részvételével, immáron hetedik alkalommal rendezik meg május 25-én, szombaton a székesfehérvári Művészetek Házában a „Húzd keresztül...” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját. A Fejér Megyei Művelődési Központ és az Alba Regia Táncegyesület által szervezett rendezvény, ami az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közép-dunántúli régiós versenye is, a Csoóri Sándor Program támogatásával valósul meg.
Tovább...
 
Tíz év versekkel és fiatalokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 20.
Gálaműsorral ünnepelték a tíz éves Fehérvári Versünnep tehetségkutatót a Városházán. A jubileumi esten több mint húsz fiatal állt színpadra választott verseiket tolmácsolva, valamint filmes összeállításokkal emlékeztek a legszebb pillanatokra, a verstáboros élményekre és az ötletgazda Varga Sándorra.
Tovább...
 
Hozomány – Hagyomány Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 20.
Hozomány – hagyomány címmel rendezett kiállítást a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Herenden. A gyönyörű tárlaton az egyedülálló történeti múlttal rendelkező koronázóváros és egyházmegye kincsei a Herendi Porcelánművészeti Múzeum szakrális emlékeivel együtt tekinthetők meg.
Tovább...
 
25 éves a Táncol”KODO” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 20.
Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi gálaműsort adott a Táncol”KODO” a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A telt házas előadáson színpadra léptek jelenlegi és egykori táncosok, valamint az Ikarus táncegyüttes senior csoportja a Galiba és a Tilinkó zenekar kísértében.
Tovább...
 
Évfordulók Kórusmuzsikája – koncertet ad a Primavera Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 17.
Szeretettel invitáljuk olvasóinkat a PRIMAVERA KÓRUS hangversenyére, amelyet május 26-án 17-órakor tartanak a Hotel Magyar Király kupolatermében. Az ÉVFORDULÓK KÓRUSMUZSIKÁJA koncerten Leopold Mozart (1719-1878) születésének 300. és Bárdos Lajosénak (1899-1986) 120. évfordulójára emlékeznek.
Tovább...
 
RAGYOGÁS – meseszép gyöngyékszerekből nyílik kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. május 15.
Ragyogás címmel nyílik kiállítás Swarovski gyöngyök felhasználásával készült, meseszép ékszerekből május 16-án, csütörtökön a Köfém Művelődési Házban. Ez lesz a székesfehérvári alkotó, Bita-Simon Erika bemutatkozó tárlata. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjának munkáit három héten át láthatjuk.
Tovább...
 
Körtevirágok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 15.
Körtevirágok címmel új előadást mutat be a Prospero Színkör a XX. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében. A színre vitt mű egy kísérlet arra, hogy össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma, a haiku tisztaságát és személytelenségét a színpad és színészi jelenlét személyességével. Az ingyenes előadást a nézők május 15-én, szerdán 19 órától A Szabadművelődés Házában láthatják.
Tovább...
 
Megújulhat a székesfehérvári Alba Plaza Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. május 14.
Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 3757