Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A 21 grammé az Arany Dobverő Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. október 30.
ImageSikert hoztak a saját dalok a 21 grammnak - a vasváris és hermannos diákok alkotta zenekar nyerte a negyedik Arany Dobverőt. A tehetségkutató után az emeleten Felméri Péter, a színpadon a Lóci Játszik szórakoztatta az ifiFeszt közönségét, az estet pedig DJ Embryo zárta az újjáépített Petőfi Kultúrtanszékben.
Tovább...
 
Képi gondolkodó lapozó galériája Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 27.
"Azok vagyunk, ami eszünkbe jut bármiről" címmel kerül sor Velencén Kalmár Zsolt képi gondolkodó lapozó galéria kiállításának vetített képes megnyitójára 2017. november 10-én, 17 órakor a Hauszmann Alajos Egységes Közművelődési Intézményközpont és Könyvtár (Wenckheim-kastély, Tópart u. 52.) olvasótermében.
Tovább...
 
Hangverseny a háborús áldozatok emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 26.
ImageAz Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Donnál elesett katonák és a II. világháború minden áldozatának emlékére tart halottak napi hangversenyt november 4-én. A Szent Imre-templomban a 90. életévét betöltő Borlói Rudolf Requimje fog felcsendülni, vezényel a Kossuth-díjas Medveczky Ádám. Az estet irodalmi műsorblokk nyitja.
Tovább...
 
A hétvége a színházé Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 20.
ImageA székesfehérvári Péntek 3 Tejátrum előadásával kezdődik hétvégén a VI. Paál István Fesztivál A Szabadművelődés Házában. Az országos amatőr színjátszó találkozó idén 11 előadással, szakmai beszélgetésekkel várja a színház szerelmeseit. A Fesztivál mindkét napja ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
Felvidéki és Észak-Magyarországi koncertek a Vox Mirabilis Kamarakórussal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 18.
A XIII. Gömöri Kulturális Napok keretén belül Rozsnyón rendezték meg a XV. Nemzetközi Kórustalálkozót, melynek helyszíne a Történelmi Városháza kongresszusterme volt.
Tovább...
 
Vörösmarty Színház: Új bemutatók a láthatáron Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2017. október 18.
ImageZajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata vette kezdetét, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.
Tovább...
 
A Magashegyi Underground eddigi leglátványosabb klipje! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2017. október 17.
ImagePályafutásának eddigi talán legkülönlegesebb, de mindenképp leglátványosabb videóját készítette el a Magashegyi Underground zenekar aktuális, Itt leszel című dalára.
Tovább...
 
Egy letűnt korszak kegyetlen titkai a divat szemüvegén keresztül Nyomtatás E-mail
Írta: Endresz Erika   
2017. október 16.
ImageKi, kit gyilkolt meg, ki milyen ruhában járt? Mennyit ért egy emberélet és egy pár harisnya…? Döbbenet és rácsodálkozás, mozaikok a hatalom természetrajzából. A film az 50-es évek éráját mutatja be, a szocializmus legsötétebb hátterébe pedig a divat és a ruha-motívum segítségével pillanthatunk be, hiszen mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik! A hatalom kettős mércéje: "Kié a törvény?", " Kié a divat?", a divat és a hatalom diktatúrája.
Tovább...
 
Zseniális íróparodia az élen Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. október 13.
ImageA Bookline szeptemberi sikerlistáján több mint 32 új könyv szerepel, főként szépirodalom, szórakoztató irodalom és versek kerültek bele a kosárba. A nagy nevettető Bödőcs Tibor lett az első a nyomtatott és az e-könyvek között is, a második helyre Ken Follett Tűzoszlopa került, és Stephen King talán legfélelmetesebb és legizgalmasabb regénye szerezte meg a dobogó harmadik helyét.
Tovább...
 
Szóban, dalban életről, művészetről Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 11.
2017. október 27-én (pénteken) 17.00 órától Velencén a Hauszmann Alajos Egységes Közművelődési Intézményközpont és Könyvtár vendége lesz Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó, zeneszerző, aki szóban és dalban mesél életről, művészetről, magyarságról, spiritualitásról.
Tovább...
 
Egy kamaszoknak szóló könyv lett a hónap könyve Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. október 11.
ImageA Szívünk rajta program havonta ajánl gyerek- és kamaszkönyveket, hogy megkönnyítse a szülők választását. Októberben egy kamaszoknak szóló tanító és szórakoztató könyv kapta a zsűri kiemelését, ami játékosan vezeti be olvasóit a görög mitológia világába.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 3343