Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szeptember-októberi programok a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 20.
A Károlyi József Alapítvány által szervezett szeptemberi és októberi programok alább olvashatók el.
Tovább...
 
„Nagyon fontos számomra a csapat” – Beszélgetés Ballér Biankával Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Kató Blanka   
2019. szeptember 20.
Ballér Bianka színművésznő a 2018/2019-es évadban szerződött hivatalosan a Vörösmarty Színházhoz, de már ezt megelőzően is többször láthatta őt színpadon a fehérvári közönség, például a Régimódi történetben vagy a Leonce és Lénában. Beszélgettünk vele az elmúlt időszak örömeiről, kihívásairól, szerepeiről, arról, hogy munkával vagy kikapcsolódással töltötte-e a nyarat.
Tovább...
 
Őszköszöntő Tóvárosban Korda György és Balázs Klári koncertjével Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 19.
Színes színpadi műsorokkal, koncerttel és táncos bemutatóval köszöntik az őszt Tóvárosban. A programok szeptember 20-án, pénteken 16.00 órakor kezdődnek. A sztárfellépő Korda György és felesége, Balázs Klári. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Még váltható bérlet a Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenysorozatára Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. szeptember 18.
Még lehet bérleteket válltani a Vox Mirabilis Kamarakórus 2019/2020-as hangversenysorozatára. A négy előadásos bérletben az évadnyitó koncert után, a téli és a tavaszi ünnepekhez kapcsolódó hangversenyeket élvezhet majd a nagyérdemű. Az Összhangban című évadnyitót szeptember 21-én, szombaton 19.00 órától, a Jézus Szíve Templomban tartják, vendég: Musica Aurea Vegyeskar.
Tovább...
 
Honeybeast koncerttel az esélyegyenlőségért! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 12.
A nyári fesztiválszezon zárásaképpen szeptember 21-én a Budapest Parkban ad koncertet a Honeybeast. Az együttes az esélyegyenlőség zászlóvivőjét, a MáSzínházat támogatja a bevétel egy részével. A befolyó összegből egy előadást valósít meg a társulat, melyben fogyatékkal élő színészek is szerepelnek.
Tovább...
 
Bálint gazda, a százéves kertész Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 06.
Bánó András közreműködésével született meg az ország Bálint gazdájának egyedülálló életrajzi könyve, melyben Bálint György száz évének bölcsességével mesél családról, hazaszeretetről, a munka öröméről, mi pedig végre bepillantást nyerhetünk élettörténetének eddig számos, el nem mondott fejezetébe. A könyv bemutatójára szeptember 7-én 10:30-kor, a Pozsonyi Pikniken kerül sor. A beszélgetést követően a szerzőpáros a Helikon Kiadó standján dedikálja először a kötetet.
Tovább...
 
Trianon lesz a határon túli irodalmi találkozó fő témája Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. szeptember 05.
Elindulnak a Vörösmarty Társaság őszi programjai. A határon túli irodalom napjai Trianon témájához kapcsolódik – a több napos rendezvény az év egyik legfontosabb eseménye. Folytatódnak a kötetbemutatók, az irodalmi estek, terveznek egy filmesztétikai előadássorozatot, lesz egy Ady-jubileumi emlékműsor, illetve hamarosan megjelenik a társaság első novelláskötete. Az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör idén Bory Jenő 140. születési évfordulója apropóján készít tárlatot a Bory-várhoz kapcsolódó alkotásokból.
Tovább...
 
A felszín alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Mihályi Dávid   
2019. szeptember 04.
Mit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk olvasni? A Libri Trendben minden érdekességet körüljárunk, ami a könyves világban történik.
Tovább...
 
Indul a jubileumi évad a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 04.
Évadnyitó társulati ülést tartottak a Vörösmarty Színházban. Az idei, 2019/20-as évadban ünnepli a színház önálló társulata megalakulásának negyedszázados évfordulóját. A jubileum kapcsán dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte Závodszky Noémi színművészt, aki 25 éve játszik Fehérváron. Az idei évadtól Székesfehérváron láthatja a közönség Seress Zoltánt, Imre Krisztiánt és Ladányi Júliát is.
Tovább...
 
Youtube-sztárokkal búcsúzott a nyártól Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. szeptember 02.
A Bye Summer! zárásaként videós napot tartottak szombaton a Zichy-színpadon. A rajongók megszólíthatták és közös képet is készíthettek online kedvenceikkel, akik munkájuk bemutatása mellett videójátékban, élő labdapárbajokban és kvízekben is részt vettek Fehérváron.
Tovább...
 
Kedvezményes vetítések nyugdíjasoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. szeptember 01.
Szépkorúak szerdája címmel indít kedvezményes vetítéssorozatot nyugdíjasok számára a Barátság mozi: az idősek minden hónap második szerdáján kedvezményes áron, mindössze 700 forintért nézhetik meg a város mozijában a nemzetközi és hazai art sikerfilmeket. Az első vetítés szeptember 11-én, szerdán 15 órakor lesz, ekkor a Yesterday című angol zenés vígjátékot tűzte műsorára a Barátság.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 3880