Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Zenével kezdődik a nyár Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 26.
ImageJövő héten három hangverseny közül is választhatnak a komolyzene kedvelői. Szerdán dr. Lakatos János csellista kardiológus ad koncertet, csütörtökön pedig az Alba Regia Szimfonikus Zenekar esti szerenádjai kerülnek műsorra, a jótékonysági est a Viktória Rehabilitációs Központban, a romantikus kamarakoncert pedig a Bory-várban.
Tovább...
 
III. "Szent István Városa" Kórustalálkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 25.
2017. május 28-án 17:30 órakor kezdődik a III. „Szent István Városa” Kórustalálkozó Székesfehérváron a Ciszterci Szent István Gimnázium Dísztermében.
Tovább...
 
EGYETEM, SZÍNHÁZ, PRODIGY  A TIZEDIK CAMPUSON Nyomtatás E-mail
Írta: Bakó Csaba   
2017. május 25.
ImageAz Artisjus-díjas, és a nemrég rangos európai EFFE minősítéssel kitüntetett debreceni Campus Fesztivál idén lesz tíz éves. A kezdetek óta vállaltan zenei sokszínűséget képviselő fesztivál, fontos védjegye, hogy nem csak koncertprogramokban bővelkedik.
Tovább...
 
Istenem! Ez már a huszonötödik? Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2017. május 25.
ImageHát igen. Immár 25. alkalommal indulunk hosszú tömött sorokban a Hajógyári-sziget felé, hogy aztán egy hétre magunk mögött hagyjuk a szürke hétköznapokat és egy valószerűtlenül színes világba csöppenjünk. A „Szabadság Szigetén” bár nagyon sok minden megnőtt és megváltozott, még mindig érvényesek az 1993-ban meghirdetett szlogenek: „itt mindent szabad, de semmit nem muszáj”, mert idén is „kell egy hét együttlét”, augusztus 9-16 között.
Tovább...
 
Sákovics Diana - Hol rontom el? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 23.
Hol rontom el? - kérdezzük magunktól számtalanszor, míg hiába várjuk az igazit és vele a boldogságot. Nyíltan, titkon vagy épp csalódásoktól elbátortalanodva, de valamennyien szerelemre, bizalomra, közelségre áhítozunk: egy testi-lelki társra. A kérdés csupán az, hol keressük a másik felünket? És ha végre ráleltünk, hogyan tartsuk meg?
Tovább...
 
Szélrózsa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 19.
Jubileumi koncerttel ünnepli 45. születésnapját május 21-én, vasárnap 17 órai kezdettel a Hotel Magyar Királyban a Primavera Kórus. A Szélrózsa címet viselő hangversenyen különböző égtájakról és Kodály országából hallhatnak kórusműveket a jelenlévők. Az estre a belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadnak!
Tovább...
 
"Húzd keresztül...!" Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Művelődési Központ   
2017. május 18.
ImageÖtödik alkalommal rendezik meg a Művészetek Házában a „Húzd Keresztül…!” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját szombaton. A versenyprogram 10 órakor kezdődik, 25 csoport méri össze tudását. A rendezvényre szeretettel várják a néptáncot kedvelő fiatalokat, a hozzátartozókat és a szurkolókat.
Tovább...
 
Halhatatlanok  filmbemutató szerdán a Városi Levéltárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 17.
ImageA limanowai csata történetét dolgozza fel a „Halhatatlanok – Limanowa, a magyar győzelem 1914” című dokumentumfilm, melynek bemutatóját május 17-én, szerdán délután tartják a Városi Levéltár és Kutatóintézet Szekfű Gyula termében. A belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
Kortárs kerámiák, festmények és fotók Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 17.
Kerámiákból, festményekből, fotókból és hangszerekből nyílnak kiállítások a hét folyamán a Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatában, Revák Katalin, Máder Barna, Neményi Zsolt és Pinke Miklós alkotásait nézhetjük meg, a hangszerek Mihály György gyűjteményének kincsei.
Tovább...
 
Magyar siker a nemzetközi operaversenyen - Zemlényi Eszter 3. helyezett Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 15.
Harmadik helyezést ért el a Baltikum legrangosabb operaversenyén, a Klaudia Taev Nemzetközi Operaversenyen Zemlényi Eszter, a fiatal magyar szoprán.
Tovább...
 
Tárlatvezetés A DÖNTÉS kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 15.
Kedden zárul A DÖNTÉS című kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetések sora.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 3182