Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
180 éve született Munkácsy Mihály – február 18-ig látható Székesfehérváron a Munkácsy-tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. február 09.
Még egy bő hétig, február 18-ig látható a Munkácsy-kiállítás Székesfehérváron. A 180 éve született festőművész alkotásait gyűjtő Pákh Imre 18 évvel ezelőtt azzal a céllal indította útnak a vándorkiállítást, hogy az „ismeretlen” Munkácsyt a magyar közönség megismerje, és visszakerüljön a festőművész a művészettörténetben is az őt megillető helyre.
Tovább...
 
Fergeteges farsang az Alba Regia Vegyeskarral Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 09.
Sokszínű műsorral készül fergeteges farsangi koncertjére az Alba Regia Vegyeskar. Balázs Árpád, Daróci Bárdos Tamás, Daniel Friderici, Orzio Vecchi kórusművei mellett Strauss, Verdi, Donizetti és Kacsóh operáiból is csendülnek fel dalok a meghívott vendégek, Baranyai Anett és Gulyás Bence énekművész előadásában. A kórust és a művészeket Vasvári Tamás zongoraművész kíséri. A vidám télűző-tavaszváró koncert, amelynek február 10-én, szombaton 18 órától az ARSO Székház hangversenyterme ad otthont, meglepetéseket is tartogat a közönség számára.
Tovább...
 
Jaffa Kiadó - Egy hét, tele akciókkal! Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2024. február 08.
Ezen a héten három különféle akcióval is meglepünk! A Jaffa Kiadó huszadik születésnapja alkalmából mind a könyvesboltunkban, mind a webshopunkban 2 x 20%, azaz összesen 40% kedvezmény vár rád. Emellett egy héten át e-könyveinkhez is engedménnyel juthatsz hozzá.
Tovább...
 
Szombaton rendezi farsangi családi táncházát az Alba Regia Táncegyüttes Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. február 08.
Folytatódik az Alba Regia Táncegyesület családi programsorozata. Február 10-én, szombaton 17.00 órától a Táncházban farsangi mulatságba várnak kicsiket, nagyokat egyaránt. Jegyek elővételben online, valamint a program előtt a helyszínen kaphatóak.
Tovább...
 
Felolvasóest Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. február 06.
"Szerelmes levelek" - Felolvasóestet rendeznek Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban.
Tovább...
 
A legszebb német könyvek gyűjteménye és a nagybányai festők képeslapokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 06.
Az alapvető könyvtári szolgáltatásokon túl februárban is számos programmal és kiállításokkal várják az olvasókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár tagkönyvtárai. A Tolnai utcában nagybányai festők munkáiról készült képeslapokat, a Központi Könyvtárban pedig A legszebb német könyvek 2023 vándorkiállítást láthatják az érdeklődők.
Tovább...
 
Bemutatták a Csongor és Tünde előadását Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2024. február 05.
Február 3-án mutatta be a Vörösmarty Színház a teátrum névadójának egyik legkiemelkedőbb művét, a Csongor és Tündét, a Kozák András Stúdióban. Az előadást Czukor Balázs rendezésében állították színpadra.
Tovább...
 
Farsangi operaparédéval várja a zenebarátokat a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 05.
Farsangi operaparádét rendez a Vox Mirabilis Kamarakórus február 10-én, szombaton 19.00 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István-termében. A 2023/2024-es bérlet keretében valósul meg a hangverseny, melyre jegyek is vásárolhatóak a helyszínen.
Tovább...
 
A vers életet és lelket ment – Csoóri-est a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. február 05.
Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő születésének 94. évfordulója alkalmából emlékező estet rendeztek szombaton a Városházán. A Csoóri Sándor Társaság Egyesület és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház meghívására érkező hallgatóság Szirtes Edina Mókus zeneszerző, hegedűművész, Lutter Imre előadóművész és a Tárnok Ákos vezette Kákics együttes előadásában hallhatta a zámolyi születésű költő műveit.
Tovább...
 
Északi fény – hétfőn folytatódik a Farkas Ferenc-sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 02.
Finn és norvég zeneszerzők műveivel folytatódik február 5-én, hétfőn a Farkas Ferenc-sorozat az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral. A közönség Jean Sibelius, Edvard Grieg, valamint Einojuhani Rautavaara dallamaival ismerkedhet meg. Zongoraszólót játszik a fiatal magyar művész, Boros Mihály.
Tovább...
 
Azahriah is fellép az EFOTT-on Nyomtatás E-mail
Írta: Budai Marcell - EFOTT   
2024. február 02.
Azahriah, a magyar fiatalok legtöbbet hallgatott előadója is fellép az idei EFOTT-on. A 22 éves zenész idén csak limitált számú koncertet ad, köztük – először Magyarországon – három teltházas eseményt a Puskás Arénában, így fellépése a nyár legnagyobb egyetemista bulijának számító EFOTT szombati napján igazi különlegesség lesz. Azahriah mellett július 10. és 14. között olyan előadók koncerteznek majd a Velencei-tó partján, mint Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 133 - 143 / 6200