Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fehérvári Réber-rajzok Budapesten Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 13.
A 100 éve született Réber László grafikusművészre emlékezik a Virág Benedek Házban nyílt kiállítás szépirodalmi illusztrációkból álló anyaga Budapesten. A tárlatra a Szent István Király Múzeum Vonnegut-könyvhöz készült tusrajzokat is kölcsönadott. A fehérvári Réber-emlékkiállítás továbbra is várja a látogatókat a Hetedhét Játékmúzeumban.
Tovább...
 
ÚJ EFOTT-HIMNUSZ SZÜLETETT Nyomtatás E-mail
Írta: Kiss Zsuzska   
2020. július 13.
Nem akármilyen trió állt össze az EFOTT idei indulójához: a csodálatos hangú Kollányi Zsuzsi, az ország egyik legnagyobb DJ-producere, Lotfi Begi és a feldolgozások nagymestere, DR BRS egy felejthetetlen közössel rázzák fel az idényt – megérkezett a „Régi nyár”!
Tovább...
 
Utcatáncot, harcművészeti bemutatót és vonóskoncertet kínálnak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 10.
Folytatódik július 11-én, szombaton délután a Művészkorzó Székesfehérváron. Ezen a hétvégén többek között utcatáncot, harcművészeti bemutatót, valamint egy vonós trió kamarazenei koncertjét láthatja, hallhatja a közönség a királyi Belvárosban.
Tovább...
 
Csónakázzunk a zene hullámain! Nyomtatás E-mail
Írta: Czirbus-Varga Andrea   
2020. július 10.
Meglepetéskoncertre készül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Július 11-én, szombaton este a Csónakázó-tó szigetén csendül fel Händel három szvitből álló Vízizenéje Kiss Diána Magdolna színművész és az Alba Regia Vegyeskar közreműködésével. Az est különlegessége, hogy az érdeklődők nemcsak a partról, hanem csónakokból is hallgathatják majd az előadását.
Tovább...
 
Jobbnál jobb filmekkel folytatódik a belvárosi Kertmozi Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 09.
Július végéig minden pénteken kertmozizhatunk a Városháza Díszudvarán. A kínálatban thriller, történelmi dráma, vígjáték és zenés, romantikus film szerepel. Jegyek vásárolhatóak a Barátság mozi honlapján vagy egy órával a kezdés előtt, a helyszínen.
Tovább...
 
Emberarcok az Ótestamentumból Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 09.
Az újraolvasott Biblia értelmezéséből született az a 42 tusrajz, amelyeken kortalan emberarcokat ábrázol Pinke Miklós képzőművész. A Károli-féle fordítás gyönyörű szövege, a hihetetlen, máig élő történetek és a színes technikákkal alapozott megannyi féle papír inspirációjára elkészült sorozatot a közönség a Deák Képtárban nézhette meg az elmúlt év végén. Jelenleg a fotózás utáni grafikusi munkák zajlanak egy exkluzív, a témához és a nagyívű sorozathoz méltó kiadvány előkészítéséhez, amit a Lánczos-Szekfű ösztöndíjalap támogatott.
Tovább...
 
Kiállítással emlékeznek Acsa Szücs Imrére Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. július 09.
Hosszú szünet után egy emlékkiállítással indul újra a Pelikán Galéria. A július 10-én, pénteken 18 órakor nyíló tárlattal az egy éve elhunyt Acsa Szücs Imre képzőművészre emlékezik a művészetbarát közönség.
Tovább...
 
Új könyvekkel indult újra az élet Nyomtatás E-mail
Írta: Mihályi Dávid   
2020. július 09.
Rengeteg friss megjelenésű könyvvel indult a nyár, sokukkal találkozhatunk a Bookline júniusi sikerlistáján. A legolvasottabb könyvek között egyaránt helyet kapott tény- és szépirodalom, az élmezőny első helyét ebben a hónapban is Orvos-Tóth Noémi könyve érdemelte ki, amit egy rendhagyó írás követ a trianoni békeszerződésekről, a listát pedig a romantikus regények egyik legnépszerűbb hazai írója, Borsa Brown zárja.
Tovább...
 
Ismét várja a látogatókat az Új Magyar Képtár Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. július 08.
Ismét várja látogatóit a Szent István Király Múzeum különleges kulturális csemegét kínáló kiállítóhelye, az Új Magyar Képtár. A Megyeház utcai intézmény az újranyitás után a megszokott rend szerint üzemel.
Tovább...
 
Mindigmás városnéző séták Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 08.
Könnyed városnézésekre invitálja az érdeklődőket a Tourinform: a Mindigmás séták élményszerű, mesélős programok, hétről hétre újabb témákat körüljárva ismerhetjük meg a Belvárost.
Tovább...
 
A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2020. július 07.
Augusztus 18-án a STRAND Fesztivál nyitónapján, ötödik alkalommal rendezik meg a Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol 12 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit. A látványos, 120 perces showt az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetíti. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire június 18-tól kezdődően augusztus 13-ig szavazhat a közönség.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 4125