Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
100 hegedűs koncert szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 16.
Image100 hegedűs koncert című programjára várja a zenebarátokat szombaton délelőtt a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény az Alba Regia Szimfonikus Zenekar székházában kerül megrendezésre.
Tovább...
 
Nyílt nap és CoolTúra lesz szombaton a Zeneiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 08.
ImageNyílt napot tartanak november 10-én, szombaton a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnáziumban. Ennek keretében rendezik meg a CoolTúra című programot, melynek célja, hogy más Fejér megyei zeneiskolák növendékei is megismerhessék az intézményt.
Tovább...
 
Egy hétvége 14 versenyelőadással Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 26.
ImageHétvégén amatőr színjátszók csinálnak fesztivált A Szabadművelődés Házában. A VII. Paál István Fesztivál nyitó produkciója a Prospero Színkör A vihar című előadása lesz szombaton délelőtt, fellép a Szabad Színház társulata is, és érkeznek játszók Nagykanizsától egészen Békéscsabáig. A 14 versenyelőadást szakmai beszélgetéseken értékeli a zsűri, a díjátadót vasárnap este tartják.
Tovább...
 
Pötyitől Szupermalacig Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. október 26.
ImageA Vörösmarty Irodalmi Szalon évadnyitó rendezvényén "Pötyitől Szupermalacig" címmel a Móra Kiadó újdonságait ismerhetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Felcsendül a „klasszikus nosztalgia briliáns tanulmánya” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 24.
ImageHolnap este Mendelssohn 13 évesen írt hegedűversenyével és Beethoven utolsó vonósnégyesével zárul a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozat. Az Evilág és túlvilág című esten hegedűszólót játszik Selmeczi Gábor koncertmester, az est Ki lesz ma? Eszmék és muzsika így egyben meghívott vendége Brájer Éva alpolgármester lesz.
Tovább...
 
Egy éves lett a 21 Gramm Akusztik Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 19.
ImagePénteken este A Szabadművelődés Házában tartja egy éves születésnapi buliját a 21 Gramm Akusztik. A party vendégeinek az együttes ünnepi koncerttel kedveskedik, majd DJ Bandusch szolgáltatja a zenét hajnalig.
Tovább...
 
Nem csak a zenében van metál Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. október 15.
ImageÖt fehérvári és egy veszprémi középiskola 30 diákja méri össze tudását ma az Arconic Kft. Arconic(Ok)osan vetélkedőjén. Az elméleti és gyakorlati feladatok során a természettudományos ismereteiket tudják legjobban kamatoztatni a diákok. A Hotel Magyar Királyban megrendezett verseny célja a pályaorientáció: megmutatni a diákoknak a mérnöki, tudományos, műszaki pályákban rejlő lehetőségeket.
Tovább...
 
Könnyed beszélgetés a komolyzenéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. október 11.
ImageBogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Dubóczky Gergely, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és Selmeczi Gábor, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmestere várja az érdeklődőket október 12-én, pénteken 18.00 órától a Vörösmarty Színházban. A közönségtalálkozón Tóth Anna zenetörténész beszélget a művészekkel.
Tovább...
 
„Nem érteni kell a balettet, hanem érezni” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 11.
Finiséhez érkeztek a Székesfehérvári Balett Színház első triple build-estjének próbái: a Bolero című összeállítást október 16-án, kedden 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színházban. Az előadás előtt közönségtalálkozóra is invitálják a műfaj iránt érdeklődőket a teátrum kávézójába.
Tovább...
 
A rajzfilmet ünnepeljük október végén Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. október 08.
ImageIdén is lesz egy hétvége, amely teljes egészében az animációs filmekről szól: október 26. és 28. között, hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Az idei rendezvény egy régi kedvenc, az idén 40 éves A kockásfülű nyúl és alkotója, Richly Zsolt egyéb munkái köré szerveződik. A népszerű, közönség számára ingyenes látogatható eseményhez a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott.
Tovább...
 
„Kívül tágasabb – belül végtelen” Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. október 08.
Fogyatékos és hátrányos helyzetű embereket támogat a „Kívül tágasabb – belül végtelen” című kiállítás, melyen több székesfehérvári kapu is látható. A tárlat megnyitását George Clooney magyar hangja, Szabó Sipos Barnabás vállalta magára.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 3615