Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Dobri Dániel az Art Music Society zeneszerzőversenyének díjazottja Washingtonban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2024. április 19.
Dobri Dániel Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora triója Washingtonban kerül bemutatásra az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A mű az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül került kiválasztásra. A pályázat eredményeként a darab kottáját kiadják és terjesztik az Egyesült Államokban, valamint lemezfelvétel is készül a műből.
Tovább...
 
Hadi-technika címmel nyílik fotókiállítás csütörtökön a VOKE Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 18.
Hadi-technika címmel nyílik kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlat egy hónapig látogatható.
Tovább...
 
"Az én Természetem" fotókiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. április 18.
"Az én Természetem" címmel nyílik fotókiállítás a Krisztus Király Plébánia Közösségi Házában Babos Rita munkáiból.
Tovább...
 
Tündéri vígjáték az Újszínházban Nyomtatás E-mail
Írta: Kakuk Kornélia   
2024. április 18.
2024. április 19-étől látható Dörner György, a Kossuth-díjas érdemes művész rendezésében Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné (s két szeleburdiak) zenés vígjátéka az Újszínház repertoárjában.
Tovább...
 
Eötvös Péter emlékhangversenyt ad április 25-én az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 18.
A márciusban elhunyt Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőre emlékezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar április 25-én a Szent István teremben. A tavaszi kortárs-klasszikus hangverseny fókuszában a francia impresszionizmus színgazdagsága, valamint a zenei párbeszéd áll Eötvös Péter, Maurice Ravel és Dobri Dániel művein keresztül. Az eseményre még lehet jegyeket vásárolni – hangzott el a program sajtótájékoztatóján.
Tovább...
 
A szeretet lélekhangjai – festmény- és kerámiakiállítás nyílik az Aranybulla Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 17.
Szatzkerné Piroska festményeiből és kerámiaalkotásaiból nyílik kiállítás április 17-én, szerdán 17.00 órakor az Aranybulla Könyvtárban. A szeretet lélekhangjai című tárlat május 10-ig látogatható. A következő napokban Mesekuckó foglalkozás és családi társasnap is lesz az intézményben.
Tovább...
 
Kultúrszalon szerdán – A cimbalom története Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 17.
Április 17-én, szerdán délután fél hatkor folytatódik a Kultúrszalon a Szent István Művelődési Házban. Az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete által szervezett program keretében ezúttal a cimbalommal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az ingyenes program végén lehetőség lesz a hangszer kipróbálására is!
Tovább...
 
Nyitott műterem a Felsővárosi Alkotóházban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 16.
Nyitott műterem programsorozatot indított a Székesfehérvári Művészek Társasága. A hét négy napján a Felsővárosi Alkotóházban az érdeklődők megismerhetik egy-egy alkotás születésének folyamatát. Varga Gábor Farkas, Szabó Anikó, Schrenk Rita Anna és Mara Kinga Villő várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
Sötét villám – Megjelent a Blahalouisiana ötödik lemeze Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. április 16.
Megérkezett a zenekar legújabb lemeze. A Sötét villám zeneileg igazán izgalmas anyag lett: van rajta lírai vallomás és aktuális „Blaha-pop” is, az új dalokat pedig a Budapest Parkban hallhatja először a közönség.
Tovább...
 
Záróhangversenyéhez érkezik a Farkas Ferenc-sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 15.
Utazás a c-moll sötétségéből a C-dúr fénylő világosságába címmel rendezi meg a Farkas Ferenc-sorozat utolsó hangversenyét az Alba Regia Szimfonikus zenekar. Közreműködik Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész.
Tovább...
 
Rita Ora is Debrecenbe jön! Nyomtatás E-mail
Írta: Bakó Csaba   
2024. április 14.
Az idei Campus Fesztivál első nemzetközi neveit februárban jelentették be: akkor derült ki, hogy Debrecenbe jön a Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Solveig, a Mando Diao, a Danko Jones, Gayle és a trinidadi reggae-dancehall énekesnő Queen Omega is. Ezt a névsort mától Rita Ora koronázza meg, a koszovói származású popsztár, a Campus zárónapjának fő fellépője lesz, így a Nagyszínpadnál olyan slágerekre készülhetnek a fesztiválozók mint a ’Body On Me’, az ’I Will Never Let You Down’, vagy a 372 milliós megtekintésnél járó ’Anywhere’, vagy az 550 milliót is meghaladó ’Let You Love Me’.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 6178