Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
BÁBEL EMLÉKEZETE Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2019. november 21.
Egy csetlő-botló lány, aki sokáig céltalanul élte az életét, végre rájön, hogy mit akar, és hajlandó küzdeni érte. Egy szűkszavú férfi, aki az örök tél birodalmában határozottan járta igaznak vélt útját, de a száműzetés és az egyetemes igazság utáni vágy új irányba terelte. És egy világszilánk, ahol szigorú keretek között dolgoznak emberek és robotok napról napra, ahol tilos kimondani a ’háború’ szót, és ahol a tökéletes világot a múlt kitörlésével akarják elérni. A tükörjáró-sorozat 3. része nem okoz majd csalódást a rajongóknak és az új olvasóknak sem.
Tovább...
 
Pál utcai fiúk 70! Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. november 21.
A Vörösmarty Színház Pál utcai fiúk c. előadása elérte a 70. előadásszámot! A kerek előadásszám alkalmából az ünnepelt darab végén Szikora János igazgató a produkció pillanatképeit tartalmazó tortával köszöntötte az alkotókat.
Tovább...
 
7 gyerekkönyv, amivel öröm lesz várni az ünnepeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2019. november 20.
Hamarosan beköszönt az advent időszaka, mindenki várja az ünnepeket, de legfőképp a család legkisebb és kicsit nagyobb tagjai. A Kolibri Kiadó idén is sok könyvvel készült az ünnepekre, hogy a legszebb, legvarázslatosabb, legérdekesebb könyvek kerülhessenek a Mikulás csizmájába és a fa alá, hiszen mindenkinek van egy jó könyvünk.
Tovább...
 
Rajzfilmünnep ingyenes vetítésekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. november 15.
Idén is lesz egy hétvége, amely az animációs filmekről szól: november 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban az Országos Rajzfilmünnepet, amelynek keretében közel 120 intézményben nézhetnek rajz- és animációs filmeket kicsik és nagyok. A népszerű, a közönség számára ingyenesen látogatható eseményhez idén is csatlakozott a fehérvári Barátság mozi, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely pedig ekkor rendezi meg az Animóka kreatív családi napot a Művészetek Házában.
Tovább...
 
VII. Székesfehérvári Kórustalálkozó Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 15.
Hetedik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Vegyeskar a Székesfehérvári Kórustalálkozót. A rendezvényen fellépnek a Primavera Kórus, a Bástya Kamarakórus, a MusiColore Énekegyüttes, az Arconic-Köfém Nyugdíjas Férfikara, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Vegyeskara és a vendéglátó Alba Regia Vegyeskar.
Tovább...
 
Menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. november 12.
Az esküvőszervezéssel, a ceremóniával és a lagzival foglalkozik a Barátság mozi november 20-i, szerdai Csajos estje. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés előadója az egyik legkeresettebb ceremóniamester és szertartásvezető, Kovács Kata lesz. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet vetíti a város mozija.
Tovább...
 
Kortárs és fiatal alkotóknak nyújtanak bemutatkozási lehetőséget Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 11.
Horváth Lénárd képzőművész, nevelőtanár különleges technikával készült grafikáiból nyílt kiállítás a Székesfehérvári József Attila Kollégium galériájában. Az esemény egyben a kiállítótér avató ünnepsége is volt. A Lopott idő című tárlat a téli szünet kezdetéig, december 20-ig látogatható.
Tovább...
 
Pilát Gábor - Egy férfi és egy nő Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2019. november 08.
Új kötettel jelentkezik Pilát Gábor, író, az ország egyik legnépszerűbb párkapcsolati előadója.
Tovább...
 
Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar a Prohászka-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 08.
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar, valamint a Nemzeti Énekkar ad koncertet november 9-én, szombaton 19.00 órakor a Prohászka Ottokár-emléktemplomban. A Prohászka Karitász által szervezett jótékonysági esten Mozart Requiemjét adja majd elő a Hamar Zsolt karmester által dirigált együttes. A hangversenyre a belépés díjtalan.
Tovább...
 
Új köntösben a Szeretném magam megmutatni kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 06.
A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiatal művészeinek alkotásaiból és Vimmer Gergő szőtteseiből nyílik kiállítás. A „Szeretném magam megmutatni!” című kiállítás megnyitóját november 6-án, szerdán 16 órakor A Szabadművelődés Házában tartják. A tárlatot Deák Lajosné önkormányzati képviselő, valamint Pocsai Julianna festőművész nyitja meg.
Tovább...
 
Fehérvár Hangja: már a legjobb tizenkettőt keresik Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. november 05.
Popslágerek, rockballadák, régi klasszikusok csendülnek fel a Fehérvár Hangja elődöntőjében. A huszonnégy versenyző november 9-én, szombaton 10 órától a Fehérvári Civil Központ színháztermében áll a közönség és a zsűri, Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Szakács Gergő és Vörös Tamás elé.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 3952