Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szent László nyomában Erdélyben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 18.
ImageSzent László nyomában Erdélyben című új dokumentumfilmjét mutatja be Vakler Lajos szerkesztő-riporter pénteken délután a Városházán. Az alkotás 13 településen kalauzolja végig a nézőket, fókuszban a középkori templomok ábrázolásaival, amelyek a lovagkirály kultuszát őrzik. A filmvetítéssel párhuzamosan fotókiállítás nyílik Simon Erika fotóriporternek az utazást dokumentáló munkáiból.
Tovább...
 
Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – a Gyermekkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 18.
ImageÉvköszöntő Ringató foglalkozásra várja Horváth Irma a kisgyermekeket és az anyukákat, apukákat szombaton délelőtt a Gyermekkönyvtárban. A népszerű program dalokkal, mondókákkal, ölbeli játékokkal ad bensőséges élményt a résztvevőknek.
Tovább...
 
Találkozzunk idén is a könyvtárban! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. január 18.
ImageBartos Erika: Anna, Peti és Gergő kötetei és a Bogyó és Babóca könyvek voltak tavaly a legnépszerűbbek a kölcsönzők között a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Mindkét sorozatból 259 alkalommal kölcsönöztek tavaly. A második legtöbb alkalommal Beck Andrea: A Titoktündér, harmadik legtöbbször pedig Berg Judit: Rumini című könyvét kölcsönözték ki.
Tovább...
 
Évnyitó, farsangoló Kákics táncház a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. január 17.
ImageÉvnyitó táncházba várja a családokat a Kákics együttes. A farsangra hangoló program január 19-én, szombaton 17.00 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban.
Tovább...
 
Dr. Siklósi Gyula kötete a királyi palotáról és a Buda utcáról Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. január 17.
Ünnepélyes keretek között mutatják be Székesfehérvár legnagyobb krónikása, a város díszpolgára, Dr. Siklósi Gyula régészprofesszor egyik utolsó munkáját.
Tovább...
 
Mesék fába oltva Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. január 17.
ImageLáng György fafaragó munkáiból nyílik kiállítás január 18-án, pénteken 17 órakor a Művészetek Háza kiállítótermében; az alkotót és munkáit Varga Csaba fafaragó ajánlja a közönség figyelmébe. A programhoz kapcsolódik a 18 órakor kezdődő Neked szól a mese című felnőtt népmeseest.
Tovább...
 
Január végén ismét feliratos szerda Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. január 15.
ImageHarmadszor rendez feliratos szerdát a Barátság mozi: a tematikus sorozat célja, hogy a siket és nagyothalló embereket is moziba invitálják olyan új magyar filmekre, amelyeket ezeken a napokon magyar felirattal vetítenek.
Tovább...
 
Nyár óta a 94,5-ön hallható a Rádió 1 Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 14.
ImageA Belvároshoz közeli stúdióból szól a Rádió 1 Székesfehérvár adása a Fehérvár Rádió frekvenciáján, a 94,5 MHz-en. Az adó – vidéki csatornáihoz hasonlóan – az „igazi mai slágerek” és Sebestyén Balázsék reggeli műsora mellett helyi hírblokkokkal és programajánlókkal szólítja meg a fehérváriakat.
Tovább...
 
Piros Ildikó előadóestje szombaton a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Mihály Könyvtár   
2019. január 11.
Piros Ildikó színművész műsort állított össze Szabó Magda születésének századik évfordulójára. Az Abigél titkai - Töredékek Szabó Magda írónő csodálatos életművéből című önálló estjét szombaton Székesfehérváron mutatja be.
Tovább...
 
A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 11.
A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig – Lak István könyvének bemutatójára várnak mindenkit a Szent István Művelődési Házban pénteken délután. A szerzővel Virágh Ildikó újságíró beszélget a hercegfalvi születésű író gyökereiről, a családról, az életutat meghatározó településről – és arról is, hogy mit jelent látássérültként élni a mindennapokat.
 
Hétpróba Meseház lesz vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 11.
ImageVasárnap A suszter manói című mesével várja alkotó-fejlesztő foglalkozásra az 5-9 éves gyerekeket a Hétpróba Meseház. A Kairosz Kultúrműhely ingyenes programsorozatát Bartkó Ildikó vezeti, aki a játékos próbatételek mellett kézműveskedést is kínál a résztvevőknek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 3649