Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Bereczki Zoltán koncert a Püspökkertvárosi forgatagban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 27.
Koncert, kézműves foglalkozás, táncbemutató várja a családokat vasárnap Öreghegyen. Április 28-án 15 órától a Püspökkertváros zöldterületén, a Millenniumi emlékmű lábánál Bereczki Zoltán fergeteges hangulattal várja a városrészben élőket.
Tovább...
 
Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 26.
Ünnepélyes megnyitóval, a Városház teret betöltő közös énekléssel kezdődik a hagyományokhoz hűen az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál április 26-án, pénteken. A háromnapos találkozónak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont. A résztvevő kilenc kórus április 27-én, szombaton fesztiválhangverseny keretében lép színpadra, majd 18.30 órától a Szent Imre-templomban énekel. A rendezvény április 28-án, vasárnap 9.00 órakor folklór programmal, majd díjátadó ünnepséggel zárul.
Tovább...
 
Csütörtökön folytatódik a Műtárgyak és sorsok előadássorozat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 25.
A középkori festészetről és szobrászatról szól Szűcs Erzsébet művészettörténész előadása április 25-én. A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben csütörtökön 17 órakor kezdődő Műtárgyak és sorsok előadássorozatban az érdeklődők megismerhetik egyes korszakok fontos és ismert alkotásait és a hozzájuk kapcsolódó emberi sorsokat.
Tovább...
 
Japán hatása Van Gogh művészetére – művészet a moziban pénteken Nyomtatás E-mail
Írta: Sábián Anna   
2024. április 25.
A posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakja, Vincent van Gogh lesz az Exhibition on Screen művészettörténeti sorozat új részének főszereplője. A modern festészet alapítójaként számontartott holland festőművész és Japán kapcsolatával április 26-án, pénteken 18 órától ismerkedhet meg a Barátság mozi közönsége. A filmre már váltható belépő a mozi pénztárában és honlapján.
Tovább...
 
Öt nap diáknap: véget ért a kulturális seregszemle Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK, ÖKK   
2024. április 23.
Díjátadóval zárult a 2024-es Fehérvári Diáknapok rendezvénysorozata: a fődíjakat, valamint a kategória- és különdíjakat dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester adta át hétfő délután a Városháza dísztermében. A középiskolás korosztály nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium vehette át, az általános iskolás korosztály nagydíját a Kodolányi János Gimnázium felső tagozatosai kapták, a fesztiváldíjat pedig a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákjainak nyújtotta át a városvezető. A Diáknapok közönségdíjasa a Teleki Blanka Gimnázium Vegyeskara lett.
Tovább...
 
Megjelent BatBoy második albuma Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. április 23.
„Ez az egész egy terápia volt nekem, és remélem, másoknak is az lehet” – Megjelent BatBoy második albuma. Az Ezzel születni kell dalain keresztül a közönség valóban közel kerülhet Mikey-hoz.
Tovább...
 
Kedden mutatják be a Vár című folyóirat legújabb számát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 23.
Április 23-án, kedden 17 órakor mutatják be a Vár című irodalmi és közéleti folyóirat legújabb számát. A Vörösmarty Társaság folyóiratát P. Maklári Éva költő ismerteti a közönséggel.
Tovább...
 
A Táncházban énekel szerdán az ifjúsága Nyomtatás E-mail
Írta: Skrobák-Kovács Réka   
2024. április 23.
Tizenegy kórus műsorát hallhatja a közönség az Éneklő Ifjúság idei hangversenyén, amelynek a Malom utcai Táncház ad otthont április 24-én, szerdán 9 órai kezdettel. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA több évtizedes hagyománnyal bíró eseményét ebben az évben is a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezi meg. A program ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
Multikolor – Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Nyomtatás E-mail
Írta: Szegő Hanna   
2024. április 22.
A Paloznaki Jazzpiknik idén is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 1-jén két díva, Izo FitzRoy és Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese Spandau slágereket idéz, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, záróakkordként az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.
Tovább...
 
Az én természetem – Babos Rita fotói a Zsolt utcai közösségi házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 22.
Az én Természetem címmel nyílik fotókiállítás a Krisztus Király Plébánia Közösségi Házában Babos Rita munkáiból. A tárlatot Csete Gábor ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe április 22-én, hétfőn este hatkor.
Tovább...
 
Dobri Dániel az Art Music Society zeneszerzőversenyének díjazottja Washingtonban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2024. április 19.
Dobri Dániel Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora triója Washingtonban kerül bemutatásra az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A mű az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül került kiválasztásra. A pályázat eredményeként a darab kottáját kiadják és terjesztik az Egyesült Államokban, valamint lemezfelvétel is készül a műből.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 6188