Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Olvassatok Nádast! (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2022. szeptember 29.
Nádas Péter idén ünnepli 80. születésnapját. A jeles évforduló alkalmából jelenteti meg a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. az író novelláiból készített egyedi válogatáskötetet. A tízezer példányban megjelenő művet a magyar középiskolások és a felsőoktatásban tanuló diákok kaphatják meg.
Tovább...
 
Alternatív tanítás és tanulás (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Orbán Orsolya   
2022. szeptember 29.
Alternatív tanítás és tanulás - Megérkezett Igaz Dóra digitális oktatásról szóló ifjúsági regénye és Lőrinc László 25 szelfi-sorozatának utolsó része.
Tovább...
 
Versmondó versenyt hirdetett általános iskolásoknak a VOKE Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. szeptember 29.
Versmondó versenyt hirdetett általános iskolásoknak négy korcsoportban a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. Az október közepén megrendezésre kerülő vetélkedőre október 3-ig lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Czóbel-ihlette művek a Diák – Deák Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 29.
Friss alkotásokkal várja a látogatókat a Diák – Deák Galéria a Városi Képtárban. A Czóbel Béla-kiállításhoz kapcsolódóan meghirdetett városi rajzpályázatra beérkezett művekből szeptember 30-án, pénteken 15 órakor nyílik a tárlat, amelyen átadják a díjakat is.
Tovább...
 
Temesvári Márta: A szép magyar kert (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 29.
A kötet a fontosabb szereplők bemutatásával képet ad a hazai kertművelés jelenlegi állapotáról, a fontosabb trendekről és kihívásokról. A terület határai egyértelműen meghúzhatók: legnagyobb számban a tervezéssel, kertépítéssel foglalkozó cégek jelennek meg a kötetben. Szintén nagyobb teret kapnak a kertépítőket kiszolgáló vállalkozások, úgymint a faiskolák, erdészetek, dísznövénykertészetek, és más, a kertépítés folyamatában résztvevő cégek a kerti kő gyártókkal bezárólag.
Tovább...
 
Mutasd meg Székesfehérvárt! – pályázat amatőr fotósok számára Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 29.
Gondolkoztak már azon, hogyan mutatnák be egyetlen fotón, mit jelent Önöknek Székesfehérvár? Ha még nem gondolkoztak ilyenen, akkor éppen itt az ideje! Ha pedig igen, akkor most ezt a fotón megörökített pillanatot érdemes megosztani a nagyközönséggel a Kendel Kft. fotópályázatán. A pénzdíjas pályázat kiírói kíváncsiak arra a vizuálisan megjelenő, egyéni látásmódra, amely egyetlen beállítással, egy felvétellel elmeséli, mit is jelent a pályázónak Székesfehérvár.
Tovább...
 
Országos Könyvtári Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. szeptember 28.
Esély, Egyenlőség, Könyvtár mottóval rendezik meg október 3-a és 9-e között az Országos Könyvtári Napokat. A kezdeményezéshez izgalmas programsorozattal, többek között kiállításmegnyitókkal, könyvbemutatókkal, előadásokkal, vetítésekkel és gyerekeknek szóló foglalkozásokkal csatlakozik a Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérváron.
Tovább...
 
Népmese Napja a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 28.
Papírszínház és diafilmvetítés is várja a legkisebbeket a Népmese Napján a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.
Tovább...
 
70 év – 70 tárgy – 70 történet – emlékeket gyűjt a Vörösmarty Mihály Könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 28.
70 éve jöttek létre a megyei könyvtárak, a jubileumra pedig különleges kiállításokkal készül a Vörösmarty Mihály Könyvtár, amihez olvasóik segítségét is kérik. Az elmúlt 70 év tárgyi emlékeit, könyvtárhoz kapcsolódó történeteit várják a könyvtár dolgozói október 3-án 10 óráig.
Tovább...
 
Múzeumi beavató Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 28.
A középiskolásokat szólítja meg Múzeumi beavató című programjával a Szent István Király Múzeum Hetedhét Játékmúzeum. Szeptember 29-én, csütörtökön 16 órakor a múzeum Réber Gyűjteményében Szűcs Erzsébet művészettörténész tart előadást Réber László Lázár Ervin meséihez készített rajzairól.
Tovább...
 
Digitális tanárnő kérem! (Könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Orbán Orsolya   
2022. szeptember 27.
Igaz Dóra 10-14 korosztálynak szóló ifjúsági regénye a digitális oktatás okozta traumáinkat dolgozza fel könnyfakasztóan humoros módon Fekete Bernadett fantasztikus rajzaival.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 5218