Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Megújult a Budai úti Tagkönyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. március 01.
Lezárult egy pályázat, melynek köszönhetően megújult a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára. Az intézmény megszépült környezettel, új berendezésekkel, közösségi térrel, klubhelyiséggel várja majd az olvasókat az újranyitás után.
Tovább...
 
Ének-zenei meghallgatás lesz leendő elsősöknek a Kodályban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. február 26.
Március 8-9-én tartanak játékos ének-zenei meghallgatást a Kodályban a 2021-22-es tanévben induló leendő elsősöknek. A meghallgatásra regisztrálni kell, és a járványhelyzet miatt a kisgyermekeket csak egy szülő kísérheti el.
Tovább...
 
Képzettebb Ön, mint egy ötödikes? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. február 26.
A könyvtár Zenei részlege játékra hívja azokat, akik kíváncsiak: tudnak-e annyit a zenéről, mint az ötödikesek. Az általános iskolai tankönyv alapján összeállított kérdésekre a hónap végéig lehet beküldeni a válaszokat.
Tovább...
 
Ismét gyerekrajzokat várnak a bicskei tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. február 25.
„Tűzoltó leszek!” címmel idén is meghirdette több kategóriában gyermekrajzpályázatát a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság. A korcsoportonkénti legjobb alkotások ezúttal is egy évig díszítik majd a bicskei tűzoltó gépjárműveket. Az óvodások, alsó- és felső tagozatos diákok, valamint a középiskolások ebben a négy korcsoportban a tűzoltósághoz kapcsolódó rajzzal pályázhatnak. A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.
Tovább...
 
Mesepályázatokat hirdetett a könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. február 23.
Az általános iskolásokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódó mesék írására, az ovisokat pedig egy kedves mesekönyv illusztrációjának az elkészítésére biztatja a Gyermekkönyvtár. A pályaműveket március végéig kell elküldeni e-mailben.
Tovább...
 
Dlusztus Imre - Temesvári Márta: Patikák és patikusok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. február 22.
A Nemzeti Értékek Könyvkiadó gondozásában megjelent a "Patikák és patikusok" című kiadvány 2020 decemberében. A könyv szerzői beléptek a tára mögé, leültek beszélgetni a patikusokkal és megkeresték a szakmatörténet kötőanyagait is, hogy bemutassák Önöknek ezt a világot.
Tovább...
 
Programok a Halász-kastély jóvoltából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. február 19.
A kápolnásnyéki Halász-kastélyban varázslatos kezdeményezéssel hangolódnak a tavaszra: online programsorozat indul útjára médiafelületeiken, amely ingyenesen elérhető a nagyközönség számára. A különleges eseménysorozat "Az elvarázsolt kastély" címmel arra törekszik, hogy a megszokott és jól ismert programok a pandémia okozta helyzet ellenére is eljussanak a kultúra kedvelőihez.
Tovább...
 
Temesvári Márta - A magyar tetoválóművészet műhelye Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. február 19.
Egy könyv Magyarország tetováló műhelyeiről, ahol minőségi munkát végeznek a művészek! Portrék, érdekes történetek, gyönyörű munkák, csodás fényképek!
Tovább...
 
Ingyenesen nézhetjük online a Japán Filmfesztivált Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. február 18.
Az elmúlt évek japán filmterméséből 30 alkotást láthatnak az érdeklődők a JFF PLUS Online Japán Filmfesztiválon február 26. és március 7. között. A https://watch.jff.jpf.go.jp weboldalon minden nap három film lesz elérhető, melyeket 24 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.
Tovább...
 
Kerüljön könyv minél több gyermek és felnőtt kezébe! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. február 16.
A Vörösmarty Mihály Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándéknaphoz. Február 16-án, kedden mindenki, aki ellátogat a Központi Könyvtárhoz, választhat egy becsomagolt, címkével ellátott könyvet. Kicsi és nagy olvasóra egyaránt vár meglepetés.
Tovább...
 
Tucatszor is Tündérszó Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. február 16.
Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Tündérszó határok nélkül című meseíró pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület. A világ bármely országában élő, 8-15 éves gyerekektől várják az alkotásokat témai megkötés nélkül. Az ünnepélyes eredményhirdetést június elejére tervezik.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 4378