Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Zenés mesejátékkal és kézművességgel várják a vendégeket Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 17.
Két szombat délelőtti programon is tölthetik szabadidejüket a gyerekek és szüleik a Vörösmarty Mihály Könyvtár jóvoltából. A Széna téren kézműves foglalkozásra, míg a Budai úti intézményben zenés mesejátékra várják az érdeklődőket.
Tovább...
 
Séták és ingyenesen látogatható kiállítóhelyek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 16.
Dolgos puttók nyomába eredhetnek az érdeklődők, akik csatlakoznak a szeptember 19-én, vasárnap 10 órakor induló, és a belvárosban az ókori ihletésű domborműveket bemutató sétához. A Szent István Király Múzeum idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz, ennek keretében a vasárnapi séta mellett szeptember 18-án, szombaton 15 órakor az Új Magyar Képtárban tartanak tárlatvezetést, a Nemzeti Emlékhelyen pedig szombaton kamarazenével várják a látogatókat, míg vasárnap Balogh Bálint építőmesterrel a középkori mindennapokba nyerhetnek betekintést. A programok előzetes regisztrációhoz kötöttek, de ingyenesek, valamint a nyitva tartó múzeumi kiállítóhelyek is térítésmentesen látogathatóak ezen a hétvégén.
Tovább...
 
FEHÉRVÁR SZALON képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 16.
Szeptember 17-én, pénteken a Csók István Képtárban nyitják meg a FEHÉRVÁR SZALON 2021 képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítást, amely Székesfehérváron élő vagy a városhoz kötődő művészek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A tárlat egy hónapon át lesz látogatható, szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
A zene szárnyán egészen Csehországig! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. szeptember 15.
Vastaps – hétfő este a nem is olyan messzi Csehországba kalauzolta közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Farkas Ferenc-bérlet első hangversenyén a Vörösmarty Színházba ellátogatók az Osztrák-Magyar Monarchia romantikus mesterei, Antonin Dvořák és Bedřich Smetana kompozícióit hallgathatták Horváth Gábor karmester vezénylésével. A koncert előtt Ruff Tamás, a zenekar igazgatója köszöntötte a közönséget, a művekről és szerzőikről rövid összefoglaló keretében dr. Szabó Balázs művészeti tanácsadó beszélt.
Tovább...
 
Fedezzük fel együtt Fehérvár kincseit! Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 15.
Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja az épített örökség szépségeire fogékony kíváncsiakat. Székesfehérváron 2021-ben is kínál érdekességeket a program: körséta a Városházán a polgármesterrel, előadások és bemutatók a Csillagvizsgálóban, vezetett túra a Fejér Megyei Levéltárban, épületbejárás a felújítás alatt álló Szent István-székesegyházban, séták a Belvárosban, koncertek, nyílt balettpróba, kézműves foglalkozás – többek között ezeket az élményeket kínálják a szervezők az érdeklődőknek szeptember 18–19-én. A rendezvény ideje alatt a Szent István Király Múzeum aktuális időszaki és állandó kiállításai ingyenesen látogathatók.
Tovább...
 
A lemez két oldala – színházi előadás felnőtteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Egy óra nevetőizom-tréninget ígér az az egyfelvonásos színházi előadás, amely hétköznapi élethelyzeteinket, játszmáinkat dolgozza fel Janikovszky Éva A lemez két oldala című műve alapján. A Budai úti könyvtárban szerdán 17 órakor kezdődő programra díjtalan a belépés.
Tovább...
 
Nagy Olvasásmánia a Könyvtárral Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 14.
Hogy a nyári szezon se teljen el jó könyvek, olvasás nélkül, így az általános iskolás gyerekeknek Olvasó Kaméleon kihívást, a nagyobbaknak és a felnőtteknek pedig a Nagy Olvasásmánia pályázatot hirdette meg a Vörösmarty Könyvtár.
Tovább...
 
Swing à la Django koncert az Egyházmegyei Múzeum udvarán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 14.
Koncertsorozatot indít a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum az épület udvarán. Az első fellépő a Swing à la Django együttes lesz szeptember 14-én, kedden 18 órakor. A koncert ingyenes.
Tovább...
 
JUBILEUMI HANGVERSENYBÉRLET - VOX MIRABILIS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. szeptember 13.
Meglepetésekkel és reménnyel teli a Vox Mirabilis Kamarakórus Jubileumi Hangversenybérlete a 2021/22-es koncertévadra!
Tovább...
 
Fotópályázat Máté Bence kiállításához kapcsolódóan Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 13.
Fotópályázatot hirdet a Sóstó Látogatóközpont Máté Bencével közösen, a világhírű természetfotós Városház téri kiállításához kapcsolódóan. A feladat, hogy a pályázó megtalálja a téren látható fotókon azokat az állatfajokat, amelyek Sóstón is élnek, és készítsen saját fotót azokról.
Tovább...
 
Elindult az évad a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 13.
Premierrel és díjátadóval indult a Vörösmarty Színház 2021/22-es évada szombaton este. Közel egy év kényszerszünetet követően ma ismét megtelt a színház nézőtere, és mind a közönség, mind a színház dolgozói izgalommal várták, hogy felgördüljön a függöny és a Fame musical premierjével elkezdődjön az új évad. A bemutató előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket és átadta az idei „Pro Theatro” Civitatis Albae Regalis díjat, amelyet idén Rácz Mária igazgatói titkár vehetett át.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 4665