Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Múltidéző Prospero színkörös fotók és videófelvételek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. november 26.
Húsz éve alakult a Prospero Színkör: a társulat a közösségi oldalán idézi fel az előadásokat, a próbákat, a közösségi élményeket – fotókkal és videófelvételekkel. Az első felelevenített darabok egy Goldoni-vígjáték és egy Molnár Ferenc-színmű, a színkör történetének első két előadása.
Tovább...
 
Természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. november 25.
A valóságos, kézzel készített emberi munkák természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni. Az Élő Népművészet regionális kiállításában láthattuk és tapasztalhattuk meg, mit jelent valóban élővé tenni a hagyományt, és nem egy vitrinbe vagy polcra, puszta dísznek szánt tárgyaknak tekinteni azt, amit népművészetnek hívunk.
Tovább...
 
Vörösmarty-versünnep online Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. november 20.
A Vörösmarty emlékév keretében hirdette meg a Vörösmarty-versünnepet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal közösen. A rendezvényen az ország minden iskolájából jelentkezhetnek diákok a 220 éve született költő egy szabadon választott versével, amelyet videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni elektronikus úton december 15-ig.
Tovább...
 
Betlehemi Szép Csillag Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 19.
Kivételes helyzetbe hozta a járvány a Fehérvári Kézművesek Egyesületét is. A szervezet Betlehemi Szép Csillag című pályázatához kapcsolódó kiállítást ezúttal online formában rendezik meg november 28-tól. A tárlat helyszínéül szolgáló Szent István Hitoktatási és Művelődés Ház, illetve az egyesület vezetői arra biztatják az egyéni alkotókat és alkotócsoportokat, hogy idén is bátran pályázzanak, és saját készítésű betlehemeikkel kapcsolódjanak a pályázathoz. A műveket november 23-24-én lehet leadni a művházban.
Tovább...
 
Maradjunk kapcsolatban! - "Könyvet házhoz!"-szolgáltatás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 17.
A járványhelyzethez alkalmazkodva újraindítja a kölcsönzött könyvek házhoz szállítását a Vörösmarty Mihály Könyvtár november 17-től. A központi intézményből megrendelt könyveket, kiadványokat heti két alkalommal szállítják ki csak Székesfehérváron. A fiókkönyvtárakból is lehet rendelni könyvcsomagokat, melyeket az adott intézmény bejáratánál vagy ablakán keresztül vehetnek át az olvasók. A zárás idejére automatikusan meghosszabbítják a könyvtári tagságokat is.
Tovább...
 
Mi, svábok (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2020. november 12.
Egy rendkívül izgalmas új könyvet mutatott be a napokban a Nemzeti Értékek Könyvkiadó. A „Mi, svábok” című kiadvány több mint 600 oldalon keresztül mutatja be a Magyarországon élő németeket.
Tovább...
 
Három művészeti alkotás a jótékonysági liciten Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. november 12.
Újabb képzőművész ajánlotta fel alkotását, így két festményre és egy mázas kerámiára lehet licitálni azon a jótékonysági aukción, amelyet Horváth Hella rehabilitációjának támogatására hirdettek meg.
Tovább...
 
Koncepció piros macival Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. november 12.
Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabjával debütált rendezőként október végén az Igézőben Solymossy Zoltán. Miért éppen ez a darab, mi alakította a koncepciót, miért van egy piros, törölközőből összehajtott maci a plakáton, milyen szerzői instrukciók maradtak ki, hogyan folytak a covid-időszak online, majd pedig az offline próbái, mivel küzdöttek leginkább az előadók, milyen a színészi és rendezői katarzis – ezekre a kérdésekre is válaszolt Solymossy Zoltán az ÖKK Podcast legújabb adásában.
Tovább...
 
Egy időre bezár a Barátság mozi Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2020. november 11.
A hét elején bejelentett szigorú korlátozások a Barátság mozit is érintik, így 2020. november 11., szerdától a mozi bezárja kapuit. A járvány miatt elmaradó előadásokra korábban megváltott jegyeket a nézők 2020. december 18., péntekig tudják visszaváltani, erre – az érvénybe lépő szigorítások értelmében – kizárólag online módon van lehetőség.
Tovább...
 
Meghosszabbították a meseíró pályázatot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 11.
Általános iskolások számára írta ki az Egyszer volt, hol nem volt… országos meseíró pályázatot az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. A beadási határidőt november 15-ig, vasárnapig meghosszabbította az intézmény.
Tovább...
 
Filmvetítéssel kapcsolódinak a Magyar Szentek ünnepéhez Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. november 09.
Filmvetítéssel várják az érdeklődőket a Közéleti és Kulturális Szalon soron következő rendezvényén. November 9-én, hétfőn 18 órakor a Magyar Szentek ünnepéhez kapcsolódva vetítik le Vakler Lajos rendező-szerkesztő „Szent László nyomában Erdélyben” című dokumentumfilmjét.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 4304